מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

גלילות חצילים

גלילות חציליםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 22, 2015
Last modified:נובמבר 22, 2017

Summary:

גלילות חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות בתנור – מנת אירוח חלבית מושלמת

גלילות חצילים

תבנית אינגליש קייק רחבה או תבנית עגולה 22 או תבנית מרובעת קטנה

מצרכים (7-9 גלילות):

1 חציל גדול וארוך

מלית גבינות:

4 כפות גבינה לבנה

1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת

כף מלאה גבינת פרמזן מפוררת (לא חובה)

3 כפות גבינת פטה/ בולגרית מפוררת

1 כף פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור

רוטב עגבניות:

3/4 כוס עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים)

1 כף רסק עגבניות

1 כף שמן זית

שן שום כתושה

חצי כפית סוכר, מלח ופלפל שחור

*הערה: ניתן להשתמש במקום ברוטב פסטה קנוי או מוכן.

אופן הכנה:

הכנת החצילים:

-פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי כ3/4 ס"מ.

-ניתן לאפות או לטגן:

טיגון: מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

אפיה: מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים ומניחים על נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כחצי שעה עד שהפרוסות מזהיבות (לאחר כ20 דקות בתנור מומלץ להפוך את הפרוסות צד).

-מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה, מורחים על כל פרוסה ככף שטוחה מהמלית ומגלגלים לגלילה.

הכנת רוטב העגבניות: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.

-משכיבים את הגלילות הממולאות בתבנית ויוצקים מעל את הרוטב.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35-40 דקות.

גלילות חצילים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

78 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לגרד דק או לרסק עגבניות טריות בכמות של 3/4 כוס.

  1. אני רוצה להכין לשבועות,
    אפשר בבקשה לדעת מה הכמויות בגרמים של הגבינה הצהובה המגורדת והעגבניות המרוסקות?
    תודה

  2. אפרת יקרה חודש טוב ומבורך!!
    לכבוד שבועות הבא עלינו לטובה רוצה לדעת האם מתאים להכין את המנה בשישי ובראשון בבוקר לחמם על הפלטה? מאחר והחג נכנס מיד בצאת שבת קודש ואין אפשרות לאפות אשמח לעוד רעיונות למתכונים שמתאימים להכנה מראש
    תודה אהובה כל הברכות.

    1. כן אפשר.
      יש עוד הרבה מתכונים שאפשר להכין מראש ולשמור במקרר כיומיים. תרגישי חופשי לשאול אותי לגבי כל מתכון שאת מתלבטת 🙂
      חודש טוב ומבורך ❤️

  3. שלום אפרת
    אני מכינה לחג שבועות שנה שלישית ברציפות-זו מנת הדגל שלי!
    חשבתי לחסוך עבודה ולהשתמש ב'מלית למאפים' מסדרת 'השף הלבן' של תנובה.
    ראיתי פרסומות, לא ניסיתי מעולם.
    את מכירה את זה?
    יודעת להגיד לי אם זה יתאים ואילו גבינות זה יכול להחליף?
    תודה רבה מאד!
    את אלופה אמיתית ובזכותך אני מכניסה חג בשמחה וברוגע, אבל עם תפריט מפואר ומושקע

    1. שמעתי על המוצר אבל לא ניסיתי.
      בגדול זה אמור לעשות את העבודה.
      צריך לראות מה רשום על זה. לדעתי יש בזה גבינה לבנה אבל אני לא יודעת מה עוד.
      תודה ויום מקסים ❣️

    2. עשיתי בדיוק לפי המתכון שלך, בלי לנסות גבינות חדשות….
      כמובן הכפלתי ושילשתי כמויות, נשאר לי מילוי מיותר.
      מה עוד יכול להתאים?
      חשבתי למלא עגבניות ולאפות.
      יכול להתאים?
      שוב תודה על האתר המדהים שלך.
      כבר 3 שנים שאני צמודה אליך בכל כניסה למטבח!
      חג שבועות שמח!

    3. כן, את יכולה למלא עגבניות (זה יותר נחמד להשתמש בעגבניות שרי עגולות, מהסוג הגדול יחסית).
      חג שבועות שמח 💕

    1. אפשר לשים תחליף גבינה טבעוני מאלה שמוצעים בסופר או אורז מבושל.

  4. היי,
    הכנתי את המתכן בערך 200 פעם וכולם מופתעים כל פעם מחדש וכולם מופתעים כל פעם מחדש מכמה שזה טעים..- תודה!
    שתי שאלות קטנות רק:
    1. אני רוצה להכין כמות גדולה מאוד לאירוח. אם אני אאפה את החצילים בתנור ואשמור במקרר עד למחרת (בלי הגבינות) זה בסדר ?
    2.אני מנסה להזמין את הספר שלך ולא מצליחה. האם עדיין ניתן לרכוש אותו ?
    ושוב המתכונים שלך קלים , מהירים ובעיקר טעימים מאוד!

    1. היי רונית 🙂
      1. אין בעיה.
      2. כרגע אזל המלאי. כשהוא יתחדש אשלח לך מייל.

  5. הכנתי ויצא מהמם.קצת שיניתי גבינות: שמתי גבינה לבנה קוטג וצהובה והוספתי שמיר.יצא משהו

  6. הכנתי לשבועות בשנה שעברה וזו היתה הצלחה מסחררת!
    רוצה להכין שוב, אבל כבר לא מפרגנת את כמות הקלוריות…
    איזה גבינות דלות יותר מומלצות כתחליף?
    תודה

    1. היי מלכי,
      את יכולה להשתמש בגבינות רזות. גבינה לבנה 3%, גבינה צהובה דלת שומן.

    2. לא מוותרים לי, הולכת על המקור, כי מה שטוב לא משנים…
      רציתי לשאול אם עלדרי להכין מראש ולהקפיא.
      תודה

    3. מסכימה:) חוץ מזה, זה שבועות, מותר לעשות הנחות 😉
      אני חוששת שאם תקפיאי זה יפריש נוזלים ויהרוס את המרקם.

    1. אפשר למלא בטוב טעם וקוטג'.
      מילוי תפו"א לדעתי פחות ייצא מוצלח.

  7. הכנתי לחג כמה מתכונים מהאתר שלך, אבל פה אחד-החצילים גנבו את ההצגה.
    יצא פשוט מדהים!
    גם הפשטידת בצלים, מתבלים הגבינה עוגת ריבת חלב היו מעולים!
    תודה רבה מאד!!!

    1. סורי, ראיתי עכשיו.
      לדעתי עם רוטב עגבניות זה יוצא הכי מוצלח. אני לא יודעת איך זה ייצא עם שמנת.

    1. היי מורן,
      אם שמים רוטב פסטה קנוי מבלי להוסיף לו חומרים נוספים (כמו רסק, שום וכו') אז יש לשים כוס אחת.

  8. זו הפעם הראשונה שאני מכינה את המתכון (בטיגון )
    ויצא ממש טעים 🙂 הייתי מוסיפה תמונה אך לא ניתן להעלות לתגובות

  9. הכנתי היום ויצא נהדר!
    ממש אליפות! קל, מהיר, חומרים זמינים.
    עם צהובה לייט ורוטב בלי שמן יצא אפילו דיאטטי 🙂

    שומרת את האתר במועדפים 🙂

  10. היי.. קודם כל חייבת לציין שיש לך אחלה אתר מתכונים ממש מוצלחים ולא מסובכים תודה רבה לך!!
    רציתי לשאול בקשר לרוטב מה אני עושה אם אין לי עגבניות מרוסקות?? יש תחליף? או לקחת עגבניות ובטחון אותם? תודה וכל טוב

    1. תודה גילי, שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      במקום עגבניות מרוסקות משימורים אפשר לטחון עגבניות טריות.

    1. היי יהל,
      אפשר להגיש חם או בטמפ' החדר. מומלץ יותר שזה יהיה חמים (לא חם מידי).
      שבת שלום!

  11. היי,
    אני מעוניינת במתכון של גלילות החצילים ברוטב עגבניות אבל אני לא מוצאת. הייתה לך רשימה של 3-4 מתכונים של גלילות חצילים (אם אני לא טועה) אבל נותרו רק 2.
    אני אשמח לקבל את המתכון.
    יום טוב 🙂

    1. היי דנה,
      זה המתכון של גלילות החצילים ברוטב עגבניות 🙂 לא היה מתכון נוסף.
      אם את בטוחה שזה לא המתכון אז תתארי לי יותר את המתכון שאת זוכרת, מבחינת החומרים שהיו בו.

    1. היי שרית,
      אין צורך להמליח מאחר והמלית עצמה מלוחה וגם ברוטב העגבניות יש מלח.
      אם את רוצה להמליח כדי להפטר ממרירות החצילים אפשר לפזר על פרוסות החצילים מלח (עדיף גס), להניח במסננת ולהשאיר חצי שעה-שעה עד שהחצילים מזיעים ומגירים נוזלים. לאחר מכן יש לשטוף את פרוסות החצילים ולנגב היטב.
      שבת שלום 🙂

  12. מתכון מצויין!! מנת אירוח מעולה וטעימה במיוחד 🙂

    ובאופן כללי, אתר מצויין, נגיש עם מתכונים טעימים ומקוריים!
    תודה רבה ושנה טובה!!

    1. היי טלי,
      החצילים לא גמישים? יכול להיות שהם עדיין לא מוכנים לגמרי או שהם נשרפו.
      אם הם עדיין קשים ולא מוכנים תחזירי אותם לתנור בחום 180 מעלות עד שהם יתרככו.
      אם הם נראים לך מוכנים, תחממי את התנור על 180 מעלות וכשהתנור חם תכניסי את החצילים לתנור ותורידי את המעלות ל100 מעלות. תשאירי אותם בתנור כ10 דקות. האדים אמורים לרכך אותם.
      בהצלחה!

    1. היי מירב,
      הגבנה הלבנה נועדה להרטיב מעט את התערובת (כי שאר הגבינות יבשות). אני מניחה שאת יכולה לשים במקום 2-3 כפות קוטג'/ שמנת חמוצה / יוגורט.

  13. שלום!
    המתכון נראה מוצלח מאוד,האם אפשר להעלות בבקשה מתכון לגלילות חצילים במילוי גבינה ברוטב פסטו?או לשלוח לי במייל תודה מראש הילה!!

    1. היי מיכל,
      בשביל שהמתכון יהפוך לפרווה צריך לוותר על חומרים שבעצם עושים את כל המתכון 🙂 לכן אני פחות ממליצה.
      חג שמח!

  14. היי,
    אפשר להכין מראש ולשמור במקרר יומיים?
    (להכין בחמישי וביום ראשון לחמם על הפלטה?)

    תודה רבה

    1. היי מירב,
      הרבה יותר טעים כשזה טרי אבל אם אין ברירה את יכולה.
      חג שמח 🙂

  15. הי,
    האם ניתן להכין את המנה יום מראש? או רק את הפרוסות לאפות יום לפני?
    במידה וכן, איך מחממים את המנה? תודה:)

    1. הי אליאנה,
      את יכולה להכין את פרוסות החצילים ולגלגל בתערובת הגבינות, לסדר בתבנית, לכסות ולשמור במקרר. יום למחרת יישאר לך רק לערבב את חומרי רוטב העגבניות, לצקת מעל ולהכניס לתנור.
      המשך יום נפלא 🙂

  16. אתר מהממממם האמת אני נשואה שש שנים ואף פעם לא אהבתי מטבח עכשיו שעיינתי במתכונים נורא אהבתי ומעודד אותי אשמח מאוד ואודה לכם אם תשלחו לי לאימייל מתכונים לתינוקות התינוקת שלי בת חמישה חודשים תודה

    1. תודה רונית 🙂
      כרגע אין באתר מתכונים לתינוקות אבל בהמשך תעלה קטגוריה כזאת ואז אשמח לשלוח לך
      עדכונים.
      שבוע טוב!

  17. אני מאד נהנית מהאתר שלך.המתכונים מוצלחים ביותר.אם ארצה לשים
    בשר טחון בגלילת חצילים איך עושים זאת?
    תודה

    1. תודה צילה 🙂
      לגבי מילוי בשר – את מכינה תערובת בשר טחון כמו שאת אוהבת ומכינה באותו אופן (המלצה: 500 גרם בשר טחון, בצל בינוני טחון/מגורד, 2-3 שיני שום, 1-2 כפות פטרוזיליה, כמון, פפריקה, מלח, פלפל שחור, ביצה, 2 כפות פירורי לחם- לא חובה).
      אפשר לטגן מעט במחבת קודם את תערובת הבשר כ-2 דקות, עד שהבשר מוכן "חצי בישול" ואז למלא את החצילים או שאפשר לא לבשל בכלל לפני.
      *500 גרם בשר טחון מספיק ל3-4 חצילים, תלוי בגודל שלהם.
      יום נפלא 🙂

  18. אוהו .זה נשמע מדהים.אני מכינה כזה בדיוק עם בשר טחון
    אפשר להחליף את גבינת פטה או בולגרית בגבינה פשוטה יותר?

    1. היי שרת,
      האמת שכל שילוב של גבינות יהיה טעים 😉
      וגם אם תכיני עם גבינה לבנה וצהובה בלבד זה יוצא מעולה.
      שבוע טוב!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר