מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ברוקולי בתנור

ברוקולי בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 24, 2014
Last modified:אוגוסט 9, 2017

Summary:

ברוקולי בתנור בציפוי פריך – נשנוש בריא שאי אפשר להפסיק לאכול..

ברוקולי בתנור

מצרכים:

400 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים

2 ביצים גדולות

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית אבקת שום

מלח, פלפל שחור

לציפוי: פירורי לחם

אופן הכנה:

-מרתיחים מים בסיר ומניחים בפנים את פרחי הברוקולי. מבשלים במשך 5 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים (ניתן לחסוך את זמן הבישול ולהשתמש בברוקולי קפוא- מופשר).

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מערבבים בקערה ביצים, רוטב צ'ילי מתוק, אבקת שום, מלח ופלפל. בצלחת נפרדת מפזרים פירורי לחם.

-טובלים היטב כל אחד מפרחי הברוקולי בתערובת הביצים ואח"כ בצלחת עם פירורי הלחם.

-מניחים על נייר האפיה, מרססים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור ל- 20 דקות. הופכים צד ומשאירים ל10 דקות נוספות עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

100 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני מתכוונת להכין את זה לראש השנה אך מכוון שזה יוצא ביום ראשון-שזה כנראה יהייה יום מאוד עמוס חשבתי לחלות את הברוקלי ולהכין את הרוטב הציפויי בנפרד לשים במקרר וברגע האחרון רק לצפות ולשים בתנור מה דעתך? האם יש דרך קצרה יותר לרגע האחרון?

  2. הי אפרת,
    הברוקולי יצאו ממש תענוג.
    מאוד נהנו מהם.
    איך ניתן להכין אותם לשבת ושיצאו פריכים כמו שהם יוצאים מהתנור?

    1. היי נחמה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      זה מסוג המתכונים שפחות מומלץ להכין מראש מאחר והם פריכים מיד כשהם יוצאים מהתנור. לאחר מכן הם מתחילים לאבד מפריכותם. אפשר לחמם אותם על הפלטה או בתנור. הם עדיין יהיו טעימים אבל לא פריכים.

    1. בגדול אפשר רק קחי בחשבון שבעת ההפשרה הברוקולי נהיה קצת "סמרטוטי".
      שנה טובה 🌺

  3. שלום.
    סליחה, אח"כ שמתי לב שבהמשך המתכון כתוב שאפשרי ברוקולי קפוא.
    תודה רבה על כל המתכונים.
    אני ממש נהנית לראות ולהתרשם – מעלה את התאבון.
    תודה

    1. עם רוטב צ'ילי יוצא הכי טעים אבל אפשר לשים גם כפית פפריקה מתוקה.

  4. היי

    הבנתי שאפשרי להשתמש בשמן זית או קנולה

    במקום ביצים

    האם גם שמן קוקוס יעשה את העבודה?

    1. היי רינת,
      קחי בחשבון שפירורי הלחם לא יידבקו כמו שצריך עם שמן בלבד, אלא באופן חלקי.
      לא בטוחה לגבי שמן קוקוס. אני חושבת ששמן זית יהיה יותר מתאים, גם מבחינת טעמים.

  5. הכל נחטף! איזה מזל שהילדים לא נוגעים בברוקולי. תוך כמה דקות שני המבוגרים שבבית חיסלו הכל… יאמי

    הכנתי עם קמח במקום פירורי לחם, זה מה שהיה בבית..

  6. היי אפרת,
    קניתי בסופר ברוקולי מיני קפוא, ונראה היה לי שהוא קטן מדי ויישרף, אז עירבבתי אותו עם כל החומרים ועם פירורי לחם, שיטחתי בתבנית משומנת ופיזרתי קצת גבינה מלמעלה. יצאה פשטידה נחמדה.

    1. היי בת-אל,
      אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או לוותר על פירורי הלחם ולתבל בצ'ילי מתוק, מלח ופלפל שחור.

    1. היי אסתי,
      אפשר פשוט לתבל את הברוקולי בצ'ילי מתוק, מלח ופלפל שחור ולאפות בתנור.
      זה לא ייצא עם ציפוי פריך כמו עם פירורי לחם אבל זה עדיין ייצא טעים.

    1. היי ריקי,
      מאחר והביצים משמשות להדבקת הציפוי טחינה פחות מתאימה לדעתי במקרה הזה.
      את יכולה לשים כ-4 כפות שמן זית/קנולה במקום.

  7. היי, הכנתי את המתכון של הברוקולי, יצא פצצה,עסיסי ממש!!!!!!!!!
    בעלי ואני סיימנו הכל! אז תודה על המתכון הטעים!

    1. היי חיה,
      זה יוצא טעים גם עם ברוקולי קפוא רק מומלץ להפשיר אותו קצת לפני ולייבש היטב.

  8. יצא טעים בטרוף, קל להכנה, מהתערובת של ביצים שנשארו והשאריות של ברוקלי הקטנים עשיתי חביתה. פשוט קלסיקה!!!!!!!!!
    תודה על השיתוף

    1. היי מורן,
      עדיף להכין סמוך להגשה כי אז הברוקולי הכי פריך. אם אין אפשרות, אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה. זה יהיה פחות פריך אבל עדיין טעים.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מיכל,
      את מכינה בדיוק באותו אופן רק תוותרי על הציפוי.
      מפרקים את הברוקולי לפרחים וחולטים כ-5 דקות במים רותחים ומעבירים לקערה עם מים קרים (כמו בשלב הראשון של מתכון זה). מתבלים את פרחי הברוקולי בצ'ילי מתוק (מומלץ אבל לא חובה), מלח ופלפל שחור ומניחים על נייר אפיה. אופים בתנור ב200 מעלות במשך 15-20 דקות.
      בהצלחה 😉

    1. היי אלבינה,
      הכמות אמורה להספיק ל400 גרם ברוקולי. אם היא לא הספיקה את יכולה להכין עוד חצי מכמות הרוטב.
      שבת שלום 🙂

    1. היי אבי,
      אפשר לשים רוטב סויה ואז הטעם מלוח. אם יש לך רוטב טבסקו או פפריקה חריפה, תוסיף מעט לתערובת ואז זה יהיה גם פיקנטי.
      בהצלחה ושבת שלום 😉

  9. פעם ראשונה שאני מנסה ברוקולי. היה לי קשה לרפד בפירורית כיוון שכל הביצה הרטיבה את הפירורית ולא נתפסה על הברוקולי.

    1. היי מירי,
      חשוב לטבול כל ברוקולי היטב בבלילת הביצה ואז לצפות בנדיבות בפירורי הלחם. אם יש צורך אז ממש להעזר בידיים כדי להדק אותם לברוקולי. גם אם זה נראה כאילו שכבת פירורי הלחם אינה חזקה, לאחר אפיה הכל מסתדר 🙂
      שבת שלום!

  10. ובכן, החצילים לא עלו יפה, אבל אכילים איכשהו. לא כדאי לנסות שוב.
    לעומת זאת, הכנתי אצבעות קישואים (בלי לבשל במים), ויצאו מעולות.
    המשרה: 2 ביצים, כף צ'ילי מתוק, כפית חרדל, מלח, פלפל שחור, חוואיג', פפריקה מתוקה…
    יעל

  11. היי, תודה רבה על המתכון! אכן, יצא טעים ומרשים.
    שאלה: האם לדעתך אפשר לעשות את כל התהליך עם פרוסות חצילים?
    פשוט לא בא לי לטגן ולטנף את המטבח, שלא לדבר על הקלוריות וכו'…
    תודה, יעל

  12. יצא מעולה! ניסיתי את כל האפשרויות, עם רוטב צ׳ילי הכי טעים, עם סויה לא רע, לפפריקה פחות התחברתי.

  13. יצא מעולה לא היה לי צ'ילי מתוק אז שמתי סויה. הכנתי מקבל גבינה לבנה עם שום טחון, כפית מיונז וחוסר קצוצה. פשוט מעדן!!!! הילדים לא התחברו אז חיסלתי הכל בעצמי…. איזה כיף לי!!!

    1. הי מיטל,
      אם את משתמשת בברוקולי קפוא אין צורך לבשל לפני ומספיק רק להפשיר אותם.
      שבוע נפלא 🙂

    1. הי,
      אפשר להשתמש בכרובית קפואה בדיוק באותו אופן (בישול של 5 דקות במים רותחים וכו').

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר