מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בראוניז בננה וחמאת בוטנים

בראוניז בננה וחמאת בוטניםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 30, 2019
Last modified:ינואר 30, 2019

Summary:

בראוניז עם בננה וחמאת בוטנים – במרקם פאדג'י, רך וטעים 

בראוניז בננה וחמאת בוטנים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים (14 ריבועים בגודל 3X4 ס"מ):

100 גרם שוקולד מריר

רבע כוס (50 ג') שמן

2 ביצים

רבע כוס (50 ג') סוכר

בננה קטנה מעוכה בעזרת מזלג למחית

חצי כפית (2.5 ג') תמצית וניל

כף גדושה (16 ג') קמח (*לרגישים לגלוטן ניתן לשים כף קמח ללא גלוטן)

שליש כוס (40 ג') אגוזי מלך טחונים

2 כפות חמאת בוטנים 

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר והשמן וממיסים מספר שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים מעט.

-מערבבים במטרפה או בכף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים בננה מעוכה, תמצית וניל ואת תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

-מוסיפים אגוזים טחונים וכף גדושה קמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.

-יוצקים לתבנית משומנת ומוסיפים מעל 2 כפות חמאת בוטנים (אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית ללא תוספת סוכר מומלץ לערבב עם כפית אבקת סוכר). מערבבים קלות בעזרת קיסם ויוצרים דוגמאות של שיש.

-מכניסים לתנור ואופים בתנור במשך 30-35 דקות (בודקים עם קיסם במרכז העוגה- אם יוצא יבש, אפילו מעט לח העוגה מוכנה, אם רטוב- אופים עוד 5 דקות ובודקים שוב).

-מניחים לעוגה להתקרר לגמרי וחותכים לריבועים קטנים. 

*יש לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר (בימים חמים/קיץ – יש לשמור במקרר).

בראוניז בננה וחמאת בוטנים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. ממש מיוחד.תביא בבקשה עוד מתכוני עוגות טובות בסגנון הזה.אני אוהבת את מתכוניהעוגות שלך

  2. האם ניתן להשתמש בחמאה מומסת במקום שמן?
    בנוסף, יש לי חמאת בוטנים במרקם דיי קשה, את חושבת שאפשר לתת חימום קל במיקרו לפני שמוסיפים מעל לעוגה?

    1. כן. אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת.
      כן, כדאי לחמם כמה שניות במיקרו.

  3. היי אפרת
    בקשר לימאת בוטנים… אני לא בידיוק הבנתי מתי לשים את זה. אם תוכלי להסביר לי אני אשמח מאוד.

    1. את חמאת הבוטנים יש להוסיף מעל הבלילה, לאחר שיצקת אותה לתבנית (לפני האפיה).

    1. אפשר לשים במקום שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים.

  4. צהריים טובים!

    יש באתר (כך זכור לי) קטגוריה שבה את מציעה תחליפים לחומרי אפיה?

    כמו במה אפשר להחליף חמאה במה שמנת חמוצה ועוד?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      אין לי דף מרוכז לכל התחליפים כי זה משתנה בין מתכון למתכון.
      באיזה מתכון את רוצה להמיר את החמאה והשמנת החמוצה?

    1. היי יוסי,
      אפשר לשים במקום שליש כוס ביסקוויטים מפוררים לפירורים קטנים.

  5. היי
    תודה על אתר נפלא
    האם ניתן לשים משהו אחר במקום חמאת בוטנים? כמו חמאת קקאו? או חמאת קוקוס?
    ומה הכמות במידה וכן
    תודה

    1. היי אופק,
      אפשר לשים במקום חמאת הבוטנים ממרח מתוק אחר כמו שוקולד, לוטוס וכו'. (לדעתי חמאת קקאו/קוקוס פחות יתאים).

    1. עדיף עם מתוקה.
      אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית יש לערבב עם כפית אבקת סוכר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר