מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מבשלים עדשים

איך מבשלים עדשים

איך מבשלים עדשים?

עדשים כתומות (אדומות)

עדשים כתומות

המהירות ביותר מבחינת הבישול. הן מתפוררות ואינן שומרות על צורתן ולכן יותר מתאימות למרקים שכן מסמיכות את המרק. בדר"כ אין צורך בבישול מוקדם, הן מתבשלות יחד עם התבשיל/מרק.

 

 

 

עדשים שחורות

עדשים שחורות

שומרות על צורתן בבישול והמרקם שלהן נגיס יותר. מתאימות כמעט לכל תבשיל, מרקים, אורז, בורגול, סלטים וכו'. מומלץ לבשל אותן לפני בנפרד מאחר והן צובעות את מי הבישול בשחור. זמן הבישול – 25 דקות עד 40 דקות (תלוי בטריות שלהן).

 

 

 

עדשים ירוקות

עדשים ירוקות

שומרות על צורתן אך רכות יותר מהעדשים השחורות. זמן הבישול מעט ארוך יותר משל השחורות – 30 דקות עד 45 דקות (תלוי בטריות שלהן).  ניתן להשתמש בהן כמעט לכל תבשיל בדומה לעדשים השחורות.

 

 

 

השריית עדשים:

לא חייבים להשרות עדשים במים פושרים אלא אם כן יש לכם זמן ואז זה גם יכול לקצר את משך הבישול.

איך מבשלים עדשים?

מניחים את העדשים בסיר וממלאים במים (מאחר והעדשים סופחות מים בזמן הבישול- רצוי שהמים יעלו על גובה העדשים ב5 ס"מ לפחות). מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים (מבעבעים), מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לבשל עד שהעדשים מתרככים (פשוט טועמים אותם). כשמבשלים עדשים במים אין להוסיף מלח למי הבישול מאחר והמלח מעכב את התרככותן.

כמובן שניתן לחסוך את זמן הבישול ולהשתמש בעדשים משקית קפואה אך קחו בחשבון שגם עדשים אלה אינן רכות לגמרי וזקוקות לבישול של 10 דקות לפחות.

 

מתכונים מומלצים:

מרק עדשים כתומות

מרק עדשים ירוקות

סלט עדשים שחורות ובטטה

 

>> חזרה לתפריט "איך להכין".

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

31 תגובות

הוסף תגובה
  1. שאלה,
    בישלתי כעת עדשים שחורות ובורגול יחד, זה אכן התרכך אך יצא כמו דייסה.
    רציתי לטגן בצל ואז להוסיף את העדשים והבורגול.
    זה בסדר שזה כמו דייסה או שזה לא טוב?
    מה עושים? זורקים? ממשיכים בתוכנית?
    תודה:)

  2. שלום אפרת!
    קודם כל תודה רבה על האתר והמתכונים הטעימים, אני תמיד נעזרת בך ולא יוצא לי להגיב. מברכת אותך שתמיד תהיה לך השראה למתכונים טובים שכולם יהנו מהם (:

    רציתי לשאול, אני רוצה להוסיף עדשים כתומות לאורז. אם אני מוסיפה כוס וחצי מים לכוס אורז, כמה מים אני צריכה להוסיף לחצי כוס עדשים כתומות כדי שיספגו עם האורז?
    ואם אני מוסיפה גזר וקישוא כמה מים לדעתך כדאי להוסיף?

    תודה רבה!! וסליחה אם זה יותר מידי.. אני מתנסה בבישול לפי הדמיון שלי אז ההיגיון חשוב (:

    1. היי תהילה,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      את יכולה לשים כוס אורז לבן, חצי כוס עדשים כתומות (שטופות היטב ומסוננות), גזר מגורד, קישוא מגורד ו-2 כוסות מים.
      אפשר גם לטגן בצל לפני ו/או להוסיף 2 שיני שום כתושות.
      לגבי תיבול, יש לשים שני שליש כפית מלח, רבע כפית כורכום, שליש כפית כמון ומעט פלפל שחור (כמובן שהתבלינים זה לפי מה שאת אוהבת).
      שבוע נפלא!

  3. מתכון מנצח: נזיד עדשים

    לטגן עם כפית קטנה של שמן קנולה בצל \ סלרי \ גזר \ אפונה \ פלפל חריף (לתימנים שבנינו)

    בנפרד יש להתריח עדשים בשלושה צבעים ל25 דקות [ כמובן שאת העדשים הכתומות יש להוסיך 10 דק' לפני הסיום]
    לאחר בישול העדשים יש להוסיף את הירקות לתבשיל לערבב להוסיף כורכום מלח פלפל מרק עוף (לבחירה)

    1. היי רינת,
      אם אלה היו עדשים כתומות השטיפה היתה חשובה אבל בעדשים ירוקות פחות. הכל בסדר.

  4. היי , אפשר לבשל במים מלוחים עדשים ירוקות? ומה ההשפעה של המלח על העדשים בזמן הבישול שבגלל ממליץ לבשל בלי מלח? תודה מראש 🙂

    1. עדיף לא להוסיף מלח בזמן הבישול כי המלח מעכב את ההתרככות של העדשים.
      לאחר שהעדשים מוכנות ורכות למאכל ניתן להוסיף מלח.

  5. 1. כמה מים צריך להוסיף לבישול עדשים בכדי שכל המים יספגו ע"י העדשים (ירוקות), כלומר בלי שיהיה צורך לסנן מים שנותרו בסיום בישול העדשים?
    2. לא הבנתי האם צריך לבשל עם מכסה מעל הסיר או לא.
    אשמח לעזרתך(:

    1. היי דרורית,
      1. בסביבות 2 כוסות מים על כל כוס עדשים.
      2. אין צורך לכסות בשיטת הבישול הראשונה. אם רוצים שכל המים ייספגו בעדשים עדיף לכסות ולבשל על אש בינונית נמוכה.

  6. קניתי עדשים מנומרות – נראה לי משהו בין עדשים שחורות לירוקות (חומות).
    איך מבשלים אותן – מבחינת זמנים וכו'?

    תודה רבה!

    1. היי,
      אין צורך להשרות אותן לפני. יש לבשל במים רותחים במשך 25-30 דקות.

  7. היי, יש לי שאלה, עדשים שחורות יכולות לדעתך להתאים למרק חרירה מרוקאי? במקום העדשים הירוקות? תודה רבה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר