מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בראוניז מפירורי ביסקוויטים

בראוניז מפירורי ביסקוויטיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 28, 2017
Last modified:ינואר 28, 2018

Summary:

מתכון לבראוניז שמכינים מפירורי ביסקוויטים (במקום קמח). מי שרגיש לגלוטן יכול להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן ובפסח אפשר להכין מעוגיות יין של פסח.

בראוניז מפירורי ביסקוויטים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים (כ-12 יחידות):

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

50 ג' שוקולד מריר

2 כפות (20 ג') אבקת שוקולית

כוס (100 ג') ביסקוויטים טחונים לפירורים קטנים *ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן או בעוגיות יין לפסח

כף גדושה (9 ג') קוקוס טחון (לא חובה)

רבע כוס (50 ג') שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם השמן ומערבבים לתערובת חלקה.

-מערבבים בקערה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים שוקולית, פירורי ביסקוויטים וקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס (משאירים כמות של כף גדושה שוקולד צ'יפס לפיזור מעל הבלילה).

-יוצקים לתבנית משומנת, מפזרים כף שוקולד צ'יפס ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים.

-מצננים לגמרי וחותכים לריבועים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

106 תגובות

הוסף תגובה
    1. השוקולד מעניק עסיסיות ומעשיר את הטעם לכן פחות מומלץ להמיר אותו בקקאו או שוקולית.
      אפשר להמיר בשוקולד חלב או ברבע כוס שוקולד צ'יפס.

  1. וו׳או אפרת! המתכון פשוט מעולה!! שינויים קטנים שעשיתי: את עוגיות היין טחנתי לאבקה, שמתי 2 כפות קקאו במקום שוקולית, חצי כוס סוכר וקצת יותר מחצי חפיסת שוקולד. הפעם השתמשתי בתבנית מרובעת 20X28 ולדעתי זה הרבה יותר מתאים מתבנית אינגליש קייק. מצרפת תמונה.
    תודה רבה שוב על המתכונים המדהימים שלך שכתובים בצורה כל כך נוחה. בזכותך אני מעבירה לילדים ריחות של חג ממש כמו בארץ (אנחנו מפלורידה).

  2. אהלן 🙂

    לא הצלחתי למצוא שוקולית או קקאו כשרים לפסח. האם ניתן להכין בלי זה? אולי עם אבקת קפה?

    תודה מראש

    1. במקום שוקולית תשימי 100 גרם שוקולד מריר (במקום 50 גרם).
      חג שמח 🌸

  3. היי אפרת,
    קודם כל, האתר שלך מקסים! אני מאוד אוהבת לחפש בו מתכונים ולנסות אותם.
    אני רוצה לנסות את המתכון של הבראוניז מפירורי ביסקוויטים, אך אין לי כוסות מדידה מדויקות. כן יש לי משקל דיגיטלי, כך שאני יכולה למדוד את הגרמים שרשמת במתכון. בשורה התחתונה – השאלה שלי היא- אם אמדוד במשקל 66 גרם שמן, למשל, זה יהיה שווה לכמות של שליש כוס? אני שואלת כי אני יודעת שכמויות שוות של חומרים שונים ממירים למשקל שונה, לפעמים.
    תודה מראש. 🙂

    1. היי עומר,
      אם יש לך כוס זכוכית רגילה עם ידית כמו זו בתמונה שצירפתי אפשר להשתמש בה.
      אם לא, את יכולה למדוד במשקל לפי הכמויות שציינתי בסוגריים.
      חג שמח ❤️

  4. היי. האם אפשר להשתמש בקמח מצה במקום הביסקוויטים? או שיש לך מתכון אחר של בראוניז עם קמח מצה.. תודה

  5. תודה!!!
    הכנתי ב5 דקות ביום שישי ולקחתי איתי לחמותי. כולם ממש התלהבו!
    כמובן שהכנתי כמות כפולה. (וזה אגב קבוע במתכונים שלך)
    הוספתי קצת אגוזי מלך קצוצים כתוספת לשוקולד ציפס.

    1. אפשר לשים 2 כפות ממש שטוחות של קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לחצי או שני שליש כוס.

  6. הי אפרת,
    אני צריכה להכין את המתכון ללא הגלוטן ומצאתי בסופר רק את הביסקוויטים בטעם שוקו.
    האם מתאים?
    תודה

    1. אם יש לך רק 50 צמקאו ולא יותר אז שימי 25 ג' צמקאו + כף שטוחה קקאו.
      במקום השוקולד צ'יפס תקצצי 25 גרם צמקאו.

  7. היי
    רציתי לשאול במקום שוקולית אפשר לשים קקאו ואולי לשים קצת יותר סוכר, מבחינת הטעם יהיה אותו דבר?
    תודה וחג שמח

    1. היי שרה,
      כן, אפשר לשים 2 כפות ממש שטוחות של קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס לפחות, אפילו אולי שני שליש.
      חג שמח 🙂

    1. היי אילנה,
      השוקולד מעניק עסיסיות ומעשיר את הטעם לכן אני לא ממליצה להמיר אותו בקקאו או שוקולית.
      אם יש לך שוקולד צ'יפס את יכולה לשים רבע כוס במקום 50 גרם שוקולד מריר.

  8. היי אפרת, האם ניתן לשים בהקפאה אחרי חיתוך לריבועים? האם יחזיק שבוע ?(רוצה להכין ולשמור לחג הקרוב)

  9. היי אפרת,
    רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין בתבנית מרובעת גדולה ואם כן מה הכמויות לעוגה גדולה.
    תודה!

    1. היי רעות,
      אם הכוונה לתבנית בגודל 22X31 יש להכפיל כמויות ב-2.
      אם הכוונה לתבנית בגודל 32X25 יש להכפיל כמויות ב-3.

    1. היי יונת,
      לא מומלץ לשים קמח כי הוא סופח נוזלים והבראוניז ייצאו יבשים.

  10. אפרת אם אני אקמח (עם מעט קמח)
    את השוקולד צ'יפס שאני שמה בתוך הבלילה זה יעזור שלא יהיה בתחתית העוגה?

  11. היי אפרת,
    אפיתי הבוקר את הבראוניז המהמם שלך.
    אציין ואומר שעשיתי בדיוק כפי שרשום וגם חתכתי לריבועים לאחר 3 שעות בערך. והתחתית יצאה לי רטובה כמו שוקולד נוזלי. מה הסיבה לכך?
    🙁

    1. היי,
      זה בגלל שהשוקולד צ'יפס שקע לתחתית התבנית. זה קורה לפעמים.
      פעם הבאה כדאי לערבב כמה שפחות לאחר שמוסיפים את השוקולד צ'יפס לתערובת ואפילו לשים כמות יותר גדולה בחלק העליון, הכוונה לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית.
      המשך יום נפלא 🙂

  12. צהריים טובים.
    מתכון מעולה זה אז קודם כל תודה רבה.
    דבר שני הכנתי מתכון זה 4 פעמים ותמיד יצא מעולה. תמיד הייתי מכפיל ל 3 תבניות אינגליש קייק. והיום שהכנתי אותו הדבר מבחינת הכל.
    רק הפעם השארתי בתנור 37 דקות במקום חצי שעה
    ו 2 תבניות יצאו אחרי שנתתי לזה להתקרר יצאו שוקולד נוזלי למטה. זה נראה שלא נאפה. מה עשיתי לא בסדר?
    תודה.

    1. היי גיא,
      אני מבינה שהכנת גם היום ב-3 תבניות אינגליש קייק?
      לדעתי השוקולד הנוזלי בתחתית הוא השוקולד צ'יפס ששקע. כי אם אפית הפעם יותר זמן מבדרך כלל והכנת באותו האופן אני מניחה שזאת הסיבה. קח בחשבון שמצטברת בדר"כ לחות בתחתית התבנית ויחד עם השוקולד המומס זה יוצר רטיבות.
      לדעתי תנסה לחלץ בזהירות את העוגה מהתבנית ולהעביר אותה לתבנית חדשה יבשה או לכל כלי אחר. עוד כמה שעות אני מניחה שהתחתית תהיה פחות רטובה.

    2. אוקיי. עשיתי זאת מה שאמרת לי. יכול להיות שזה גם בגלל שחתכתי לריבועים אחרי שעה והיה רצוי לתת עוד שעה. שהבראוניז יתקרר לגמרי?

    1. היי אמונה,
      הכוונה לפירורים טחונים לפירורים קטנים. זה בין חול/אבקה לפירורים גסים.

  13. היי אפרת יקרה, שבת שלום!
    יש לי ביצים בגודל s,
    האם יעבוד עם שתיים או שכדאי לי לשים שלוש?

    1. היי אפרת יקרה, שבת שלום!
      יש לי ביצים בגודל s,
      האם יעבוד עם שתיים או שכדאי לי לשים שלוש?

    2. ויש לי עוד שאלה 🙂
      אם אני משתמשת בטוסטר אובן אז עדיין לשים על 180 מעלות? או יותר/פחות?

    3. היי שרון,
      לדעתי 2 ביצים יספיקו.
      לגבי טוסטר אובן, מומלץ לאפות איך שאת אופה תמיד. אם זאת פעם ראשונה אני ממליצה לקרוא את – אפיה בטוסטר אובן.
      שבת שלום 🙂

  14. היי אפרת מה נשמע?
    רציתי לומר לך תודה על מתכון טעים וקל.
    כמה מחמאות קיבלתי…
    אמרתי שאעביר אותן אלייך.
    סיפרתי שלך מגיע,לא לי.
    פשוט אלופה.
    הכנתי בפעם אחת כמות כפול 3 ל – 3 תבניות אינגליש קייק.
    תודה רבה.
    ושיהיה לך ולמשפחתך חג שבועות שמח!
    🙂

  15. היי.
    אני רוצה להכין כמות יותר גדולה, פי 2 מכל דבר.
    יש אפשרות לאפות עם תבנית יותר גדולה? או עגולה?
    או עדיף לאפות בשני תבניות אינגליש קייק?

    1. תודה.
      יש לי עוד שאלה. אני צריכה את העוגה ליום שלישי בערב. ואין לי זמן להכין בבוקר עקב עבודה ויום שני גם לא.. עקב אירוע.
      אם אכין ביום ראשון ואשים במקרר לאחר צינון. זה ישמר לי כמו שצריך? או יתקשה?

    2. במקרר זה קצת מתקשה ומתייבש אבל זה עדיין טעים.
      חשוב רק לכסות את זה היטב בניילון נצמד או נייר כסף.
      את יכולה להוציא את זה מהמקרר כמה שעות לפני ההגשה.

  16. שלום.
    בימים חמים אלה כמה זמן אפשר להשאיר את הבראוניז בחוץ על השיש? ובאיזו צורה בתבנית אינגליש קייק או בקופסה אטומה. או במקרר ישר?
    תודה

    1. היי שגיב,
      אפשר לשים את הבראוניז בקופסה סגורה או בתבנית כשהיא מכוסה היטב בניילון נצמד במשך 24 שעות (במקום קר ומוצל מחוץ למקרר) ולאחר מכן להכניס למקרר.

  17. שבוע טוב אפרת.

    ברגע שהוצאתי את התבנית אינגליש קייק מהתנור.
    אני נותן לה להתקרר. כפי שרשמת מצננים לגמרי.
    כמה זמן בערך עד שניתן לחתוך לריבועים.
    ובזמן שהיא מתקררת במה אכסה?
    פשוט מפחד שתתייבש או שבבראוניז זה לא משנה.?!

    תודה.

    1. היי גדי,
      חותכים לריבועים לאחר שהעוגה מתקררת לגמרי. זה לוקח בסביבות שעה.
      לאחר מכן ניתן לכסות בניילון נצמד או נייר כסף.
      לא צריך לדאוג שזה יתייבש מאחר והבראוניז נראה יבש מבחוץ אך מבפנים הוא לח ועסיסי.
      חשוב רק שהקיסם לא ייצא רטוב (שאז יש להמשיך לאפות). כל עוד יוצא עם פירורים לחים עליו זה בסדר. גם אם יצא יבש זה בסדר כל עוד לא נאפה יותר מידי בתנור.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

    2. אהלן אפרת.
      תודה על תגובתך.
      שאלתי כמה זמן לתת לעוגה להתקרר כי אתמול אפיתי. וגם אחרי שעה וחצי נגעתי בתחתית האינגליש קייק מלמטה והיא היתה חמה.
      אז את אומרת בערך שעה ואז ניתן לחתוך.
      אחלה .
      תודה אפרת.
      אחלה בראוניז.

    3. הסיבה שמניחים לעוגה להתקרר לגמרי היא כדי שהעוגה לא תתפרק בחיתוך. כל עוד העוגה יציבה ולא מתפרקת בחיתוך אפשר לחתוך אותה גם לאחר שעה-שעה וחצי. אם אתה רואה שהיא מתפרקת או שקשה לחתוך אותה, כדאי להמתין עוד כשעה עד שתתקרר לגמרי.

  18. אוקיי.
    ואם אני מכפילה ל 4 תבניות אינגליש קייק. אין בעייה שהבלילה בינתיים תהיה / תמתין בתוך 2 תבניות. עד שאכין לעוד 2 נוספות?

  19. תודה אפרת.
    ועוד שאלה אם אני רוצה להכין 3 תבניות אינגליש קייק או 4.
    אין בעייה שאכפיל את הכמות מצרכים ל 3 או ל 4?

    תודה

    1. אם את מכינה ב-3 תבניות אינגליש קייק, תכפילי את כל החומרים ב-3 אבל אם את מכינה ב-4 תבניות אינגליש קייק אני ממליצה להכין בפעמיים ובכל פעם להכפיל את כל הכמויות ב-2.

  20. היי אפרת המקסימה. מה נשמע?
    השוקולד ציפס שנשאר לי בשקית להכניס למקרר או להשאיר בארון במטבח?
    אני שואלת כי אם אשים במקרר ואז אשים מהם על העוגה אם זה בסדר..

    תודההה

    1. היי בר,
      אני תמיד שומרת במקרר ואין שום בעיה להשתמש בזה לעוגה כשזה קר.
      יום מקסים 🙂

  21. היי אפרת,
    כמה זמן אני יכולה להשאיר את העוגה – כמה ימים היא מחזיקה מעמד וטובה טרייה לאכילה?
    והאם בימים אלו החמים להכניסה למקרר או מספיק לשים בקופסה אטומה על השיש?
    תודה רבה.

    1. היי הילה,
      העוגה נשמרת בסביבות 3-5 ימים, תלוי אם שומרים אותה בחוץ או במקרר.
      בדר"כ כדאי לשמור אותה בחוץ 2-3 ימים ולאחר מכן להכניס למקרר אך בימים חמים אלה כדאי לדעתי לשמור אותה במקרר כבר לאחר כ-12 שעות.

  22. היי אפרת,
    ראשית תודה לך על מתכונים מקסימים. טעימים. נראים מעולה לעין ובשבילי הכי חשוב מהירים להכנה 🙂

    רציתי לדעת הבראוניז יוצא טעים יותר עם ביסקיוויטים או עם קמח?
    יש הבדל משמעותי?
    תודה.

    1. היי עמית,
      הבראוניז יוצאים יותר טעימים ונימוחים עם פירורי ביסקוויטים. קמח לדעתי דווקא יספח את הנוזלים ויגרום לבראוניז לצאת יותר יבשים.
      מספיק לשים 2 ביצים מאחר וזו תבנית יחסית קטנה.
      יום נפלא 🙂

  23. חג שמח!
    אני חייבת להודות לך על כל המתכונים המדהימים שלך….
    עשיתי כמעט את כל המתכונים של פסח ואחד אחד יצא לי פשוט מושלםםםםם
    כולם מחמיאים ואוהבים ולא מפסיקים לאכול ולבקש עוד
    את אלופה!!!
    תודה רבה בשמי ובשם כל השבעים והמרוצים.
    חג שמח
    תמר

  24. שלום רב,
    ראשית תודה על המתכון, טרם הכנתי אותו ורציתי לשאול אם יש דרך להפוך אותו לפרווה ולהחליף את השוקולד צ'יפס במשהו אחר?
    היום אלך לסופר לחפש שוקולד צ'יפס שהוא פרווה וגם כשר לפסח אבל במידה ולא אמצא יש תחליף שאינו שוקולד מריר?
    תודה מראש

    1. היי דורין,
      המתכון הוא פרווה (גם שוקולד צ'יפס הוא בדר"כ פרווה).
      במקום שוקולד צ'יפס אפשר לשים 50 גרם שוקולד מריר קצוץ עם סכין. שוקולד מריר אין בעיה למצוא כשר לפסח.
      חג שמח 🙂

  25. שלום אני אופה לא מעט זמן, ורציתי לדעת אם חובה ביסקוויטים א אפשר גם כוס קמח במקום? כאילו אם אני לא רוצה לעשות את זה בפסח?

    1. היי קרן,
      לכמות שבמתכון מספיק לשים חצי כוס קמח רגיל רק קחי בחשבון שהבראוניז ייצאו פחות פאדג'ים וקצת יותר יבשים מאשר עם פירורי ביסקוויטים.

  26. היי
    כאחת שמבשלת/ אופה במתכונים שלך רציתי להודות לך על אלפי מתכונים נפלאים טעימים ומהירים ובאותה הזדמנות לאחל לך ברכת חג שמח

    תודה

  27. ראשית לאישה מדהימה אפרת המעניקה לנו בכל שאלה מענה מהלב הידע והמקצועיות הרבה. חג אביב שמח, חג פסח מלא בשפע. תודה על הכל …תבורכי. והמשיכי…..

    1. כן, אפשר לשים 2 כפות שטוחות קקאו ומומלץ להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס (במקום שליש כוס).
      ערב נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר