מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בשר עם ירקות שורש

בשר עם ירקות שורשFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 29, 2019
Last modified:ינואר 29, 2019

Summary:

מתכון  מעולה לצלי כתף מבושל בסיר עם ירקות שורש. המתכון באמת קל להכנה אך מה שלוקח זמן עבודה זה בעיקר קילוף הירקות. אני ממליצה לקלף את הירקות מראש, אפילו יום קודם, ולשמור במקרר. זה חוסך המון. גם אם אין לכם את כל סוגי הירקות תוכלו להכין את התבשיל.  מומלץ להגיש לצד אורז לבן כי יש המון רוטב.

בשר עם ירקות שורש

מצרכים:

1 קילו צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות (*מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)

לציפוי הבשר: רבע כוס קמח + שליש כפית מלח + קמצוץ פלפל שחור (*אפשר להמיר בקורנפלור או לוותר)

350 גרם בצלי שאלוט קלופים (או 2 בצלים גדולים חתוכים גס)

10 שיני שום שלמות קלופות

3 גזרים קלופים חתוכים ל-3

4-5 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים

400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף חתוך לחתיכות בעובי כ-2 ס"מ

2 שורשי פטרוזיליה קלופים חתוכים לחצי 

2 שורשי סלרי קלופים חצויים 

6-7 כוסות מים רותחים

תיבול: 5 כפות גדושות סילאן, 3 שיני שום כתושות, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים בקערית רבע כוס קמח עם שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים קלות את קוביות הבשר מכל הצדדים.

-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.

-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים כ-2 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים תוך ערבוב במשך כדקה. מוסיפים את יתר הירקות ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות. מתבלים בסילאן, שום כתוש, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של החומרים.

-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 2.5-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

*אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

63 תגובות

הוסף תגובה
  1. יש סיפור מאחורי הבישול: ההורים שלי שתמיד מארחים קצת עייפים… התנדבתי לעשות הפעם… וידוע שאני לא בשלנית ולכן חיפשתי משהו קל שיתקלקל כמה שפחות… בנוסף רף הציפיות היה נמוך מלכתחיה כך שזאת היתה פתיחה טובה 🙂
    אז הכנתי את התבשיל הזה וכשכולם טעמו ממנו הסתכלתי על התגובות בחשש מה…. ותוך כמה שניות התחילו להרעיף מחמאות.. ואבא שלי שמאוד בעייתי עם בשר ויש לו מחסור בברזל אכל והתענג וזה הכי שימח אותי ואותו.
    הקיצר – מתכון מעולה גם לכשלונות בישול מלידה כמוני. תודה רבה הצלת את החג המשפחתי ואת כבודי 🙂

  2. תודה על המתכונים הנפלאים,האם מתכון זה מתאים להקפאה? אם כן כיצד להקפיאו?
    ברצוני להתארגן לחג מראש… תודה מראש על תשובתך

    1. חוץ מתפוח האדמה אין בעיה להקפיא בקופסה סגורה היטב. עדיף עד שבועיים.

    1. אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהוא יעשה מאוד רך לאחר בישול ארוך. כדאי לחתוך אותו ל 2-3 חלקים.

  3. שלום

    תודה רבה האים אפשר לבשל את הבשר בלי כלום ואיר כך לאוסיף תבלינים
    כי אין לי מי בשר

    תודה רבה

  4. היי

    האם אפשר לבשל את הבשר יום קודם.
    ואם כן, איך ללחמם אותו למחרת, בסיר על האש או בתנור?

    חג שמח

  5. האם אפשר להכין את הבשר יום קודם ולמחרת לחמם בסיר או בתנור?
    האם אפשר לצפות את הבשר בקמח תפוחי אדמה ?
    תודה

    לאה
    אגב, המתכונים שלך מקסימים ואני מכינה הרבה מאד מהם

  6. בוקר טוב
    הכנתי יצא מעולה !!
    האם ניתן להכין עם בשר לצלי ולא עם כתף?
    כמובן גם בשול ארוך
    תודה
    גלית

    1. היי גלית,
      רשום על זה בשר לצלי? את יודעת איזה חלק זה/מס' הבשר?

    2. כן. לקחתי גולש עגל טרי מספר 6 . וסליחה אחכ גללתי למטה וראיתי שמספר 6 גם טוב.
      עדיין דורש 3 שעות נכון ?

  7. אפשר להשתמש בארטישוק ירושלמי קפוא של סנפרוסט
    אפשר להשתמש בבשר יותר זול מצלי כתף ? אם כן, באיזה חלק ?
    תודה רבה, נועה

    1. כן אפשר.
      חלקים נוספים מתאימים: כתף (מס' 4), פילה מדומה (מס' 6), צלעות (מס' 2).

  8. היי אפרת
    איך הופכים את התערובת הזו
    לפיקנטית יותר אילו תבלינים להוסיף
    ומה היחס של התבלינים (כמות)

    1. אפשר להוסיף כחצי כפית פפריקה חריפה עד כפית, תלוי ברמת הפיקנטיות שאוהבים.

  9. הי אפרת,
    איך אפשר לקלף תפוחי אדמה רגילים וירושלמים ושורשים יום קודם? זה לא משחיר?
    איך את שומרת את זה שלא יתקלקל?

    1. יש לשים אותם בתוך קערה מלאה במים (במקרר). מומלץ להוסיף למים גם כפית חומץ או מיץ לימון.

    1. היי שלומית,
      אפשר להכין בסיר לחץ בדיוק לפי מה שרשום במתכון. לאחר שהתבשיל רתח, תנעלי את המכסה ותשימי על המספר הכי גבוהה (בסיר).
      תבשלי על אש גבוהה עד הסיר שורק. לאחר מכן תנמיכי לאש בינונית-נמוכה ותבשלי במשך 50-60 דקות.

    1. היי ג'ני,
      אם את רוצה הרבה ירקות את יכולה להשאיר את הכמויות כמו שהן, כולל התיבול.
      אם את רוצה להכין כמות קטנה יותר מהכל תכיני מחצית מכל הכמויות.
      מבחינת זמנים אין שינוי. לבשר לוקח את אותו זמן להתרכך גם אם הוא חצי קילו או 3 קילו 🙂

    2. עכשיו טעמתי לפני שכל העסק רתח וזה נורא מתוק… לחכות לסוף בשביל לתקן טעמים או להוסיף כבר עכשיו עוד מלח?

    3. כדאי לטעום שוב לאחר כשעתיים ורק אז לתקן תיבול.
      כמה כוסות מים שמת?

  10. היי אפרת,
    מתכון מעניין אין לי סילאן אבל יש לי רוטב ברביקיו או סויה האם זה יכול להתאים? וכמה לשים אם זה אפשרי?רוצה ממש להכין ניראה טוב תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      הסילאן ממש מוסיף במקרה הזה. לא יודעת אם הייתי מוותרת עליו (סויה וברביקיו פחות מתאימים).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר