מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בצק פילו ממולא בפטריות

בצק פילו ממולא בפטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 3, 2016
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

מתכון לבצק פילו במילוי פטריות

בצק פילו ממולא בפטריות

מצרכים (3 רולדות ממלאות בפטריות):

6 דפי פילו (מופשרים שעתיים בחוץ או 12 שעות במקרר)

לתערובת הפטריות:

3 בצלים בינוניים-גדולים

2 סלסלות פטריות טריות קצוצות

2 שיני שום כתושות

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.

-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות והשום, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים 5-7 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים באבקת מרק, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.

-מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורסים דף פילו על משטח עבודה. מברישים את הדף במעט שמן ומעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.

-מניחים שליש מתערובת הפטריות לאורך צד אחד של הדף, מקפלים את השוליים ומגלגלים לרולדה. ממשיכים כך עם יתר דפי הפילו לקבלת 3 רולדות.

-מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שרולדות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שאוכלים.

בצק פילו ממולא בפטריות - שלבי הכנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


47 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב
    אני רוצה לנסות עם עלי סיגר לדעתך זה יצליח?
    ל16 עלים כמה תערובת?
    האם אפשר בתנור ואיך?
    תודה ויום טוב

    1. היי שלי,
      זה אמור להצליח.
      אני לא בטוחה אבל אני חושבת שהתערובת אמורה להספיק. בכל מקרה כדאי שתהיה לך סלסלת פטריות נוספת למקרה שתצטרכי להכין חצי כמות נוספת.
      אפשר בתנור. יש לרסס או להבריש את הסיגרים בשמן מכל הצדדים ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  2. חשבתי שיש לך מתכון לבצק.
    בצק עלים ממש ממש לא בריא,מכיל מרגרינה בכמויות.
    פעם הכנתי לבד וגם מלאווח.יצא 10! אבל בינתיים הפסקנו לצרוך שומני טראנס (עד שיגלו עוד משהו
    הבנתי שלא קשה להכין אותו.
    בקשר למליות – אני מאלתרת כל פעם עם מה שיש לי בבית.

    1. היי חווה,
      בדר"כ רשום על האריזה שאין להקפיא שנית לאחר הפשרה, כנראה מהסיבה שדפי הפילו מתייבשים ונעשים פחות נוחים לשימוש. לשיקולך.
      אם את מחליטה לא להקפיא, את יכולה לנצל את השאריות להכנת מתכון אחר מדפי פילו. מצורף לינק – מתכונים עם בצק פילו.
      חג שמח ויום נפלא 🙂

  3. נראה מעולה ובעיקר קל להכנה…רוצה לציין שכל מתכון באתר שעשיתי{ועשיתי לא מעט} קצר תגובות מעולות…

  4. היי
    אני אישית אהבתי את המתכון הזה אבל אמרו לי שזה לא דיאטטי אלא ההפך אז רציתי לשאול מה כמות הקלוריות במתכון זה ובמה זה עוזר לדיאטה ולבריאות (אני נערה צמחונית רזה מאוד אבל רוצה לשמור על הגזרה ובגלל הצמחוניות ) !.

  5. את הסיפוק והשלווה אני מקבלת במטבח והכי לאוהבים שלי אני מנסה כבר כמה מתכונים שלך ואהבתי אותם בקלילות ובפשטות אבל בעיקר בטעמים תודה והמשיכי איילה

  6. הי אפרת, ראשית תודה על מתכונים קלים ומעולים !!! יש לי שאלה – האם אפשר יהיה לעשות עם בצק לסיגרים? תודה

  7. המתכון נראה מעולה. ננסה…
    מה דעתך-
    אני רוצה להכין לשבת בבוקר סלסלות מעלי פילו ולמלא בכבד,
    האם כדאי להכין מחר ולהקפיא?
    או להכין בשישי ולשמור בקופסא אטומה/במקרר?

    תודה

    1. היי,
      נשמע מעולה 🙂
      עדיף להכין בשישי ולשמור במקרר בקופסא אטומה. אני חושבת שעדיף אפילו לשמור בנפרד את תערובת הכבדים וסלסלות הפילו ורק סמוך להגשה למלא אותם בתערובת מהסיבה שכך התחתיות יהיו קראנצ'יות.
      בהצלחה!

    2. חייבת להגיד לך שהמתוכנים שלך קלילים בלי הרבה חומרים ממש מרוצה והכי חשוב יוצאים מעולים… יישר כוח

    1. היי דבורי,
      זה נשמר 3-4 ימים במקרר (לפני ההגשה- יש להכניס לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כדי להחזיר למאפה את הפריכות).
      לגבי הקפאה- לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.

    1. תודה שרית 🙂
      וכן, אפשר להכין עם בצק עלים. אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות (עד להזהבה).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר