מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

גלידת ריבת חלב

גלידת ריבת חלבFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 18, 2018
Last modified:יולי 18, 2018

Summary:

גלידת ריבת חלב טעימה בטירוף מ-4 מצרכים בלבד

גלידת ריבת חלב

מצרכים:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

שליש כוס (80 מ"ל) חלב מרוכז ממותק

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות ריבת חלב

אופן הכנה:

-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כ-2 דקות (מומלץ שהשמנת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה).

-מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך כ-3 דקות נוספות עד לקבלת קצף רך אך יציב.

-מעבירים לקופסת פלסטיק ומקפיאים למשך חצי שעה.

-מוציאים מהמקפיא ומוסיפים 3 כפות ריבת חלב. מערבבים ערבוב קל.

-שומרים במקפיא לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה.

*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.

הערות:

-חלב מרוכז הוא חלב משומר סמיך וממותק, בדר"כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). החלב הממותק מעניק לגלידה את המרקם ולכן לא מומלץ לוותר עליו. מי שרוצה להכין בעצמו מצורף מתכון לחלב מרוכז ממותק ביתי.

גלידת ריבת חלב

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

56 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, המתכון מעולה הגלידה מדהימה…. כ"כ טעים שחייבים להכפיל כמויות!! תודה!

  2. היי אפרת, רוצה להכין בימים הקרובים – מה דעתך אם אשתמש בפודינג בטעם ריבת חלב במקום וניל? פשוט זה מה שיש לי כרגע! או שזה יהפוך את הטעם לחזק מדי?? לא נורא אם לא מתאים, אני יכולה להמתין אם זה ולקנות בינתיים פודינג וניל. אם לא מתאים, יש לך רעיון מה עוד אפשר לעשות אם הפודינג בטעם ריבת חלב?? תודה רבה 🙂

    1. היי אודליה,
      את יכולה להשתמש בפודינג ריבת חלב 🙂

    1. יש להכפיל ב-5.
      אני ממליצה להכין בפעמיים כדי שייצא מוצלח (פעם עם 2 מיכלי שמנת ופעם שניה עם 3 מיכלי שמנת).

  3. הי אפרת
    אני רוצה להכין את הגלידי במכונת גלידה, אני עדיין צריכה להקפיד על הסדר של המוצרים וללכת לפי אופן ההכנה? או שאני יכולה פשוט להכניס את החומרים למכונה וזהו?
    אשמח לתשובה מהירה

    1. לדעתי אפשר להכניס את החומרים למכונה. אין הוראות שימוש למכשיר?

    2. נראה לי שזה פשוט להפעיל אותה לזמן כלשהו, המכונה קרה כבר והכל השאלה הים אם זה לא יהרוס את הגלידה אם אני רק יכניס את החומרים למכונה ויפעיל אותה.
      *כמה זמן נראה לך אני אצתרך להפעיל את המכונה?

    3. אני לא חושבת אבל זה מאוד תלוי במכונה. כנ"ל לגבי זמן ההפעלה.

  4. היי אפרתערב טוב, 1)אפשר לשים כל ממרח במקום ריבת חלב נכון?
    2)עשיתי את המתכון במקום בגלידה בתבנית מגנום ולבבבות מקווה שייצא טעים כי לא חיכיתי את החצי שעה בין ההכנה לריבת חלב..
    3) אני רוצה לעשות סירופ של פירות יעק או פשוט לשלב את זה בגלידה במקום ריבת חלב, מה לעשות?
    תודה רבה

    1. היי חן,
      1. כן
      2. אני רק מקווה שניתן יהיה לחלץ את הגלידה מהתבנית באופן שלם כי הגלידה לא קופאת לגמרי.
      3. סירופ של פירות יער אפשר לקחת מהמתכון הזה- עוגת גבינה עם פירות יער. נראה לי שעדיף לשים את הסירופ מעל הגלידה בגלל המרקם שלו.
      וכן, זה גם חודשיים מהפתיחה.

    2. זו תבנית סיליקון של ארטיקים, ראיתי איך קרין גורן עושה בע"ה זה יצליח לכבוד שבת…
      תודה רבה על עוד תשובה מהירה:)

  5. שלום אפרת
    יש לי שמנת לבישול… שכחתי לקנות שמנת מתוקה והמכולת כבר נסגרה.
    אפשר להשתמש בשמנת לבישול או לוותר?

    תודה מראש ושבת שלום,
    שני

    1. שמנת לבישול לא ניתנת להקצפה לכן אי אפשר.
      שבת שלום 🙂

  6. תודה רבה רבה על המתכונים הנפלאים והקלים.
    שאלה: גיסתי אמרה לי שאין להשיג חלב מרוכז בד"ץ והחליף שלו זה ריבת חלב בטעם שמנת??זה נכון??

    1. היי נועה,
      שמעתי שיש חברה אחת שמייצרת חלב ממותק בד"ץ אבל מאוד קשה למצוא.
      זאת הסיבה שצירפתי מתכון לחלב מרוכז שמכינים בקלות.
      ריבת חלב בטעם שמנת הכי קרובה בטעם לחלב מרוכז אבל אני לא יודעת אם היא נותנת את אותו אפקט כמו חלב מרוכז, לפחות לגבי מרקם "גלידתי".
      יום מקסים 🙂

  7. מתכון מעולה. כדי לעשות כמות יותר גדולה פשוט מכפילים את הכמויות. יצאה טעים , אבל ממש מעט.
    תודה

    1. תודה שחזרת לעדכן 🙂
      אם הכמות קטנה פעם הבאה אפשר להכפיל כמויות.

  8. היי!
    יצאה ממש טעים!!! כמה שאלות : יצאה כמות ממש קטנה, אם רוצים להכין עוד, פשוט מכפילים כמויות? אפשר להחליף גם את הריבת חלב בנוטלה ולעשות גלידת שוקולד? או להוסיף מהפרוט הקפואים שמוכרים ולעשות גלישת פירות יער?

    תודה!

    1. היי קרינה,
      אפשר להכפיל כמויות.
      אפשר להמיר את ריבת החלב בנוטלה או להוסיף פירות יער.

    1. אני חושבת שישתלב מעולה. אפשר להוסיף כ-4 כפות מלאות גבינה לבנה (כ125 גרם).

    1. היי גפן,
      אין תחליף שייתן את אותו אפקט (הכוונה למרקם רך וגלידתי) אבל אפשר להכין גם עם חלב רגיל או חלב סויה ואז המרקם יוצא קצת קשה אך עדיין טעים. אם מכינים בלי חלב מרוכז ומקפיאים, כדאי להוציא את הגלידה כ-5 דקות לפני מהמקפיא כדי שתתרכך מעט.

    1. היי שלי,
      יוצאת כמות של כוס אחת (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).
      זה נשמר במקרר כחודש ולא אמורה להיות בעיה להקפיא.

  9. שלום אפרת.
    ראשית תודה על האתר המדהים ועל הסבלנות לענות לכל השאלות.
    האם יש מצב להשתמש בקרם קוקוס במקום חלב מרוכז?

    1. אפשר. המרקם יהיה פחות "גלידתי" אבל זה עדיין ייצא טעים.

    1. היי שרה,
      ניתן להשיג בכל סופר. זה נמצא בדר"כ במדף האפיה או במדף קופסאות השימורים.
      יש כזה עם כשרות של רבנות ראשית. לא יודעת לגבי מהדרין. בכל מקרה, גם אם את לא מוצאת אז יש מתכון לחלב מרוכז ממותק.

    2. היי – מצאתי חלב מרוכז של חברת פוליבה בהכשר בד"צ עדה חרדית! כמה שמחתי, קניתי שתיים 🙂 הוא מגיע דווקא בצנצנת זכוכית ולא קופסת שימורים. מתכוונת להכין בקרוב ואעדכן בע"ה. אפרת, תודה רבה על המתכון, שבת שלום וצום קל ומועיל 🙂

  10. היי אפרת. את הפכת להיות הספר מתכונים שלי בכל דבר ואני גורםת המון מחמאות אז קודםכל תודה!
    אני רומה להכין את הגלידה לשבת ורוצה שתהיה פרווה. אפשר להמיר את החלב בחלב שקדים? (כל שאר המוצרים יש גם ככה פרווה)
    תודה!!

    1. היי אפרת,
      אם את מתכוונת להמיר את החלב הממותק אז אני מניחה שאפשר אבל המרקם ייצא קצת יותר קשה ופחות "גלידתי".
      אם התכוונת שאת רוצה להכין את המתכון של החלב הממותק הביתי מחלב שקדים אז לדעתי הוא עשוי להתפרק בחימום. לא ניסיתי אבל אני חושבת שעדיף להשתמש בחלב סויה לא ממותק.

  11. בס"ד
    היי אפרת,
    רוצה לאמר לך שהמתכונים מעולים!
    מבשלת המון עפ"י המתכונים שלך.
    תודה

  12. אני המרתי את ריבת החלב בפקאן סיני גרוס ובפירורים של עוגיות אוריאו. הגלידה קצרה הצלחה רבתי. מתכון קל, בלי כלים מיותרים.
    המלצה נוספת, אחרי כ-30 דקות במקפיא (ללא התוספות) כדאי להוציא, לחזור ולהקציף שוב את הכול ואז להכניס את התוספות בתנועות קיפול ולהחזיר לעוד כמה שעות למקרר. ההקצפה השנייה מכניסה אווריריות למרקם הגלידה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר