מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ברוקולי מוקרם

ברוקולי מוקרםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 6, 2019
Last modified:ינואר 6, 2019

Summary:

ברוקולי מוקרם בתנור בכוסות אישיות (ניתן להכין גם בתבנית אחת)

ברוקולי מוקרם

מצרכים (8-10 מנות אישיות):

600 גרם ברוקולי מפורק לפרחים

2 ביצים גדולות

שליש כוס (80 מ"ל) חלב

חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת (60 ג')

3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת (70 ג')

2 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

*גבינה צהובה מגורדת לפיזור מעל (כחצי כוס)

אופן הכנה:

-ממלאים סיר קטן במים עד גובה שני שליש מהסיר, מחממים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 5 דקות, עד שפרחי הברוקולי מתרככים אך עדיין נגיסים. מסננים את הברוקולי, מעבירים לקערה ומצננים מעט.

-מערבבים בקערית נפרדת ביצים, חלב, גבינה צהובה, גבינה בולגרית, שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור.  מוסיפים לקערת הברוקולי ומערבבים.

-משמנים כוסות הגשה מחרסינה (או תבניות מאפינס חד פעמיות) וממלאים בתערובת הברוקולי. מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

8 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב

    איזה כיף לקבל ממך מתכונים למייל עם רעיונות נהדרים לשבת.

    את מדהימה והמתכונים שלך אליפות!!!

  2. היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
    1. האם אפשר להשתמש בברוקולי קנוי קפוא או שעדיף שלא? אם כן האם צריך להפשיר אותו? איך? במשך כמה זמן? האםם משהו בבישול של ברוקולי קפוא או באפייה שלו משתנה (חום, זמנים וכו)?
    2. כמה אחוזי שומן צריכה להיות הגבינה הבולגרית? איך מפוררים אותה בלי למעוך אותה לדייסה?
    3. האם נית להשתמש בשום כתוש קנוי ממקרר או שעדיף שלא?
    4. כאשת כותבת במתכונים מעט פלפל שחור, למה הכוונה? לקמצוץ?
    5. כמה זמן לצנן את הברוקולי אחרי הבישול?
    6.באיזה שמן לשמן את כוסות ההגשה ובכמה שמן?
    7. האם למלא את הכוסות עד הסוף בתערובת הברוקולי או עד איפה?
    8. במתכון אמור למלא כ 8 כוסות אישיות? הכוסות שלי הן בקוטר 8.5 וגובה 4.5 זה בסדר?
    המון תודה

    1. היי,
      1. אפשר להכין עם ברוקולי קפוא ולהשרות אותו כדקה במים רותחים ולסנן (במקום בישול של 5 דקות).
      2. לגבי אחוזים – לא משנה. עם מזלג. אין בעיה שהיא תמעך כי גם ככה מערבבים אותה עם יתר החומרים.
      3. כן
      4. קמצוץ
      5. 2 דקות
      6. שמן רגיל. קנולה. כשליש כפית שמן בכל כוס.
      7. אפשר עד הסוף או פחות, כמה שאת רוצה.
      8. כן. אלה המידות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר