מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בלינצ'ס כשר לפסח

בלינצ'ס כשר לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 31, 2014
Last modified:אפריל 13, 2016

Summary:

בלינצ'ס כשר לפסח

מצרכים (2 מנות):

1/2 כוס קמח תפו"א

קורט מלח

כפית סוכר

2 כפות שמן

6 כפות מים פושרים

1 ביצה

למלית:

2 כפות גבינה לבנה

1 כפית סוכר

1 כפית אינסטנט פודינג וניל

חופן צימוקים (לא חובה)

אופן הכנה:

-מניחים את המרכיבים בקערה ומערבבים במהירות בעזרת כף/מטרפה עד לקבלת בלילה מעט נוזלית וחלקה (ללא גושים).

-מחממים מחבת עם מעט שמן (מומלץ להשתמש בספריי שמן) וכשמחבת חמה יוצקים שכבה עגולה ודקה (כמו קרפ) בקוטר של 15-17 ס"מ. לאחר חצי דקה-דקה, כאשר הבלילה מסמיכה ונפרדת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני לחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומצננים בצלחת.

-מערבבים היטב את חומרי המלית. מניחים בקצה הבלינצ'ס כף גדושה מהמלית, מקפלים את השוליים ומגלגלים לרולדה. מניחים בקופסא אטומה ושומרים במקרר.

*לפני ההגשה מומלץ לטגן את הבלינצ'ס במחבת עם מעט חמאה משני הצדדים עד להזהבה ולפזר אבקת סוכר/ סירופ.

*ניתן למלא את הבלינצ'ס בכל מילוי אחר.

בלינצ'ס כשר לפסח, בלינצ'ס ללא גלוטן, בלינצ'ס מקמח תפוחי אדמה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


37 תגובות

הוסף תגובה
  1. מתכון נפלא, תודה רבה!
    הכפלתי מראש כמויות (פי 4..) והשתמשתי במחבת קטנה, כך שיצאה כמות גדולה וזה היה נהדר.
    יאומץ לפסח הבא, וכנראה גם לכל ימות השנה 🙂

  2. מועדים לשמחה
    1) האם אפשר להכין היום במילוי בשר טחון, לשמור במקרר ומחר לחמם? אם כן כמה זמן לחמם?
    2)אם ממלאים בבשר טחון מטוגן עם מעט רסק עגבניות (מילוי קצת רטוב) האם צריך לאחר המילוי להכניס לתנור? תודה רבה

    1. היי שרה, שבוע טוב 🙂
      אפשר להכין את מלית הבשר כבר היום ולשמור במקרר.
      לפני שממלאים את הבלינצ'ס כדאי לחמם את המלית 1-2 דקות במיקרוגל או על מחבת (אש בינונית).
      אם את מתבלת גם ברסק עגבניות, לא חובה לחמם בתנור את הבלינצס לאחר המילוי. אפשר פשוט למלא וישר לאכול. אם את רוצה שהבלינצ'ס יהיה מעט פריך אפשר למלא ולטגן קצת עם שמן במחבת.
      בגלל שזה מילוי בשרי, בבלינצ'ס עצמו יש להפחית את כמות הסוכר לרבע כפית שטוחה ולהגדיל את כמות המלח לכשליש כפית.

    1. היי סנטנה,
      לדעתי עם קמח תפו"א זה יוצא הכי מוצלח. לא ניסיתי להשתמש בקמח מצה, יכול להיות שאפשר להשתמש בקמח מצה טחון דק אבל יהיה צורך להגדיל את כמות המים משמעותית כי קמח המצה סופח נוזלים.

  3. אתר מדהים עם המון מתכונים פשוטים וכייפים להכנה!
    אני רוצה להכין לאירוח חגיגי ללא גלוטן – במילוי חזה עוף מוקפץ- המתכון הנ"ל מתאים? או שיש לך מתכון אחר שמתאים למילוי של חזה עוף מוקפץ?

    1. היי דני,
      מצרפת מתכון לבלינצ'ס רגיל (הכנתי ועדיין לא הספקתי להעלות לאתר):
      כוס וחצי קמח לבן
      כף סוכר
      קמצוץ מלח
      2 ביצים
      כוס וחצי חלב או מים
      כפית תמצית וניל
      3 כפות שמן

  4. שבוע טוב! שאלה טיפשית :-): מה הכוונה "מים פושרים"? מים בטמפרטורת החדר(מהברז)? או מים רתוחים שקצת התקררו? בנוסף, האם אפשר להשתמש בקמח מלא? זה מה שיש לי כרגע. אם זה משנה, אני מתכוונת למלא אותם במילוי מלוח (בלי סוכר בבלילה). תודה רבה!!

    1. היי אודליה,
      מים פושרים הכוונה למים שאינם קרים ואינם חמים. בדר"כ מערבבים חצי מים רותחים עם חצי מים קרים, ביחס שווה.
      נכון, אם המילוי הוא מלוח אז יש לוותר על הסוכר.
      אני חושבת שאת יכולה להשתמש בקמח מלא רק קחי בחשבון שתצטרכי להוסיף יותר מים כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים. הבלילה צריכה להיות מעט נוזלית.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

      1. תודה רבה!! אני לא מבינה כלום בבצק / בלילות! אבל האתר המדהים שלך מאוד מעודד לנסות! אני גם מנסה לשכנע את עצמי להכין את החלות מהאתר, אגיע לזה ואעדכן 🙂

    1. כן קארין, אמור לעבוד עם קמח לבן או כוסמין. עם קוואקר אני לא בטוחה.
      אני מניחה שיהיה צורך להוסיף יותר מים.

    1. כן, קודם ממלאים במלית מלוחה לפי בחירה ואח"כ מטגנים משני הצדדים או אופים בתנור כ-20 דקות ב180 מעלות.

  5. היי ריצי לדעת אם אפשר לשים משהו אחר במלית גבינה במקום פודינג וניל אשמח לתשובה תודה וחג שמח

  6. היי אני מעוניינת להכין מלית מלוחה כמו פטריות או תפ"א
    האם לאחר מילוי אפשר לשים בתנור או יש צורך בטיגון?
    חג שמח

    1. היי שרון,
      לאחר המילוי אפשר להכניס לתנור למשך כ-15 דקות ב180 מעלות. אפשר גם להכין רוטב שמנת ופטריות, לשפוך מעל הבלינצ'ס לאחר שממלאים ומקפלים אותו ולשים בתנור כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. אגב הרוטב מתאים גם אם את מכינה מילוי תפו"א.
      חג שמח 🙂

    1. היי טליה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      רעיונות למילויים מתוקים: ממרח שוקולד, מלית אגוזים, חרוסת.
      רעיונות למילויים מלוחים (ואז אפשר לוותר על הסוכר במתכון): בצל ופטריות מטוגנים, בשר טחון, בצל וכבד, פירה ובצל מטוגן.
      חג שמח!

  7. במה אפשר להחליף את קמח תפוח האדמה ?
    קמח מצה? קורנפלור?
    האם זה יפגע בטעם?
    הכמות משתנה או נשארת קבועה ?
    תודה מראש וחג שמח

    1. היי,
      לדעתי עדיף להכין מקמח תפו"א. לא ניסיתי להכין מקורנפלור או קמח מצה אבל אני מניחה שאפשר. אם מכינים מקמח מצה כדאי להשתמש בקמח מצה טחון דק ויהיה צורך להגדיל את כמות המים בצורה משמעותית כי קמח מצה סופח המון מים.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  8. תמיד רציתי לדעת מה אפשר לעשות מקמח תפו"א. מתכון מעולה!!
    רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הבלינצ'ס עצמם לחלבי. במקום מים לשים חלב?
    תודה רבה רבה!!!

    1. היי סופי, מהכמות המצוינת במתכון ניתן להכין 2 עיגולים (כמו "קרפים") בקוטר של 15-17 ס"מ.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »