מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים ברוקולי

איך מכינים ברוקולי

איך להכין ברוקולי

נתחיל בסיבה מדוע כדאי לאכול ברוקולי. הברוקולי מכיל ויטמינים A, C, E, B, חומצה פולית, ברזל וסידן. מסייע בפעילות אנטי סרטנית, מוריד את רמות הכולסטרול בגוף ומפחית יתר לחץ דם.

כדי להנות בצורה הכי טובה מערכים התזונתיים של הברוקולי מומלץ לאכול ברוקולי טרי או מאודה.

 

מתכון ברוקולי מאודה (בישול הברוקולי באדים חמים):

חומרים:

ברוקולי בינוני-גדול

אופן הכנה:

חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ושוטפים היטב מתחת לברז.

מרתיחים מים בסיר מכוסה. כשהמים רותחים, מסירים את המכסה ומניחים מסננת (רצוי ממתכת) מעל הסיר ובתוכה מניחים את פרחי הברוקולי. מכסים את המסננת ומאדים במשך כ-5 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בגבעול הברוקולי.

 

איך חולטים ברוקולי?

מרתיחים מים בסיר.  כשהמים רותחים מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בגבעול הברוקולי. מסננים. מומלץ להעביר לקערה עם מי קרח (זה שומר על פריכות הברוקולי).

*ניתן לשלב ברוקולי בסלטים, פשטידות, תבשילי אורז, ירקות מוקפצים ועוד.

 

כמה מתכונים מומלצים:

ברוקולי בתנור

מתכון פשטידת ברוקולי

קציצות ברוקולי

ברוקולי וכרובית מוקפצים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

12 תגובות

הוסף תגובה
  1. יש אפשרות להכין את הברוקולי במחבת ?לשים קצת מים או פשוט להרתיח מים ולשים אז את הברוקולי?

  2. היי את הברוקולי הטרי אפשר ישר לשים אותו בתנור או שלא?
    וברוקולי בתנור מקבל צבע ישר שחור

    1. אפשר. הפרחים של הברוקולי נוטים להשחים מהר לכן אפשר לכסות את הברוקולי ולהסיר את הכיסוי לקראת סוף האפיה.

    2. כיסוי הכוונה לנייר כסף או נייר אפיה שעליו שמים נייר כסף.
      אידוי זה בישול באדים (ראי מה שרשום בעמוד – מתכון ברוקולי מאודה).

  3. היי אפרת, מה לגבי ברוקולי קפוא בשקית?
    זה הורס את הערכים התזונתיים שלו?
    והאם יש שוני בהכנה?
    אגב, אין צורך להוסיף מלח?
    פעם ראשונה שאני מתעסקת עם ברוקולי
    תודה

    1. ברוקולי קפוא מספיק להפשיר ולהקפיץ קצת במחבת או לחמם בתנור (אין צורך לבשל במים כי הוא כבר מבושל). יש לתבל אותו במלח.
      מבחינת ערכים תזונתיים עדיף להשתמש בברוקולי טרי למרות שגם בברוקולי קפוא נשמרים ויטמינים ונוגדי חמצון.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר