מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

גלידה ביתית

גלידה ביתית

איך מכינים גלידה בלי מכונה?

 

כשמכינים גלידה בבית ללא מכונה רצוי להשתמש במיקסר ידני או במעבד מזון.

אפשר להכין גלידה פרווה שהיא ללא מוצרי חלב ולשים במעבד מזון פירות שהקפאנו מראש בניהם בננה שמשפרת את המרקם של הגלידה יחד עם תותים קפואים או פירות יער שניתן לקנות קפואים . כמובן שאפשר לשלב בננה עם פירות נוספים כמו מנגו, אפרסקים ועוד.

 

 

מתכון לגלידה פרווה (גלידת סורבה תות-בננה)

גלידת תות בננה

חומרים:

3 בננות גדולות

8-10 תותים בגודל בינוני

שליש כוס מיץ תפוזים (או מים/חלב סויה)

1-2 כפות אבקת סוכר (או דבש/מייפל)

אופן הכנה:

-קולפים את הבננות, חוצים לחצי ומכניסים לשקית אוכל אטומה יחד עם התותים. מכניסים למקפיא עד שהפירות נעשים קפואים (אני תמיד מחזיקה במקפיא שקיות עם פירות שהקפאתי רגע לפני שנעשו כבר בשלים מידי לאכילה).

-מעבירים את הפירות הקפואים למעבד מזון, מוסיפים מיץ תפוזים, אבקת סוכר וטוחנים. אם קשה לטחון מוספים בהדרגה עוד כמה כפות מיץ תפוזים עד שמתקבל מרקם חלק כמו של גלידה. טועמים וממתיקים יותר לפי הטעם.

*אם רוצים להכין גלידה חלבית – אפשר להוסיף לבננות ולתותים מיכל יוגורט במתיקות מעודנת (200 מ"ל) .

 

 

מתכון לגלידה חלבית

גלידת וניל

חומרים:

1 שמנת מתוקה (250 מ"ל) קרה מאוד

שליש כוס חלב ממותק מרוכז

כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

תוספות לפי הטעם: שוקולד צ'יפס, עוגיות חתוכות גס, חתיכות מקופלת, פקאן מסוכר ועוד.

אופן הכנה:

-מתחילים מהקצפת השמנת במיקסר ידני במשך כ-2 דקות. מוסיפים את החלב המרוכז ופודינג וניל וממשיכים להקציף כ-3 דקות עד לקבלת קרם יציב ומעט רך. מוסיפים את התוספות שאוהבים ומערבבים עם כף.

-מעבירים לקופסה אטומה ומקפיאים ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.

*אם הגלידה היתה הרבה זמן במקפיא כדאי להוציא אותה לטמפרטורת החדר למספר דקות על מנת שתתרכך.

מדוע מומלץ להשתמש בחלב מרוכז? החלב הממותק הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם. למי שלא מכיר זהו חלב משומר סמיך וממותק, בדר"כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

55 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי בקשר לגלידה חלבית
    האם אפשר להכפיל את הכמות פי 3 ולערבב הכל ביחד
    או שצריך לעשות 3 פעמים תערובת בנפרד?

    1. אפשר להכין הכל ביחד אבל חשוב שהשמנת תהיה ממש קרה.
      אני ממליצה להכניס את מיכלי השמנת למקפיא כרבע שעה לפני ההקצפה (רק חשוב לוודא שהם לא קופאים).

    1. 3 בננות גדולות קפואות
      8-10 תותים קפואים בגודל בינוני
      200 מ"ל יוגורט ללא תוספת סוכר
      טוחנים הכל עד שמתקבל מרקם חלק כמו של גלידה.
      אם רוצים להמתיק את זה אפשר להוסיף קצת סטיביה או ממתיק אחר.

  2. הי יש לי מוס פירות יער בהקפאה (פרווה) אפשר לשלב אותו עם הבננות? לגלידה פרווה או שזה לא שייך?

  3. היי, אני רוצה להכין את הגלידה החלבית אבל בטעם בננה, להוסיף בננות מרוסקות?, באיזה שלב של המתכון?

    1. אפשר להוסיף יחד עם החלב המרוכז והפודינג אבל אני לא בטוחה איך זה ייצא.
      אני יותר ממליצה להכין את המתכון הזה:
      200 מ"ל יוגורט במתיקות מעודנת
      3 בננות גדולות קלופות קפואות
      1-3 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
      לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם של גלידה.

  4. שלום ענת
    תודה על המתכון לגלידת פירות. אנסה עם הקפאה מוקדמת – אני בטוחה שיצליח.
    בקשר לגלידה חלבית,
    בעל תשובה את כותבת שחלב מרוכז ממותק מעניק מרקם רך כמו של גלידה.
    אז זה לא כך. גם החלב המרוכז ברגע שהוא קופא – הוא נעשה קרח קשה כמו אבן…..
    ומנסיוני – רק תוספת חמאה מעניקה לגלידה מרקם רך

    1. יכול להיות שכשלעצמו הוא קופא אבל כשהחלב המרוכז נמצא בתוך שמנת מוקצפת הוא מעניק מרקם רך כמו גלידה.

  5. בדרך כלל שהכנתי גלידה בעבר החלב במרוכז ממותק היה לו טעם של אבקה כזאת וזה יצא ממש מגעיל. יש לך המלצה אולי לאיזה סוג להשתמש אני השתמשתי בקופסת שימורים תכלת כזאת עם תמונה של פרה.

    1. היי ירין,
      אולי הוא היה מקולקל? כי לא אמור להיות לו טעם כזה.
      החלב המרוכז של חברת וילי פוד אמור להיות טוב. אני יודעת שיש להם כמה סוגים. פעם הבאה כדאי לנסות סוג אחר.

  6. תודה על המתכון.
    זאת פעם ראשונה שמכינה אותו ויש לי מספר שאלות:
    האם החלב המרוכז צריך להיות קר לפני שמוסיפים אותו לשמנת המתוקה? או בטמפרטורת החדר?
    באיזה מרקם צריכה להיות השמנת המתוקה בשלב שמוסיפים את החלב המרוכז? מרקם של קצפת, או עדיין נוזלית?

    1. רצוי שהחלב המרוכז יהיה קר אבל לא חובה.
      המרקם של הקצפת צריך להיות רך (עדיין לא יציב).

  7. היי, מה לדעתך המינונים להכנת גלידה בטעם נוטלה? יש לי חלב מרוכז ושמנות, ולא יודעת כמה כפות נוטלה יתאימו…תודה וחג שמח

  8. אני רק בתחתית אבל לא יודעת איך אמורים.

    אני מתכוונת לשילוב ששלחתי לך במפורט.

    בהצלחה!
    תודה על התשובות!

    1. אני גם שמה שכווה דקה כך שהכמות מספיקה אולי לפעמיים.

      שמה במקפיא וכשאני מכינה, אני מוציאה ומיד מוכן.

  9. תודה לך על תשובותיך!

    כמה מינימום סוכר צריך כדי לייצב 2 חלבונים?

    עדיף להמס את החמאה או ללוש כשהיא בחתיכות?

    הבצק הפריך (המקסים שלך)יתאים למריחת ריבה, קצף מלמעלה ופיזור פירורים ממנו? ייחתך טוב?

    אגב, ניסית את השילוב של הבצק שהצעתי לך פעם ב"צור קשר" עם המילוי של עוגת הגבינה האפויה

    שלך? זה משהו! כדאי לך לנסות.

    שוב תודות!

    1. לפחות כף גדושה סוכר לכל חלבון.
      לגבי החמאה, אני מעדיפה להמיס כי זה פחות עבודה אבל זה לא משנה. אפשר גם ללוש כשהיא בחתיכות.
      לדעתי הבצק אמור להתאים למתכון ולהחתך טוב.
      טוב שהזכרתי לי! אנסה בקרוב. רק שאלה- את הבצק את שמה גם בשוליים של התבנית או רק בתחתית?

  10. ערב טוב / בוקר אור!

    השבוע הכנתי גלידה כזו: הקצפתי חלבונים, הוספתי סוכר ואז פירות מרוסקים.

    הקצפתי והקצפתי וזה תפח ותפח.

    מאד מאד אהבו

    שאלתי: האם חייבים קודם סוכר כדי לייצב או אפשר להוסיף לחלבונים, ריבה ביתית מפירות

    מבשולים עם סוכר?

    תודה רבה לך!

    1. עוד משהו: כשעושים בסיס לעוגת גבינה מבסקויטים, נכון לרסק אותם דק או להשאיר חתיכות?

      יש לך בצק לבסיס פריך שמורחים עליו ריבה ואז…. ופירורי בצק? אבל בבקשה פריך!

      תודה, תודה ושוב תודה!

    2. בוקר טוב!
      נשמע מעולה. יצא לי לנסות רק עם תותים מרוסקים, מעניין באמת לנסות עם שילוב של פירות אחרים מרוסקים.
      בגדול אפשר להציף חלבונים גם בלי סוכר אבל ההקצפה תהיה יותר יציבה וחזקה עם סוכר.
      לגבי בסיס לעוגת גבינה, אם את מתכוונת לבסיס יציב שמערבבים עם חמאה מומסת אז ככל שתטחני דק יותר, הבסיס יהיה יציב יותר בחיתוך. אם תשאירי חתיכות, זה יתפורר בחיתוך. עניין של טעם והעדפה.
      לגבי חיתוכיות ריבה פריכות עם פירורים, כבר המון זמן אני חושבת להכין את המתכון הזה ולא הגעתי אליו. לדעתי המתכון של בצק פריך יכול להיות בסיס מצוין.

    3. אני מערבב 2 כוסות ביסקוויטים מרוסקים או אפילו טחונים דק יחד עם 100 גרם חמאה או מחמאה לקבלת בצק. אני מניח אותו בתבנית קפיצית בתחתית וקצת בצדדים.
      במילוי שהייתי עושה תעודת גבינה תמיד הכיל ג'לטין אבל לאחרונה תמיד נשארים לי גושים של הג'לטין אז החלטתי פשוט להכין פודינג וניל עם גבינה לבנה ולהוסיף זרעי צ'יה להסמכת הבלילה ואפילו בננות מרוסקות או חתיכות פרי.
      הכי חשוב – להימנע מהוספת כל סוג של נוזלים כדי לשמור על הסמיכות של הבלילה.
      אני מכניס את העוגה ל 2-3 שעות למקפיא ומגיש קר

  11. היי, הכנתי את הגלידה חלבית, רק שבטעות הקצפתי מההתחלה את כל המרכיבים יחדיו- שמנת, חלב מרוכז ותמצית וניל. התערובת יצאה נוזלית. בכל זאת העברתי לתבנית להקפאה. האם זה משפיע על הטעם או מרקם או שגם כך זה בסדר? תודה 🙂

    1. היי שרי,
      אני לא בטוחה שהמרקם יהיה מספיק טוב. אם זה עדיין לא קפא אני ממליצה להוציא מהמקפיא ולנסות להקציף שוב.

    2. אפשר להוסיף לתערובת ההקצפה בננות מרוסקות אבל אני לא בטוחה איך זה ייצא.

    1. חלב ממותק מעניק מרקם גלידתי רך יותר.
      אפשר להשתמש בחלב רגיל אבל המרקם יהיה שונה.

  12. היי
    רציתי לשאול אם אין לי חלב מרוכז יש אפשרות לשים חלב רגיל או אורז או משהו אחר
    תודה על האתר המהממם הזה ובמיוחד על העוגת מייפל אגוזים שנגמרת עוד לפני שבת…
    תודה רבה

    1. היי אפרת,
      החלב המרוכז מעניק מרקם כמו של גלידה אבל אם אין לך אפשר להשתמש בחלב רגיל.
      המשך יום מקסים 🙂

    1. היי לאה,
      לא מצאתי תחליף לחלב המרוכז אבל אני אשתדל לפרסם בקרוב מתכון לחלב מרוכז שניתן להכין לבד.

  13. היי אפרת. האם לדעתך ניתן להכין את הסורבה עם ממתיק מלאכותי כגון אבקת סטיביה? תודה ושבת שלום

    1. אפשר, פשוט עם חלב מרוכז ממותק הגלידה יוצאת יותר רכה.
      יכול להיות שאחרי הקפאה ממושכת יהיה כדאי להוציא את הגלידה 5-7 דקות החוצה לפני ההגשה על מנת שתתרכך קצת.

    1. אפשר פשוט חלב מרוכז ממותק מעניק מרקם רך כמו של גלידה. בלעדיו, זה עדיין ייצא טעים אך מעט יותר קשה.

  14. בס'ד

    הי, תודה על שפע המתכונים
    רציתי לדעת אם יש לי במקרר בננות בשלות מאוד, אפשר גכ להקפיא ולהכין מהן גלידה? או חייב שהיו טריות?
    תודה

    1. כן, אפשר להקפיא בננות בשלות מאוד ולאחר מכן להכין מהן גלידה.

    1. היי ענת,
      אפשר לשים מעט פירות יער קפואים אבל אז יהיה צורך להמתיק יותר.
      בכל מקרה אפשר להכין גלידת בננות ולשים 1-2 בננות נוספות במקום התותים ואז אפשר להוסיף גם 1-2 כפות חמאת בוטנים או אגוזי פקאן קצוצים או שוקולד צ'יפס.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר