מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בצק פילו ממולא בירקות

בצק פילו ממולא בירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 5, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

בצק פילו ממולא בירקות

כמות ל- 10 סיגרים

מצרכים:

5 דפי בצק פילו מופשרים (רצוי לילה לפני במקרר)

1 בצל בינוני קצוץ

1/4 כרוב חתוך לרצועות

1 גזר גדול מגורד גס

1 קישוא בינוני מגורד גס (לא חובה)

1 שן שום קצוצה

תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, 2 כפיות רוטב צילי מתוק, 1 כפית רוטב סויה,  מלח, פלפל

לקישוט: 1 ביצה טרופה, שומשום

אופן הכנה:

-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.

-מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית במחבת עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב קל כ-5 דקות עד שהירקות מעט מתרככים. מסירים מהאש ומצננים לטמפ' החדר.

-מחממים תנור ל 190 מעלות.

-פורשים דף פילו שלם על משטח עבודה. מברישים מחצית מהדף במעט שמן (ניתן להשתמש בספריי שמן) ומקפלים לשני חלקים שווים.

-חותכים את המלבן שנוצר לשני חלקים שווים ומברישים במעט שמן.

-מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל חלק (ובצד שבו מתחילים את הקיפול), מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.

-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון במעט שמן ואחר כך בביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט. אופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.

 

*ניתן להכין כמות כפולה (פשוט להכפיל את הכמויות המצוינות במתכון).

*טיפ: ניתן לחסוך את זמן העבודה ולהשתמש בשקית כרוב וגזר חתוכים מוכנה (ניתן להשיג בכל סופר).

בצק פילו ממולא, בצק פילו ממולא בירקות, בצק פילו במילוי ירקות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

54 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    אני שומרת שבת. ויש לי רק פלטת שבת.
    המתכון הזה מתאים?
    האם אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה?
    ואם כן – איך הכי טוב לחמם – מכוסה או פתוח?
    תודה על אתר מהמם 🙂

    1. כן אפשר אבל הבצק כבר לא יהיה קריספי.
      אפשר לחמן מכוסה כדי שגם המילוי יתחמם ואח"כ פתוח.

  2. הי אפרת. תודה על המתכון המעולה!
    שאלה- קניתי כרוב וגזר מוכן בשקית. כמה צריך לשים? (קניתי חבילה של 400 גרם)
    תודה מראש

  3. היי יצא מאד מאד טעים אבל טיפה יבש, יש איזשהו רוטב שאפשר להכין ולטבול בו את זה שיהיה פחות יבש?

  4. היי אפרת,יש לי שאלה
    הבצק פילו היה בהקפאה,הפשרתי את כל החבילה לעשות את המתכון.דרך אגב יצא טעים בטירוף.מה אני עושה עם החבילה של העלי פילו,מקפיאה שוב??
    2.יש לך מתכון לבצק פילו עם תפוחים?
    תודה רבה ויום טוב

    1. היי שלומית,
      כעקרון רשום על האריזה שאין להקפיא שנית כי זה עלול לפגוע במרקם הבצק.
      אני מציעה לך להכין משהו נוסף מהבצק.
      מצרפת לינק למתכונים עם בצק פילו. יש שם גם שטרודל תפוחים ממש טעים.

    1. היי מלכי,
      לגבי עלי סיגר, אני חושבת שכן.
      אפשר להוסיף קוביות קטנות של חזה עוף מטוגנות.

    2. תודה אפרת.
      בסוף בחרתי במתכון של הטורטיות, אבל עם עלי הסיגר.
      יצא יפה מאד.
      נועם בשבת…
      תודה רבה מאד ושבת שלום

    1. הכרוב מוסיף אבל אם אין לך אפשר לשים פלפל אדום (גמבה) מגורד בפומפיה גסה. מומלץ להוסיף קישוא נוסף שייתן יותר נפח.
      ניתן להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק.

    1. בדר"כ מכינים את זה כמנה ראשונה. אפשר להגיש לצד סלט ירקות או סלט חסה טרי.

  5. היי תודה על המתכונים!
    רציתי לשאול לגבי החיתוך והקיפול של הבצק פילו אחרי שקיפלנו את הבצק לשניים וחתכנו את המלבן שנוצר אני פותחת את הקיפול?
    כמה סיגרים יוצא מדף אחד?
    תודה רבה

    1. היי,
      1. מקפלים את הבצק ל-2.
      2. חוצים את המלבן שנוצר (לא פותחים את הקיפול).
      3. מניחים מילוי בכל חצי מלבן ומגלגלים.
      מכל דף יוצאים 2 סיגרים.
      חג שמח 🌺

  6. שלום
    ראשית האתר מקסים וממש. עוזר נעזרתי בו מס פעמים.
    לגבי הפילו במילוי ירקות. האם ניתן למלא הירקות נוספים כמו בטטה גמבא. תפוח אדמה. וכדומה?
    תודה

    1. היי אינה,
      אפשר להכין את מילוי הירקות כמה שעות לפני. את המילוי והגלגול כדאי לעשות סמוך לאפיה כדי שהבצק לא יירטב.

    1. היי סמדר,
      את תערובת הירקות אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. באותו יום למלא את דפי הפילו ולאפות.
      יום מקסים 🙂

  7. שאלה דחופה!!!
    בטעות חתכתי את הגזר לרצועות דקות (במקום לגרד) וכבר הכנסתי לסיר. יש תקנה או שלהשתמש בזה למשהו אחר?
    תודה רבה

    1. אבל הם קצת ארוכים- זה לא יעשה לפילו צורה מוזרה- עם בליטות?
      תודה רבה על התגובה!!!!!

    2. השתמשתי בזה ויצא מצוין (מבחינת המראה- עוד לא טעמנו אבל נראה טעים מאד)
      תודה על ההכוונה!!!

  8. היי,
    במידה ואין לי צ'ילי מתוק אפשר להמיר אותו עם משהו אחר או שאפשר לוותר עליו לגמרי?
    תודה ושבת שלום.

    1. היי שרה,
      את יכולה לשים כפית סילאן במקום/דבש במקום.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מיכל,
      לא ניסיתי להקפיא בצק פילו אפוי כך שאני לא יודעת. אני חושבת שהטעם והמרקם קצת יפגעו אבל אני לא יודעת לומר כמה.

    1. היי טל,
      מקפלים דף שלם לשניים ואת המלבן שהתקבל חותכים לשני חצאים שווים. מעבר לזה לא חותכים יותר.
      יום נפלא 🙂

    1. היי שירי,
      כעקרון רשום על האריזה שלא ניתן להקפיא לאחר ההפשרה כי זה עלול לפגוע במרקם הבצק. אני אישית לא ניסיתי אבל אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים והכל בסדר 🙂

    1. היי לירז,
      אפשר לוותר על הצ'ילי המתוק והוסיף חצי כפית דבש רק כדי לאזן את הטעמים. אם נראה לך שחסר תיבול אפשר להעלות את הכמויות ל 2 כפיות רוטב סויה ו3/4 כפית דבש. בכל מקרה התערובת לא צריכה להיות רטובה כי אז תרטיב את דפי הפילו.
      בהצלחה ויום נפלא 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר