מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

גולש צמחוני

גולש צמחוניFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 9, 2018
Last modified:יולי 18, 2018

Summary:

גולש צמחוני עם סייטן וירקות 

חייבת להודות שזאת הפעם הראשונה שאני משתמשת בסייטן אבל בעקבות בקשות רבות החלטתי לנסות. אז למי שלא מכיר סייטן זה למעשה חלבון חיטה (מכיל גלוטן). המרקם שלו סיבי ואלסטי. הוא חסר טעם ולמעשה סופג את הטעמים של התבשיל בו הוא מתבשל. הוא דל קלוריות ועשיר בסידן. הוא משמש תחליף צמחוני לבשר. 

גולש צמחוני

מצרכים (4-5 מנות):

250 גרם סייטן בטעם טבעי חתוך לקוביות קטנות (כ-1 ס"מ) *אפשר להמיר בטופו

תיבול להשריית הסייטן: כף סילאן + כף רוטב סויה

2 שיני שום פרוסות

1 בצל בינוני קצוץ

תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות (כ-2 ס"מ)

גזר בינוני קלוף חתוך לעיגולים

סלסלת פטריות שמפניון חתוכות גס

חצי גמבה חתוכה לרצועות דקות

2 כוסות מים רותחים

כף מלאה רסק עגבניות

תיבול: כף מלאה סילאן, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית פפריקה חריפה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

להסמכת הרוטב: כף גדושה קורנפלור + 3 כפות מים קרים

אופן הכנה:

-מערבבים את ריבועי הסייטן עם כף סילאן וכף סויה ומשרים למשך 10 דקות לפחות.

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מזיזים את הבצל לצד אחד של הסיר ומוסיפים את ריבועי הסייטן לצד השני. מטגנים על אש בינונית כדקה מכל צד. מערבבים את הסייטן עם הבצל והשום ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

-מוסיפים תפוח אדמה, גזר, פטריות וגמבה ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

-מערבבים כף גדושה קורנפלור עם 3 כפות מים קרים עד לקבלת בלילה חלקה ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


14 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    האם אפשר להשתמש בפטריות משומרות?
    האם נשאר רוטב בתבשיל לאחר הבישול?

    תודה מראש,
    לילה טוב!

    1. היי חנה,
      אפשר להשתמש בפטריות משומרות, רצוי שלמות אם יש לך.
      וכן, נשאר רוטב לאחר הבישול.

    1. היי צילה,
      אם יש לך רוטב טריאקי אז אפשר לשים מקום. אין לי רעיון לרוטב אחר.
      יום מקסים 🌷️

  2. וואו נראה מדהים!! מה זה הדבר הזה?? לעולם לא שמעתי על סייטן חחח 🙂 יש לו כשרות מהדרין?? הוא דומה בטעם לקוביות סויה? ממש מגרה, חייבת להגיד, במיוחד כשאנחנו בפתח חודש אב ונוהגים לא לאכול בשר …

    1. היי אודליה,
      גם בשבילי זאת הייתה התנסות חדשה 🙂
      יש על זה הכשר רבנות, לא בטוחה אם יש גם כשרות מהדרין. זה מזכיר טופו בכך שזה אלסטי וסופג את הטעם של התבשיל אבל לטעמי עדיף להכין עם טופו.

      1. תודה רבה על התגובה! אחפש אותו ואם לא אמצא בכשרות מהדרין, אז אכין בקרוב בע"ה עם רצועות סויה/טופו. פשוט זה מסקרן … 🙂 ערב טוב יקירה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר