מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בראוניז לפסח

בראוניז לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 1, 2014
Last modified:אפריל 11, 2019

Summary:

בראוניז כשר לפסח מקמח מצה ואגוזים

בראוניז לפסח

תבנית בינונית קטנה 20X30

מצרכים:

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן

150 גרם שוקולד מריר

2/3  (133 ג') כוס סוכר

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס (40 ג') קמח מצה

3/4 כוס (82 ג') אגוזי מלך קצוצים דק

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מניחים בקערת זכוכית את השמן עם קוביות השוקולד וממיסים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי.

-מערבבים את הביצים במהירות בתוך תערובת השוקולד, ביצה אחת בכל פעם ומוסיפים את תמצית הוניל.

-מוסיפים את הקמח והאגוזים ומערבבים לאיחוד התערובת.

-משטחים את התערובת בתבנית ואופים במשך 15-20 דקות. מצננים לטמפ' החדר וחותכים לריבועים.

 

בראוניז לפסח, בראוניס כשר לפסח, בראוניז לפסח פרווה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

54 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום רב, הברוניז לפסח נחטפו. ממש קלים להכנה.
    יש אפשרות את אותו המתכון להכין עם קמח אוסם רגיל. ואן כן אז אותה הכמות של קמח כמו קמח מצה?
    המון המון תודה רבה.

    1. הבראוניז יוצאים פחות רכים מעוגה רגילה אז אני לא בטוחה אם מתאים קרם. בכל מקרה את יכולה להכין את הבראוניז ולטעום ואז להחליט אם לשים קרם או לא.
      מתכון לקרם פרווה: מיכל קצפת צמחית + רבע חלב קוקוס/סויה + 3 כפות גדושות פודינג וניל.

  2. הבראוניז פשוט מעולים!לחים וטעימים כל כך!לא הפסקתי לקבל מחמאות והתבנית פשוט חוסלה!תודה רבה וחג שמח!

  3. אפרת המקסימה מכינה מחר בערב לערב החג בראשון. כדאי לצנן את העוגה, לחתוך לריבועים ולשמור בקופסה אטומה במקום קריר ומוצל?
    לכמה ימים העוגה טובה?

    1. ובדקת עם קיסם במרכז העוגה? יצא יבש?
      בכל מקרה, תטעמי כי אם המרקם בפנים יצא לח/פאדג'י זה דווקא יכול להיות טעים.

  4. תודה. כך עשיתי כי לא הגבת:) אני צכה לדעת לפעמים הבאות- מתי משתמשים בטורבו??
    העוגה נראית טעימה, מה הסיבה שבצדדים יצא אפוי ובאמצע פחות?
    תודה על המתכונים החדשים, למרות החג. אין עליך ועל האתר. מכורה סופית!

    1. סורי, ראיתי מאוחר.
      בכל המתכונים באתר יש להשתמש בתוכנית האפיה הרגילה. בטורבו משתמשים רק אם רוצים לאפות שני מגשים ביחד (וגם אז אם זמן האפיה לא ארוך מידי אני תמיד ממליצה לאפות כל מגש לחוד כדי לא לקחת סיכונים מיותרים 🙂 )
      כמה זמן אפית? הבראוניז התקררו לגמרי כשחתכת אותם?

    1. כן, מחצית מהחומרים. בסביבות 2 כפות קמח מצה. זמן אפיה לא אמור להשתנות הרבה.

  5. כמה זמן לוקח לסוכר להינמס לגמרי..אני בוחשת דקות ארוכות אבל הוא לא נמס בתערובת.
    אודה לתשובתך

    1. היי מזי,
      זה יכול להיות קשור לסוג הסוכר או אם זה סוכר חום לוקח לו קצת יותר זמן. בסוף הוא יימס 🙂

    1. היי דני,
      המידות בגרמים:
      100 מ"ל שמן
      150 גרם שוקולד מריר
      130 גרם סוכר
      4 ביצים (גודל הביצים לא משנה)
      5 גרם תמצית וניל
      40 גרם קמח מצה
      80 גרם אגוזים קצוצים דק

  6. אפשר להכפיל כמויות כדי שתצא לי כמות גדולה יותר ואפשר להשתמש בתבנית אלומיניום חד פעמית ובאיזה גודל?

    1. היי שרון,
      אפשר להכפיל כמויות אבל אני ממליצה לאפות בשתי תבניות קטנות ולא באחת גדולה כדי שהבראוניז יהיו שווים באפיה גם באמצע. אפשר להשתמש ב2 תבניות חד פעמיות מאלומיניום בינוניות בגודל 31×22
      שבת שלום 🙂

    1. היי ענת, הייתי מוסיפה במקום עוד 1/2 כוס קמח תופח לפסח (עדיף) או 1/3 כוס קמח מצה, בנוסף לקמח מצה שמצוין במתכון.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר