מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גנאש שוקולד

עוגת גנאש שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 29, 2013
Last modified:ספטמבר 2, 2018

Summary:

עוגת שוקולד בציפוי גנאש עשיר

עוגת גנאש שוקולד

תבנית בינונית קטנה בגודל 22X31

מצרכים לעוגה:

3 ביצים

כוס (200 ג') סוכר

שקית (10 ג') סוכר וניל

3/4 כוס (150 ג') שמן

1.5 כוסות (360 ג') מים חמים

2 כוסות (280 ג') קמח תופח

4 כפות (40 ג') קקאו

מצרכים לגנאש:

מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

50 גרם חמאה

אופן הכנה:

מערבבים את כל חומרי העוגה יחד (קודם מקציפים את הביצים, אח"כ שמן וסוכר. מוסיפים מים חמים ובסוף קמח וקקאו). מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות  במשך כ- 25 דקות.

הכנת הגנאש: מרתיחים בפינג'אן שמנת מתוקה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והחמאה. ממתינים 2 דקות ומערבבים.

כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מחוררים אותה עם קיסם עד התחתית ושופכים את הגנאש מעל העוגה. מצננים את העוגה לטמפ' החדר ושומרים את העוגה בקירור.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

93 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי

    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש ראיתי שרשמת בתגובות שלתבנית אינגליש צריך חצי מהכמויות.
    במתכון המקורי רשום 3 ביצים ו 3/4 כוס שמן אז מהם הכמויות לתבנית אינגליש?
    בנוסף אין לי סוכר וניל מה ניתן לשים במקום?

    1. אלה הכמויות לתבנית אינגליש קייק ללא סוכר וניל:
      2 ביצים
      שני שליש כוס סוכר
      חצי כפית תמצית וניל (אפשר גם לוותר)
      שליש כוס שמן + כף שמן
      3/4 כוס מים חמים
      כוס (140 ג') קמח תופח
      2 כפות קקאו

    1. אפשר לאכול לאחר שהיא מתקררת מעט בחוץ. אין צורך להמתין לקירור במקרר.

  2. היי אפרת,
    קודם כל רציתי להגיד לך שאני משתמשת המון באתר שלך והוא פשוט מעולה ונגיש!!!
    המתכונים מובנים ממש ומוצלחים!
    בנוסף רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במתכון בקמח תופח מלא?

    1. תודה שירלי, כיף לשמוע 🙂
      אפשר אבל אני ממליצה לשלב איתו כוס קמח תופח לבן כדי שהעוגה לא תצא דחוסה ו"כבדה" מידי.
      אם אין לך קמח לבן תופח אפשר לשים כוס קמח תופח מלא + כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה.

  3. היי אפרת
    אם אכין רק את העוגה עצמה ובמקום הגנאש אני ימיס שוקולד מריר על הגס אמרח מעל העוגה לאחר/לפני האפיה
    ולאחר האפיה אשים קצפת מעל שהקצפתי לדעתך איך זה יצא? פשוט יש לי קפצת חלבית והתנור שלי בשרי

    1. אפשר להכין בתבנית עגולה 24 את הכמות במתכון.
      כמויות לתבנית עגולה 26 או תבנית מלבנית 26X32:
      4 ביצים (רצוי גדולות)
      כוס וחצי סוכר
      2 שקיות סוכר וניל
      כוס ורבע שמן
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים חמים
      3 כוסות קמח תופח
      6 כפות קקאו
      לגנאש:
      מיכל וחצי שמנת (375 מ"ל)
      225 גרם שוקולד מריר (2+1/4 חבילות)
      70 גרם חמאה
      יום מקסים 🙂

    2. תודה אפרת,אם אני מתכוונת לשים מעל קרם קצפת כדאי את הגנאש לשים על הקצפת בסוף או על ה עוגה או גם וגם?

    3. אין צורך לשים גם וגם. אפשר לשים את הקרם ישירות על העוגה לאחר שהיא התקררה, להכניס למקפיא לשעה כדי שהקצפת תהיה יציבה ואז לשים מעל את הגנאש (חשוב שהגנאש יהיה בטמפ' החדר).
      לאחר מכן אפשר לשמור במקרר.

  4. הי אפרת
    המתכונים באתר מוצלחים מאד וקליל.
    מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק (או שהכמויות מתאימות ל2 אינגליש קייק)?
    האם המתכון מתאים למאפינס?

    1. היי אור,
      הכמות במתכון מתאימה ל2 תבניות אינגליש קייק. לתבנית אחת יש להכין מחצית מהכמויות.
      וכן, אפשר להכין בתבניות מאפינס. זמן האפיה של מאפינס מתקצר ל15-20 דקות.

  5. היי,אני רוצה להכין את העוגה הזאת ליום הולדת ולזלף בקצפת עדיף לוותר על הגנאש?ועוגת יום הולדת הכי יפה שהיא גבוהה כדאי להכין כמות כפולה או כמות וחצי?ושאלה אחרונה-אין לי קמח תופח מה היחס בין הקמח לאבקת אפייה?

    1. היי נטע,
      מומלץ להכין ציפוי גנאש ומעל לזלף בקצפת. יש לשים את העוגה עם הגנאש במקרר כמה שעות ורק אז לזלף קצפת.
      לגבי כמויות, זה תלוי מה גובה התבנית. אם את מכינה בתבנית מלבנית 22X31 חד פעמית אז הגובה שלה בדר"כ הוא 5 ס"מ ואז אם תגדילי את הכמות, הבלילה עלולה לגלוש מהתבנית.
      יש לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כוסות אבקת אפיה (היחס הוא על כל כוס קמח שמים כפית אבקת אפיה).

    1. היי חני,
      החמאה מסמיכה את הציפוי אבל אפשר לוותר עליה ופשוט להגדיל את כמות השוקולד המריר ל 200 גרם.

    1. כן, זה טעים גם בגרסת פרווה.
      במקום חמאה אפשר לשים מחמאה מרגרינה או מזולה.

  6. את מליצה להכין עוגה זו ליומולדת.
    רוצה לזלף את המספר עם קצפת. לעשות על הגנאש?
    יש לך רעיון איך לצבוע את הקצפת ללא צבעי מאכל?
    רוצה להכין בגירסת פרווה

    1. היי עדינה,
      העוגה הזאת מעולה ליום הולדת.
      את יכולה לזלף את המספר עם קצפת לאחר ששמת ציפוי גנאש ונתת לו להתקרר במקרר שעתיים לפחות (אחרת הוא עלול להמיס את הקצפת).
      באיזה צבע את רוצה לצבוע את הקצפת?

    2. חייבת לציין שלא יצא לי לנסות אבל אני יודעת שאפשר להכין מסלק. חותכים סלק קלוף קטן-בינוני לקוביות קטנות ומרתיחים עם כוס מים על אש בינונית במשך כ-25 דקות.
      לאחר מכן טוחנים את הסלק עם מי הבישול עד לתערובת חלקה (רצוי להשתמש במוט בלנדר אם יש לך). מסננים בעזרת מסננת דקה מאוד או בד ואז את מה שהתקבל מחממים על הגז עם כ-2 כפות סוכר במשך כ-10 דקות עד שהסוכר נמס והסירופ מצטמצם.
      בכל מקרה, אני יודעת שניתן לקנות צבע מאכל ורוד טבעי. אני חושבת שאפשר להשיג את זה בחנויות שמוכרות מוצרים לאפיה. לפעמים יש את זה גם בחנויות החד פעמי.
      בהצלחה יקירה 🙂

    3. חוזרת לעדכן-
      יצאה עוגה מדהימה ממש!!!
      על הקצפץ השאפתנית ויתרתי,
      אבל הארת את עיניי- אקנה את הצבע מאכל טבעי.

      תודה על הסבלנות ומאור הפנים (המקלדת..) בתשובותייך

  7. אפשר להכין עם קצפת צמחית ריץ' ומספיק לחמם אותה במיקרו?אפשר לערבב הכל עם כף?לשים מים רותחים מקומקום חשמלי?

    1. כן, אפשר להכין עם ריץ' ולחמם במיקרו. אפשר לערבב את החומרים עם כף ולשים מים חמים (לערבב כוס מים רותחים עם חצי כוס מים פושרים).

  8. אפרת אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמית בגודל 2 תבניות אינגליש קייק ויש לי ביצים m כדאי לשים 3?

  9. אפשר בתבנית 20 קפיצית?
    ותתני אותי אם אני טועה
    180מ"ל שמן
    280 גרם קמח
    60 גרם קקאו
    360מ"למים רותחים

    1. הכמויות בסדר גמור.
      אני חושבת שהתבנית תהיה קצת קטנה (אלא אם כן היא גבוהה יחסית). מקסימום אם תשאר לך בלילה אתה יכול לשים בכמה תבניות מאפינס בודדות.

  10. בוקר טוב
    אפשר לשחק עם הגנאש נגיד ליצור ממנו גליל להקפיא ואז לחתןך ולהכניס לתוך קאפקייק?

    1. היי דני,
      אני מניחה שאפשר רק כדאי לשים פחות שמנת ויותר שוקולד אחרת זה ייצא נוזלי ויישאר נוזלי גם אחרי הקפאה (בסביבות 100 גרם שוקולד מריר על רבע מיכל שמנת). אם תרצה להסמיך את זה יותר אתה יכול להוסיף גם חמאה מומסת.
      בהצלחה 🙂

  11. יש לי השבת יום הולדת של גיל 16(!!!!!!!!!!)
    אז הכנתי לעצמי עוגת יום הולדת מ-א-ל-פ-ת!!!!!!!!!!
    זה היה המתנה של ההורים שלי, להרשות לי להכין אותה… שילבתי כמה מתכונים שלך ויצא מטורף!!!! הכנתי שכבות של כושית עם קצפת באמצע, מצופה בגנאש שוקולד שלוש צבעים עם קישוט כדורי שוקולד, בקיצור—תאווה לעיניים ולחיך,
    בקיצור, נשאר לי גנאש שוקולד חלבי מיותר, יש לך רעיון מה לעשות איתו?
    אולי עוד קישוט לעוגה?
    תודה רבה.

    1. היי דבורי,
      איזה כיף! המון מזל טוב!!!
      תקשיבי, העוגה נשמעת מ-ע-ו-ל-ה (ואין לי ספק שטעימה בטירוף), את אלופה! באמת כל הכבוד לך.
      לגבי הגנאש, את יכולה לשים בשקית זילוף או שקית אוכל ולעשות חור קטן בקצה ולזלף דוגמאות או כיתוב מעל העוגה ואם לא, את יכולה לשים אותו בקופסה סגורה ולהקפיא עד לפעם הבאה שתרצי להשתמש בו.
      תהני מהעוגה ויום הולדת שמח 🙂

    2. תודה רבה על התגובה, אני לא ניראה לי יעשה כיתוב בי יש לי כבר קישוטים אחרים אבל ניראה לי אני אשמור את זה או אכין עוגת כדורי שוקולד קטנה,
      זה מתאים עם גנאש חלבי?
      שבת שלום ותודה רבה!!!

    3. כן, את יכולה להכין עוגת כדורי שוקולד קטנה, זה ייצא מעולה עם גנאש חלבי 🙂
      שבת שלום!

    1. כן מאיה אפשר רק יש להפחית את כמות השמנת ל 3/4 מיכל (במקום מיכל שלם).

  12. מה הכוונה בלשפוך את הגנאש? שופכים אותו מהעוגה ומה שנשאר זה מה שאוכלים? שופכים סתם וזה מיועד לפח כאילו?..

    1. היי הילה,
      מכינים את הגנאש ולאחר שהעוגה מוכנה שופכים אותו (את כולו) על העוגה בעודה חמה (לא זורקים שום דבר לפח).
      שבת שלום 🙂

    2. תודה על התגובה המהירה, אעפי שרציתי למחוק את שלי כי בקריאה שניה הבנתי שפשוט לא ישנתי מספיק… =/
      בהזדמנות הזו אומר שהמתכונים שלך מעולים ופשוטים ונרשמתי למיילים בשמחה וציפיה! 🙂

    3. גם זה קורה.. לכולנו 😉
      שמחה לשמוע שאת נהנת מהאתר!
      שבת שלום 🙂

  13. הכנתי בחמישי אחה"צ ליום הולדת של בעלי וחייבת להמליץ בחום – עוגה נדירה באיכותה: עשירה בטעמה,מרקם נימוח ופשוט מושלמת.אין לי מילים להודות על מתכון מהמם כזה ובמיוחד על קלות ההכנה והחומרים הפשוטים.בכלל,כל המתכונים שהכנתי מאתר זה יצאו מדהים.שיהיה שבוע טוב לכולנו!

    1. חמים מהקומקום. כשאת מוסיפה תערבבי במהירות כדי שהביצים לא יתבשלו מחום המים.
      בהצלחה 😉

    1. היי שרון,
      מומלץ לחורר אבל זה בסדר גם אם לא מחוררים. וכן, שופכים את הגנאש כשהעוגה חמה.
      יום נפלא 🙂

  14. האתר שלכם פשוט מדהים!יש הרבה מתכונים שאני עושה דרכו.לגבי העוגת גנאש שורולד היא יוצאת מעולה מאוד טעימה אני עשיתי עם 3 ביצים
    יוצאת עוגה גבוהה יותר.
    מומלץ לחמם את העוגה כאשר רוצים לאכול אותה.

  15. שלו םרציתי לשאול האם ניתן להשתמש במתכון זה בשמנת פרווה ובמחמאה במקום חמאה כדי שהעוגה תהיה פרווה? האם ייצא טעים? תודה

    1. הי אירית. כן, אפשר להשתמש בקצפת צמחית/ ריץ' וזה ייצא טעים.

    1. הי מירי, ההקצפה בעוגה הזאת היא קלילה ומהירה. מקציפים את הביצים כ-10 שניות ואז מוסיפים את הסוכר והשמן וממשיכים להקציף עוד כ10 שניות וכך הלאה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
      שבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר