מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

גרגירי חומוס מתובלים

גרגירי חומוס מתובליםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 3, 2017
Last modified:דצמבר 3, 2017

Summary:

גרגירי חומוס מתובלים – נשנוש מושלם במקום פיצוחים (או לצד בירה 🙂 )

גרגירי חומוס מתובלים

מצרכים:

3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה / מקופסת שימורים

4 כפות שמן זית / קנולה

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כפית כמון

חצי כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

אופן הכנה:

-אם משתמשים בגרגירי חומוס משקית קפואה– יש להשרות אותם כ-5 דקות במים רותחים ולסנן. לאחר מכן לייבש היטב במגבת נקיה  (ככל וגרגירי החומוס יבשים הם יוצאים יותר פריכים).

-אם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסת שימורים– יש להניח במסננת ולשטוף אותם מתחת לברז. לאחר מכן להניח על מגבת יבשה ולייבש לגמרי.

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל200 מעלות.

-מניחים את גרגירי החומוס על נייר האפיה ומתבלים היטב ובאופן אחיד בשמן זית, פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה (למי שאוהב).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהגרגירים משחימים ונעשים מעט פריכים (מאחר ועוצמת החום שונה בין תנור לתנור כדאי לבדוק כבר אחרי 15 דקות). מומלץ לערבב כל 10 דקות. מצננים היטב לפני שאוכלים.

*אזהרה! יכול לקרות מצב שכמה גרגירי חומוס יתפוצצו ויקפצו כתוצאה מחימום בטמפ' גבוהה (כמו פופקורן) לכן חשוב להתרחק מהתבנית כאשר מוציאים אותה מהתנור.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


4 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי מיטל,
      אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו קודם במי ברז לפחות לילה לפני ואז לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך. לאחר מכן, לסנן וייבש היטב.
      שבוע מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »