מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בצק פילו ממולא באגוזים

בצק פילו ממולא באגוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 5, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

בצק פילו ממולא באגוזים

מצרכים (כמות: 10 יחידות):

1 דף פילו

25 גרם חמאה/ מחמאה

1 כף דבש

1 כף גדושה סוכר חום

1/2 כוס אגוזי מלך/ שקדים/ פקאן/ פיסטוקים קצוצים (ניתן לשלב לפי בחירה)

אופן הכנה:

-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.

-מחממים במחבת חמאה, דבש וסוכר עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת (כדקה וחצי).

-מכבים את האש ומוסיפים מייד את תערובת האגוזים, מערבבים היטב ומצננים לטמפ' החדר.

-מחממים תנור ל190 מעלות.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן).

-מניחים את המלית לאורך בצד שבו מתחילים את הקיפול. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.

-מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה.

-מוציאים ומצננים. פורסים בזהירות עם סכין את הסיגר לעיגולים בעובי של 2 ס"מ ומגישים.

 

בצק פילו ממולא באגוזים, בצק פילו במילוי מתוק

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

33 תגובות

הוסף תגובה
    1. זה ממש דף אחד בלי לקפל? זה קצת עדין מידי ונקרע.
      לכן עשיתי בסוף דף כפול. יצא מעולה. וחתכתי לפני האפיה בהמלצה של אחד הגולשים.

      תודה רבה רבה!!

    2. זה כדי שהשכבה של הפילו לא תהיה עבה ומורגשת מידי.
      בכל מקרה שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂

    1. אפשר אבל קחי בחשבון שעם בצק פילו זה יוצא יותר קראנצ'י ופריך.

  1. היי אפרת מאוד אוהבת את המתכונים שלך
    שאלה – האם המילוי הנ״ל אמור להספיק לכל דפי הפילו בחבילה של קג? אם מסובר לשמור את העלים אז עדיף להשתמש בכל הדפים לא?
    מה ההבדל בין בצק פילו לבצק עלים?

    1. היי אורטל,
      המילוי מספיק לדף פילו אחד.
      דפי פילו לא כדאי להחזיר להקפאה לאחר הפשרה ולכן מומלץ לקנות מראש כמות קטנה ולהשתמש בכל הדפים.
      מצרפת לינק לרעיונות למתכונים עם בצק פילו.
      בצק פילו הוא דק ונטול שומן לעומת בצק עלים שהוא מאוד עבה ושומני (זה הבצק שעושים ממנו בורקסים).
      בהצלחה ושנה טובה 🙂

    1. היי יעל,
      במקום חמאה/מחמאה אני מניחה שאפשר לשים כף שמן קנולה. ואין בעיה להשתמש בסוכר לבן במקום חום.
      שבת שלום 🙂

  2. קודם כל תודה על האתר ועל המתכונים, גיליתי אותו היום כשחיפשתי עוגיות שומשום, יצא מעולה דרך אגב…

    הכי פשוט לחתוך בצק פילו לפני האפייה עם סכין ואפילו עם מספריים ככה הוא לא נשבר כמו לאחר האפייה.

    אני מכין שבלולי פילו במילוי גבינות בסגנון של שבלולים טורקים או יוונים וזה נוח גם כן, פשוט יש להתרגל לעבוד עם הבצק.

    1. היי,
      לא צריכה להיות בעיה להקפיא, רק חשוב לשמור בקופסה אטומה.

  3. יופי של מתכונים עם בצק פילו. בשבילי זו התנסות חדשה לחלוטין. איך משתמשים ב מספר עלים ולא בחבילה השלימה? מפשירים הכל – ואחר כך? האם אפשר ליצור שבלולים ממולאים בגבינה? מתי לחתוך לשבלולים? הפילו יכול לשמש תחליף לבצק עלים?
    אודה לכם מאד אם התשובה תגיע למייל שלי.
    בברכה
    הדסה

    1. היי הדסה,
      החסרון בשימוש בדפי פילו הוא שאי אפשר להקפיא את הדפים לא ההפשרה (זה גם רשום בהוראות היצרן) לכן עדיף לקנות את החבילה הכי קטנה שיש (מבחינת גרמים) ובשאריות הדפים אפשר להכין מתכונים אחרים (לכל המתכונים שניתן להכין מעלי פילו – לחצי כאן)
      הפילו לא תמיד יכול לשמש תחליף לבצק עלים מאחר והמרקם של הבצקים שונה לגמרי. בצק העלים בעל מרקם של בצק בורקס ובצק פילו בעל מרקם של סיגר/אגרול. לכן שבלולים יותר מתאים להכין מבצק עלים ולא מבצק פילו. מבצק פילו אפשר להכין סיגרים ממולאים בגבינות.
      דפי הפילו הם מאוד עדינים וצריך להשתמש בהם בצורה מסוימת אבל ברגע שעולים על הטריק, זה קל 😉
      אם זאת פעם ראשונה שאת מכינה עם עלי פילו אני ממליצה לך לקרוא את הדף המצורף – איך להשתמש בדפי פילו.
      לבקשתך- שלחתי את התשובה גם למייל 🙂
      בהצלחה ויום נפלא!

    1. הי שירן,
      כן, זה נורמלי שזה מתפורר. העלים דקים ועדינים ולאחר אפיה הם מתפוררים (ראי גם בתמונה).
      תנסי להחליף סכין, אולי זה יתפורר פחות.

  4. בוקר טוב!
    המתכון נראה מצוין!
    אני רוצה להשתמש בכמה דפי פילו.
    אם אפשיר את כל החבילה האם היא נשמרת במקרר?
    תודה!

    1. היי לירז,
      כן, את יכולה לשמור את שאר הדפים במקרר 2-4 ימים, בתנאי שאת משאירה אותם עטופים בנייר ובנוסף עוטפת אותם היטב במגבת לחה (תרטיבי מגבת נקייה במים ותסחטי היטב).

  5. הי,
    תכננתי לעשות את הקינוח הזה לפני מספר ימים ולא הספקתי, ובינתיים הפשרתי את הבצק פילו במקרר….
    השאלה – האם הבצק פילו מתקלקל?
    הקצוות קצת התייבשו אבל אולי ניתן לחתוך אותם ולהמשיך בעבודה?

    1. היי שלומית,
      אם רק הקצוות התייבשו ניתן לחתוך אותן ולהשתמש בחלקים הלחים.
      יום נפלא 🙂

    1. הי עדנה,
      הכוונה סה"כ חצי כוס- שכל סוגי האגוזים יחד יהיו חצי כוס.
      שבוע נעים 🙂

    1. הי שרית,
      אפשר להשתמש גם בטבעיים וגם בקלויים (עדיף כמובן טבעיים).
      שומרים בתוך קופסא אטומה במקרר. מגישים בטמפ' החדר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר