מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בראוניז קפה עם קרם

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 2, 2016
Last modified:נובמבר 2, 2016

Summary:

מתכון לקינוח מושלם לאוהבי הקפה והשוקולד: בראוניז בטעם שוקולד קפה עם קרם 

בראוניז קפה עם קרם

תבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30

מצרכים (כ 24 ריבועי בראוניז):

בראוניז קפה:

150 גרם שוקולד מריר

חצי כוס שמן

3 ביצים

2/3 כוס סוכר

2 כפות מים

3/4 כוס קמח לבן

כף אבקת קקאו

כפית אבקת נס קפה

סירופ לבראוניז:

רבע כוס מים

כף מלאה סוכר

קרם קפה:

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)

שליש כוס חלב קר (לפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה או רבע כוס מים קרים)

3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל

כפית אבקת נס קפה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20X30.

-הכנת הבראוניז: מניחים בקערה את קוביות השוקולד והשמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת חלקה.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים 2 כפות מים, קמח, קקאו ונס קפה ומערבבים עד לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים.

-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מחממים בפינג'ן או סיר קטן על הגז רבע כוס מים עם כף סוכר ומערבבים במשך 2-3 דקות עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש. כשהעוגה מוכנה יוצקים מעליה את הסירופ באופן שווה ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר.

-הכנת קרם קפה: מקציפים מיכל שמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב, פודינג וניל ונס קפה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים במקרר עד שהעוגה מתקררת לגמרי.

-לאחר שהעוגה התקררה – חותכים לריבועים בגודל כ 5X4 ס"מ ומעל לכל ריבוע מזליפים קרם קפה (יש למלא את הקרם בשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב. אפשר לוותר על הזילוף ולשטח את הקרם ישירות על העוגה ולהכניס למקרר. לפני ההגשה או תוך כדי ההגשה עצמה- לחתוך לריבועים).

*הבראוניז נשמרים במקרר בתוך קופסה אטומה 3-4 ימים.

בראוניז קפה עם קרם







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

43 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אם אני מכינה רק את הבראוניז, שאני יכין גם את הסירופ לבראוניז? אני רוצה לכצוב מעל העוגה בשוקולד…
    תודה רבה משתמשמת הרבה במתכונים שלך!!

  2. יצאה עוגה טעימה וממש קלה להכנה. הייתי חייבת עוגה סופר טעימה לשבת במינימום זמן. תודה רבה ושבת שלום :-)

  3. היי מכינה עכשיו.. נשמע מצוין.
    האם הכוס היא חד פעמית? אני מכינה אינגלישקייק לפי מה שרשמת בתגובות מטה.

    תודההה

    1. כמויות לאינגליש קייק:
      75 גרם שוקולד מריר (3/4 חבילה)
      רבע כוס שמן
      2 ביצים
      שליש כוס סוכר
      כף מים
      שליש כוס קמח לבן
      כפית אבקת קקאו
      חצי כפית אבקת נס קפה
      סירופ: 3 כפות מים + כפית גדושה סוכר
      קרם: חצי מיכל שמנת, רבע כוס חלב, כף וחצי פודינג וניל, חצי כפית אבקת נס קפה.
      במקום הקקאו אפשר לפזר שוקולד מגורד. אם בכל זאת את רוצה לשים קקאו אפשר לפזר עם האצבעות בעדינות.

    1. היי שרון,
      אפשר להכין בלי הקצפת אבל לדעתי היא מאוד מוסיפה ומשתלבת טוב עם הבראוניז.
      את יכולה להכין את הבראוניז (מבלי להרטיב אותו) ולטעום. מקסימום את הקצפת אפשר להכין אח"כ או אפילו יום למחרת.

    2. מכינה בשישי אחה"צ ומביאה לאירוח בשבת בצהריים הבעיה שיש לי נסיעה של כמעט 3 שעות.בתגובה שלך אמרת שאפשר להקפיא את העוגה ואז לקחת אותה – האם המרקם שלה לא ייהרס כך?

      1. אם העוגה מפשירה לגמרי זה לא אמור לפגוע במרקם שלה. אם היא תהיה עדיין קפואה, אפילו באופן חלקי, זאת בעיה.

    1. היי הדס,
      פחות מומלץ במקרה הזה להשתמש בקמח תופח כי זה ייצא כמו עוגה ופחות כמו בראוניז.
      שבת שלום :-)

    1. היי עדי,
      ממליצה לאפות כמו שרשום במתכון ולעקוב אחרי האפיה. אם החלק העליון משחים מהר יש להנמיך את המעלות ולהמשיך לאפות.
      בהצלחה :-)

    1. היי נעה,
      בתערובת הבראוניז אפשר להמיס כף שטוחה נס קפה מגורען עם 2 כפות המים שיש כבר במתכון (יש להשתמש במים רותחים כמובן).
      בקרם הקפה אפשר להמיס כפית שטוחה נס קפה מגורען עם 2 כפות מים רותחים. להכניס למקרר לכ-10 דקות ואז להוסיף לתערובת הקצפת יחד עם החלב ויתר החומרים (חשוב שזה יהיה קר אחרת זה עלול לפגוע בהקצפה).
      בהצלחה :-)

  4. הי אפרת,גודל התבנית שווה לשתי אינגליש קייק?מתכוונת להכין בשישי אחה"צ ולקחת בשבת-יש לי נסיעה של קרוב לשלוש שעות.מה לעשות כדי שהעוגה לא תתקלקל (מכינה כחלבי)?מה פיזרת על הקצפת ואיך עושים זאת?

    1. היי שרון,
      נכון, גודל התבנית שווה ל-2 אינגליש קייק (זאת התבנית המלבנית הקטנה מאלומיניום).
      על הקצפת פיזרתי קצת אבקת קקאו. שמתי במסננת צפופה ופיזרתי על העוגה בתנועות עדינות.
      זאת נסיעה יחסית ארוכה עם קצפת ואני חוששת שהקצפת תימס. אם יש לך צידנית עם קרח אני מציעה לשים את העוגה בפנים במהלך הנסיעה. אם לא, אולי כדאי להקפיא את העוגה ולהביא אותה קפואה או "חצי קפואה" ובמהלך הנסיעה היא תפשיר.

  5. מה קורה?
    אני עוד מעט יוצאת לתיכון לעוד יום של לימודים אז תדעי לך שהמתכון הזה עשה לי טוב כי אני יודעת כבר מה אני יעשה כשאי אחזור.
    אפשר לשים בבראוניז גם שוקולד חלבי?
    וגם שוקולדציפס?
    אני אוהבת כמה שיותר שוקולדי אז עד איזו ככמות זה יתאים?

    1. היי דבורי,
      אני שמחה שהמתכון עשה לך טוב :-)
      בשוקולד מריר יש חומרים שאין בשוקולד חלב לכן אני ממליצה לשלב, נגיד לשים 100 גרם שוקולד מריר ו100 גרם שוקולד חלב. אגב, אני לא יודעת אם את אוהבת טעם של קפה אבל אם לא אז את יכולה לוותר על נס הקפה.
      את יכולה להוסיף גם שוקולד צ'יפס, בסביבות רבע כוס כי גם ככה הבראוניז יהיו עשירים בשוקולד.
      יום נפלא!

      1. אין אין על האתר הזה! מעוגות אלופותת..:) הכנתי את הבראוניס בלי הקצפת ובלי הסירופ ויצא דיי יבש… מתחשק לי משו מלמעלה אבל לא קצפת.. כדאי לשים רק את הסירופ? או להכין ציפוי אחר??

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »