מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים ג'חנון קפוא

איך מכינים ג'חנון קפוא

איך מכינים ג'חנון קפוא

גם כשקונים בצק ג'חנון מוכן (קפוא) צריך לדעת איך להכין אותו.

איך מכינים ג'חנון קפוא? 

  1. מפשירים את בצק הג'חנון- מומלץ יום לפני במקרר או כשעתיים בחוץ. אין צורך להפשיר עד הסוף, רק עד שניתן לחתוך את הבצק עם סכין.
  2. משמנים (בשמן או במרגרינה) סיר שמיועד לג'חנון (בתחתית וגם בדפנות).
  3. חותכים כל ג'חנון לחצי ומניחים בסיר. יש להשאיר מרווח קטן בין כל חתיכה לחתיכה מאחר והג'חנון מקבל נפח לאחר אפיה.
  4. מפזרים מעל כפית גדושה סוכר (חום או לבן) ומניחים שכבה נוספת. גם עליה מפזרים סוכר.
  5. מכסים ומכניסים לתנור בטמפ' של 100 מעלות למשך כל הלילה (8-9 שעות). כחצי שעה- שעה לפני ההגשה מומלץ להגביר את המעלות ל180 לקבלת צבע שחום יפה.

*ניתן גם להכין על הפלטה למשך 7-8 שעות. כדי שהחלק התחתון לא יישרף מומלץ לשים בתחתית הסיר 2 פרוסות לחם ומעל להניח את בצק הג'חנון (כך גם הלחם סופג את השמן).

מומלץ להגיש את הג'חנונים המוכנים עם רוטב סלסה- חותכים 2 עגבניות לחצי ומגרדים בפומפיה. מוסיפים מלח ומעט פלפל שחור. מי שאוהב חריף יכול להכין רוטב סלסה חריף.

איך מכינים ג'חנון קפוא

 

>> חזרה לתפריט "איך להכין".

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

69 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת, אני גרה בחו״ל, אין כאן ג’חנון, יש משהו שדומה למיני מלוואח קפוא, מה את אומרת? אפשר לגלגל ולהכין מזה ג’חנון? ואם כן, איך לעשות בסיר לבישול איטי?

    1. היי שירי,
      אני לא יודעת ממה המיני מלוואח עשוי אבל זה אמור להיות בערך מאותם מרכיבים מהם עשוי ג'חנון (קמח, סוכר ומרגרינה/חמאה) לכן אני מניחה שאפשר.
      לגבי סיר לבישול איטי, אני לא יודעת (לא ניסיתי) אבל שמעתי שיש כאלה שמכינים בזה ג'חנון.

  2. היי אני רוצה להכין ג'חנון בתנור אך יש לי טיימר בתנור שכאשר הוא נגמר נסגר התנור מה עלי לעשות?

    1. היי אפרת גם לי הייתה בעייה דומה. מציע 2 אפשרויות:
      1. טיימר נוסף בפלאפון. מה לעשות, צריך לקום כמה פעמים בלילה
      2. שימי קיסם שיימנע מהטיימר לזוז

      אין בעד מה
      שבת שלום

  3. שלום, אני מכינה ג׳חנון לבד משלב הקמח. אופה בתנור כל הלילה בחום נמוך. הצבע יוצא נהדר אבל החלקים שנמצאים בדפנות הסיר ובתחתית, למרות פרוסות הלחם, יוצאים קשה ובלתי אכילים כמעט. מדוע זה קורה? מה עלי לעשות כדי שכל החלקים ייצאו רכים? תודה
    עדנה

    1. פרוסות הלחם לא מיועדות לאכילה אלא לספיגת השומנים ולמניעת התקשות הג'חנון בחלק התחתון.
      ניסית לרפד את הסיר בנייר אפיה? גם בתחתית וגם בדפנות.

  4. הי אפרת,
    אז עשיתי את הג׳חנון לפי ההוראות שלך ויצא מעולה. גם את החמין למדתי ממך והוא יוצא מדהים מאז שהתחלנו לעשות אותו. עכשיו השאלה המתבקשת הבאה: ניתן לשלב אותם ביחד? כלומר לדחוף ג׳חנונים לתוך החמין? ואם כן – אז איך ומתי? (ג׳חנון אפוי או בצק? באיזה שלב של החמין להכניס אותו? האם זה דורש הוספת עוד מים וכו׳)
    תודה!

    1. היי גיא,
      שמחה שהכל יצא טעים 🙂
      לא מומלץ לשים את הג'חנון באותו סיר כי הוא צריך מקום לתפוח. כדאי לשים אותו בסיר נפרד. גם התיבול של החמין לא מתאים לו.

    2. הצעה לשילוב הג'חנון בסיר של החמין: מניחים את הג'חנון על נייר אפיה, מפזרים חצי כפית סוכר חום וכף סילאן, עוטפים ומכניסים לשקית קוקי, יש לסגור את השקית ולהניח בסיר של החמין למעלה (להשתדל שהשקית לא תשחה בנוזלים של החמין)ניתן להניח את הסיר על הפלטה או בתנור.

  5. הי אפרת,
    אני מכיר מוצרי ג׳חנון קפוא מוכן (מאוד לא טעים…). מאיפה אני משיג בצק ג׳חנון לאפייה בבית? יש לך המלצות?

    1. היי גיא,
      אתה מתכוון לבצק ג'חנון כמו במתכון הזה? שאופים כל הלילה?
      אם כן, ניתן להשיג כמעט בכל סופר (זה נמצא במקררים ליד בצק העלים וכו'). אני משתמשת ב"צנעני".

    2. אני יכולה להמליץ על הבצק גחנון שלי.
      מומלץ בחום.מעשה ידיי.
      לפרטים:0584565618 נטלי
      שבת שלום

    1. בוודאי שיש! קוראים לזה 'ניסוי וטעיה'…
      אנחנו בני האדם, מומחים באמצאות המצאות וחידושים- פשוט קפצו למים…

      פרוטוקול ראשוני? בבקשה
      סיר נירוסטה רגיל – לא של ג'חנון מסורתי
      הכל כמו במתכון ג'חנון רגיל קרקע לשים על אש קטנה מאוד
      תבדקי אחרי שלוש ארבע שעות מה מצב הבצק ותחליטי איך להתקדם.

      הייתי שוקל למזוג לתחתית מעט מים – אבל זאת רק הצעה.
      אופציה נוספת – להכין על הגז בסיר פוייקה-או ברזל יצוק -ולדאוג שהוא משומן היטב בדפנות

      בהצלחה!

  6. קנינו בטעות גחנון במקום מלואח ,ואינני מכירה את המוצר והטעם שלו, האם אפשר להשתמש בו בתור מלואח ?
    מה עוד ניתן להכין ממנו מלבד המתכון למעלה

    תודה על האתר המהם שלך , עוזר לי מאוד !!

    1. בעייתי כי אלה שני מוצרים שונים.
      אני ממליצה שתכיני את הג'חנון כמו שמוסבר בעמוד הזה. אולי תתאהבי בטעם 🙂
      שנה טובה!

  7. היי אפרת,
    אני שמה פיתות בתחתית הסיר ומעליהם נייר אפיה ואז את הג'חנונים שתי וערב.
    אבל משומה,הם לא מתנפחים כמו שאני אוהבת,הם יוצאים שטוחים.
    יש לך עצה בשבילי?
    תודה

  8. היי , אני עושה את הגחנון על פלטה , בתוך סיר גחנון
    וכל פעם הגחנון נרטב מהמכסה של הסיר מטפטף מים שמצוברים מהאדים על הגחנון
    ניסיתי גם לעטוף את הגחנון עם נייר כסף אחד אחד וגם אז הגחנון יצא עם רטיבות
    למה זה קורה ???

    1. היי נופר,
      אני מכירה את התופעה שהחלק הפנימי של המכסה נרטב מעט מהאדים אבל לא שזה ממש מטפטף ומרטיב את הג'חנון.
      זה כנראה מהצטברות של אדים שאגב האדים מצוינים, הם למעשה שומרים על הג'חנון רך ועסיסי.
      ניסית להכין בתנור? זה קרה גם אז?

    2. מעל הגינון שימי נייר אפיה במין קיפול כדי שהמים שמטפטפים מהמכסה יטפטפו על הנייר ואז תביאי את הנייר בעדינות ושפכי את המים

    1. ג'חנון הכי מומלץ להכין בתנור כי אז הוא מקבל חום אחיד.
      אם רוצים להכין על הפלטה אז כדאי לשים פרוסות של לחם בתחתית הסיר ומעליהן לסדר את הג'חנון.
      מומלץ גם לכסות את הסיר.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  9. הי,הכנתי בדיוק לפי ההוראות ,היה על 100 מעלות מאתמול בשמונה וחצי עד שמונה בבוקר והוא עדיין לבן.
    יש דרך להציל אותו בשלוש שעות?

    1. היי רעות,
      היה צורך להעלות את הטמפ' ל180 מעלות ולעקוב אחרי זה.
      מקווה שהסתדרת.

  10. ממליצה גם בחום למי שרוצה לשים את הביצים באותו הסיר של הגחנון..
    לחתות נייר אפייה בגודל הסיר לשים אותו מעל הגחנון ואז לשים את הביצים כך שתיהיה בניהם הפרדה (בכל זאת קליפה של ביצה הוא לא דבר נקי)
    בהצלחה

    1. אפשר לעטוף את הביצים בנייר כסף ולשים מעל הג'חנון אבל יכול להיות שהן יפעילו כובד על הג'חנונים שצריכים לתפוח.
      אפשרות עדיפה יותר היא לשים את הביצים בסיר קטן עם מים בתוך התנור.

  11. שבת שלום,
    ניסיתי להכין מספר פעמים ותמיד נגמר בכישלון, ואחרי שהכנתי בדיוק כמו שרשמת במתכון, זו הפעם הראשונה שהוא יצא מעולה וטעים! תודה על כך שאת מצילה אותי כל פעם עם מתכונים נהדרים ❤

  12. מה עושים אם אין סיר לג'חנון? אפשר לשים בסיר רגיל ולשים בתחתית לחם ונייר אפיה? אולי לאטום עם מגבת …

    1. היי קארין,
      אם את מכינה על הפלטה אני פחות ממליצה להשתמש בסיר רגיל. מניסיון זה יוצא פחות מוצלח.
      אם את מכניסה לתנור אז אולי זה ייצא יותר מוצלח רק שחשוב להשתמש בסיר שניתן לחימום בתנור.

    2. כן. כמו שאמרת, שימי בתחתית פרוסות לחם ואפשר לעטוף את הסיר מבפנים בנייר אפיה או לשמן היטב.

    3. אם אין סיר ג'חנון ניתן לקחת כל סיר אלא שאז יש לעטוף היטב את הידיות שבצדדים ואת ידית המכסה בנייר כסף

  13. מה הסוכר עושה ??
    הכנתי לשבת לפני כמה שבועות לא לפי השיטה שלך
    ויצא מזעזע אחרי כל הלילה חצי לא מבושל …
    אולי ננסה שוב נעשה חוויה מתקנת 🙂 🙂

    כמו כן תודה על האתר הזה את מדהימה
    שבת שלום..

    1. היי דנית,
      הסוכר משפר את הטעם.
      אולי אפית על טמפ' נמוכה מידי?
      שבת שלום 🙂

  14. מה הדרך הנכונה להוסיף ביצים? יש כאלה שמרתיחים לפני ויש כאלה שלא.. יש כאלה בסיר נפרד…

    1. היי נופר,
      אני מעדיפה להרתיח לפני ולהכין ביצים קשות.
      לאחר שהן מוכנות אפשר לשים אותם בסיר קטן (שמיועד לתנור), לכסות במים ולשים בתנור כל הלילה. אם רוצים שהקליפה תצבע אפשר להוסיף למים קליפות של בצל או תיון של תה.
      שבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר