מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 4, 2017
Last modified:דצמבר 4, 2017

Summary:

מתכון לבייגלה ירושלמי טעים בטירוף

בייגלה ירושלמי

מצרכים (7-8 יחידות):

500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות)

שקית שמרים יבשים (11 גרם)

3 כפות סוכר

חצי ביצה טרופה (*לטבעונים/רגישים לביצים – ניתן לוותר על הביצה ולהוסיף 2-4 כפות מים)

כוס מים חמימים (240 מ"ל)

3 כפות שמן זית

כפית מלח

לציפוי: חצי ביצה טרופה, שומשום (*לטבעונים/רגישים לביצים – במקום ביצה טרופה אפשר להבריש בכף שמן+3 כפות מים)

אופן הכנה:

-מערבבים בעזרת כף את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר ומערבבים.

-מוסיפים חצי ביצה טרופה ומים ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתגבש. מוסיפים שמן ומערבבים. לשים עם הידיים במשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך, גמיש ומעט דביק (אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). מוסיפים מלח בצורה אחידה וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות (כמובן שאפשר ומומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה).

-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומניחים לו לתפוח כשעה.

-מחלקים את הבצק ל 7-8 כדורים שווים. מכל כדור יוצרים גליל באורך של כ-25 ס"מ או בייגלה (יוצרים חור באמצע כל כדור בצק ומרחיבים את החור לקבלת צורה של בייגלה). מניחים על נייר אפיה במרווחים קלים.

-מכסים במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה (לאחר 20 דקות יש להדליק את התנור ל200 מעלות).

-מברישים כל גליל/בייגלה בחצי ביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.

-מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.

בייגלה ירושלמי

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

143 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת

    אז לא כדאי להכין מחצי קמח כוסמין לבן וחצי קמח כוסמין מלא?
    (מניסיון יוצא בצק לא נוח לעבודה )

    אפשרי מקמח כוסמין מלא כולו? (קראתי באחת מתשובתייך שאם הבצק כולו מקמח כוסמין מלא ולא קמח רגיל מלא אפשר רק קמח כוסמין מלא בלי לשלב קמח לבן או קמח כוסמין מלא הבנתי נכון?
    תודות .

    1. אפשר להכין מקמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא אבל את המים כדאי להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
      אם הבצק כולו מקמח כוסמין לבן אז אין בעיה. אם זה קמח כוסמין מלא אז כדאי לשלב 2.5 כוסות קמח כוסמין + 1 כוס קמח לבן.

  2. היי
    במידה ומשתמשת בשמרים טריים משקית האם צריך גם להכין באותה דרך שהצעת למישהי לערבב עם סוכר (הכונה לקוביית שמרים ) ולהניח בצד ?

    האם אפשר להפחית מהשמן או להמנע בכלל?

    בעבר ניסיתי מתכונים עם 70 אחוז קמח כוסמין ושמרים טריים משקית ושמן זית והטעם טעם לוואי יצא מדוע?

    תודה וחג שמח .

    1. אם אלה שמרים טריים בגרגירים אז תשתמשי בהם כמו בשמרים יבשים ופשוט תוסיפי אותם ישירות לקמח (יש לשים 25 גרם).
      מניחה שאפשר להפחית לכף וחצי שמן זית.
      לא אמור להיות לזה טעם לוואי. אולי שמן הזית שהשתמשת בו היה עם טעם חזק? או ששמת יותר מידי שמרים?

    1. כן. אפשר לשים חצי קוביה (25 גרם).
      את השמרים יש לפורר בעזרת כף/מזלג עם כף סוכר עד שהעיסה הופכת למרקם משחתי. לאחר מכן להוסיף חצי כוס מים חמימים, לערבב ולהניח בצד. לאחר 10-15 דקות התערובת אמורה לתסוס ואמור להווצר מן קצף עדין (אם אין קצף- השמרים לא תקינים ואין להשתמש בהם).
      את תערובת השמרים שתססה יש לערבב עם 3.5 כוסות קמח ו-2 כפות סוכר (כף סוכר אחת כבר השתמשת לערבוב עם השמרים). מוסיפים ביצה, חצי כוס מים חמימים וממשיכים כרגיל לפי המתכון.

    2. תודה רבה
      על הקוביה רשום 25 קניתי כזה מארז כפול שעל כל 1 רשום 25 אז לשים קוביה או חצי קוביה.
      ועוד שאלה זה יכול להיות טוב עם קמח כוסמין גם?
      מאז שגיליתי את האתר שלך אני לא מפסיקה לאפות הכל תמיד טעים ומוצלח🙏

    3. אם קוביה = 25 ג' אז שימי קוביה.
      אם זה קמח כוסמין לבן אין בעיה.
      אם זה קמח כוסמין מלא אז כדאי לשים 2.5 כוסות קמח כוסמין + 1 כוס קמח רגיל.
      מאחר וקמח כוסמין סופח מים אחרת ממליצה להתחיל בשני שליש כוס מים ולהוסיף יותר בהדרגה ולפי הצורך.

  3. שלום. האם אפשר להכין את הבצק מראש? ואם כן- איך את ממליצה לאחסן.
    אני רוצה שיהיה לי מוכן ולהכניס לתנור כל פעם שצריך.
    תודה

    1. אפשר להכין את הבצק, להתפיח אותו התפחה ראשונה ולעצב צורה. לאחר מכן ניתן להקפיא (יש לכסות היטב).
      לפני האפיה יש להוציא להפשרה בחוץ ולהתפיח התפחה שנייה.
      לאחר מכן אפשר לאפות.
      אפשר גם להקפיא את זה אפוי. זה נשמר עד 3 שבועות עטוף היטב.

  4. היי אפרת,
    תודה על המתכונים.
    כמה זה 11 גרם?
    אשמח עם תוכלי לעזור לי בהמרה של 600 גרם קמח לכוסות.
    תודה ושבת שלום

    1. 11 גרם = כף מלאה שמרים יבשים.

      600 גרם קמח לבן
      כף גדושה שמרים (13 גרם)
      3.5 כפות סוכר
      חצי ביצה טרופה
      כוס מים חמימים + 5 כפות מים (290 מ"ל)
      4 כפות שמן זית
      כפית מלאה מלח

      שבת שלום 🙂

  5. היי אפרת,

    כמה זמן אפשר לשמוע אותן במקפיא? ואיך אפשר לשמור אותן? האם יש שקיות מיוחדות או כלי אחר מתאים?

    תודה! 🙂

    1. אפשר להשתמש בשקיות הקפאה או לעטוף בשקית כפולה ולסגור היטב.
      ההמלצה להקפיא עד 3 שבועות. יכול להישמר גם יותר אבל אח"כ כבר הטעם מתחיל להיפגע.

  6. אפרת, תודה רבה רבה על מתכונים מאלפים.
    הבייגלים יצאו מעולים. אני מבשלת המון מהמתכונים שלך ותמיד התוצאות משובחות ביותר.
    את משמחת אותי ואת כל משפחתי, אשרייך!
    לילך

  7. ניסיתי הרבה מתכונים והם לא יצאו משהו.
    אבל כשהכנתי את הבייגל יצא טעים ממש.
    תודה רבה.

  8. כרגע מכניסה לתנור מקמח כרגיל! הוספתי עוד קצת מים כדי שלא יהיה יבש ודחוס…יצא בצק מעולה. תכף נראה מה יצא..
    יצא מושלם!!! טעים ברמות ונראה ממש כמו המקור! חבל שלא הכנתי כמות כפולה. 🙂

  9. בוקר טוב אפרת

    מחר אכין את המתכון הזה

    השאלה אם לא אשתמש בשומשום האם זה ישפיע על המרקם יצא פחות רך?

    ודבר להכין רק לשניים האם להכין אותו דבר רק העל בחצי כמות (מים קמח וכדומה ) ?

    תודה לך וחג שמח

    1. השומשום לא משפיע על המרקם, רק מוסיף לטעם.
      וכן, אפשר להכין מחצית מכל הכמויות.
      פורים שמח 🙂

  10. היי, מעוניינת להכין לאימי שנמנעת מסוכר. את מאמינה שיש אפשרות ? ואם לא, אז מתכון למאפה אחר ?

  11. אם רוצה להכפיל כמות אז שמה 4 כפות שמרים יבשים?

    ויש לי קמח של שטיבל "קמח לחלה" – עדיף להשתמש בלבן רגיל או שזה בסדר?

    1. אלה אותן כמויות אבל מה רשום עליו?
      אם זה קמח שמרים אז יש לוותר על השמרים.

  12. הי אפרת, הכנתי מקמח כוסמין ויצא מעולה.
    איך כדאי לאחסן את הבייגלה כדי לשמור על הטריות לכמה ימים? במקפיא?

  13. היי אפרת
    מה אפשר במקום הסוכר האם סוכר חום הולך
    והאם חייב שמן
    ולסיום האם מספיק להשתמש ב9 גרם שמרים יבשים יש לי בקופסא אחת במקום 11 גרם
    תודות לך

    1. אפשר לשים סוכר חום.
      כדאי לשים עם שמן אבל אפשר גם להכין בלי.
      לגבי השמרים, תשתמשי במה שיש לך.

    1. הסוכר טוב לפעולת השמרים לכן כדאי להוסיף לפחות כפית.
      אפשר להמתיק במייפל טבעי או דבש ולשים 2 כפות או 3 כפות אם את רוצה שזה יהיה מתקתק יותר.

  14. שלום, רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בקמח שמרים של אסם לפיצה ופוקאצ'ות במרום קמח לבן ושמרים.?
    תודה:)

  15. הי אפרת, זה ייצא טוב עם קמח כוסמין? האם לשנות משהו בכמויות? תודה רבה! חייבת לציין שהאפשרןת לכתוב תגובות ולשאול שאלות, מאוד מועילה! מיכל

    1. כן אפשר. מאחר וקמח כוסמין סופח מים אחרת אני ממליצה להתחיל בשני שליש כוס מים ולהוסיף יותר בהדרגה ולפי הצורך.

  16. יצא מדההיםםם!!!!!!!!!!!
    הכנתי בשבוע שעבר כמות די גדולה ונגמר בשנייה!
    אגב, הגשתי עם גבינות מתובלות – כל החבר'ה נהנו ושיבחו את המתכון ולכן פה זו הזדמנות מצויינת להוקיר לך תודה, אפרת המקסימה!
    יום מקסים!!

  17. היי
    אפשר לשים דבש במקום סוכר פשוט נגמר הסוכר…
    ואם עם מתי לשים אותו?
    תודה. האתר מושלם!!

    1. היי,
      קילו קמח לבן
      2 שקיות שמרים יבשים (22 גרם)
      6 כפות סוכר
      ביצה
      2 כוסות מים חמימים (480 מ"ל)
      6 כפות שמן זית
      2 כפיות מלח
      לציפוי: ביצה טרופה, שומשום
      יום מקסים 🌷

  18. כל כך נראה טוב!!!
    איך מומלץ לשמור אותם?להקפיא? זה מתאים גם לצורות אחרות?לחמניות?
    אפשר להכין קילו מזה? זמן ההתפחה יתארך?
    תודה 🙂

    1. היי שיר,
      אפשר להכין צורות אחרות, גם לחמניות.
      זה נשמר בחוץ בשקית אטומה כיומיים. אם רוצים לשמור ליותר זמן מומלץ להקפיא.
      אפשר להכפיל כמויות. זמן ההתפחה לא משתנה.

    2. הכנתי ובמקום סוכר שמתי סילאן והתוצאה ברוך השם הייתה מעולה! יצא מ ד ה י ם !
      כולם נדלקו ואני פשוט מרוצה!
      תודה רבה רבה!!

  19. היי אפרת,
    אם אני רוצה להכין במתכון הזה באגט/לחמנית אצבע ארוכה כמו בתמונה
    איך עושים את הצורה הזאת הכוונה יהיה צורך בלרדד את הבצק לעלה לקפל ולגלגל או רק לשחק עם הבצק
    עד לקבלת הצורה הרצויה?
    תודה סימה

    1. היי סימה,
      אין צורך לרדד את הבצק. מספיק לקחת ממנו חתיכה ולעצב צורה שרוצים.

  20. יצא מושלם!!למה מצאתי את האתר הזה רק עכשיו!הבייגלה יצא מושלם.היה אמור להיות לחג אבל נגמר היום:)

    1. כדאי לשים לפחות כף סוכר אחת. זה גם מאזן את הטעם וגם מסייע לפעולת השמרים.

  21. שלום אפרת. המתכונים שלך הם מעולים ממש ועוזרים לי (בתור עצלנית מטבח אבל אוהבת לאכול ולהגיד שהכנתי…)😉 אני מחפשת מתכון ללחמניות או פיתות או בגטים עם חמאה. יש כזה דבר? תודה רבה על הכל! תבורכי מפי עליון.

    1. היי אדל,
      קודם כל תודה, אני שמחה לשמוע 🙂
      יש מתכון ללחמניות טעימות ופיתות שאפשר להמיר בהן את השמן לחמאה. זאת הכוונה?
      לחמניות מתוקות
      פיתות בתנור
      מתכון לחלה (אפשר להכין מהבצק לחמניות)
      בכל אחד מהמתכונים שצירפתי אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת במקום השמן.

    2. תודה רבה! כן זה בערך הכוונה. אני רוצה שיהיה לזה טעם של חמאה קצת… ובביגלה, גם אפשר? זה נראה שיוצא הרבה מכמות קטנה והם נראות טעימות ודורשות אכילה…

    3. כן בטח. בבייגלה מספיק לשים 30 גרם חמאה מומסת ואחרי שהבייגלה יוצאים מהתנור (בעודם חמים) אפשר למרוח מעל חמאה מומסת.

  22. שלום אפרת
    אני רוצה להכין בכמות של הפרשת חלה, כלומר בערך 2.5 קילו. אם אכפיל הכל בחמש זה יצא טוב?

    1. כן. אני רק ממליצה לרשום קודם על דף את הכמויות למניעת בלבול.
      בגלל שזאת כמות גדולה חשוב ללוש את הבצק כמה שיותר. ככל שתלושי את הבצק יותר כך התוצאה תצא יותר מוצלחת.

    1. אני חושבת שכן אבל בתור התחלה הייתי משלבת ושמה 2.5 כוסות קמח מלא וכוס קמח לבן. אם יוצא מוצלח, פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות הקמח המלא.
      שבוע נפלא 🙂

  23. עוד לא ניסיתי (בהחלט מחכה להזדמנות) אבל נראה לי שלפזר מעל השומשום קצת מלח גס יכול לשדרג ממש!!

  24. יוצא מן הכלל!
    הכנתי עםם קמח כוסמין ויצא קריספי וטעים!

    בכלל אני נהנית מה"עשר דקות" האלה, גם כשזה לוקח יותר זמן 😉

  25. מתכון מצוין. ערבבתי חצי קמח מלא וחצי לבן. הבצק נוח מאוד לעבודה. מוצלח מאוד.

    1. היי בתיה,
      אני חוששת שעם קמח מלא 100% זה ייצא קצת דחוס. אני חושבת שכדאי לשלב לפחות שליש כמות קמח לבן.

    1. היי חני,
      שוברים את הביצה לקערית או כוס וטורפים עם מזלג. משתמשים רק במחצית מהבלילה ומחצית שניה שומרים לציפוי.

  26. וואוו נראה מעולההה. ושאלה שלא קקשורה למתכון: היכן רצוי לאחסן את השמרים? עד עכשיו אחסנתי במקרר בצנצנת זכוכית.רואה שיש כאלה רושמות שצריך בארן ולא במקרר כי השמרים סופגים לחות במקרר.אשמח לדעתךץתודה

    1. היי ענתי,
      שמרים יבשים רצוי לאחסן במקום קריר ומוצל (בתוך מגירה או ארון במטבח) אבל לא במקרר.

  27. היי, נראה לי שאנסה לארוחת בוקר בשבת!
    האם אפשר להכין את הצק נגיד בשישי בערב ולשמור במקרר ורק בבוקר לאפות?

    1. היי עדי,
      אפשר להכין את הבצק יום לפני, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר עד יום למחרת. ואז למחרת יישאר רק להכין צורה, להתפיח חצי שעה ולאפות.

    1. היי נחמי,
      יכול להיות שאפשר להשתמש בתערובת קמח ללחם ללא גלוטן (כמו "כרגיל" וכו').

    1. היי אודליה,
      כן, אפשר לחתוך אותם באמצע ולמלא.
      אפשר לשלב גם קמח מלא אבל אני ממליצה עד חצי מהכמות.
      ערב נעים 🙂

    1. לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. בתור התחלה הייתי שמה 2.5 כוסות קמח כוסמין + 1 כוס קמח רגיל.
      מאחר וקמח כוסמין סופח מים אחרת ממליצה להתחיל בשני שליש כוס מים ולהוסיף יותר בהדרגה ולפי הצורך.
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר