מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים פסטה

איך מכינים פסטה

איך מכינים פסטה?

איך מכינים פסטה

גם פסטה קנויה צריך לדעת להכין ולבשל בצורה נכונה, שלא תהיה מבושלת מידי ושלא תהיה קשה.

מתכון בסיסי לבישול פסטה:

חומרים:

500 גרם פסטה מכל סוג

כף שמן

חצי כפית מלח

אופן הכנה:

1. ממלאים סיר גדול עם מים (עד גובה כ2/3 מהסיר), מוסיפים שמן ומלח ומחממים על אש גבוהה.

2. כשהמים רותחים (מבעבעים), מוסיפים בזהירות את הפסטה ומבשלים עד שהפסטה מתרככת ונעשית ראויה לאכילה (בסביבות 10 דקות, הזמן משתנה לפי סוג הפסטה). יש לערבב מידי פעם במהלך הבישול.

3. מעבירים למסננת, שוטפים כ-10 שניות מתחת למי ברז קרים ומפזרים מעל כ-2 כפות שמן זית. מערבבים מעט עם מזלג (השטיפה במים עוצרת את תהליך הבישול ומסייעת למניעת הדבקות. גם התיבול בשמן זית נועד למנוע מהפסטה להידבק אחת לשניה).

*בטח שמעתם את המושג "אל דנטה" בהקשר של בישול פסטה. אל דנטה הכוונה לשלב שבו השיניים עדיין מרגישות את הפסטה בזמן הנגיסה. בזמן זה יש לעצור את הבישול ולסנן את הפסטה. צריך לקחת בחשבון שאם בכוונתכם להעביר את הפסטה המוכנה לרוטב החם, היא ממשיכה להתבשל ברוטב.

 

מתכוני פסטה מומלצים:

ספגטי בולונז

פסטה ברוטב עגבניות

פשטידת פסטה

סלט פסטה קר

פסטה מוקרמת

פסטה ברוטב שמנת ופטריות

לכל מתכוני הפסטה באתר לחצו כאן – מתכון לפסטה.

 

>> חזרה לתפריט "איך להכין".

 

איך להכין פסטה, איך מבשלים פסטה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

9 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת
    ראשית אודה על אתר מדהים!
    אני רוצה להכין פסטה לארוחת הערב, האם ניתן לבשל אותה מראש ולאחר כמה שעות להכין רוטב ואז לבשל? אם כן להכניס את הפסטה למקרר?

    1. כן אפשר. לאחר בישול הפסטה שימי אותה במסננת ותשטפי במי ברז. סנני היטב ותפזרי מעל כ-2 כפות שמן זית וערבבי קצת עם המזלג.
      את הפסטה את יכולה לשמור מחוץ למקרר (אם זה עד הערב), בתוך קערה עטופה בניילון נצמד.

  2. לאחר שהמים רתחו והוספנו את הפסטה יש לחכות שהמים ירתחו שוב ואז לבשל אותה כפי שכתוב בהוראות או למדוד את זמן הבישול מבלי לחכות לרטיחה שניה של המים

  3. היי אפרת,
    אשמח לדעת האם זה תקף גם לפסטה מקמח מלא?
    משום מה הפסטה יוצאת לי "קשה" ולא רכה כמו שאני אוהבת.

    1. היי ענת,
      זה רלוונטי גם לבישול פסטה מקמח מלא. יש לבשל אותה עד שהיא נעשית רכה. לפעמים זה לוקח גם יותר מ10 דקות.

  4. לאחר השטיפה אני יכול להשתמש בשמן רגיל? אני חושש שהפסטה תקבל את הטעם של השמן זית (הלא כל כך מהנה)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר