מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

גרגירי חומוס מתובלים

גרגירי חומוס מתובליםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 3, 2017
Last modified:דצמבר 3, 2017

Summary:

גרגירי חומוס מתובלים – נשנוש מושלם במקום פיצוחים (או לצד בירה 🙂 )

גרגירי חומוס מתובלים

מצרכים:

3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה / מקופסת שימורים

4 כפות שמן זית / קנולה

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כפית כמון

חצי כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

אופן הכנה:

-אם משתמשים בגרגירי חומוס משקית קפואה– יש להשרות אותם כ-5 דקות במים רותחים ולסנן. לאחר מכן לייבש היטב במגבת נקיה  (ככל וגרגירי החומוס יבשים הם יוצאים יותר פריכים).

-אם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסת שימורים– יש להניח במסננת ולשטוף אותם מתחת לברז. לאחר מכן להניח על מגבת יבשה ולייבש לגמרי.

-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל200 מעלות.

-מניחים את גרגירי החומוס על נייר האפיה ומתבלים היטב ובאופן אחיד בשמן זית, פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה (למי שאוהב).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהגרגירים משחימים ונעשים מעט פריכים (מאחר ועוצמת החום שונה בין תנור לתנור כדאי לבדוק כבר אחרי 15 דקות). מומלץ לערבב כל 10 דקות. מצננים היטב לפני שאוכלים.

*אזהרה! יכול לקרות מצב שכמה גרגירי חומוס יתפוצצו ויקפצו כתוצאה מחימום בטמפ' גבוהה (כמו פופקורן) לכן חשוב להתרחק מהתבנית כאשר מוציאים אותה מהתנור.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


14 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,רציתי לשאול
    השריתי לפני כמה חודשים חומוס גרגרים,ואז אחסנתי אותו בקופסה במקפיא,איך עכשיו אני אמורה להתנהל איתו מבחינת בישול?תודה על האתר..

    1. היי,
      אם השרת ללא בישול אז יש לבשל את החומוס במים רותחים עד לריכוך ואז להכין עם זה את המתכון.

    1. היי דני,
      זה צריך להיות חומוס מבושל. מושרה לא מספיק, הוא עדיין קשה מידי ובלתי אכיל.
      תבשל את גרגירי החומוס שהשרית במים עד שהם נעשים רכים, תייבש אותם היטב ותשתמש ב-3 כוסות. את היתר אפשר לשים בשקית ולהקפיא לפעם אחרת.

  2. הי אפרת.
    האם לא נוח יותר לתבל את הגרגרים בקערה על מנת שתוכלו באופן אחיד ורק אז לפזר בתבנית?

    1. היי מיטל,
      אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו קודם במי ברז לפחות לילה לפני ואז לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך. לאחר מכן, לסנן וייבש היטב.
      שבוע מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר