

מתכון מעולה לצלי כתף מבושל בסיר עם ירקות שורש. המתכון באמת קל להכנה אך מה שלוקח זמן עבודה זה בעיקר קילוף הירקות. אני ממליצה לקלף את הירקות מראש, אפילו יום קודם, ולשמור במקרר. זה חוסך המון. גם אם אין לכם את כל סוגי הירקות תוכלו להכין את התבשיל. מומלץ להגיש לצד אורז לבן כי יש המון רוטב.
1 קילו צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות (*מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר)
לציפוי הבשר: רבע כוס קמח + שליש כפית מלח + קמצוץ פלפל שחור (*אפשר להמיר בקורנפלור או לוותר)
350 גרם בצלי שאלוט קלופים (או 2 בצלים גדולים חתוכים גס)
10 שיני שום שלמות קלופות
3 גזרים קלופים חתוכים ל-3
4-5 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים
400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף חתוך לחתיכות בעובי כ-2 ס"מ
2 שורשי פטרוזיליה קלופים חתוכים לחצי
2 שורשי סלרי קלופים חצויים
6-7 כוסות מים רותחים
תיבול: 5 כפות גדושות סילאן, 3 שיני שום כתושות, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית פלפל שחור
-מערבבים בקערית רבע כוס קמח עם שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים קלות את קוביות הבשר מכל הצדדים.
-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.
-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים כ-2 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים תוך ערבוב במשך כדקה. מוסיפים את יתר הירקות ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות. מתבלים בסילאן, שום כתוש, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של החומרים.
-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 2.5-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
*אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.
אהבתם? שתפו
היי אפרת
איך הופכים את התערובת הזו
לפיקנטית יותר אילו תבלינים להוסיף
ומה היחס של התבלינים (כמות)
אפשר להוסיף כחצי כפית פפריקה חריפה עד כפית, תלוי ברמת הפיקנטיות שאוהבים.
תודה רבה🙏
הי אפרת,
איך אפשר לקלף תפוחי אדמה רגילים וירושלמים ושורשים יום קודם? זה לא משחיר?
איך את שומרת את זה שלא יתקלקל?
יש לשים אותם בתוך קערה מלאה במים (במקרר). מומלץ להוסיף למים גם כפית חומץ או מיץ לימון.
6 כוסות
אז שימי עוד חצי כוס-כוס. זה יפחית מהמתיקות.
את יכולה להסביר לי איך לעשות בסיר לחץ?את כל השלבים
היי שלומית,
אפשר להכין בסיר לחץ בדיוק לפי מה שרשום במתכון. לאחר שהתבשיל רתח, תנעלי את המכסה ותשימי על המספר הכי גבוהה (בסיר).
תבשלי על אש גבוהה עד הסיר שורק. לאחר מכן תנמיכי לאש בינונית-נמוכה ותבשלי במשך 50-60 דקות.
אפשר בסיר לחץ??
כן אפשר.
הכמויות לחצי קילו בשר זה פשוט חצי מכל מה שרשום?
ומה מבחינת הזמנים?
היי ג'ני,
אם את רוצה הרבה ירקות את יכולה להשאיר את הכמויות כמו שהן, כולל התיבול.
אם את רוצה להכין כמות קטנה יותר מהכל תכיני מחצית מכל הכמויות.
מבחינת זמנים אין שינוי. לבשר לוקח את אותו זמן להתרכך גם אם הוא חצי קילו או 3 קילו 🙂
אפשר לכסות את הבשר בקמח גם במתכון של הגולש ובתבשיל של הבשר עם הפטריות?
כן אפשר בהחלט.
עכשיו טעמתי לפני שכל העסק רתח וזה נורא מתוק… לחכות לסוף בשביל לתקן טעמים או להוסיף כבר עכשיו עוד מלח?
כדאי לטעום שוב לאחר כשעתיים ורק אז לתקן תיבול.
כמה כוסות מים שמת?
תודה על המתכונים הנהדרים
בשמחה אורנה 🙂
שבוע נפלא
נראה מעולה, אין עלייך אפרת!!!
ברור שאנסה😍
תודה ענת 💜
היי אפרת,
מתכון מעניין אין לי סילאן אבל יש לי רוטב ברביקיו או סויה האם זה יכול להתאים? וכמה לשים אם זה אפשרי?רוצה ממש להכין ניראה טוב תודה רבה.
היי קרינה,
הסילאן ממש מוסיף במקרה הזה. לא יודעת אם הייתי מוותרת עליו (סויה וברביקיו פחות מתאימים).
היי מה מטרת הקמח?
כשמצפים את הבשר בקמח הוא יוצא רך ועסיסי יותר.
צלי כתף אסור לחתוך לקוביות כי הוא מתייבש צריך שהפס של הג'ליטין יהיה בכל חתיכה.
הבשר יוצא מאוד עסיסי ורך. מוזמנ/ת לנסות 🙂