מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

דג דניס שלם בתנור

דג דניס שלם בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 6, 2015
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

מתכון לדג שלם בתנור – קל להכנה וטעים במיוחד

דג דניס שלם בתנור

מצרכים (2 מנות):

2 דגי דניס שלמים ונקיים (סה"כ 1 ק"ג)

3 כפות שמן זית

4-5 שיני שום פרוסות/קצוצות

4 כפות מיץ לימון

כפית תבלין כוסברה ופטרוזיליה (ניתן להשתמש גם בעלים טריים קצוצים דק)

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-חותכים את הדג לאורכו ובעזרת סכין חורצים את בשר הדג לעומק משני הצדדים (כ-3 חתכים מכל צד, בחלקו החיצוני).

דג דניס בתנור דג דניס בתנור

-מערבבים את כל החומרים בקערית ומתבלים את הדג מבחוץ, מבפנים ובין החריצים.

דג דניס בתנור

-מניחים את הדגים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות במשך 25-30 דקות (ב-5 דקות האחרונות ניתן להגביר את חום התנור לחום גבוה מאוד כדי להשחים את הדגים).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

174 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי דניס בתנור, ליקקנו את האצבעות וכלום עבודה.
    אגב, היה לכם ספר מתכונים ב-45 ₪, הפרסום שלו ירד. איך אוכל להשיג עותק?

    1. שבוע טוב חדוה,
      שמחה שנהניתם מהדג 🙂
      הספר אזל במלאי אבל בקרוב תצא סדרה חדשה של כמה ספרי מתכונים, מחולקת לקטגוריות. אעדכן באתר שזה יהיה רלוונטי.

  2. בוקר טוב אפרת, האם יש לך מתכון לשבת לדג בקלה?, אשמח לתשובה
    שוב תודות על המתכונים הנפלאים.

    1. היי,
      כל מתכון של דג לבן אפשר להכין גם עם דג בקלה.
      מצרפת לינק לכל מתכוני הדגים (חוץ ממתכונים עם טונה וסלמון אפשר להכין את הכל עם בקלה).

    1. תלוי בכמה פילטים מדובר.
      כמות ל-4 פילטים:
      25 גרם חמאה מומסת
      3 כפות מיץ לימון
      2 שיני שום קצוצות
      1-2 עלי נענע קצוצים דק
      רבע כפית מלח
      קמצוץ פלפל שחור

    1. 170-180 מעלות וכמובן לעקוב שלא משחים מהר. אם כן, יש להוריד 10 מעלות.

  3. היי אפרת!
    עוד רגע הדגים נכנסים לתנור אין צורך להפוך באמצע?
    אחלה מתכונים נהניית מכל רגע
    תודה אביבה!

    1. בדג דניס שלם יש עצמות אבל אפשר לקנות פילה דניס ואז אין בו עצמות. בכל מקרה כשמדובר בילדים קטנים כדאי להיות זהירים גם כשמשתמשים בפילה כי כבר נתקלתי בפעמים שהיו קוצים בודדים כשלא היו אמורים להיות.

  4. היי, המתכונים שלך מעולים!!
    תודה רבה..
    אני רוצה להכין דגי קרפיון לשבת(יש אורחים אז אני קצת בלחץ..)
    העניין הוא שבתגובות הבנתי שהדג לא כ"כ טעים לאחר חימום בפלטה, האם יש לך רעיון איך לשמור על טעמו הטוב?
    אולי להניח בצלים ולימון בתחתית או למלא את הדג בירקות?
    אשמח לשמוע את דעתך…
    ושוב תודה ענקית

    1. היי מרגלית,
      אני ממליצה להכין פילטים של דג ברוטב, הם נשמרים מעולה כמה ימים במקרר.
      אין לי רעיון איך לשמור דג שלם שישאר טעים אבל מה שהצעת נשמע בסדר. להניח מתחתיו בצלים ולימון ולמלא אותו בקצת ירקות. זה יכול לשמור עליו יותר עסיסי.
      יום מקסים 🙂

  5. הי, המתכון מצויין. חזרתי עכשיו מחנות דגים היה רק פורל שלם..אפשר מתכון לדג פורל שלם? חייבת להכין לשבת ואין לי שמץ איך.

  6. לא שמתי פפריקה (שכחתי) ויצא מצויין +++ תודה רבה על המתכון, אני מאד אוהבת דגים אבל תמיד פחדתי להכין

  7. רציתי לדעת אם אין פטרוזליה הדג ייצא טעים
    ואיזה ירקות אפשר להוסיף/לשבח את המתכון פלפלים?
    אשמח לתגובה מהירה
    תודה מראש
    יום טוב

    1. אפשר לוותר על הפטרוזיליה.
      אפשר להוסיף ירקות כמו פלפלים חתוכים, עגבניה חתוכה לרבעים ובצל חתוך לרבעים. אפשר לתבל את הירקות בשמן זית, מלח ופלפל שחור ולשים בתבנית ולאפות עם הדג.

  8. זה עתה נהנינו מטעמם הערב של הדגים, ולמותר לציין שנרשמה הצלחה רבה! אשר על כן, ראשית – חן חן !
    שנית, רציתי לומר שאף שלא תיבלתי בכוסברה, זה לא פגם בטעמם הטוב.
    ולבסוף, הארכתי את משך האפייה בכ-10 דקות, לערך, כאשר ב-5 הדקות האחרונות העליתי את הטמפי ל-200°.
    ושוב תודה וחג אורים שמח!

  9. היי, אני רוצה להכין את הדג לשבת. קניתי דג טרי והוא חצה לי אותו לרוחב (לשני חצאים) בלי ראש. האם צריך לשנות משהו במתכון?

    1. היי רחל,
      אפשר להכין כמו במתכון למעט משך האפיה שלדעתי יתקצר ל 18-22 דקות.

  10. היי. הכנתי בעבר כמה פעמים ויצא מעולה!
    אני רוצה להכין להיום כמות דגים יותר גדולה, 2 תבניות. אני יכולה להכניס את שתיהן ביחד לתנור או עדיף לבד? תודה 🙂

    1. היי מורן,
      אני ממליצה להכניס כל תבנית בנפרד כדי לשמור על אפיה אחידה.

    1. היי,
      את רוצה לפלט אותו לפני האפיה? אם כן אין לי שיטה ואני ממליצה לקנות אותו כבר מפולט (חתוך לפילטים).

  11. רציתי להגיד תודה רבה רבה שהוספת תמונה איך לעשות את החריצה. בחיים לא הכנתי דג שלם ופשוט הסברת בצורה הכי ברורה מה לעשות. ובנוסף תודה רבה על כל המתכונים! אני משתמשת קבועה באתר על בסיס יומי ושבועי כבר שנים רבות!

    1. היי אורי,
      כל המתכונים באתר האפיה היא בתוכנית רגילה שזה אומר קו עליון וקו תחתון בלי מאוורר.

    1. היי דבי,
      אם את מתכוונת לפילטים של אמנון אז מומלץ להשרות את הפילטים במלח ולימון ולאחר מכן לתבל בתבלינים פשוטים (אפשר להכין את התיבול שבמתכון הזה). לחמם מחבת עם מעט שמן ולהניח את הפילטים על הצד של העור. לכסות את המחבת ולהשאיר 2-3 דקות, לאחר מכן להפוך צד ולהשאיר 2-3 דקות, תלוי בעובי של הנתח.

  12. אולי כבר שאלו אבל לא קראתי. יש לי דג דניס כבר חתוך לפילטים דקים, האם להשתמש באותה שיטת חיתוך או ישר לפזר עליהם את התבלינים וזהו ??? שבת שלום !!!

    1. היי,
      אם אלה פילטים אז יש לפזר עליהם את התבלינים.
      לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10-12 דקות.
      שבת שלום 🙂

  13. הי,
    המתכון משגע..מכינה המון לשבת.. האם אפשר להכין את אותו מתכון על דג קרפיון שלם? איזה ירקות מומלץ להוסיף לדג קרפיון? ( פעם ראשונה שאני משתמשת בדג הזה..)

    1. היי גילי,
      אפשר להכין עם קרפיון שלם באותו תיבול ואותו אופן הכנה.
      מתאים להגיש עם תפו"א, בטטה, גזר, קישואים.
      שבת שלום 🙂

  14. היי . מתכון מצויין , הכנתי אותו מספר פעמיים . אבל בכול פעם הדג נדבק לי לנייר אפייה . אפילו שבפעם השניה מרחתי שמן על גבי נייר האפייה … מה עושים כנגד זה ?

    1. היי ליאור,
      הדג לפעמים נדבק לנייר אבל אמור להיות קל להפריד אותו מהנייר. אם לא, כדאי להחליף סוג של נייר אפיה.

  15. היי אפרת,חשבתי על היום לתבל את הדג ומחר כבר לשים לתנור ורציתי לתבל בשמן וכוסברה קצוצה שום כתוש מלח ,פלפל ופפריקה אדומה מתוקה וחריפה ולגרד קצת גמבה ועגבניה קטנה האם זה יהיה בסדר?האם צריך להוסיף משהו או שצריך לוותר על משהו?אה וגם קצת לימון לטעם אוסיף…והתיבול שלמעלה כל הזמן מכינה אותו ויוצא טעים הפעם רוצה לגוון קצת.
    ורוצה להכין קרם פרווה טעים אפשרי לקבל מתכון?
    המון תודות על המתכונים:)

  16. אפרת שלום
    יש לי כמה פרוסות של דג לברק אני רוצה להכין לכבוד שבת עם קצת רוטב איך כדאי לי להכין מה גם שאני לא יודעת את הטעם של הדג הזה בעלי קנה … אשמח לעצה ועזרה תודה מראש את נהדרת!!!

  17. אני ממש נהנית מהמתכונים באתר. תודה:)
    האם ניתן לעשות משהו כדי שהדג ישאר רענן ועסיסי אם מחממים אותו בפלטה?
    למשל לקצר זמן אפיייה? או כל רעיון אחר

    1. היי יעל,
      אפשר לקצר את זמן האפיה בכ-5 דקות אבל ראי שמישהי רשמה בתגובות שזה יצא הרבה פחות מוצלח כשהיא הכינה את הדג מראש וחיממה על הפלטה. אני חושבת שפילטים ברוטב יותר מתאימים להכנה מראש וחימום על הפלטה מאשר דג שלם.
      יום נפלא 🙂

  18. הכנתי הערב את מתכון הדג, ולידו פירה וסלט גזר קולורבי
    קיבלתי מחמאות נדירות
    יצא מעולה
    תודה רבה

    1. היי אנסטסיה,
      ממליצה לאפות ב180 מעלות במשך 25-30 דקות.
      יכול להיות שזה יהיה מוכן כבר אחרי 20 דקות לכן מומלץ לבדוק את פנים הדג אם מוכן.
      אין צורך לכסות את הדג.

  19. היי…
    התנור צריך להיות בחם מלמעלה ולמטה? ולגבי הדג ! יש לכסות אותם בנייר כסף ? והתבנית , האם צריך להשים קצת שמן ואחר כך הדג ??
    התנור שלי חדש ולפעמים מתייבש האוכל אצלי בתנור !! אשמח לעזרה

    1. היי מאיה,
      נכון, התנור צריך להיות מחומם בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
      לגבי הדג, אין צורך לכסות אותו.
      מומלץ לפרוס נייר אפיה על התבנית ומעל לשים את הדג. אם אין לך נייר אפיה אז אפשר לשמן קצת את התבנית ואז לשים את הדג.
      אם התנור שלך הוא חזק יחסית אז אפשר לבדוק את הדג כבר אחרי 20 דקות אם מוכן מבפנים.
      בהצלחה 🙂

  20. רציתי לדעת האם ניתן למלא את הדג בירקות כלשהם אם צריך לקצוץ את הירקות ולשים לתוך הדג?
    תודה רבה 🙂

    1. היי קרינה,
      לא ניסיתי למלא דג שלם אבל נראה לי שאפשר. את יכולה לקצוץ דק עגבניה קטנה, חצי גמבה, 2-3 שיני שום, קצת פטרוזיליה וכוסברה ולתבל בלימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור ולמלא את הדג (חשוב לקצוץ כמה שיותר דק אחרת הירקות לא יספיקו להיות מוכנים).
      בהצלחה 🙂

  21. היי אפרת,
    התיבול מאוד טעים מכינה עכשיו רק עם התיבול הזה את הדגים ורציתי לישאול האם ניתן למלא את הדג מביפנים?ואם מה מומלץ שיראה יפה לשבת?יש לי דג בס האם יש מילוי שיכול להתאים כי התיבול הזה ממש מוצלח תודה רבה על המתכונים:-)

    1. היי קרינה,
      מה הכוונה למלא את הדג? לתבל אותו מבפנים? אם כן התיבול מתאים גם לדג בס.

  22. שלום. גם אצלי הדג לא ספג את הטעמים של הרוטב… הרוטב נשאר על העור…. ולבשר הדג לא הגיעו הטעמים… למרות ששמתי הרבה רוטב גם מבפנים וגם מבחוץ…. אולי הדג צריך לשחות ברוטב? אולי צריך להשרות אטתו ברוטב? תודה

    1. היי יסמין,
      מאחר ומדובר בדג שלם הוא אמור להיות מתובל, לא ספוג ברוטב. מה שגם התיבול במתכון הזה הוא די עדין ומדגיש את הטעם של הדג עצמו. אם את אוהבת להרגיש את הרוטב אני ממליצה להכין דג פילה ברוטב (חריימה או דג ברוטב אדום חריף). בנוסף, מחר אפרסם דג שהוא יחסית חזק בתיבול שלו, אז אולי יותר תאהבי.
      יום נפלא 🙂

  23. שלום אפרת,
    יש לי דג ורדון ורציתי לדעת איך אפשר יהיה להכין אותו זאת פעם ראשונה שיוצא לי לעבוד איתו.
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      אין לי כל כך ניסיון עם דג ורדון. אם זה דג שלם, אני מניחה שאת יכולה להכין אותו לפי המתכון הזה כי זה תיבול שמתאים כמעט לכל סוגי הדגים.
      אם זה פילה, את יכולה להכין אותו ברוטב עגבניות כמו אחד משני המתכונים האלה: חריימה, פילה אמנון ברוטב אדום חריף או לתבל אותו לפי התיבול במתכון הזה, להניח על נייר אפיה (כשהצד של העור כלפי מטה) ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 10-12 דקות. בגלל שהאמרת שהתנור שלך חזק, כדאי לאפות ב 180 מעלות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי סיון,
      הדג אמור להיות כבר נקי (זאת אומרת שקונים אותו שלם ונקי).
      אין צורך להשרות לפני.
      חג שמח 🙂

  24. היי אפרת,
    אני רוצה להכין את הדגים לערב חג השבועות שיוצא במוצ"ש.
    לדעתך ניתן להכין ביום שישי מראש?
    אם כן, איך לחמם?
    תודה

    1. אם את מחממת בפלטה, חתכי פרוסות דקות של לימונים והניחי עליהם את הדגים, עטפי את התבנית בנייר כסף וחממי על הפלטה.

    2. היי,
      בודקת מתכונים לשבת אז נכנסתי כדי ליידע אותך ואחרים-
      ניכר שהדג אמור לצאת משובח
      אך אולי בגלל שלא אכלנו מיד או בגלל השהיה על הפלטה,
      יצא פחות מוצלח מתמיד.
      להבא לא הייתי מכינה יום מראש

      שבת שלום

  25. הי אפרת מתכוונת להכין עם 6 פילטים של אמנון בוואקום צריך לערבב את כל המרכיבים ולהבריש את הפילטים?צריך לחמם את התנור לאותו חום וכמה זמן?

    1. היי שרון,
      אם את מכינה פילטים של אמנון מומלץ להבריש אותם במרכיבי התיבול. כדאי לכתוש את השום.
      יש לחמם מראש את התנור ל200 מעלות ולאפות במשך 10-12 דקות בלבד.
      בהצלחה 🙂

  26. אתר מעולה תודה על התשובה המהירה:-)
    ורציתי לדעת האם יש לכם מתכון לברוקולי בתנור קניתי ואין לי מושג איך להכין אותה לשבת שוב תודה.

  27. היי ערב טוב,
    הכנתי את המתכון ויצא טעים מאוד ורציתי לדעת האם ניתן להכין את המתכון עם דג מושט, אמנון קפואים?נגיד שישה חתיכות והכמויות נישארות כמו שבמתכון?
    תודה רבה:-)

    1. כן קרינה, אפשר בהחלט. לדעתי הכמות במתכון מתאימה ל6 פילטים.
      קחי בחשבון שאם זה פילה (ולא דג שלם) זמן האפיה מתקצר ל 10-15 דקות.
      בהצלחה 😉

  28. אני נורא נהנית מהאתר שלך תמשיכי הלאה להוסיף ולגוון.
    רציתי לדעת אם יש לך מתכון למרק קשנת
    תודה ביי

    1. היי מטי,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      מה זה מרק קשנת? אני לא מכירה.
      המשך יום נפלא

  29. היי רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בתיבול הזה בדג אחר כמו מושט או סלומון ואם כן האם אפשר להוסיף עגבניות שרי ובזילקום ?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר