מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בראוניז נוטלה

בראוניז נוטלהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 30, 2018
Last modified:דצמבר 18, 2018

Summary:

מתכון לבראוניז עם ממרח שוקולד שאוהבים שמכינים מ-5 מצרכים בלבד!

בראוניז נוטלה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים (12-14 ריבועי בראוניז):

2 ביצים

חצי כוס ממרח שוקולד שאוהבים (נוטלה, שוקולד השחר וכו')

רבע כוס שמן או חמאה מומסת (50 גרם)

כוס קמח תופח (140 גרם)

שני שליש אגוזי מלך קצוצים גס (70 גרם)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה בעזרת כף את הביצים עם ממרח השוקולד.

-מוסיפים שמן ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ומערבבים עד לאיחוד החומרים. בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לבראוניז להתקרר.

-מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים.

-שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

הערות:

*אין לאפות את הבראוניז לגמרי מאחר והוא מתייבש לאחר שמוציאים אותו מהתנור. הקיסם אמור לצאת עם פירורים לחים ולא יבש.

*העוגה יוצאת במתיקות מעודנת. אם אוהבים מתוק אפשר להוסיף לתערובת 1-2 כפות סוכר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

75 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להכין בלי האגוזים או לשים כשליש כוס שוקולד צ'יפס במקום.

  1. וואי חייבת להגיד שאני עפה על כל המתכונים שלך את תותחית ואני מרימה ארוחות להמונים רק בעזרת האתר שלך אז תודה!!!
    בעוגה הספציפית הזאת קצת התבאסתי היא יצאה לא מתוקה..אולי כדאי להוסיף קצת סוכר..

    1. היי מאיה,
      נכון, העוגה במתיקות מעודנת. הוספתי הערה במתכון לגבי תוספת סוכר.
      את יכולה לפזר אבקת סוכר מעל כדי להוסיף מתיקות.
      תודה שחזרת לעדכן 🙂

    1. היי דנה,
      אני חושבת שכדאי לשלב ממרח שוקולד עם חמאת בוטנים.

  2. מה העניין של תבנית אינגליש קייק?
    יש הבדל בינה לבין תבנית רגילה (הכסופה)?
    אני מדברת על המתכון הזה ועל המתכון של העוגת שוקולד במיקרוגל?

  3. אפשר לשים שוקולד מריר מומס במקום נוטלה?
    התנור החלבי אצלינו לא כל כך טוב!
    זה די דחוף!!!!!!!!!!!!

    1. אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם רבע כוס שמן. את הקמח יש להפחית לרבע כוס בלבד (במקום כוס שלמה).

    1. אמורים לערבב עד לתערובת אחידה וחלקה אבל עדיף תמיד להשתמש במטרפה ולא בכף, כך הערבוב הוא קצר יותר וכמעט בלי גושים.

    1. יש לחמם תנור מראש ל170 מעלות בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון).

  4. היי אפרת,
    החלטתי להתחכם..במקום ממרח שוקולד שמתי ממרח לוטוס ובמקום אגוזי מלך שברתי עוגיות לוטוס 🙂
    מקווה שיצא כמו שזה מריח!

  5. היי, יצא לי קצת כמו עוגה בחושה, העוגה קצת תפחה ולא נראתה כמו בראוניז, וגם לא יצאה מספיק טעימה לצערי, איפה יכול להיות שטעיתי?
    תודה

    1. היי רן,
      זה נשמע כאילו הבראוניז נאפו יותר מידי. מה זמן זה היה בתנור? כשנעצת קיסם זה יצא יבש או עם פירורים לחים?

    2. 20 דקות כמו שרשמת.. באמצע יצא מעט רטוב ובצדדים מעט יבש.. כנראה שנאפה יותר מדי, השאלה אם זה אמור גם לתפוח?

    3. יכול להיות שהתנור שלך קצת יותר חזק והיה כדאי להוציא את זה קצת לפני מתנור.
      זה אמור לתפוח ממש מעט, לא כמו עוגה.
      פעם הבאה אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם חצי כפית אבקת אפיה ואז זה יתפח פחות.

    1. אפשר להכין גם בלי האגוזים או לשים כשליש כוס שוקולד צ'יפס במקום.

  6. אין סוכר בכלל? זה יוצא מתוק מספיק?
    אני מכיו עם ממרח אגוזים טבעי במקום נוטלה, לא יודע אם זה ייצא מתוק מספיק

    1. אם אתה לא בטוח במתיקות תוסיף כ-2 כפות סוכר. את הסוכר יש לערבב קודם עם הביצים ואז להוסיף ממרח, שמן וכו'.

    1. תבנית בגודל 31X22 תתאים אם מכפילים כמויות אבל אני לא יודעת כמה זמן אפיה זה יהיה וחשוב במקרה הזה לשים לב לא לאפות לגמרי כדי שהבראוניז לא ייצאו יבשים.

  7. אוףף!! הכנתי ומרוב הפחד שיתייבש, כנראה שהוצאתי אותו מהתנור מוקדם מדי וכל החלק האמצעי שקע 🙁 ואפילו עברו קצת יותר מ20 דקות. Oh well … אנסה שוב, לפחות הריח בבית היה נהדר 🙂 יום מקסים אפרת!

    1. היי אודליה,
      בגלל שזה בראוניז ולא עוגה אז זה פחות נורא אם זה שקע.
      מקווה שזה יצא טעים כי זה מה שחשוב באמת 🙂
      יום נפלא!

    2. נראה טעים מאוד, אבל הקפאתי אותו לקראת שבת ואז נדע בוודאות 🙂 גם הכנתי היום עוגת מייפל (גם לכבוד שבת)! כבר יש לי רשימה ארוכה של מתכונים שלך שאני מתכוונת להכין עד פסח בע"ה, עם כל מוצרי החמץ שיש לי במטבח 🙂 (ויש לי המון …). תודה רבה!

  8. הי, בטעות השארתי את העוגה בתנור יותר מדי זמן והיא התייבשה. תוכלי בבקשה לכתוב לי איך להכין ממנה כדורי שוקולד? הכנתי כמות כפולה..
    תודה רבה

    1. היי,
      10 דקות הכוונה רק לזמן עבודה ובמקרה הזה זמן העבודה הוא 5 דקות 🙂

    1. היי רותם,
      אני השתמשתי באגוזי מלך טבעיים אבל אם משתמשים באגוזי לוז אז נראה לי שכדאי שיהיו קלויים. יותר טעים.

  9. שלום!
    הכנתי עכשיו את הבלילה אבל משום מה יצא די בצקית ולא נוזלית או דלילה יחסית…
    השתמשתי בקמח כוסמין, 2 ביצים xL,השתמשתי ב50 גר' חמאה שהמסתי וכמות קטנה של אגוזי פקאן. יכול להיות שחסר משהו?

    1. כן, זה רק יכול להוסיף. מומלץ לחתוך כל קוביה ל-4 ואז לפזר בבלילה.

  10. זה בתבנית אינגליש קייק ? לא צריך תבנית שהיא נמוכה ? (כמו החד פעמיות המלבניות האלה..)
    ותודה רבה נראה מתכון קל וטעים 🙂

    1. היי דניאל,
      כן, תבנית אינגליש קייק כי המלבניות גדולות מידי אבל אם יש לך תבנית ריבועית קטנה בסביבות גודל 18X18 זה מצוין.
      יום מקסים 🙂

    1. היי ציפי,
      אפשר להכין בלי האגוזים.
      אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד מריר או לבן שיהיה מעניין.

    1. תודה ציפי, ט"ו בשבט שמח 🌺
      אפשר להכין גם בלי האגוזים, למרות לדעתי הם מוסיפים למרקם ולטעם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר