מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ברוקולי וכרובית מוקפצים

ברוקולי וכרובית מוקפציםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 3, 2015
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

ארוחה בריאה ומהירה : מתכון לכרובית וברוקולי מוקפצים במחבת

ברוקולי וכרובית מוקפצים

מצרכים (3-4 מנות):

400 גרם ברוקולי חתוך לפרחים קטנים

400 גרם כרובית חתוכה לפרחים קטנים

1 בצל בינוני קצוץ גס

תיבול: 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות שטוחות סילאן, 2 כפות צ'ילי מתוק

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בווק או במחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן, עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את פרחי הברוקולי והכרובית ומקפיצים/מערבבים על אש גבוהה במשך 3-4 דקות.

-מתבלים בסויה, סילאן וצ'ילי מתוק וממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך מספר דקות נוספות, עד לספיגת הטעמים ולריכוך חלקי.

הערות:

*הירקות אמורים להישאר פריכים ונגיסים. לא מומלץ לבשל אותם עד לריכוך מלא, אחרת הם מאבדים מערכם התזונתי.

*הצ'ילי המתוק מעניק טעם מעט חריף לכן מי שפחות אוהב יכול לוותר בכלל או לשים כף אחת בלבד.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

56 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום ! יש לי שקית כרובית של סנפרוסט, אפשר להכין באןתה מתכונת או אולי מקפיצים פחות זמן ? תודה ושבת שלום!

    1. היי,
      אפשר אבל כדאי לקחת בחשבון שבגלל שהיא קפואה זה ייצא פחות פריך ונגיס. זמן הבישול אינו משתנה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מני,
      אפשר (בלי להוסיף לו תבלינים/רטבים). העיקר שהברוקולי יתרכך.

    1. קיימים בחנויות הטבע סילאן טיבעי ללא תוספת סוכר,
      ןרוטב סויה תמרי איכותי וטוב, אמנם קצת יותר יקר מהסופר
      אך בהחלט שווה.

  2. אני הריונית בחודש החמישי וכל כך היה בא לי ברוקולי אתמול וחיפשתי מתכון קליל ומהיר 🙂 יצא ממש טעים הוספתי לי נודלס בצד והיה פשוט מושלם! תודה רבה את אלופה 🙂

    1. היי שירן,
      שמחה מאוד לשמוע.
      מאחלת לך המשך הריון קל ולידה קלה ומהירה 🙂
      יום מקסים

  3. כולם בתגובה למנה המוקפצת זאת כתבו שכרובית וברוקולי יצאו קריספיים. אצלי הם לא. הם יצאו רטובים אבל טעימים. מה הסיבה לכך? אני מניחה שזה לא בגלל הדבש שהשתמשתי בו במקום הסילאן.

    תודה,
    אלה.

  4. הי, כמה זמן אחרי שהוספתי כל התבלינים, להמשיך בהקפצה?
    האתר באמת מצויין. היה לך רעיון נפלא לייצור אתר כזה לאחת שאינה אוהבת לבשל ולהתעסק עם מצרכים לא מוכרים.
    המתכונים שלך פשוטים, מהירים וטעימים.
    גם אני התחלתי קצת לבלות את זמני הפנוי יותר במטבח בזכות המתכונים הפשוטים שלך.
    תודה וחג שמח!!!

    1. היי אלה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לאחר שמתבלים מומלץ להמשיך לבשל כ-3 דקות.
      זה לא אמור לצאת קריספי כי אין כאן צלייה בתנור. אולי הם התכוונו לנגיסים.
      חג שמח!

  5. גם בלי הכרובית זה בסדר?בעלי לא אוהב כרובית. ואם אני רוצה להכניס שומשום,באיזה שלב עושים את זה? לפני הבצל? ומתה על המתכונים שלך. את עושה עבודת קודש עם ידיים שמאליות כמוני

    1. היי אודין,
      את יכולה לוותר על הכרובית ולשים כמות גדולה יותר של ברוקולי.
      את השומשום את יכולה לפזר בסוף אחרי שתיבלת את הברוקולי.
      בהצלחה 😉

    1. היי קרן,
      אפשר במקום סויה וסילאן לשים 5-6 כפות טריאקי.
      שבת שלום 🙂

  6. חג שמח 🙂 חיפשתי אתמול תוספת זריזה לארוחת-ערב… יצא מעולה!! לא היה לי צ'ילי מתוק אז השתמשתי באריסה. יצא פשוט תענוג, וכמובן בעשר דקות, מתוזמן עם שאר הארוחה. תודה רבה!

  7. הי!

    אולי יש לך דרך להכנת מוקפצים בתנור אבל מרצועות של ירקות רגילים ובלי הרבה תיבול (שמן ופ. שחור…)
    תודה רבה!!!

    1. היי מוניקה,
      אפשר אבל קחי בחשבון שבגלל שהם קפואים הם יהיו פחות פריכים ונגיסים.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. היי אירית,
      הכי טעים לאכול טרי אבל אפשר גם להכין יום לפני ולחמם.
      ערב נעים 🙂

  8. היי
    רוצה מאוד להכין לארוחת צהריים. יש הכול חוץ מסויה….):
    במה אפשר להחליף או כמה נורא זה בלי?

    תודה על מתכונים מעולים (:

    1. היי נעמה,
      רוטב הסויה מוסיף אבל אם אין לך תכיני רק עם רוטב צ'ילי מתוק וקצת מלח (אם לא מפריע לך שזה יהיה פיקנטי 🙂 ).

  9. בקר טוב. אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בירקות קפואים למתכון הנ"ל ?
    תודה מראש
    רציתי לציין כי אני מאוד אוהבת את האתר הזה,ואני ממליצה לכל חבריי..!

    1. תודה סימה, כיף לשמוע 🙂
      את יכולה להשתמש בירקות קפואים, רק חשוב לשים לב לא לבשל יותר מידי את הירקות כדי שהם לא יהיו יותר מידי רכים ויאבדו את צורתם.
      בהצלחה ויום נפלא!

    2. רק להפשיר מעט וישר להקפיץ כמו שרשום במתכון (הכוונה שלי הייתה לשים לב לא לבשל במחבת/להקפיץ יותר מידי זמן 🙂 ).

    1. היי יובל,
      אין צורך לבשל לפני. להוסיף אותם איך שהם אחרי טיגון הבצל.
      יום נפלא 🙂

  10. יצא מעולה ונטרף עד הגרגיר האחרון.
    אפרת האתר נפלא.
    אני מוציאה מתכונים רק מכאן והכל יוצא פשוט טעים.
    המלצתי לכל חברותיי.
    תודה לך

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר