מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מדריך בשר בקר

מדריך בשר בקר

איך מכינים בשר בקר או צלי כתף?

בשר בקר, צלי כתף

לתבשילי קדירה מומלץ להשתמש בצלי כתף מס' 5. סוגי בשר נוספים מתאימים הם כתף מס' 4 או פילה מס' 6.

מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך את הבשר לקוביות בינוניות או לנתחים, בהתאם לגודל הנתח שאתם רוצים לבשל.

בשר טרי או בשר קפוא? כמובן שהכי מומלץ זה להשתמש בבשר טרי אך לרוב הוא יקר יותר לכן אם החלטתם להכין תבשיל בשר כדאי לקנות בשר טרי או בשר קפוא שהופשר ואז מחירו זול יותר. שימו לב שבשר שהופשר אין להקפיא שנית.

אם אתם משתמשים בבשר קפוא- יש להניח לו להפשיר לגמרי לפני הבישול. אל תנסו לבשל בשר קפוא או בשר שלא הופשר לגמרי אחרת הוא לא יתבשל בצורה אחידה.

 

הכנה ראשונית מומלצת שמשפרת את טעם הבשר:

בישול הבשר מתחיל מצריבת הבשר מכל הצדדים – מחממים סיר עם כף שמן וכשהשמן מספיק חם מטגנים את הבשר כדקה וחצי מכל צד עד להשחמה של החלק החיצוני (צריך להשמע קול של תסיסה).

לאחר מכן מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים על אש גבוהה עם מכסה במשך כ-5 דקות. יכול להיות שהצטבר קצף בחלק העליון שאותו מומלץ להסיר בעזרת כף גדולה.

זהו, הבשר מוכן לתבשיל.

בישול בשר בקר

 

ככלל, ככל שתבשלו את התבשיל יותר זמן כך הטעם יהיה מרוכז והבשר יהיה נימוח יותר. אפשר לבשל בסיר על אש הכי נמוכה במשך 3-5 שעות. אפשר גם להעביר לסיר חשמלי על עוצמה נמוכה ולהשאיר למשך 5-6 שעות. אפשרות נוספת היא להכניס לתנור ב120 מעלות למשך 5-6 שעות.

כמובן שבמשך הבישול/אפיה יש לוודא מידי פעם שיש מספיק נוזלים בסיר.

משך בישול בשר בקר משתנה. יש נתחים שידרשו פחות זמן בישול ואחרים יותר. זה גם תלוי בגודל הנתח (האם מדובר בנתח שלם או חתוך לקוביות וכו'). איך בודקים אם הבשר מוכן? פשוט טועמים או בודקים בעזרת מזלג אם הבשר רך מספיק – לחיצה קלה עם מזלג על הבשר אמורה לפורר אותו.

לקיצור זמן הבישול אפשר להשתמש בסיר לחץ ולבשל במשך 30-40 דקות (יש לכסות את הבשר במים).

לאחר שהבשר מוכן מומלץ לאפשר לו לנוח בתוך סיר מכוסה במשך כ-10 דקות לפחות.

 

מתכון לגולש – קוביות צלי כתף עם תפוחי אדמה וגזר ברוטב אדום

מתכון לגולש

 

תבשיל בשר עם פטריות – צלי כתף מבושל עם פטריות ביין אדום

תבשיל בשר עם פטריות

 

בשר עם ירקות שורש – תבשיל צלי כתף עם מגוון ירקות 

בשר עם ירקות שורש

בשר בקר, צלי כתף,  צלי בשר

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

54 תגובות

הוסף תגובה
  1. בזמן בישול גוש הבשר צריך להיות מכוסה כלו במים ?
    מתכון זה מתאים גם לחיתוך פרוסות ולא קוביות ?

    1. היי נעמה,
      זה מדריך בסיסי. כדאי לתבל את הבשר ואני ממליצה להכין את אחד המתכונים שצירפתי בתחתית המתכון.

  2. את יודעת מה מיוחד באתר שלך?
    שזה נראה שפשוט – פשוט לבשל!
    עד עכשיו בשבילי זה היה הר, והצהרתי בפה מלא שאיני יודעת לבשל.
    (את יודעת, בחורים שואלים בדייטים)
    ועכשיו אני יכולה לאמר שאני מתחילה לדעת.
    זה ברור כשמש, ואפילו להכין בשר זה לא מסובך!
    הכנתי מאצלך אפונה ובשר וזה היה בשבילי חווית הצלחה!
    תודה

  3. היי
    תודה על האתר המדהים, משתמשת בו הרבה!
    קניתי צלי כתף מעובד, האם הוא דורש הכנה כמו בשר 5 רגיל, צריבה וכו או שאפשר פשוט לבשל אותו חתיכות רגיל, וכמה זמן בישול?

  4. הי
    כתוב שככל שזמן הבישול ארוך יותר – ככה הטעם יהיה מרוכז ונימוח יותר.
    האם אפשר לבשל על האש 3 שעות (במקום 5) ולאחר מכן להעביר לפלטת שבת? יוצא שזה יושב על הפלטה משישי אחה"צ עד שבת בצהריים (כמו 5).
    תודה

    1. היי ישראל,
      אפשר אבל חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים ושזה לא מתייבש.
      חג שמח 🙂

  5. היי רוצה לנסות את הצלי עם בשר מספר 6 כמה זמן בישול צריך? האם נכון שאם מבשלים יותר מדי הוא הופך לגומי?

    1. היי שלי,
      זמן בישול כ-3 שעות.
      בישול יתר לא הופך אותו לגומי (זה רלוונטי לנתחים אחרים כמו סטייק אנטריקוט).

    1. מתנצלת, לא היתה לי אפשרות לענות עד עכשיו.
      אפשר אבל עדיף לצרוב קודם את הבשר מכל הכיוונים כדי לסגור אותו. כך הוא יוצא יותר עסיסי ורך.

  6. ערב טוב!

    אני אוהבת להרתיח את הבשר במים או להכניסו למים רותחים כדי שכל ה"לכלוכים" יצאו, אפשר לפני הצריבה?

    תודה לך ושבת שלום!

  7. לאפרת שלום וברכה! יש לך מתכון לבשר אסאדו קניתי בשר 9 אנטריקוט אני נהנית מכל המתכונים תודה רבה

    1. אין לי מתכון לאסאדו (עדיין..)
      בגדול כדאי לתבל היטב את האסאדו. אח"כ לטגן אותו קצת מכל הצדדים כדי לסגור אותו. לשים בתבנית ולכסות בנייר כסף. לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך שעה. אח"כ להנמיך ל160 מעלות ולאפות עוד כשעתיים. להסיר את הנייר ולאפות עוד כחצי שעה עד שהבשר מקבל צבע יפה.
      יום מקסים 🙂

  8. המתכון של הבשר ממש לעניין ומומלץ יוצא טעים ורך באמת תודה לך אפרת. רואים בסרטון ששופכים מים מהקומקום רציתי להוסיף הערה שנראה לי אני לא רב אבל נראה לי שאם משתמשים בקומקום לקפה ולחלב אז כדאי לא לשפוך ישיר על הבשר אלא לשפוך לכלי או כוס ואז מהכלי לבשר כי האדים של הבשר נכנסים לקומקום ואז נראה לי שיש בעיה להשתמש לחלבי שוב זה לא ברור לי אבל נראה לי שכדאי להקפיד. בתאבון לכולכם

    1. קרציה,עכשיו את מבינה חמה המצאתי את הנצרות."שהאדים של הבשר לא ייכנסו לקומקום"

    2. לאחד שנמאס לו – גם אם לא נראה לך מה שהיא אמרה, אתה לא מוכרח להגיב ככה.. ואגב אתה מוזמן ללכת להיות חלק מהעם הנוצרי, אם אתה עדיין לא

  9. היי . זה אחד המתכונים הטובים והטעימים ביותר של צלי בשר אגב גם הקלים והפשוטים. אני נוהגת להכין אותו בכל ערב שבת האורחים ובני המשפחה מתענגים על כל ביס. תודה.

  10. הי אפרת,
    יש לי נתח שלם ואין לי סכין מספיק חזקה לחתוך אותו כשהוא לפני בישול. האם לצרוב אותו כגוש יהיה מוצלח להמשך המתכון? ואז להמשיך את המתכון כרגיל ( המתכון של הצלי כתף עם פטריות ) ובסוף לחתוך כשהוא מוכן?
    תודה רבה

    1. כן, אפשר. מומלץ להוציא אותו באמצע הבישול, לחתוך לקוביות ולהחזיר להמשך בישול. כך הטעמים נספגים יותר טוב בבשר וגם משך זמן הבישול לא מתארך משמעותית.
      חג שמח 🌺

  11. אני מבשלת אותו שלם, בסיר. קודם מתקבלת בשמן זית, שום, פלפל שחור, חומץ בלסמי וסויה. משאירה לפחות יום במשרה הזו במקרר, ואחכ מבשלת אותו, עם יין אדום או בירה כהה, ואז כשכבר מוכן וקר, פורסת.

  12. רציתי לדעת אם זה בסדר שבשר מס 4 פרסו לי לפרוסות ואני יכול להכין אותו עם רוטב עגבניות ולא לעשות את הצריבה עם המים הרותחים

    1. זה בסדר שזה פרוס. לא כדאי לוותר על החלק של הצריבה. על הבישול במים רותחים אפשר לוותר.

  13. אחרי שצורבים את הבשר בשמן ונותנים לו בישול של 10 דקות (כפי ההוראות)
    מבשלים 3 שעות נוספות לפני חיתוך ותיבול??
    או 3-5 שעות עם התיבול?

    1. עם התיבול. אפשר ורצוי לחתוך אותו לקוביות גדולות לפני הבישול.

  14. הי אפרת, אני רוצה לבשל את קוביות הבשר לפי המתכון שלך ,אבל בסיר לחץ,מה אני עושה אם אני רוצה תפוחי אדמה בפנים.? תודה רותי

    1. היי רותי,
      את יכולה לשים את תפוחי האדמה יחד עם קוביות הבשר בסיר לחץ. חשוב רק לוודא שיש מספיק נוזלים (אם את מכינה לפני המתכון הנוזלים מספיקים).
      זה יוצא בסביבות 45-55 דקות בסיר לחץ (לאחר רתיחה).

    1. אפשר. זה פשוט ייקח יותר זמן עד שהבשר יתרכך.
      חג שמח 🙂

  15. היי למה שאנע עושה פרוסות אז בטיגון הם נהיות כמו פטריה מצטמקות ממש. יש דרך למנוע אתזה?שישארו פרוסות ישרות ויפות?

    1. היי,
      צריך לקחת בחשבון שבשר מצטמצם בבישול ולכן כדאי לחתוך אותו לחתיכות גדולות יותר.
      באיזה חלק את משתמשת?

  16. היי אפרת,
    האם יש מתכון של צלי בקר שלם על הגז? למשל לתבלן את המים וכשמוכן לחתוך ולאכול ככה? יש לי נתח שלם ורציתי להרתיח מים להוביף מלח פלפל שחור גרוס, 2 קוביות מרק של פיטריות היה לי של צלי אבל ניגמר עלי דפנה יתאים לכאן?
    וליקראת הסיום להוסיף רוטב טריאקי לצבע…ככף בערך זה יהיה בסדר?
    המון תודות.

    1. היי קרינה,
      אין לי מתכון אבל מה שהצעת נשמע טוב.
      תתחילי בתיבול שרשמת ותחזקי אותו לקראת הסוף לפי הטעם. קחי בחשבון שאם אין לך סיר לחץ, הבישול של נתח שלם יכול לקחת כמה שעות טובות עד שהוא מתרכך לגמרי.
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר