מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים אורז

איך מכינים אורז

איך מכינים אורז בסיר?

איך מכינים אורז

אם רוצים אורז אחד אחד- הוא חייב להיות אורז לבן מהסוג הארוך כי בסוגים אחרים כמו עגולים יש יותר עמילן.

*אני ממליצה על אורז בסמטי, אורז יסמין או אורז פרסי.

יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק– כמו טפלון או סיר יציקה.

מתכון לאורז לבן (בסיסי):

כוס אורז לבן

כוס וחצי מים רותחים

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור 

אופן הכנה:

  1. מניחים את האורז במסננת ושוטפים כדקה מתחת לברז במים קרים. שמים את המסננת על הקערה ומניחים לאורז להתייבש לגמרי.
  2. מחממים כף שמן על כל כוס אורז ומערבבים את האורז עם השמן במשך כדקה על אש בינונית-גבוהה.
  3. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים לאש הכי נמוכה ומכסים את הסיר.
  4. מבשלים 20 דקות בדיוק. מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות.
  5. מרימים את המכסה ובעזרת מזלג או כף עץ מערבבים בעדינות את האורז.

 

מתכונים עם אורז לבן:

אורז אדום

אורז צהוב

אורז עם גזר

אורז עם ירקות

מתכון למג'דרה

 

>> חזרה לתפריט "איך להכין".

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

27 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    השאלה שלי גם לגבי המתכון הבסיסי הנ"ל וגם לגבי כל פעם שאת רושמת (או במקומות אחרים) 'להעביר/להוריד לאש נמוכה /הכי נמוכה' – האם הכוונה להנמיך את הלהבה או להעביר את הסיר ללהבה הקטנה ביותר? את רוב הדברים אני מכינה פשוט על הלהבה הגדולה ביותר שגם כשמנמיכים אותה לאש קטנה היא לא כל כך קטנה…
    מקווה שהבנת את שאלתי, ותודה על הכל!

    1. היי עדי,
      כשאני רושמת להנמיך את האש אני בדר"כ מתכוונת לכיריים (עיגול) בגודל בינוני על להבה הכי נמוכה.

  2. היי במתכון רשום "כוס וחצי מים רותחים" ו אז "הוסיפו את המים

    זה ניסוח ממש מבלבל, הרתחתי מים והוספתי מים רותחים.
    ואז בהמשך המתכון כתוב " ומביאים לרתיחה" אז הייתי אמור לשים מים קרים?

    1. זה בסדר, עשית נכון.
      לאחר שמוסיפים מים רותחים לסיר האורז, הטמפ' יורדת ויש להביא לרתיחה שוב.

    1. 500 גרם = 2.5 כוסות אורז.
      2.5 כפות שמן
      ¾+3 כוסות מים
      כפית וחצי מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
      *יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

  3. פשוט יישר כח גדול על כל המתכונים
    לגבי האורז מה העניין לשטוף ולייבש?
    וכמו כן איך יש אפשרות להכין בלי לחכות עד שיתבייש לגמרי האורז?
    פשוט וקח הרבה זמן עד שהאורז מתייבש לגמרי
    תודה רבה

    1. היי אורי,
      שטיפת האורז היא לא חובה.
      ואם שוטפים לא חייבים לייבש לגמרי. מספיק לשים כמה דקות במסננת.

  4. שלום,
    ראשית תודה רבה על האתר, המתכונים ממש מדויקים, ואני קוצר הרבה מחמאות 🙂
    בנוסף רציתי לשאול כמה זמן הבישול של האורז אם אני עושה מתכון כפול של שתי כוסות.

    תודה,
    אלחנן

    1. היי אלחנן,
      זמן הבישול המומלץ הוא 25-30 דקות + 10 דקות סיר מכוסה, אש כבויה.
      שנה טובה 🙂

    1. 4.5 כוסות מים רותחים וכפית וחצי מלח. כרבע כפית שטוחה פלפל שחור.

  5. תודה על כל המתכונים הטובים.
    החלפתי תנור ומאז האורז לא יוצא לי טוב.אני עושה הכל לפי ההוראות.אבל הוא לא יוצא אחד אחד.
    הלהבה החדשה יותר קטנה .אני מבשלת בדיוק 20 דקות.יש לך עיצה?

    1. היי שרית,
      יכול להיות שזה בגלל הלהבה. נסי פעם הבאה בכלל לא לשטוף את האורז ולטגן אותו כמו שהוא במשך 2 דקות ואז לשפוך מים רותחים ולהמשיך כרגיל. בתום הבישול לא לשכוח לכסות את הסיר במגבת ל10 דקות.
      תשתמשי בסיר מסוג טפלון או מתכת יציקה ולא בנירוסטה או בסיר עם ציפוי שבדר"כ נדבק.
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר