מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 4, 2017
Last modified:דצמבר 4, 2017

Summary:

מתכון לבייגלה ירושלמי טעים בטירוף

בייגלה ירושלמי

מצרכים (7-8 יחידות):

500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות)

שקית שמרים יבשים (11 גרם)

3 כפות סוכר

חצי ביצה טרופה (*לטבעונים/רגישים לביצים – ניתן לוותר על הביצה ולהוסיף 2-4 כפות מים)

כוס מים חמימים (240 מ"ל)

3 כפות שמן זית

כפית מלח

לציפוי: חצי ביצה טרופה, שומשום (*לטבעונים/רגישים לביצים – במקום ביצה טרופה אפשר להבריש בכף שמן+3 כפות מים)

אופן הכנה:

-מערבבים בעזרת כף את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר ומערבבים.

-מוסיפים חצי ביצה טרופה ומים ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתגבש. מוסיפים שמן ומערבבים. לשים עם הידיים במשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך, גמיש ומעט דביק (אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). מוסיפים מלח בצורה אחידה וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות (כמובן שאפשר ומומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה).

-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומניחים לו לתפוח כשעה.

-מחלקים את הבצק ל 7-8 כדורים שווים. מכל כדור יוצרים גליל באורך של כ-25 ס"מ או בייגלה (יוצרים חור באמצע כל כדור בצק ומרחיבים את החור לקבלת צורה של בייגלה). מניחים על נייר אפיה במרווחים קלים.

-מכסים במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה (לאחר 20 דקות יש להדליק את התנור ל200 מעלות).

-מברישים כל גליל/בייגלה בחצי ביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.

-מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.

בייגלה ירושלמי

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


73 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי
    אפשר לשים דבש במקום סוכר פשוט נגמר הסוכר…
    ואם עם מתי לשים אותו?
    תודה. האתר מושלם!!

    1. היי,
      קילו קמח לבן
      2 שקיות שמרים יבשים (22 גרם)
      6 כפות סוכר
      ביצה
      2 כוסות מים חמימים (480 מ"ל)
      6 כפות שמן זית
      2 כפיות מלח
      לציפוי: ביצה טרופה, שומשום
      יום מקסים 🌷

  2. כל כך נראה טוב!!!
    איך מומלץ לשמור אותם?להקפיא? זה מתאים גם לצורות אחרות?לחמניות?
    אפשר להכין קילו מזה? זמן ההתפחה יתארך?
    תודה 🙂

    1. היי שיר,
      אפשר להכין צורות אחרות, גם לחמניות.
      זה נשמר בחוץ בשקית אטומה כיומיים. אם רוצים לשמור ליותר זמן מומלץ להקפיא.
      אפשר להכפיל כמויות. זמן ההתפחה לא משתנה.

      1. הכנתי ובמקום סוכר שמתי סילאן והתוצאה ברוך השם הייתה מעולה! יצא מ ד ה י ם !
        כולם נדלקו ואני פשוט מרוצה!
        תודה רבה רבה!!

  3. היי אפרת,
    אם אני רוצה להכין במתכון הזה באגט/לחמנית אצבע ארוכה כמו בתמונה
    איך עושים את הצורה הזאת הכוונה יהיה צורך בלרדד את הבצק לעלה לקפל ולגלגל או רק לשחק עם הבצק
    עד לקבלת הצורה הרצויה?
    תודה סימה

    1. היי סימה,
      אין צורך לרדד את הבצק. מספיק לקחת ממנו חתיכה ולעצב צורה שרוצים.

  4. יצא מושלם!!למה מצאתי את האתר הזה רק עכשיו!הבייגלה יצא מושלם.היה אמור להיות לחג אבל נגמר היום:)

    1. כדאי לשים לפחות כף סוכר אחת. זה גם מאזן את הטעם וגם מסייע לפעולת השמרים.

  5. שלום אפרת. המתכונים שלך הם מעולים ממש ועוזרים לי (בתור עצלנית מטבח אבל אוהבת לאכול ולהגיד שהכנתי…)😉 אני מחפשת מתכון ללחמניות או פיתות או בגטים עם חמאה. יש כזה דבר? תודה רבה על הכל! תבורכי מפי עליון.

    1. היי אדל,
      קודם כל תודה, אני שמחה לשמוע 🙂
      יש מתכון ללחמניות טעימות ופיתות שאפשר להמיר בהן את השמן לחמאה. זאת הכוונה?
      לחמניות מתוקות
      פיתות בתנור
      מתכון לחלה (אפשר להכין מהבצק לחמניות)
      בכל אחד מהמתכונים שצירפתי אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת במקום השמן.

      1. תודה רבה! כן זה בערך הכוונה. אני רוצה שיהיה לזה טעם של חמאה קצת… ובביגלה, גם אפשר? זה נראה שיוצא הרבה מכמות קטנה והם נראות טעימות ודורשות אכילה…

        1. כן בטח. בבייגלה מספיק לשים 30 גרם חמאה מומסת ואחרי שהבייגלה יוצאים מהתנור (בעודם חמים) אפשר למרוח מעל חמאה מומסת.

  6. שלום אפרת
    אני רוצה להכין בכמות של הפרשת חלה, כלומר בערך 2.5 קילו. אם אכפיל הכל בחמש זה יצא טוב?

    1. כן. אני רק ממליצה לרשום קודם על דף את הכמויות למניעת בלבול.
      בגלל שזאת כמות גדולה חשוב ללוש את הבצק כמה שיותר. ככל שתלושי את הבצק יותר כך התוצאה תצא יותר מוצלחת.

    1. אני חושבת שכן אבל בתור התחלה הייתי משלבת ושמה 2.5 כוסות קמח מלא וכוס קמח לבן. אם יוצא מוצלח, פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות הקמח המלא.
      שבוע נפלא 🙂

  7. עוד לא ניסיתי (בהחלט מחכה להזדמנות) אבל נראה לי שלפזר מעל השומשום קצת מלח גס יכול לשדרג ממש!!

  8. יוצא מן הכלל!
    הכנתי עםם קמח כוסמין ויצא קריספי וטעים!

    בכלל אני נהנית מה"עשר דקות" האלה, גם כשזה לוקח יותר זמן 😉

  9. מתכון מצוין. ערבבתי חצי קמח מלא וחצי לבן. הבצק נוח מאוד לעבודה. מוצלח מאוד.

    1. היי בתיה,
      אני חוששת שעם קמח מלא 100% זה ייצא קצת דחוס. אני חושבת שכדאי לשלב לפחות שליש כמות קמח לבן.

    1. היי חני,
      שוברים את הביצה לקערית או כוס וטורפים עם מזלג. משתמשים רק במחצית מהבלילה ומחצית שניה שומרים לציפוי.

  10. וואוו נראה מעולההה. ושאלה שלא קקשורה למתכון: היכן רצוי לאחסן את השמרים? עד עכשיו אחסנתי במקרר בצנצנת זכוכית.רואה שיש כאלה רושמות שצריך בארן ולא במקרר כי השמרים סופגים לחות במקרר.אשמח לדעתךץתודה

    1. היי ענתי,
      שמרים יבשים רצוי לאחסן במקום קריר ומוצל (בתוך מגירה או ארון במטבח) אבל לא במקרר.

  11. היי, נראה לי שאנסה לארוחת בוקר בשבת!
    האם אפשר להכין את הצק נגיד בשישי בערב ולשמור במקרר ורק בבוקר לאפות?

    1. היי עדי,
      אפשר להכין את הבצק יום לפני, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר עד יום למחרת. ואז למחרת יישאר רק להכין צורה, להתפיח חצי שעה ולאפות.

    1. היי נחמי,
      יכול להיות שאפשר להשתמש בתערובת קמח ללחם ללא גלוטן (כמו "כרגיל" וכו').

    1. היי אודליה,
      כן, אפשר לחתוך אותם באמצע ולמלא.
      אפשר לשלב גם קמח מלא אבל אני ממליצה עד חצי מהכמות.
      ערב נעים 🙂

    1. לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. בתור התחלה הייתי שמה 2.5 כוסות קמח כוסמין + 1 כוס קמח רגיל.
      מאחר וקמח כוסמין סופח מים אחרת ממליצה להתחיל בשני שליש כוס מים ולהוסיף יותר בהדרגה ולפי הצורך.
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר