מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים קינואה

איך מכינים קינואה

איך מכינים קינואה?

איך מכינים קינואה

קצת על הקינואה..

ישנם 3 סוגים עיקריים של קינואה. קינואה לבנה, קינואה אדומה וקינואה שחורה.

לקינואה הלבנה יש את הטעם העדין ביותר והיא גם רכה יותר לאחר שמבשלים אותה ויכולה לשמש כתחליף לאורז במאכלים שונים.

הקינואה האדומה והקינואה השחורה בעלות טעם חזק יותר ומאחר והן שומרות על צורתן הן מתאימות יותר לסלטים.

מבחינת ערכים תזונתיים של קינואה, מדובר בסוג של דגן ללא גלוטן והיא מכילה המון מינרלים, חלבונים וסיבים תזונתיים.

 

איך מבשלים קינואה?

אפשר לבשל קינואה כמו שמבשלים פסטה, בתוך מים רותחים ולאחר שהיא מתרככת, מסננים מעודפי המים ואפשר להכין כמו שמבשלים אורז ולבשל אותה עם 2 כוסות מים על כל כוס קינואה.

אפשרות בישול קינואה ראשונה:

חומרים:

1 כוס קינואה לבנה

כפית מלח (אל דאגה, רק חלק מהמלח ייספג בקינואה והיתר ישטף החוצה עם המים)

6 כוסות מים

אופן הכנה:

-מניחים את הקינואה במסננת ושוטפים מתחת לברז במשך כדקה. מסננים.

-שופכים לסיר בינוני את המים והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבים).

-מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).

אפשרות בישול קינואה שניה:

חומרים:

1 כוס קינואה לבנה

2 כוסות מים

חצי כפית מלח

כפית שמן זית/קנולה

אופן ההכנה:

-מניחים את הקינואה במסננת ושוטפים מתחת לברז במשך כדקה. מסננים.

-מחממים בסיר את הקינואה עם כפית שמן במשך כחצי דקה, תוך כדי ערבוב.

-מוזגים את המים ומתבלים במלח, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מרימים את המכסה ומפרידים את הגרגירים בעזרת מזלג.

*לאחר הבישול הקינואה הופכת לשקופה.

איך מכינים קינואה

מתכונים עם קינואה:

קציצות קינואה

קינואה עם גזר 

 

>> חזרה לתפריט "איך להכין".

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

28 תגובות

הוסף תגובה
    1. מטגנים בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים קוביות חזה עוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים כוס קינואה שטופה ומסוננת ומערבבים. מתבלים בכפית שטוחה מלח, חצי כפית כמון (אם אוהבים) ומעט פלפל שחור. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות

  1. היי אפרת,
    האם הקינואה יוצאת אותו הדבר השני הדרכים שציינת?
    ניסיתי להכין קינואה כמה פעמים ולצערי על אף שהיא יוצאת טעימה, זה במרקם נורא דייסתי… אני תמיד מכינה אותה כמו אורז ועם טיגון של ירקות לפני באותו הסיר.
    אני חושבת לנסות את הדרך של בישול כמו פסטה. זה אמור לצאת במרקם יבש יותר?

    תודה לך!

    1. היי עופרה,
      אם מכינים את הקינואה בשיטה כמו שמכינים אורז היא אכן יוצאת עיסתית.
      ממליצה לך לנסות את השיטה הראשונה כמו שמבשלים פסטה, לאחר מכן לסנן את הקינואה ולזלף מעל שמן זית. בעזרת מזלג להפריד את הקינואה זו מזו.
      יום מקסים 🙂

    2. יש כאן טעות בסיסית במתכון ולכן לא יוצא לך טוב. המתכון הנכון הוא על כל כוס קינואה, כוס וחצי מים. ובישול מכסימום 10 דקות, אחרת יוצא דייסה!

  2. שלום אפרת קודם כל המתכונים מעולים תודה רבה! רציתי לדעת לגבי הקינואה למה אפשר להוסיף אותה בארוחה (קינואה לבנה)

    1. היי שושן,
      קינואה אפשר לאכול במקום אורז אם מגישים אותה חמה, הכוונה שמה שמתאים לצד אורז יכול ללכת עם קינואה.
      אפשר גם להגיש אותה קרה כמו סלט ואז זה יכול להיות כתוספת לצד כל ארוחה.

  3. היי אפרת,
    האם המים צריכים להיות רותחים כששופכים אותם מעל הקינואה?והאם אפשרי להכין עם גזר את הקינואה?
    תודה רבה על המתכונים.

    1. כן, רצוי מים רותחים ואפשר לבשל גזר עם הקינואה (אגב, אני מתכוונת בהמשך להוסיף מתכונים נוספים וטעימים עם קינואה).

  4. שלום אפרת, לאחר ששוטפים את הקינואה בצורת ההכנה השניה צריך לחכות עד שהיא תתייבש לפני שממשיכים בהכנה?

  5. 4 כוסות מים??
    אני מכינה קינואה המון המון זמן ובכל מתכון כתוב 2 כוסות. אין סיבה להוריד מים. היא סופגת את המים ויוצאת אוורירית ונפלאה. מבשלים כמו אורז 1:2.

    1. היי נחמה,
      שימי לב שהבישול הוא כמו שמבשלים פסטה. לא כל המים נספגים בקינואה ולאחר שהקינואה מוכנה מסננים אותה מעודפי המים.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר