מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בראוניז שוקולד גבינה

בראוניז שוקולד גבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 29, 2014
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

בראוניז שוקולד גבינה שמומלץ להכין יום קודם, ולהגיש לאחר שהייה במקרר.

בראוניז שוקולד גבינה

תבנית בגודל 22X24 או תבנית אלומיניום (חד פעמית) בגודל 25X20

מצרכים (כ-20 ריבועים):

לשכבת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס (100 ג') שמן

2/3 כוס (133 ג') סוכר

2 ביצים

1 כוס (140 ג') קמח מעורבב עם 1/2 כפית (2.5 ג') אבקת אפיה

2 כפיות (10 ג') אבקת קקאו

לשכבת הגבינה:

500 גרם גבינה לבנה (מומלץ 9%)

1/2 כוס (100 ג') סוכר

2 כפות (24 ג') קמח

2 כפות גדושות (30 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

2 ביצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

שכבת השוקולד: מניחים בקערה את השמן וקוביות השוקולד וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים (בעזרת כף/מטרפה) בקערה נפרדת ביצים וסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד, אח"כ את הקמח והקקאו (מתקבלת תערובת מעט סמיכה). יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-15 דקות עד שהשכבה העליונה מעט מתקשה (חצי אפיה).

-בזמן שהשכבה הראשונה נאפת בתנור מכינים את שכבת הגבינה: מקציפים בקערה ביצים עם סוכר במשך כדקה. מוסיפים את הגבינה ואח"כ את הקמח ואנסטנט פודינג וניל. מערבבים ערבוב קצר עד לאיחוד החומרים.

-לאחר כ-15 דקות, מוציאים את שכבת השוקולד מהתנור ומעליה יוצקים את תערובת הגבינה. מחזירים לתנור ואופים 10 דקות ב-180 מעלות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל160 מעלות ואופים 40-50 דקות עד שהעוגה יציבה אך האמצע מעט רוטט.

-מוצאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות ועדיף ללילה שלם וחותכים לריבועים.

*העוגה נשמרת במקרר וטעימה הרבה יותר יום למחרת כיוון שהמרקם והטעם משתנים.

*איך יודעים אם העוגה מוכנה? במקרה הזה הבדיקה היא לא באמצעות קיסם. אם העוגה יציבה, השוליים אפויים אך האמצע מעט רוטט ובעל מרקם קפיצי למגע – העוגה מוכנה.

בראוניז שוקולד גבינה, עוגת גבינה ושוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

157 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת 🙂
    הכנתי ומאוד אהבנו את שכבת הגבינה,
    הייתי רוצה לעשות עוגה שלמה רק של הגבינה, בלי השוקולד (שיצאה יבשה 😳)
    בכמה צריך להכפיל כמויות כדי למלא תבנית שלימה?
    אפשר בתבנית פס?
    בכלל נראה לך שיצא טוב או שכדאי לי לחפש מתכון לעוגת גבינה בסגנון?
    תודה 😊

    1. היי רות,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית את הכמות שבמתכון (רק של עוגת הגבינה).
      לחמם תנור מראש ל180 מעלות. לאפות 10 דקות ולאחר מכן להנמיך ל160 מעלות ולאפות 40-50 דקות עד שהעוגה יציבה אך האמצע מעט רוטט.

  2. הכנתי אתמול
    היום נגמר!!!!
    טעים ברמות היסטריות!!!!!!!!!!
    תודה על כל המתכונים המאלפים
    נמכרתי לאתר…
    שוב תודה!!!

    1. היי ענבל,
      את הקמח בתערובת הגבינה אפשר להמיר בקורנפלור. לגבי תערובת השוקולד אני לא יודעת בוודאות איך זה ייצא עם קורנפלור. צריך לנסות ולראות..
      חג שמח ❤️

  3. עוגה מגוונת מעניינת וטעימה בטירוף תודה לך אפרת המקסימה כל פעם שאני פותחת את האתר שלך הבית מתמלא בריח מושלם..
    עשית לבעלי ולילדים את השבת
    שבת שלום 😘😘

  4. הי אפרת, זקוקה לעזרתך , אם אני רוצה להכין רק את עוגת הבראוניז בתבנית הזו ללא שכבת הגבינה, תוכלי בבקשה להגיד לי את המתכון, תודה רבה

    1. היי ענבר,
      אפשר להכפיל את כמויות שכבת השוקולד ב-2 ולאפות במשך 25-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

    2. שבוע טוב אפרת.המקסימה, הכנתי את הבראוניז ויצא מושלם! את אלופה במתכונים, בזכותך המשפחה שלי נהנית כל שבוע מחדש, תודה רבה מקרב לב

  5. רציתי לישאול למה לכל העוגות גבינה שלי יהיה כמו מים כאלה????
    אחרי שאני חותחת חתיחה ישר אני רואה תמים??.
    למה זה???

    1. היי מיכל,
      את חותכת את העוגה מיד לאחר אפיה או רק לאחר קירור של כמה שעות במקרר?
      העוגה עצמה יציבה במרקם שלה?

  6. הי אפרת המקסימה, אני משתמשת המוו באתר שלך, המתכונים שלך הם הכי טובים, הכי טעימים. הכנתי לשבת את העוגה והיא יצרה מעדו.הכנתי גם את הדג בנוסח מרוקאי ויצא מוצלח מאוד. אני רוצה להודות לך מקרב לב על השיתוף של המתכונים והתגובות שלך לשאלות מהם אני לומדת המון. מהאתר שלך אני לומדת הכי הרבה איך לבשל ולאפות, שוב, תודה מכל הלב, ענבר

  7. שלום אפרת המדהימה,
    האם אפשר להמיר את השוקולד מריר במשהו אחר כגון: אבקת חרובים, קקאו או משו מעין זה?

    אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

    1. היי,
      אני לא בטוחה שכדאי להמיר באבקה כלשהי כי השוקולד המריר מעשיר את הטעם וגורם לתחתית להיות לחה ועסיסית.

  8. היי אפרת, כרגיל זה אתר מוצלח מאוד ואני משתמש בו המון. יש לי שאלה קטנה: בתערובת ההכנה של שכבת השוקולד במתכנון הזה, אפשר בהמסה ניתן להחליף את השמן בשמנת מתוקה וזה אמור לצאת גאש. האם זה מתאים?

    1. היי ראובן,
      אתה מתכוון שבמקום שמן לשים שמנת מתוקה? אם כן, השמנת מתוקה מכילה שומן אז אני מניחה שאפשר אבל בכל מקרה לדעתי עם שמן זה עדיף כי הוא מרוכז יותר.

    2. טוב תודה בכול מקרה, פשוט חשבתי על דרך להפוך את העוגה למושחתת יותר

    3. אז אפשר לשים ציפוי גנאש מעל העוגה. כדאי אפילו לשלב שוקולד חלב עם מריר. להמיס חצי מיכל שמנת מתוקה עם 50 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם שוקולד חלב ולשים מעל העוגה לאחר שהיא התקררה.

  9. היי אפרת,
    אין על האתר שלך! מציל אותי כל פעם מחדש!

    קניתי את המצרכים היום לעוגה.. מקווה שאצליח ויצא טעים!! לפי התגובות כאן נשמע שאפשר להצליח..

    רציתי לשאול, במה ניתן לקשט את העוגה מלמעלה לאחר ההכנה??

    1. היי טלי,
      אני ממליצה לזלף פסים של שוקולד מומס מעל אבל רק אחרי שהעוגה התקררה לגמרי.
      בהצלחה 🙂

  10. וואוווווו איזו עוגה להתעלף!!! קצרתי את כללללל המחמאות האפשריות. הכנתי אותה לשבועות ומבין כל העוגות שכולם הביאו, זו נחטפה הכי מהר.

  11. העוגה מאוד טעימה, וגם ההכנה לא מסובכת כלל! הכנתי בדיוק לפי המתכון, יצא מעולה, תודה רבה!

    1. היי ברק,
      לדעתי כדאי להכפיל את כל הכמויות ב1.5:
      150 גרם שוקולד מריר
      3/4 כוס שמן
      כוס ורבע סוכר
      3 ביצים
      כוס וחצי קמח מעורבב עם 3/4 כפית אבקת אפיה
      3 כפיות אבקת קקאו
      שכבת הגבינה:
      750 גרם גבינה לבנה
      3/4 כוס סוכר
      3 כפות קמח
      3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      3 ביצים
      זמני אפיה משוערים: שכבה ראשונה: 20-22 דקות, שכבה שניה -15 דקות ב180 מעלות, 50-55 דקות ב 160 מעלות.

    1. היי שירן,
      מתנצלת ראיתי רק עכשיו. את השכבה שוקולד אפשר לערבב עם כף. בשכבת הגבינה מומלץ (לא חובה) להקציף את הביצים עם הסוכר בעזרת מיקסר.
      מקווה שהסתדרת בסוף..

    2. אפיתי את העוגה בתבנית אינגלייש קייק לפי הכמויות שרשמת פה בתגובות אבל השכבה התחתונה נאפתה יותר מידי והגבינה נאפתה במידה הרצויה..אפיתי תשכבת בראוניז 12 דקות כמו שציינת ואז שמתי תשכבת גבינה להמשך בתנור.מה לדעתך קרה שהבראוניז יצא קשה ככ?

    3. היי שירן,
      רק לאחר כ-5 שעות במקרר לפחות (עדיף יום למחרת) את תדעי את המרקם האמיתי של העוגה.
      אם אפית לפני המתכון אני מאמינה שזה צריך להיות בסדר. שימי בינתיים במקרר ותטעמי מחר. העוגה (שתי השכבות) צריכה לצאת במרקם קצת דחוס אבל טעים.

  12. מכינה חצי כמות באינגליש קייק: מספיק ביצה M לכל אחת מהשכבות?אפשר לערבב בכף את שכבת הגבינה?זמני האפייה משתנים?

    1. היי שרון,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק:
      70 גרם שוקולד מריר
      שליש כוס שמן
      חצי כוס סוכר
      1 ביצה גדולה
      2/3 כוס קמח + שליש כפית אבקת אפיה
      כפית מלאה אבקת קקאו
      שכבת הגבינה:
      330 גרם גבינה לבנה
      שליש כוס סוכר
      כף וחצי קמח
      כף וחצי אבקת אינסטנט פודינג וניל
      1 ביצה גדולה
      *עדיף לשים ביצה גדולה אבל אם יש לך M זה גם בסדר.
      *את הביצים יש להקציף עם הסוכר. אח"כ אפשר לערבב את הגבינה ויתר החומרים עם כף.
      זמני אפיה – בשלב הראשון אני מניחה שזה יתקצר ל12 דקות. בשלב השני- כמו שרשום (כנראה שיספיקו 40 דקות).

  13. אפרת המקסימה,מכינה חצי כמות באינגליש קייק-מספיק ביצה M לכל אחת משתי השכבות?האם זמני האפייה משתנים?את תערובת הגבינה אפשר לערבב בכף?

  14. כמו לפני כל חג אני בונה את כל התפריט מפה!!!
    שאלה: אם אני מכינה רק את שכבת הבראוניז, מקפיאה ואחרי ההפשרה עושה לה ציפוי קצפת במקום הגבינה, זה ילך לדעתך? ואם כן עדיף קצפת שוקולד או וניל?

    1. מעולה 🙂
      אני חושבת שזה יכול לצאת מאוד טעים. אני הייתי הולכת על קצפת וניל אבל אין בעיה להכין גם קצפת בטעם שוקולד.

  15. הכנתי רק את שכבת הבסיס (שכבת השוקולד) בתבנית אינגלישקייק.
    במקום חצי כפית אבקת אפיה שמתי חצי כפית סודה לאפיה וכפית חומץ.
    הבראוניז יצאו במרקם אוורירי מדי ולא דחוס כמו שרואים בתמונה באתר.
    ואפילו קצת התפרקו כשהעברתי לקופסת אחסון והכנסתי למקרר.
    השהות במקרר אמורה לשנות את זה?

    1. היי אורית,
      העוגה צריכה להיות יציבה אבל האמצע מעט רוטט. אולי זה רוטט ואת חושבת שזה דליל? כי זה כבר המון זמן בתנור.
      את יכולה להוסיף לעוגה קצפת אם זה מה שהתכוונת. פשוט להקציף מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות אינסטנט פודינג ורבע כוס חלב עד לקצפת יציבה ולצקת על העוגה לאחר שהתקררה לטמפ' החדר. אח"כ לשמור במקרר.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי שרה,
      עדיף שלא כי זה עלול לפגוע בטעם ואפילו לצבוע את שכבת הגבינה בגוון חום.
      יום נפלא 🙂

  16. שלום אפשרת
    השאלה הקבועה שלי: האם אפשר להכין ולהקפיא? פשוט אני אוהבת להתארגן מראש =] תודה ויום נעים!!

    1. היי ענת,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. קחי בחשבון שאומרים שעוגות גבינה אפויות פחות מומלץ להקפיא כי המרקם שלהן נפגע מעט לאחר הפשרה. בעוגה הזאת, בגלל שהיא משולבת עם שוקולד ואין הפרדת ביצים אני חושבת שלא אמורה להיות בעיה.

    1. היי לאה,
      כמויות לתבנית 32X26:
      שכבת שוקולד:
      200 גרם שוקולד מריר
      כוס שמן
      כוס ושליש סוכר
      3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
      2 כוסות קמח + כפית אבקת אפיה
      4 כפיות אבקת קקאו
      שכבת הגבינה:
      1 קילו גבינה לבנה
      כוס סוכר
      4 כפות קמח
      4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
      4 ביצים
      *קחי בחשבון שיכול להיות שזמן האפיה (גם הראשונה וגם השניה) עשוי להתארך מעט.
      שבת שלום 🙂

  17. שלום אפרת
    זה נראה מעולה =]
    תוכלי לומר לי מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק? אני לא מכירה את התבניות בגדלים שרשמת…
    תודה וחג שמח!!!

    1. היי ענת,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק:
      70 גרם שוקולד מריר
      שליש כוס שמן
      חצי כוס סוכר
      1 ביצה גדולה
      2/3 כוס קמח + שליש כפית אבקת אפיה
      כפית מלאה אבקת קקאו
      שכבת הגבינה:
      330 גרם גבינה לבנה
      שליש כוס סוכר
      כף וחצי קמח
      כף וחצי אבקת אינסטנט פודינג וניל
      1 ביצה גדולה
      חג שמח! 🙂

  18. היי
    הכנתי את העוגה אתמול עבור ארוחת ערב להיום. היא נראית מצויין אבל לא טעמתי.
    יש לי שתי שאלות. 1. רק לאחר אפיית כל העוגה נזכרתי ששכחתי את אבקת הקקאו. האם זה נורא? 2. אני מעדיפה לא לחתוך עדיין כדי להביא אותה שלמה, נראה לי יותר יפה ככה. האם זה ייחתך "יפה" או שחשוב לחתוך מראש?
    תודה רבה

    1. היי מיכל,
      1. בגלל שיש שוקולד מריר בתערובת זה לא נורא.
      2. העוגה אמורה להיחתך די בקלות כך שאין בעיה.

  19. הי, העוגה מעולה והכנתי אותה המון פעמים, הבן שלי רוצה שאכין אותה ליומולדת שלו, האם אפשר לעשות את העוגה בתבנית עגולה קפיצית גודל 26? האם הכמויות הן אותן כמויות? תודה

    1. היי שרון,
      לדעתי תצטרכי להכפיל כמויות ב-2.
      אגב באיזו תבנית בדר"כ את מכינה את העוגה?

    2. בדכ מכינה בחד פעמית 25X20 , חשבתי כעוגת יומולדת להכין בתבנית עגולה.
      יש לי גם חד פעמית קוטר 27

      האתר מעולה ואני מכינה המון מתכונים ממנו ומקבלת הרבה מחמאות 🙂

    3. תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂
      אם תכפילי כמויות אני חושבת שזה יספיק לתבנית עגולה קפיצית 26. יכול להיות שזה גם יתאים לתבנית חד פעמית 27 אבל אני לא בטוחה לגמרי.
      שכבת שוקולד:
      200 גרם שוקולד מריר
      כוס שמן
      כוס ושליש סוכר
      3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
      2 כוסות קמח + כפית אבקת אפיה
      4 כפיות אבקת קקאו
      שכבת הגבינה:
      1 קילו גבינה לבנה
      כוס סוכר
      4 כפות קמח
      4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
      4 ביצים
      קחי בחשבון שיכול להיות שזמן האפיה (גם הראשונה וגם השניה) יתארך מעט.
      בהצלחה והמון מזל טוב! 🙂

  20. היי אפרת קודם כל אני באמת רוצה להגיד שהאתר מדהים !!
    ושנית אני רוצה לשאול אם אפשר לשים קמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה?
    תודה

  21. היי

    הכנתי את העוגה.יצאה טעימה 🙂

    השכבה של השוקולד יצאה מעט נוקשה לא פריכה.אולי את יודעת למה?

    ועוד דבר שרציתי לשאול האם יש מתכון לעוגת גבינה שהיא מורכבת רק מהשכבה העליונה כמו בעוגה הזו?כלומר נטו גבינה 🙂

    1. מעולה 🙂
      זה אומר שאת צריכה להכפיל כמויות אם את רוצה עוגה גבוהה.
      ממליצה שתרשמי לך בצד את הכמויות כפול 2 לפני שאת מכינה כי תוך כדי הכנה לעיתים זה מבלבל ומשהו עלול להתפספס.
      בהצלחה וחג שמח!

  22. היי,
    ברצוני להכין את המתכון בתבנית לב גדולה,
    מה הכמות שדל המצרכים שצריכה לעוגה על מנת שלא תצא נמוכה ,
    תודה:)

  23. הי,
    אני רוצה להכין את העוגה ויש לי תבנית לב גדולה מה הכמות של המצרכים שאני צריכה ?
    תודה,

    וחג שמח)

    1. היי קרינה,
      קשה לי לומר מאחר ואני לא יודעת מה הגודל המדויק של תבנית הלב.
      כדי שאני אוכל להעריך מה הנפח של התבנית, אני צריכה שתמלאי את התבנית מים עד הסוף ותרשמי לי בכמה כוסות השתמשת בדיוק כדי למלא את התבנית.

    2. לצערי לא.. 🙂 לפי תמונה אני לא יכולה להעריך את הגודל.
      זו תבנית חד פעמית? ממה עשויה התבנית?
      מתי את מתכוונת להכין את העוגה?

  24. הי,

    ניסיתי את העוגה והיא מאד טעימה אבל משום מה שכבת השוקולד יצאה כפי 3 בגובה משכבת הגבינה (אצלך הן נראות בגדל שווה בערך)ואין לי מושג למה- אפיתי קצת יותר מדי נראה לי כי העוגה כבר לא היתה רוטטת והשתמשתי בטוסטר אובן אבל יוצאות לי איתו עוגות טובות בד"כ- זו כנראה לא הסיבה. יש רעיון אחר? אולי להקציף את הביצים יותר זמן? לבלילת הגבינה השתמשתי בקמח רגיל לא תופח.

    1. היי,
      אולי שמת בטעות יותר מידי אבקת אפיה בשכבת השוקולד (צריך לשים רק חצי כפית) או שהשתמשת בקמח תופח?
      לגבי שכבת הגבינה, אם הקצפת את הביצים עם הסוכר במשך כדקה זה אמור להספיק לתת נפח לשכבת הגבינה. וזה בסדר ששמת קמח רגיל.

    1. היי מריאנה,
      אני מניחה שאפשר להקפיא רק חשוב לאחסן בתוך קופסה אטומה. יש להפשיר במקרר ולא בחוץ.
      שבת שלום וחג שמח 🙂

  25. רוצה להכין היום אחה"צ ויש לי שאלה: אם זה לשישי בערב זה לא יתקלקל? וכמה ימים זה טוב לאכילה מרגע הכנת הבראוניז (בגלל הגבינה)?

    1. היי שרון,
      העוגה נשמרת במקרר 3-4 ימים אז אין בעיה שתכיני היום.

  26. קודם כל האתר שלכם נהדר כמו כן רציתי לשאול לגבי הבראוניז גבינה האם הם צריכים להישאר במקרר

    אם אני אופה אותם ביום שישי ואני צריכה אותם למוצאי שבת האם להשאיר בקירור

    1. תודה סיגל 🙂
      כן, הבראוניז נשמרים במקרר. עד מוצאי שבת הם אפילו יהיו טעימים יותר 😉
      חג שמח!

  27. וואו הרגע הכנתי ויצא מדהיםםם
    תודה על כל המתכונים שלך ואני במיוחד אוהבת את הקונפי עגבניות ומיני תפוחי אדמה אפויים בתנור אבל הכי את הפאי תפוחים
    הוא פשוט מעדן!

  28. היי אפשר לשים 100 גרם שבבי שוקולד צ'יפס במקום שוקולד מריר? ,זה מה שיש לי בבית כרגע והרי זה אותו טעם אני חושבת
    תודה

  29. תודה על התשובה המהירה! איך אני יכולה לגבן את היוגורט? אולי יותר קמח? פשוט אין לי עוד גבינה בבית…

    1. תנסי להוסיף עוד כף שטוחה קורנפלור, אבל שוב לא ניסיתי.
      אשמח אם תעדכני איך יצא 😉

    1. היי אוריה,
      לא ניסיתי אבל במקום אינסטנט פודינג וניל אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות גדושות קורנפלור וכפית תמצית וניל.
      לגבי היוגורט – פחות מומלץ כי המרקם שלו דליל יותר מהגבינה ומחזיק פחות.

  30. היי, נשמע מעולה ויש לי את כל המצרכים למעט פודינג וניל, יש לי פודינג שוקולד. מה אפשר לשים במקום?

  31. תודה למתכון הקליל והטעים,
    רציתי להוסיף שלפני שחתכתי את העוגה- זילפתי עליה פסים אלכסוניים ודקים של גנש שוקולד ששידרגו מאד את המראה שלה לאחר החיתוך.
    בעת החיתוך -העוגה מעט התפוררה, ולכן הקפאתי אותה ואז חתכתי. יש לך רעיון/הסבר אחר?
    שבוע טוב!

    1. הי רחל,
      אהבתי מאוד את הרעיון של עיטור העוגה בפסים 😉
      לגבי התפוררות העוגה-
      בדר"כ זה נובע ממחסור בביצים שהוא החומר המדביק את המרכיבים, אך אם שמת 2 ביצים בכל שכבה זה אמרו להספיק.
      יכול להיות שהעוגה לא הספיקה להתייצב במקרר לפני החיתוך? כמה זמן העוגה הייתה במקרר לפני שחתכת אותה? יש שכבה שיותר התפרקה או ששתי השכבות התפרקו?
      שבוע נפלא! 🙂

  32. אפרת שלום,
    ראשית תודה על המכונים הנפלאים שלך.
    שנית, האם אפשר לעשות את העוגה בשני תבניות איגליש קייק או בתבנית עגולה בקוטר 25?

    1. היי נטלי,
      אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה 22.
      לדעתי בשתי תבניות אינגליש קייק היא תצא נמוכה מידי.
      המשך יום נפלא 🙂

  33. האם ניתן להכין את הבראוניז רק משכבת השוקולד?
    במידה ולא, האם ניתן להפחית את כמות הגבינה מ-500 ל- 250?
    תודה מראש

    1. הי אורטל,
      אפשר להכין רק משכבת השוקולד אך יש לאפות עד שהעוגה מוכנה (ניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה ואם יוצא יבש, העוגה מוכנה).
      לגבי הפחתת כמות הגבינה, אני לא ממליצה להפחית כי זה יפגע בתוצאה.
      שבת שלום 🙂

  34. לא עדכנתי אותך מייד .
    העוגה יצאה טעימה אבל לדעתי היא יכולה לצאת יותר טעימה.
    אנסה פעם אחר להכין שוב.

  35. היי,
    רציתי להודות על עוגה מדהימה מדהימה רק מחמאות קיבלתי עליה.
    אז תודה רבה
    ממליצה לכולן
    רויטל

    1. העוגה נראית מדהים
      אך כשניסיתי להכין אותה היא לא הצליחה לי
      העיסה הלבנה נשארה שוחה ולא עלתה כמו שקורה בד"כ בזמן האפיה. מדוע?
      איך את מערבבת את הגבינה והקמח במיקסר או עדיף עם מרית?

    2. הי ריקי,
      עדיף לערבב ידנית עם מרית.
      העוגה לא אמורה לעלות ולתפוח כמו שבדר"כ קורה בעוגות גבינה אפויות אלא מעט פחות. יש לקחת בחשבון כי העוגה במתכון הזה היא דחוסה ו"כבדה" יותר לעומת עוגות גבינה אפויות שהן יותר אווריריות מאחר ומפרידים בהן את הביצים.
      אם הכנת אותה היום אני ממליצה שתשמרי אותה במקרר עד מחר ותטעמי ממנה מחר. לאחר יום במקרר העוגה משנה לגמרי את טעמה, לטובה.
      אשמח לקבל עדכון.. 😉

  36. עשיתי את העוגה… מעדן!!!!!!!!!!! לא הצלחתי להפסיק ליישר אותה!!! ממש מעולה, והמחמאות לא הפסיקו…. והמתכון קלי קלות!!! בקיצור ממליצה בחום רב להכין אותה!!!!

  37. לא ברור כמה ביצים צריך… במצרכים רשום לכל שכבה 2 ביצים אבל באופן ההכנה רשום כל פעם ביצה ולא ביצים…
    תודה

  38. היי אני עדי צבר שכותבת לך מדי פעם….אך לא מספיק. הבלוג שלך אדיר !!!!! המתכונים נפלאיםימהירים. אני בת 56 עם נסיון גדול בבישול ואפייה ומהבלוג שלך למדתי המון המון. אז תודה מקרב לב……המשיכי להעשיר אותנו וללמד אותנו. ואני מודה לך מאד. מאחלת לך ולמשפחתך חג שבועות שמח נעים וטעים ……..ושוב שאפו. עדי צבר קרית אתא

    1. עדי היקרה,
      תודה רבה, היה לי כיף גדול לקרוא את מה שכתבת.
      חג שבועות שמח!

  39. הכנתי אתמול ויצא מעולה! היום זה הרבה יותר טעים מאתמול ואני בטוחה שמחר זה יהיה אפילו יותר טעים.

    1. הי אילנית, לא ניסיתי אך מאחר שמדובר בעוגת גבינה מומלץ שהאפייה תהיה בתנור רגיל.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר