מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בצק פילו ממולא בשר

בצק פילו ממולא בשרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 5, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

בצק פילו ממלוא בשר טחון עם צנוברים ופירות יבשים

בצק פילו ממולא בשר

כמות ל-4 רולדות בשר (מאפה פילו)

מצרכים:

8 דפי בצק פילו מופשרים (רצוי לילה לפני במקרר)

500 גרם בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

6  כפות צנוברים/ שקדים מולבנים (אפשר שילוב)

5-6 שזיפים שחורים מיובשים קצוצים

5-6 משמשים מיובשים קצוצים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

תיבול: 1 כף סילאן, 1/2 כפית קינמון, 1 כפית אבקת מרק, מלח ופלפל

לקישוט: 1 ביצה טרופה, שומשום

אופן הכנה:

-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.

-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את השום והבשר ומערבבים 2 דקות עד שהבשר משנה את צבעו. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

-באותה מחבת קולים מעט את הצנוברים/שקדים ומוסיפים את השזיפים והמשמשים. מוסיפים את הבשר הטחון ואת הפטרוזיליה ומתבלים בסילאן, קינמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מבשלים כדקה ומסירים מהאש. מצננים בחוץ לטמפ' החדר.

-מחממים תנור ל 190 מעלות.

-פורשים דף פילו שלם על משטח עבודה. מברישים במעט שמן זית (ניתן להשתמש בספריי שמן). מניחים עליו דף פילו נוסף, מהדקים ומברישים גם אותו בשמן. מניחים רבע מכמות המלית (כ-6 כפות) בצד שבו מתחילים את הקיפול, מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של רולדה.

-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון במעט שמן ואחר כך בביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט. אופים 35-40 דקות עד להזהבה יפה.

בצק פילו ממולא בשר טחון, בצק פילו עם בשר טחון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

129 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אפרת,
      לא ניסיתי להקפיא בצק פילו אפוי אבל אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים ואומרים שאין בעיה עם זה.

    1. עדיף להשתמש בבצק עלים או פילאס. אם את רוצה להכין מבצק פילו את יכולה לעשות צורה של משולש סגור.

  1. הי אפרת, המתכון נראה מדהים ובא לי לנסות… יש אפשרות לעשות את זה עם עלי סיגר? נראה לך שילך טוב?
    תודה רבה!!

    1. אפשר להכין את המלית יום לפני. יום למחרת – למלא, לגלגל ולאפות.

  2. הרגע יצא…
    יפה כל כך וטעים טעים
    בלי פירות יבשים כי הילדים לא אוהבים אבל עדיין עם קינמון וסילאן

  3. היי,
    מתכון מעולה.
    חשבתי הפעם במקום פירטת מיובשים, לשים פטריות טריות.
    האם זה ירטיב את הבצק או שזה בסדר???

    ושוב תודה.

    1. אפשר. את הפטריות רצוי לקצוץ ולטגן עם הבצל 5-7 דקות ורק אז להוסיף את הבשר הטחון.
      אם את מוותרת על הפירות היבשים אז אפשר לוותר גם על הקינמון.

    1. הכוונה לדפי פילו ולא לבצק עלים.
      בצק עלים אפשר ורצוי שכבה אחת אבל בצק פילו כדאי 2 שכבות מאחר והוא מאוד דק ועדין.

    1. היי אביטל,
      יכול להיות שהדפים לא הופשרו לגמרי או שלהפך, הופשרו יותר מידי.
      בכל מקרה גם אם נקרעו קצת, אז בגלל ששמים שכבה כפולה זה אמור להיות בסדר.

    2. שבוע מבורך
      לענין הבצק הדפים נדבקו ברמות ומרוב יאוש רציתי לזרוק את הכל בסוף חברתי איזה 4 דפים קרועים ביחד והיה קצת עבה אם כי טעים מאוד
      שמתי פטריות עם הבשר במקום הדברים המתוקים ויצא מעולה

      לענין ההפשרה – כנראה שהפרשתי יותר מידי- כמה זה צריך בהפשרה במקרר והאם אפשר להפשיר בחוץ?

    3. שבוע טוב אביטל 🙂
      קודם כל נשמע מעולה לשלב פטריות עם הבשר.
      לגבי הדפים, הכי מומלץ זה להפשיר במקרר לילה לפני ההכנה כי הפשרה מהירה בחוץ עלולה לגרום לדפים להקרע.

  4. אתמול הכנתי מאפה פילו עם מילוי תפוחי עץ ויצא נהדר. נשארו לי הרבה עלה פילו שכבר הפשרתי, החזרתי אותם לשקית, כיסיתי במגבת ושמתי במקרר. השאלה היא האם ניתן להשתמש בבצק הפילו יום לאחר שהפשרתי? (כי להקפיא שנית הבנתי שלא כדאי, גם לפי ההוראות על השקית), חשבתי לנצל אותם ולהכין פילו במילוי בשר או ירקות.

    1. היי סמדר,
      אם הבצק לא התייבש (זאת אומרת שהוא לח וגמיש) אז אין בעיה להשתמש בו.

  5. היי,
    הכנתי בבוקר יום כיפור ויש לציין שהם יצאו מעולה, בדיוק כמו במתכון, מתקתק, כריספי כמו שצריך. אחד כבר נטרף לטעימות איך שיצא מהתנור. תודה לך וחתימה טובה לכולם.

  6. שאלה,

    לא צריך ביצה להוסיף לתערוכת כדי שהכל ייבדק? פירורי לחם. אני מכין עם לבצק עלים אם זה משנה משהו..

    1. היי ברק,
      אין צורך להוסיף ביצה לתערובת.
      אין בעיה להכין עם בצק עלים. מעל הבצק מומלץ למרוח ביצה טרופה ואז אין צורך בשמן.
      שנה טובה 🙂

  7. היי
    ניסיתי את הפילו עם הבשר ואת הפילו אגוזים יצא מעולה!!
    הפילו בשר משום מה מאוד התרכך אחרי חצי שעה בחוץ. המעטה הקריספי ממש התרכך!
    למה?
    יכול להיות בגלל שזה היה על תבנית לא אטומה מלמטה?
    אשמח לעצה. תודה (:

    1. היי רעות,
      כנראה שהצטברה לחות בחלק התחתון או שכיסית את זה. כדאי להניח את זה לאחר האפיה על רשת כלשהי. אפילו רשת התנור יכולה להתאים ומבלי לכסות.

  8. שלום

    האם ניתן להשתמש במכון בבנק עלים רגיל ולא פילו?

    האם זה משנה אם מחליפים את הבשר בקר בבשר טלה (יש לי הרבה זמן בפריז אז חשבתי להשתמש)…

    תודה ושנה טובה!

    1. סליחה על הבלאגן בכתיב, כותב שוב..:

      האם המתכון טוב גם לבצק עלים והאם ניתן להחליף את הבשר בקר טחון בטלה טחון.

      תודה רבה ושנה טובה

    2. כן, אפשר להשתמש בבצק עלים ואין בעיה להשתמש בבשר טלה טחון.
      שנה טובה!

  9. היי אפשר, תודה על המתכון יצא מעולה וכולם נהנו. שאלתי אלייך היא האם אפשר להכין מראש ולהקפיא לפני האפיה. החגים מתקרבים וחשבתי לחסוך זמן
    תודה מראש ושנה טובה

    1. היי גילה,
      מצד אחד יש שאומרים שלא כדאי להקפיא שנית בצק פילו שהופשר כי זה עלול לפגוע במרקם ומצד שני אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים ואומרים שאין בעיה עם זה.
      אני אישית לא ניסיתי להקפיא.
      בכל מקרה אם את מחליטה להקפיא כדאי להשתמש בבשר טרי.
      שבוע נפלא ושנה טובה 🙂

  10. ארחנו חברים ביום שישי. פחדתי מלעבוד עם פילו לראשונה בחיי, אבל להפתעתי הלך חלק (ולכל מי שרוצה לגוון – על אריזות של פילו יש לפעמים תרשימים, איך אפשר להכין ממנו סלסלות, משולשים ו/או כיסונים). לי יצאו 5 מאפים מהכמות הזו ולמחרת הבאתי לבני משפחתי, שהתלהבו גם הם. המנה העיקרית הייתה קציצות הדגים של אפרת ברוטב אדום, שיצאו מעולות.

    תודה אפרת! על עוד ארוחה טעימה וחגיגית!

  11. היי, הכנתי את הרולדה לפי ההוראות הוצאתי מהתנור אחרי שהזהיב והנחתי את התבנית על השיש, אחרי כמה דקות ראיתי שכל השכבה הראשונה התפוצצה, ממש נשברה…
    מה יכולה להיות הסיבה?

    1. היי תמר,
      זה יכול לקרות כשאופים בצק פילו במיוחד אם אופים בטמפ' גבוהה מידי (בתנורים חזקים) או באפית יתר.

  12. שלום,
    רציתי לשאול אם את יכולה להמליץ על רוטב מתאים שאפשר לשים מעל הרולדה..כשאני מכינה בורקס בשר אני לרוב מוסיפה רוטב פטריות וזה מוסיף המון ככה המנה לא יבשה.. ועכשיו זו פעם ראשונה שאני רוצה להכין את המתכון ואני לא יודעת מה יכול להתאים..תודה מראש!

    1. היי אפרת,
      גם במקרה הזה הייתי הולכת על רוטב פטריות. נראה לי הכי מתאים.
      חג שמח 🙂

    1. היי שרה,
      הכי מומלץ זה להכין את תערובת הבשר מראש, בבוקר למלא ולגלגל לרולדה ולאפות.
      אם התערובת יוצאת יבשה ולא נוזלית אז אפשר גם לגלגל לרולדה יום לפני ולשמור במקרר.
      שבוע נפלא 🙂

  13. תודה על האתר המדהים!!
    האם אפשר להכין ביום שישי ולחמם על הפלטה לשבת בבוקר? יש לך רעיון איך זה ישאר עדיין קריספי והבצק לא יקרע מלמעלה יום למחרת?

    1. היי נעמי,
      זה יהיה פחות פריך אבל אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה. מומלץ לא לכסות את זה כשמחממים אחרת האדים ירככו את המאפה.
      יום נפלא 🙂

    1. היי אודליה,
      אפשר להכניס למקרר. לפני ההגשה יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות וכשהתנור חם מאוד להכניס את בצק הפילו לחימום כדי שהפריכות שלו תחזור ושהוא יתחמם גם מבפנים.

  14. מתכון מצוין! טעים מאוד מאוד!! כולם נהנו!!! אופו ההכנה כתוב בצורה ברורה וקלה להבנה. תודה רבה!!
    דרך אגב, במה שנשאר מהבצק הכנתי רולדות פסטרה: מרחתי: חרדל,מיונז וקטשופ, הנחתי פסטרה על כל הבצק וגלגלתי.יצא ג"כ טעים.

  15. שבוע טוב,
    תודה על אתר נפלא עם מתכונים מצוינים!
    אין לי סילאן, האם יש אפשרות להחליף את הסילאן בדבש, צ'ילי מתוק, רוטב סויה?
    תודה,
    שנה טובה וחג שמח!

    1. שבוע טוב שירה,
      אפשר להמיר את הסילאן בכפית דבש (הדבש מתוק יותר ולכן מספיק לשים כפית).
      שנה טובה וחג שמח 🙂

  16. שלום
    מתנצל שאני שואל שוב אפשר להכין עם הצק פילאס במקום פילו . במידה וכן אשמח לדעת האם ניתן להכין בשישי ולהגיש בשבת . וכמה זמן לחפ בתנור בטמפ של 120 מעלות .
    תודה

    1. אין הגבלה לשאלות 😉
      אפשר להכין עם בצק פילאס, פשוט לפרוס אותו, למלא ולגלגל לרולדה (אין צורך להבריש בשמן ולהניח דף נוסף מעל).
      אפשר להכין בשישי ולהגיש בשבת. מומלץ להוציא מהמקרר כשעה-שעה וחצי לפני ההגשה ולאחר מכן להכניס לתנור במשך 40-60 דקות כדי שיתחמם היטב מבפנים (אם זה 120 מעלות).

  17. עוד שאלות (מתנצלת):

    אפשר לשים לזמן ארוך חצי שעה או יותר על הפלטה אבל מעל כלי אחר?

    אני לא אוהבת להשאיר אוכל חשוף לזמן רב. אפשר להניח נייר כסף או פרגמנט לא צמוד אלא רפוי?
    אם אני מורידה את הפירות, משאירים את הסילאן? הולך עם כמון?

    אפשר לוותר גם על הפטרוזליה?

    מליון תודות!

    1. את יכולה להניח לזה להתקרר לטמפ' החדר ורק אז לכסות בצורה רפויה כי ככל שזה חם יש יותר אדים שעלולים לרכך את הדפים.
      את יכולה לוותר על הפטרוזיליה.
      אם את מורידה את הפירות אז או שתשאירי סילאן וקינמון או שתשימי כמון והייתי מוסיפה גם כף רסק עגבניות, זה יכול להוסיף עסיסיות וטעם.
      וכן, את יכולה להשאיר לזמן ארוך יותר על הפלטה, רק חשוב לוודא שהתחתית לא נשרפת.

  18. תודה על ההנחיות.

    בכמה מנות מדובר במתכון שלך? אני מתכננת את זה למנה עיקרית.

    אם אני עושה בשכוות (בצק, בשר,בצק)כמה חבילות פילו לתבנית תנור? כמה בשר?

    שוב תודה רבה!

    1. היי דבי,
      אם את שואלת אותי, הייתי ממליצה לגלגל את הבצק לרולדה ואז יוצאות לך 4 רולדות שכל אחת אפשר לחתוך ל 6-8 פרוסות, כך לא צריך פירורי לחם, הבשר נשאר יותר עסיסי כי הוא "סגור" בתוך הרולדה, המאפה יותר פריך וקל לחיתוך. את גם יכולה להכפיל את הכמות במידת הצורך ל-8 רולדות.
      אם בכל זאת את רוצה להכין בשכבות, שמני את התבנית, תפרסי דף פילו שלם. הברישי אותו בשמן, פזרי פירורי לחם ומעל דף נוסף, שמן ופירורי לחם, כך המשיכי 4-5 דפים (אגב את יכולה לוותר על פירורי הלחם, הם אמורים להפריד בין השכבות).
      לדעתי תצטרכי לפחות קילו בשר טחון, כלומר להכפיל את כמויות תערובת הבשר. אם את רוצה שזה ייצא יותר גבוה שימי אפילו קילו וחצי.
      מעל- שוב שימי באותו אופן 4-5 דפי פילו.

  19. הי אפרת!

    חושבת להכין לשבת בלילה.

    נראה לך משמעותי אם אוריד את הפרות והצנוברים? דורש שינויים?

    לא צריך לשים פירורי לחם בין הדפים?

    חושבת לעשות רבועים ולא לגלגל. נתת לי פעם הוראות לזה.

    איך מחממים על הפלטה? אולי להשאיר בתנור?

    הרבה תודה!

    1. היי דבי,
      את יכולה לוותר על הצנוברים והפירות היבשים ואז את יכולה לוותר גם על הקינמון אלא אם כן את אוהבת את הטעם או לשים במקומו כמון שגם הולך טוב עם הבשר.
      לא צריך לשים פירורי לחם אם את סוגרת אותם לריבועים אלא אם כן את מכינה בשכבות (זאת אומרת פורסת בתבנית 3-4 דפי פילו, באמצע שכבת בשר ואז מעל שוב 3-4 דפי פילו).
      את יכולה להכין היום או מחר ולשמור במקרר אבל בגלל שמדובר בעלי פילו שכל המטרה היא שהם יישארו פריכים כדאי לפני כניסת השבת (אין בעיה אפילו שעה לפני) להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד) במשך כ-10 דקות, כדי להחזיר לזה את הפריכות. לאחר מכן, יש להוציא מיד מהתנור ולהשאיר בחוץ פתוח, מבלי לכסות. אם תשאירי את זה בתנור מכובה או שתכסי את זה, האדים ירככו את הבצק וחבל. אם זה פריך זה טעים גם כשזה בטמפ' החדר אבל אם תרצי לחמם את זה קצת שימי את התבנית על הפלטה כמה דקות לפני ההגשה.
      בהצלחה!

    1. היי מירב,
      לאחר שמוסיפים את הבשר והפטרוזיליה (הוספתי במתכון).
      יום נפלא 🙂

  20. הי אפרת!

    האם אפשר להשתמש בבצק פילו לבסיס שעליו שמים תערובת של כבד ובצל עם רוטב?

    אפשר להכין בשישי ולשמור לשבועות בבוקר? יישאר פריך? בצק עלים יותר מתאים? ( יש בעיה שאין לי מה לעשות עם כל הכמות.)

    אגב, מה את אומרת על הדבר הבא? לטגן בצל להוסיף חתיכות כבד ועוף לבן לתבל בפ. שחור ולהוסיף מים. יש לך רעיון לשיפור?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      נראה לי שבצק עלים עדיף אם מכינים מראש כי הפריכות של בצק הפילו תפגע. ממליצה לקנות את הכמות הכי קטנה של בצק העלים שיש (מבחינת גרם) ואם נשאר לך עודף את יכולה להכין משהו מהמתכונים האלה- מתכונים עם בצק עלים.
      התבשיל נשמע בסדר, אולי הייתי מוסיפה כף סילאן אם את אוהבת.
      בהצלחה 🙂

    1. היי דנית,
      תשמרי את הבורקס מחוץ למקרר (במקור קריר ומוצל) בלי לכסות אותו כי כשמכסים נהרסת הפריכות.
      בערב לפני ההגשה את יכולה לחמם קצת על הפלטה.
      שבת שלום 🙂

  21. שלום אפרת, האם אפשר להחליף מתכון של בצק עלים ממולא בשר בבצק פילו? אני מתכוונת למשטח תחתון ועליון של בצק עלים וביניהם תערובת בשר טחון שחותכים לריבועים? האם יש הנחיות מיוחדות בבצק הזה למתכון שלי? תודה מראש וחג שמח!

    1. כן דבי, אפשר.
      תשמני תבנית. תניחי דף פילו בתחתית התבנית. תפזרי מעל פירורי לחם ותניחי מעל דף פילו. שוב תברישי אותו בשמן, תפזרי פירורי לחם ותניחי מעליו דף פילו נוסף. כך תמשיכי עד שיהיו 3-4 שכבות דפים.
      אח"כ תשימי את תערובת הבשר ומעליה תניחי דף פילו, תשמני אותו, תפזרי פירורי לחם וכו'. ושגם בשכבה העליונה יהיה 3-4 שכבות דפים.
      פירורי הלחם מבדילים בין השכבות.
      חג שמח! 🙂

    1. היי שושנה,
      לא ניסיתי להקפיא בצק פילו אפוי אבל אני מניחה שאפשר.
      חשוב שתשמרי קודם בקופסה אטומה היטב.
      שבוע טוב 🙂

    2. בגדול לא מומלץ להקפיא בצק פילו כי המרקם עלול להפגע אבל אם כן מחליטים להקפיא אז עדיף לאחר אפיה.

    3. הקפאתי ולהפתעתי לאחר חימום עדיין שמר על טריות ופריכות אפילו מעל למצופה

  22. האם בכל פעם שאת כותבת בשר ,את מתכוונת גם לעוף טחון?
    ואם לא,האם במתכון הזה מתאים להשתמש בעוף טחון?
    אתמול גיליתי את האתר שלך ואני מ ה ז ה ש מ ח ה!!!

    1. היי,
      שמחה שגילית את האתר 🙂
      אני מתכוונת לבשר בקר טחון. בדר"כ זה יותר טעים עם בשר טחון כי הוא יותר עסיסי וחזק בטעם אבל אפשר להשתמש גם בעוף טחון.
      יום נפלא!

  23. הי, זו אני מהתגובה האחרונה…
    אז הכנתי אתמול ויצא מדהים. לא עם בשר אלא עם תערובת ירקות כי רציתי קודם לנסות ולראות איך זה יוצא לפני שאני משתמשת בחומרים יקרים יותר.
    תודה שהעלית תמונות על כל שלב בעבודה, זה פשוט הופך אותה לקלה וכיפית. בעלי אכל ארבעה בורקסים גדולים אתמול (כל אחד משני חצאים של דף פילו), הוא ממש אהב! אין עלייך!!!
    ויש לי גם טיפ לאלו שלא רוצות להכין חבילה שלמה של עלי פילו, פשוט לחתוך את הגליל כשהוא קפוא ולהפשיר רק חצי (לחתוך מסביב ואז צריך פשוט לשבור את הבצק כי הוא עדיין קפוא).
    ועכשיו שאלה קטנה, איך אומרים "פילו" במלעיל או במלרע?

    תודה 🙂

    1. הי רינת,
      שמחה שיצא טעים ותודה על העדכון והשיתוף 🙂
      פילו אומרים במלעיל.
      יום נפלא ופורים שמח!

  24. הי,

    זה נראה מתכון פצצה!!!
    האם ניתן להפשיר את הבצק פילו, להכין את הבורקסים ולהקפיא ואח"כ להוציא כל פעם כמות ולאפות? או שעדיף לאפות הכל ולהקפיא? או שלא כדאי להקפיא כי זה יפגע בקריספיות ובפריכות?
    בקיצור, מה את אומרת?

    1. היי רינת,
      מאחר ובצק פילו הוא מאוד עדין מומלץ לא להקפיא אותו לאחר הפשרה מאחר והמרקם שלו משתנה והוא נוטה להתייבש. עדיף קודם לאפות אותו, לקרר ולהקפיא בתוך קופסה סגורה היטב. לאחר הפשרה וחימום בתנור הפריכות והקריספיות אמורים לחזור למאפה.
      יום נעים 🙂

    1. היי קרין,
      נשמע מצוין 🙂 רק מומלץ לטגן מעט את הפטריות עם הבצל לפני כ-3 דקות ואז להוסיף את הבשר הטחון וכו'.

  25. היי שרונה,
    אפשר להכין בצורת שקית אישית בדרך הבאה:
    -לאחר שמדביקים דף פילו נוסף אחד על השני, חותכים את הדף הכפול לריבועים של 12X12 ס"מ.
    -מניחים במרכז כפית מהמילוי, מרימים בעדינות את ארבעת הפינות ומהדקים בעזרת האצבעות או קושרים בעזרת חוט אפיה.
    -מרססים/ מברישים את השקית בשמן ואופים.
    *אפשרות נוספת היא להכין בצורת סיגרים אישיים כמו בקישור המצורף-
    http://www.10dakot.co.il/%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%AA/
    שנה טובה 🙂

  26. היי
    נשמע נהדר ואני רוצה להכין את המתכון הזה לכבוד ראש השנה. רציתי לשאול אם אוכל לעשות בצורת שקית אישית לכל סועד במקום רולדה. ואיך עושים את זה. תודה בכל אופן ושנה טובה.

  27. יוואו זה יצא מאוד טעים. הכנתי לבני ביתי את המתכון שלשום ומאוד אהבו את הפילו עם בשר.
    מחר אכין להורי לכבוד ראש השנה. תודה לך מתוקה. אין על המתכונים שלך!

  28. ערב טוב, אתר מקסים! האם ניתן להכין עם בצק עלים במקום פילו? רוצה להכין לראש השנה… והוצאתי כבר בצק עלים… בתודה מראש

  29. היי, שבת שלום! ראשית, תודה על התגובה המהירה.
    אני חיה בחו׳ל אז מצאתי דפי פילו מעט קטנים, יצאו לי נגיד בלינצ'ים גדולים. הם עכשיו בתנור…הרשאתי לעצמי לטעום מהבשר..מממ, כמה שזה טעים!!! הדבר היחיד שבתנור שלי אין 190 מעלות , יש רק 180 או 200 , עכשיו הם על 180…מה את מציעה? תודה רבה על המתכון הטעים.

    1. בשמחה קריסטינה 🙂
      זה בסדר שהם על 180 בתנאי שמדובר במעלות צלסיוס.
      אם מדובר במעלות פרנהייט זה צריך להיות על 375 מעלות.

  30. היי אני מתכוונת להכין את זה לארוחת שישי, האם אפשר להכין כבר ביום חמישי ובשישי שוב להכניס לתנור למס' דקות, אן שרצוי להכין באותו יום? אגב, באיזו טמפרטורה עדיף לאכול את זה? תודה

    1. הי קריסטינה,
      הכי מומלץ זה להכין את תערובת הבשר יום לפני ולשמור בקופסא במקרר. להפשיר את בצק הפילו במקרר כל הלילה (זוהי ההפשרה הטובה ביותר כדי שהדפים לא יתפרקו) ויום שישי לפרוס את הדפים, למלא בתערובת הבשר ולאפות בתנור.
      עדיף להכין סמוך להגשה ולהגיש את זה חם כי אז הבצק קריספי ופריך. הכי חשוב שלא לכסות את זה לאחר האפיה אלא להוציא מהתנור ולהשאיר פתוח בתבנית (אם מכסים האדים פוגעים בפריכות של הבצק).

    1. היי מירי,
      אומרים שלא כדאי להקפיא בצק פילו כי המרקם שלו נהרס בחימום. למרות זאת, אני יודעת שיש הרבה שמקפיאים ומפשירים ואומרים שאין שום בעיה עם זה.
      הכי טעים זה לאפות באותו יום (הכוונה שאפשר להכין את התערובת מראש, יום חמישי או שישי בבוקר אם יש זמן, לשמור במקרר וביום ראשון למלא את בצק הפילו ולאפות).
      אם לא מסתדר ואת רוצה להכין הכל מראש ולהקפיא, אני ממליצה שביום ראשון בבוקר תפשירי את זה במקרר ולקראת הצהריים תכניסי את זה לתנור שחומם מראש על 190 מעלות (לפחות 10 דקות מראש) לכמה דקות כדי להחזיר לזה את הפריכות. לאחר מכן, תניחי לזה להתקרר לגמרי לטמפ' החדר (אפשר לכסות רק אחרי שזה מתקרר אחרת מצטברים אדים שמרככים את הבצק) ובערב לפני הגשה חממי על הפלטה.
      חג שמח ושנה טובה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר