מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

בלונדיז שוקולד לבן

בלונדיז שוקולד לבןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 28, 2018
Last modified:נובמבר 28, 2018

Summary:

בלונדיז שוקולד לבן (הגרסה הבהירה לבראוניז) בשילוב אגוזי פקאן. 

בלונדיז שוקולד לבן

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

100 גרם שוקולד לבן

60 גרם חמאה 

2 ביצים

רבע כוס (50 ג') סוכר

חצי כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

חצי כוס (70 ג') קמח רגיל

רבע כוס (30 ג') אגוזי פקאן טחונים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-ממיסים את קוביות השוקולד הלבן עם החמאה במיקרוגל במשך 15-20 שניות ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט.

-בקערה חדשה מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל, קמצוץ מלח וקמח לבן ומערבבים עד לתערובת אחידה. בסוף מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים ערבוב קל.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-לאחר שזה מתקרר לטמפ' החדר חותכים לריבועים ושומרים בקופסה אטומה.

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

34 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת השתמשתי בתבנית אינגליש מזכוכית והעיסה נדבקה לי …למרות שהעוגה כבר קרה היה לי קשה להוציא אותה אולי צריך לשים נייר פרגמנט או שעשיתי משהו לא בסדר אשמח לתשובה

  2. שלום אפרת האם ניתן להכין בתבנית של בראוניז שכבר מחולקת לעוגיות של קארין גורן ואח"כ לשים את הציפוי … אשמח לתשובה

  3. שלום אפרת הכנתי את העוגה בלונדיז יצאה מעולה! אבל לא יכולתי להוציא אותה מהתבנית היא נדבקה לי ושימנתי את התבנית כמו תמיד… אולי צריך פעם הבאה לשים נייר פרגמנט … וגם היתה כבר קרה כשהוצאתי אותה! את הציפוי של השוקולד הלבן מהמם לשים אותו כשהעוגה קרה או חמה.. מומלצת בחום אני אהבתי וגם משפחתי תודה על האתר המקסים שלך כל דבר שאני מכינה קוצר המון מחמאות בזכותך!!!

    1. היי שילה,
      באיזה סוג תבנית השתמשת? תבנית מנייר קרטון או אלומיניום או משהו אחר?
      את ציפוי השוקולד הלבן אפשר לשים כשהעוגה חמה או קרה, זה לא משנה.

    1. אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהעוגה יוצאת קצת דחוסה ופחות אוורירית כמו עוגת טורט.

    2. אפשר להמיס במיקרוגל (10-15 שניות) 100 גרם קוביות שוקולד לבן עם 2 כפות חלב או שמנת מתוקה.

  4. הי,

    זה בעצם בראוניז בהיר?

    כי יש מתכון לבלונדיז של שכוות בצק עם שוקולד חום בפנים, אז מה זה בלונדיז?

    תודה!

    1. כן זה בראוניז בהיר משוקולד לבן במקום שוקולד מריר.
      יש גם בלונדיז שכבות אבל זה לא זה 🙂

  5. שלום אפרת.
    1.האם מכיוון שהחמאה מומסת ניתן להמיר אותה בשמן?
    2. שאלה לגבי עוגת השוקולד העסיסית שלך:לאור זה שבעוגת חלבה שוקולד הייתי צריכה להוסיף חצי כוס קמח ואז רק נאפתה טוב ואני רואה שגם במתכון של עוגת השוקולד העסיסית יש 2 כוסות מים על אותה כמות קמח,שאלתי היא האם מראש כדאי לי להפחית חצי כוס מים מהרשום במתכון?
    תודה רבה!

    1. היי נעמה,
      1. אפשר להמיר בשליש כוס שמן אבל עם חמאה זה יוצא קצת יותר טעים.
      2. כן אפשר.

  6. היי אפשרת. נראה מדויק ויפה.
    אשמח לשמוח את דעתך על טעם הבלונדיס… בתור מישהי שהשוקולד היחיד שהיא אוהבת זה שוקולד לבן, כל פעם שניסיתי לעשות בלונדיס קיבלתי תגובות פחות מתלהבות וגם אני חשה שהבלונדיס, למרות שמרכיביו מועדפים עלי, פחות מרשים בטעמו מאחיו השחום.
    אשמח לשמוע את תגובתך האישית על הטעם של הריבועיות היפות שיצאו לך
    תודה
    אוסנת

    1. היי אוסנת,
      הבלונדיז אכן פחות מרשים מאחיו השחום, בעיקר כי אנחנו רגילים לטעם ולמרקם של הבראוניז הרגיל ומצפים לאותו הדבר. אני חייבת לציין שגם אני הייתי סקפטית אבל אחרי שזה חוסל אצלי תוך כמה שעות על ידי כל בני הבית הסקפטיות נעלמה 🙂

  7. היי אפרת, אין לי מעבד מזון ולכן לא יכולה לטחון פקאן. מה עדיף לקנות אגוזי מלך טחונים או שקדים טחונים?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר