מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

דג מוקפץ עם ירקות

דג מוקפץ עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 5, 2018
Last modified:נובמבר 5, 2018

Summary:

פילה סול מוקפץ במחבת עם ירקות

דג מוקפץ עם ירקות

מצרכים (3-4 מנות):

400-500 גרם פילטים של דג סול (עם או בלי העור)

3 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח (להשריית הדג)

4 שיני שום פרוסות

פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות

פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות

גזר גדול חתוך לחצאי עיגולים

תיבול: כפית דבש (לא חובה), חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים כל פילה דג ל 3-4 חלקים. מתבלים ב-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומניחים בצד עד שהירקות מוכנים (לאחר ההשרייה אין לשטוף את הדג). 

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומוסיפים פרוסות שום, פלפלים וגזר. ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-9 דקות, עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (אש בינונית). מעבירים את הירקות לצלחת ומנגבים את המחבת בעזרת נייר מגבת משאריות נוזלים.

-מחממים כף שמן ומטגנים את נתחי הדג במשך כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן (בשלב זה העור אמור להתנתק מהדג ואפשר להסיר את העור בקלות). מוסיפים את הירקות, מתבלים בדבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם).

*ניתן לטפטף מעל מיץ לימון לפני שאוכלים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

33 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן אפשר. קח בחשבון שהאמנון הוא דג קצת יותר עדין ולכן יכול להתפורר קצת יותר בזמן הטיגון. אם יש לדג עור, תכין עם העור.

  1. היי אפרת, הכנתי לכבוד שבת קודש, והיה מאוד טעים, אבל הדג התפורר לגמרי, כבר בזמן הבישול, ממש כמו טונה מקופסה! הכנתי עם דג אמנון כי זה מה שהיה לי, את חושבת שאולי הוא פשוט דג "עדין" מדי למתכון זה ושהיה עדיף בכל זאת עם סול? אגב, דג "פוטית" זה גם סוג של סול? זה מה שאני קונה בדרך כלל כי זה מה שאני מוצאת. תודה רבה ושבוע טוב 🙂

    1. שבוע טוב 🌷
      דג אמנון קצת יותר עדין במרקם אבל לא תארתי לעצמי שהוא יתפרק כל כך. ערבבת את התבשיל הרבה?
      וכן, דג פוטית זה סול.

    2. תודה על התגובה! לא ערבבתי הרבה, הדג התחיל להתפורר ממש בהתחלה, כשניסיתי להפוך את הדג אחרי טיגון קצרצר בצד אחד, לפי המתכון. אגב מדובר בדג ללא עור, אולי העור היה עוזר. בכל זאת, היה מאוד טעים ופעם הבאה בע"ה אנסה עם דג פוטית. תודה רבה אפרת 🙂

  2. אני מחפשת מתכון שעשיתי מהאתר לפני כמה חודשים דג עם ירקות, לא זוכרת אם היה אפוי או מבושל, אבל היה בו המון ירקות, נראה לי גם בטטה אם אני לא טועה. יתכן שהמתכון נעלם? אשמח לעזרתך, תודה ושבת שלום

  3. שלום אפרת,
    בגלל שאני חוזרת הביתה ממש רעבה אני רוצה להכין את הירקות בבוקר (לא את הטיגון אלא רק את החיתוך) ככה שכשאני אבוא אני אוכל ישר להתחיל להכין את המתכון בלי לבזבז זמן על לחתוך פלפלים וגזר ושום. השאלה שלי היא אחרי שמתבלים את הדג במיץ לימון ובמלח כמה זמן צריך להשרות אותו בזה?
    שאלה נוספת זה לגבי הירקות איך אני ודעת מתי הם מוכנים?
    ושאלה כללית יש לי במקפיא דג אמנון ודג מרלוזה. רוצ להכין אחד משניהם בסופש הבא אבל האחיינים שלי לא סובלים ריח של דג איזה משני הדגים האלה מריח פחות?

    1. היי מרב,
      את הדג יש להשרות 7-10 דקות (בזמן שהירקות מתבשלים).
      הירקות אמורים להתרכך אבל עדיין להיות נגיסים, הכוונה לא סמרטוטיים. כדאי לטעום.
      הריח קשור לטריות ופחות לסוג של דג.

  4. הילדים שלי לא אוהבים דג סול אז חשבתי לקנות אמנון האם זה בסדר או שאולי עדיף מרלוזה? על מה את ממליצה? האם יוצא פחות טוב אם זה לא סול?
    לפנ שמתחילה לעבוד עם הדג צריך לשטוף אותו?
    כמה מלח את ממליצה לשים בהתחלה כשרק על הירקות על המחבת וכמה אחר כך כשהג עם הירקות שם?
    כשהד מוכן ולפני האכילה כמה מיץ לימון לשים למעלה?

    1. היי ויקי,
      אפשר להכין עם דג אמנון או מרלוזה. זה עדיין ייצא טעים.
      לא חובה לשטוף את הדג.
      כרבע כפית מלח בהתחלה עם הירקות ואח"כ כרבע כפית מלח עם הדג.
      1-2 כפות מיץ לימון.

  5. לילה טוב אפרת, הכנתי כמה מהמתכונים שלך שכולם יצאו טעימים. עד עכשו הכנתי בעיקר עוגות (עוגות המייפל והתפוזים הם פשוט קסם) והנה החלטתי להתקדם ולהכין דגים.
    לא ממש ברור לי עניין הפילטים – מה זה?
    אני עושה הזמנה משופרסל אונליין ואני רואה שיש להם פילה סלמון ואמנון ומרלוזה
    לעומת זאת דג סול לא רשום שהוא פילה
    אז אם לא פילה מה זה יכול להיות?
    להמר ולקנות אותו? או ללכת על הסלמון/אמנון1 מרלוזה?
    או לעשות אקסטרה מאמץ וללכת לחנות דגים?

    1. היי ריקי,
      יש גם גם פילה סול אבל לא תמיד יש להם הכל באתר. אם לא רשום שהוא פילה אולי הוא שלם אז לא כדאי.
      בכל מקרה, אפשר להכין את הדג המוקפץ גם מפילה אמנון או מרלוזה.

    1. תפזרי את זה באופן שווה על כל הנתחים. זה לא אמור לשחות ברוטב. זה חלק מהתיבול (לא שוטפים את הדג אחר כך).

  6. אין עלייך יש לך מתכונים מעולים וההתי שמחה לקבל פעמיים בשבוע לא רק בחמישי..
    תודה על הכל:)
    שבת שלום

    1. אני לא רוצה להעמיס לכם על המייל ולכן אני שולחת מייל אחד לכולם רק פעם בשבוע 🙂
      תודה ושבת שלום 🌷

    1. אפשר להשתמש בפילה סול. לא כדאי לשטוף את הדג כי זה מוסיף לטעם (הלימון והמלח משמשים להשרייה ולתיבול).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר