מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

דג מוקפץ עם ירקות

דג מוקפץ עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 5, 2018
Last modified:נובמבר 5, 2018

Summary:

פילה סול מוקפץ במחבת עם ירקות

דג מוקפץ עם ירקות

מצרכים (3-4 מנות):

400-500 גרם פילטים של דג סול (עם או בלי העור)

3 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח (להשריית הדג)

4 שיני שום פרוסות

פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות

פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות

גזר גדול חתוך לחצאי עיגולים

תיבול: כפית דבש (לא חובה), חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים כל פילה דג ל 3-4 חלקים. מתבלים ב-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומניחים בצד עד שהירקות מוכנים (לאחר ההשרייה אין לשטוף את הדג). 

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומוסיפים פרוסות שום, פלפלים וגזר. ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-9 דקות, עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (אש בינונית). מעבירים את הירקות לצלחת ומנגבים את המחבת בעזרת נייר מגבת משאריות נוזלים.

-מחממים כף שמן ומטגנים את נתחי הדג במשך כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן (בשלב זה העור אמור להתנתק מהדג ואפשר להסיר את העור בקלות). מוסיפים את הירקות, מתבלים בדבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם).

*ניתן לטפטף מעל מיץ לימון לפני שאוכלים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

8 תגובות

הוסף תגובה
  1. אין עלייך יש לך מתכונים מעולים וההתי שמחה לקבל פעמיים בשבוע לא רק בחמישי..
    תודה על הכל:)
    שבת שלום

    1. אני לא רוצה להעמיס לכם על המייל ולכן אני שולחת מייל אחד לכולם רק פעם בשבוע 🙂
      תודה ושבת שלום 🌷

    1. אפשר להשתמש בפילה סול. לא כדאי לשטוף את הדג כי זה מוסיף לטעם (הלימון והמלח משמשים להשרייה ולתיבול).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר