מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

גליליות ממולאות

גליליות ממולאותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 10, 2013
Last modified:אוגוסט 21, 2018

Summary:

האורחים התקשרו שהם בדרך? פחות מ-10 דקות הכנה ויש לכם קינוח מושלם, גם מבחינת המראה ובטח שבטעם… ניתן להכין חלבי או פרווה.

גליליות ממולאות

מצרכים:

גליליות וופל למילוי (ניתן לרכוש בכל סופר)

חומרים לקרם וניל (כמות: 18-20 גליליות):

1 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפיות אבקת סוכר

חומרים לקרם שוקולד (כמות: 18-20 גליליות)::

1 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

2 כפות קקאו שטוחות

2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד

1 כף גדושה אבקת סוכר

אופן הכנה:

-מקציפים בקערה את כל החומרים (בהתאם לסוג הקרם שבחרתם) עד לקבלת קצפת יציבה.

-בעזרת שקית זילוף ממלאים את הגלילות בקצפת. (*ניתן למלא את הקרם בשקית אוכל רגילה ולגזור את הפינה).

-עוטפים בניילון נצמד ושמים בקירור (מקרר או מקפיא).

*במידה ורוצים לשלב בין הטעמים (להכין חצי כמות שוקולד וחצי וניל), השתמשו במיכל שמנת אחד (250 מ"ל) וחלקו אותו באופן שווה בשתי קערות נפרדות. בקערה אחת הקציפו מחצית מחומרי קרם השוקולד ובקערה שנייה הקציפו מחצית מחומרי קרם הוניל.

 

 תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"עשיתי לשבת והמחמאות לא יפסיקו יישר כח" (דורית)

"אפשר גם למלא בגלידה ובמיוחד בגלידה פרווה כשצריך קינוח אך יש להחזיק בפריזר" (איריס)

"מקסים ומבטיח" (ורדה)

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

83 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לשים סוכר רגיל במקום.
      *אפשר להכין גם בלי אבל זה ייצא פחות מתוק.

    1. היי עדן,
      אפשר לשים כף גדושה ממרח במקום הקקאו ולהפחית את כמות הפודינג לכף אחת.

  1. היי, האם אפשר להשתמש בכל השקית אינסטנט, כלומר 95גרם ולהוסיף חצי כוס חד פעמי מים עם השמנת, במקום 4 כפות אינסטנט ושמנת מתוקה?

    1. היי יפעת,
      לא הבנתי. את רוצה להכין קרם ממיכל שמנת מתוקה + שקית אינסטנט פודינג וחצי כוס חד פעמי מים קרים? אם כן, אז אפשר.

    2. תודה,ועוד שאלה: האם אני יכולה להכין יום לפני, הגליליות הממולאות מיועדות לקחת למסיבה, האם זה יישאר קראנצ'?

    3. תודה על התשובה המהירה,דרך אגב ניסיתי את הכדורי שוקולד, ויצא מצוין,האתר שלך מאד שימושי

  2. אני רוצה להכין את הגליליות לשבת- הוופל ישאר טרי- אם אני יכניס את הקצפת בערב שבת- עד שבת בבוקר?

  3. תודה, יצא טעים אבל כשהוצאתי את הוופל שממולא עם הקרם מההקפאה, הוופל כבר לא היה קריספי כמו שהיה לפני, ואחי שהשארתי בטמפ' החדר הוופלים קיבלו רטיבות ונהיו לחים. מה ניתן לעשות בעניין?

    1. מוזר כי דווקא הוופל אמור לשמור על הפריכות שלו בהקפאה.
      כיסית את הוופלים? שמת אותם בתוך קופסה אטומה?
      אין להשאיר את הוופלים בטמפ' החדר יותר מידי זמן. יש להגיש אותם ומיד לאכול אחרת הם מתרככים כתוצאה מהקרם שנמס.

    2. בהקפאה הם היו בתוך קופסא סגורה אטומה.
      וטמפ החדר הכוונה אחרי שהם היו בהקפאה הוצאתי אותם לאיזה חצי שעה לטמפ' החדר ואז טעמתי וראיתי שזה נהיה לח

    3. אז זה בגלל שטעמת אחרי חצי שעה. חשוב לאכול את הגליליות ישר מהמקפיא ואז הן פריכות וטעימות.

  4. הי! אני רוצה לקחת את הגלילית לשבת מחוץ לבית, בערך שעה וחצי נסיעה. איך כדאי לי לעשות את זה כדי שהקצפת לא תימס לי?

    1. אני מאוד מתלבטת. אני חוששת שזה יימס.
      אם בכל זאת תחליטי לקחת אני מציעה שתשימי בתוך צידנית קטנה עם קרח.

  5. היי,
    דבר ראשון אתר מעולה. תודה!
    האם אפשר להשתמש בקרם הזה למילוי תחתית פאי בסקוויטים קנוי? או שיש לך איזשהו רעיון לקרם אחר למלא כזו תחתית? משהו פשוט וטעים.

  6. רציתי להגיד לכם שאפשר גם למלאות בפודינג ריבת חלב פרווה אני עשיתי את זה וזה יצא מעולה רק דבר אחד מי יכול להסביר לי איך ממיסים את השוקולד כדי לסגור את זה עם שוקולד משני הצדדים אשמח לתגובה

    1. אפשר לצפות באופן מלא, לטבול רק את הצדדים או לזלף דוגמאות של פסים.

  7. ויש לי אריזה של גליליות שיש בה 24 אני מתכוונת להכין בכל גליליה חצי וניל חצי שוקולד. המתכון יספיק לי ל 24?

  8. היי אפרת תודה רבה הכנתי ויצא מעולה .

    אם אין לי פודינג שוקולד איך אני יכולה לתת צבע וטעם?
    אני מתכוונת שאין באפשרותי כרגע לקנות ואני רוצה להכין עכשיו.
    תודההה.

    1. היי ליאן,
      אפשר לשים 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל + 2 כפות שטוחות אבקת קקאו (+ אבקת סוכר). אפשר לחזק את הטעם על ידי הוספת 1-2 כפות גדושות ממרח שוקולד או 50 גרם שוקולד מריר מומס (יש לקרר את התערובת לפני שמקציפים עם הקצפת).
      מיכל שמנת אחד מספיק ל18-20 גליליות. אם את מכינה 2 מיכלי שמנת, זה יספיק בהחלט ויישאר לך אפילו עודף שתוכלי למלא בכוסות אישיות.

    1. את מתכוונת שהקרם יהיה בצבעים שונים? יש צורך להשתמש לצורך כך בצבעי מאכל ופשוט לצבוע את הקרם.

  9. היי נהנה מאד מהמתכונים שלך פשוט אתר נפלא!
    אני רוצה להכין כמות די גדולה של הגלילות לכמה זמן מקסימום זה ישמר במקפיא?

    1. היי זיו 🙂
      לדעתי לשבועיים לפחות בתנאי שתשים את זה בקופסה אטומה.

  10. אפרת היקרה!!! יצא משגע : אני הייתי אחראית על הקינוח, הכנתי סורבה ואת הגלילות שוקולד+וניל ויצא משגע!!! לא מתוק מדי, טעם רך ועדין! תןדה

  11. היי יקירה. אני מכינה לנו לארוחת ערב חנוכה. מה המשקל של הפודינג, כי קניתי 1 שוקו 1 ואניל כל קופסא מכילה 75 גר'. מכינה חצי חצי. זה מספיק?
    תודה

    1. היי יקירתי,
      זה מספיק. 4 כפות אינסטנט פודינג זה יוצא בסביבות 65-70 גרם.
      אם את מכינה חצי חצי את צריכה להשתמש ב-2 כפות וניל ו-2 כפות שוקו. זה יוצא קצת פחות מחצי חבילה מכל סוג.
      חג חנוכה שמח 🙂

  12. היי
    אני רוצה למלא אותן בשמנת מתוקה עם נוטלה
    יש לך מתכון לזה אם צריך את הפודינג או בלי ?

    תודה רבה רבה

    1. היי ענבר,
      ממליצה בכל זאת להוסיף כ-2 כפות אינסטנט פודינג וניל או שוקולד לכל מיכל שמנת כי הוא מייצב את הקרם. על כל מיכל הייתי מוסיפה כ3 כפות נוטלה.
      חג שמח 🙂

  13. היי.. אני מאוד רוצה להכין לשבת חתן. כלומר אני חייבת למלא מיום שישי לפחות..
    כיצד ניתן לשמור זאת שישאר פריך.
    וכיצד ניתן לשמור על מרקם הקצפת במידה ואמלא יום שבת.
    תודהההה

    1. היי גילי,
      אין שום בעיה להכין יום לפני (כולל למלא את הגליליות) ולשמור במקפיא עד ההגשה בשבת. הגליליות יישארו פריכות וטעימות.

    2. תודה רבה על המענה המהיר.:-)
      במידה ואשמור את הקרם קצפת במקרר כיצד ניתן לשמור עליו על מנת שהמרקם שלו לא יתקשה על מנת שאוכל למלא את הגליליות ללא קושי.
      תודה

    3. היי גילי,
      אפשר לשמור את הקרם במקרר, להפך לאחר קירור הוא מתייצב ויותר קל לזלף איתו.

    4. תודה רבה לך על המענה המהיר.
      בד"כ כשאני משאירה קצפת בקופסה סגורה במקרר המרקם שלה משתנה לרעה ולא נוח לזילוף או לאכילה.
      יכול להיות שזה בגלל שאני מוסיפה הרבה פודינג?
      תודה

    5. כן, אני מניחה שזה בגלל הוספה של יותר מידי אינסטנט פוידנג שהוא בעצם מסמיך את הקצפת.
      אם הקצפת סמיכה או קשה מידי לזילוף אני ממליצה למלא כבר יום לפני ולשמור במקפיא. מניסיון, זה יוצא פריך, טרי ומעולה (והאמת שטעים יותר לאכול את זה כשזה קפוא כמו גלידוניות).

    1. היי גל,
      הגליליות בדר"כ פרווה. בכל מקרה כדאי לקרוא מה רשום על האריזה.
      שבת שלום 🙂

    1. כן אסתי, אין בעיה לשמור במקפיא, זה עדיין יהיה פריך.
      רק חשוב לאחסן בקופסה אטומה או לעטוף בניילון נצמד.
      שבוע נפלא 🙂

  14. .ערב טוב יש אפשרות למלא בקרם וניל ולהקפיא? האם יצא כמו גלידה או שיהיה קשה מידי ללעיסה?

    1. כן בטח יפעת. אני תמיד מקפיאה ומגישה ישר מהמקפיא וזה יוצא מאוד מרענן וטעים.
      חג שמח 🙂

  15. האם קרם פטיסייר מתאים גם למילוי הגליליות? אם כן אשמח למתכון פשוט של קרם פטיסייר.

    תודה!

    1. היי תמיר,
      קרם פטיסייר יכול להתאים למילוי הגליליות.
      לצערי אין לי מתכון אבל אתה יכול להשתמש תערובת מוכנה להכנת קרם פטיסייר (יש של חב' מימונס).
      בהצלחה 🙂

  16. קודם כל תודה לך על האתר הנפלא .זכיתי להכיר את האתר שלך לפני ראש השנה והכנתי המון מתכונים וכולם יצאו מוצלחים.אין כמעט יום שאני לא נכנסת לאתר ונהנית .
    רק שאלה קטנה אם אני רוצה למלא את הגליליות בגלידה האם צריך להפשיר אותה לפני ?והאם אפשר למלא בשקית זילוף?

    1. אני ממה שמחה לשמוע לאה 🙂
      לגבי מילוי הגליליות בגלידה, אין צורך להפשיר את הגלידה אבל אם את משתמשת בשקית זילוף כדאי להפשיר אותה מעט כדי שתתרכך ויהיה קל להזליף אותה לתוך הגליליות. כדאי להשתמש בפיה רחבה.
      שבת שלום 🙂

  17. שלום וברכה!
    רציתי לשאול אם אפשר להחליף את האבקת סוכר בסוכר רגיל וא"כ אז כמה בדיוק?
    תודה רבה!

    1. היי בינת,
      את יכולה להחליף בסוכר רגיל באותן כמויות.
      אם את אוהבת מתיקות מעודכנת את יכולה לוותר בכלל על הסוכר בקרם הוניל. לגבי קרם השוקולד- בגלל שיש אבקת קקאו שהיא מעט מרירה אולי כדאי כן להמתיק בכף סוכר.
      יום מקסים 🙂

  18. הי,
    קניתי את הגליליות ואני מתכננת להכין אותן מחר השאלה שלי זה איך לשמור עליהן טריות לאחר ההכנה (הן מיועדות לשבת בבוקר)? האם במקרר הן לא יאבדו מהקריספיות שלהן?
    תודה ענקית

    1. היי שרון,
      הכי מומלץ זה להכין את הקצפות לפני ולשמור במקרר וביום ההכנה למלא את הגליליות ולשמור במקרר (אם את משתמשת בשקית זילוף אז אפשר למלא את השקית בקצפת ולשמור במקרר).
      אם את מעדיפה להכין לפני אז הכי טוב זה לשמור במקפיא וביום ההכנה להגיש קפוא ואז המילוי הופך למרקם הדומה לגלידה או להעביר למקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה.
      סופשבוע נעים 🙂

    1. היי יהל, אם את רוצה חצי וניל חצי שוקולד, את צריכה להקציף בקערה אחרת: חצי מיכל שמנת מתוקה+ 2 כפות אינסטנט פודינג וניל+ כפית אבקת סוכר.
      ובקערה שנייה: חצי מיכל שמנת מתוקה+ 1 כף קקאו + 1 כף אינסטנט פודינג שוקולד+ כפית אבקת סוכר. בהצלחה:)

  19. הי. יש לכם אתר מקסים ןמעולה!!!!! תודה:-)
    לגבי המתכון של הגליליות הממולאות…. האם אפשר להקפיא? הגליליות מסתדרות עם הקפאה? יוצאות פריכות באותה מידה?

    1. היי גבריאלה, תודה רבה. אפשר להקפיא את הגליליות אך מומלץ לעטוף אותן בניילון נצמד או לשים בקופסה אטומה. לאחר ההקפאה הן מעט פחות פריכות אבל עדיין מאוד טעימות. שבוע נפלא:)

    1. היי חני, יש לוותר על האינסטנט פודינג מאחר והוא מכיל סוכר וניתן להשתמש בשמנת להקצפה לא ממותקת ולהוסיף לה 3-4 כפיות "כמו סוכר" (להוסיף לפי הטעם)או להשתמש בכל ממתיק אחר ללא סוכר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר