מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בייגלה

בייגלהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: בייגלה

Rating:
5
On יוני 16, 2015
Last modified:אפריל 26, 2017

Summary:

פרעצל מהיר – התפחה של 10 דקות בלבד.

בייגלה

מצרכים (12 יחידות):

3 כוסות קמח לבן

כף וחצי שמרים יבשים

כף וחצי סוכר

חצי כוס מים פושרים

רבע כוס שמן

כפית מלח

לציפוי: ביצה טרופה או שמן

לקישוט (לבחירה): שומשום, זעתר, מלח גס

לבישול במים: ליטר מים (כ-4 כוסות), 2 כפות אבקת סודה לשתיה, כף סוכר חום או דבש

אופן הכנה:

הכנת הבצק: מערבבים היטב את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר ומים ומערבבים. מוסיפים רבע כוס שמן ומלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק נוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף עוד מעט מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח). מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת להתפחה קצרה של 10 דקות.

-מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים. חוצים כל חלק לשניים ויוצרים שני נחשים דקים וארוכים. סוגרים לעיגול/טבעת ומהדקים היטב בקצוות. אפשרות נוספת היא להכין צורה של בייגל: יוצרים מכל נחש צורה של U. מצליבים את שתי הקצוות פעם אחת. מצליבים פעם שניה ומהדקים היטב לתחתית הבצק.

הכנת פרצל

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את הבייגל לתנור).

-מניחים בסיר ליטר מים, כף דבש/סוכר חום ו- 2 כפות אבקת סודה לשתיה ומערבבים. מחממים ומביאים לרתיחה (הערה: שימו לב שיש לערבב את הסודה לשתיה עם המים, הסוכר או הדבש  ורק אז להביא לרתיחה).

-כשהמים רותחים (מבעבעים) מניחים בזהירות כל בייגל במים במשך כ-20 שניות (הבייגל אמור לצוף ולתפוח קלות, ניתן לשים במים 2 בייגלה ביחד). מוציאים בעזרת  תרווד (כלי/כף עם חריצים), הופכים ומניחים על נייר האפיה (כאשר הצד שהיה למטה במים יהיה העליון).

הכנת פרצל

-מרססים כל בייגלה בשמן או מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או זעתר ומלח גס.

-אופים בתנור 15-20 דקות, עד להזהבה.

*ניתן להקפיא את הבייגלה לאחר אפיה וקירור לטמפ' החדר. לפני ההגשה להפשיר בחוץ ולחמם אותם מעט בתנור בטמפ' גבוהה (200 מעלות) כדי להחזיר את הפריכות.

לכל אלה שתוהים מדוע צריך לבשל את הבייגלה במים ואבקת סודה לשתיה אז הסיבה היא שזה מה שמעניק לבייגל את המרקם המיוחד שלו (קרום מעט קשה וכהה ואוורירי מבפנים).הסיבה שמוסיפים דבש או סוכר חום למים היא כדי להעניק לבייגל עוד קצת צבע.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

267 תגובות

הוסף תגובה
    1. את יכולה להשתמש באותו אופן.
      אם זה קמח מלא אולי יהיה צורך בקצת יותר מים.
      אם זה קמח כוסמין מלא אולי יהיה צורך בפחות מים.
      לכן תוסיפי את המים בהדרגה ולפי הצורך.

  1. היי אפרת,
    תודה לך על התגובות.
    שאלה נוספת אני משתמשת בטוסטר אובן לכן לא כל הבייגלה יכנסו ביחד יש משמעות לעניין ההוצאה מהמים ןהכניסה לתנור זה חייב להיות מידי או אין משמעות? תודה

  2. וואו אין מילים כמה שזה יצא טעים
    לקחתי את המתכון שלך כי חשבתי שגם ככה יוצא כמות קטנה…בשביל ההתחלה
    אבל יצא מעולה כל כך שאין מצב שלא אעשה שוב ואכפיל את הכמות
    ודרך אגב שמתי סילאן במקום דבש
    וכוס מים שלמה בבצק

  3. רציתי להגיד תודה על המתכון! כמה קל ככה טעים הייתי סקפטית ויצא ממש כמו המקור. בהתחלה הם לא היו קריספיים מבחוץ אז הפעלתי קצת טורבו כשהתנור כבר היה כבוי אבל עוד חם 👌

    1. היי עינת,
      טבילת הפרעצל במים רותחים עם סודה לשתיה תורם למרקם של המעטפת החיצונית אבל אפשר להכין גם בלי.

    1. היי שירה,
      מים תוסיפי רק אם הבצק יוצא יבש או מתפורר.
      זמן ההתפחה לא משתנה.

  4. תודה רבה אפרת על אתר מדהים ומתכונים בהתאם!! שאלה: לכמות כפולה של בייגלים, פשוט להכפיל כמויות שבמתכון?

  5. היי אפרת, מה הגודל בס"מ (בערך) של כל בייגלה אם מכינים 12 יחידות (לפי הכמות במתכון)? חושבת להכין למשלוחי מנות. תודה!

  6. היי אפרת יש לי רק קמח לבן…ואני מתה להכין את הביגלה…ואין לי בבית שמרים כרגע…יש דרך להכין אותם עם קמח לבן או לוותר?

  7. קודם כל רציתי להודות לך על אתר מעולה! אני משתמשת במתכונים שלך המון והם תמיד יוצאים מוצלחים! שאלה לגבי הבייגל , במידה ואין לי מיקסר ניתן ללוש בידיים? ואם אין לי סודה לשתייה אפשר לשים במים אבקת אפייה? זה ייתן את אותו האפקט? תודה מראש וחג חנוכה שמח! 🙂

    1. היי דיקלה,
      אפשר ללוש בידיים.
      לגבי אבקת אפיה אני לא בטוחה אבל אני חושבת שאת יכולה לנסות לשים כף אבקת אפיה.
      חג שמח ❤️

  8. אין על האתר הזה! באמת שרק בזכותו אני מבשלת!! הכנתי את הבייגלה עם חצי קמח לבן וחצי מלא ויצא פשוט מושלם. מצרפת תמונות לפני ואחרי.. תודהההה ❤️❤️❤️❤️

  9. היי אפרת אני רוצה להכין מקילוגרם קמח מה המתכון
    לקילוגרם בייגלה אשמח לתשובה (הכנתי את המתכון ויצא מושלם❤❤❤❤❤)

    1. כמויות לקילו:
      קילו קמח רגיל
      3.5 כפות שמרים יבשים
      3.5 כפות סוכר
      כוס ורבע מים פושרים (*ממליצה להתחיל מכוס מים, להוסיף את השמן ורק אז להוסיף עוד מים בהדרגה ולפי הצורך)
      שני שליש כוס שמן
      2.5 כפיות מלח
      ערב נעים 🙂

  10. היי אפרת
    יש לי שאלה שקשורה למתכון אחר
    לגבי מקלוני בייגלה
    כאשר רשום לי במתכון מקלוני בייגלה
    שני שליש כוס חלב אורז/שיבולת שועל
    מה הכונה חלב אורז או חלב שיבולת שועל
    או הכונה לחלב אורז או שיבולת שועל הקווקר?

  11. מושלם מושלם מושלם !! משתמשת כל פעם מחדש במתכון מעולה הזה!
    ואפילו מקפיאה ומחממת בטוסטר לאחר כמה ימים ועדיין טעים בטרוף כל המשפחה טרפה!

  12. היוש!
    הבית מתנהל לפי המתכונים שלך! הכל יוצא מושלם 🙂 תודה רבה
    יש לי שאלה , קניתי בסופר קמח שמרים לחלות ומאפים של אוסם, זה מתאים למתכון שלך? אם כן איך אפשר לעשות את זה?

    1. תודה, כיף לשמוע 🙂
      כן, זה מתאים. במקום קמח לבן ושמרים אפשר לשים קמח שמרים באותה כמות של הקמח הרגיל. זאת אומרת שבמתכון הזה אפשר לשים 3 כוסות קמח שמרים ולוותר על השמרים.

  13. מתכון מצוין. הכנתי כבר כמה פעמים וכשאני עושה בדיוק כמו שכתוב ולא מתחכמת (כמו לנסות להמיר חלק מהקמח במלא), קוצרת מחמאות.

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שכדאי להשתמש בקמח לחם ללא גלוטן כמו כרגיל או בר אל.

  14. 1. למה צריך 3.5 כפות שמרים לקילו קמח כשבדרך כלל שמים רק 2 כפות
    2. פעם עשיתי פרעציל והטעם של הסודה לשתיה ממש הורגש בבייגל האם יש דרך לעשות אותם בלי שנרגיש את הטעם של זה??
    תודה רבה על מתכונים מאלפים

    1. היי שמחה,
      1. צודקת אבל במתכון הזה כמות השמרים גדולה יותר בגלל ההתפחה הקצרה וגם בגלל סוג המאפה.
      2. לא אמורים להרגיש את הטעם של הסודה לשתיה. אני ממליצה להכין כמות קטנה עם המים והסודה לשתיה ואם תרגישי בטעם של הסודה לשתיה, את היתר פשוט תכיני בלי.
      יום מקסים 🌷

  15. בוקר טוב

    רציתי לשאול כשהמים בסיר רותחים צריך לכבות את הגז או לטבול את הבייגלה שהגז עדיין דלוק?

    תודה

  16. היייצאו טעימות מאוד רק שהם כמו לחמניות רכות מבחוץ ובפנים. האם כאי להכניס שוב לתנור?(הם כבר שעה וחצי אחרי האפיה)

    1. כן. אפשר לחמם תנור ל200 מעלות וכשהתנור חם מאוד להניח אותם ישירות על רשת התנור שמונחת במרכז ולחמם 5-10 דקות. לוודא רק שלא משחים מידי.

  17. היי, אף פעם לא הגבתי, אבל זה הזמן להגיד שהמתכונים כאן תמיד מושלמים, מוצלחים, וטעימים בטירוף!!
    רציתי לשאול אם אפשר להכין את המתכון עם קמח תופח?

    1. תודה, כיף לשמוע 🙂
      לגבי קמח תופח, עדיף קמח רגיל אבל אם זה מה שיש לך אז אפשר. בכל מקרה יש להוסיף שמרים.

    1. היי,
      כוס קמח זה 140 גרם. מבחינת הנפח משתמשים בכוס שהיא בנפח של 240 מ"ל.
      3 כוסות קמח = 420 גרם.

  18. יצא מעולה! בדיוק כמו שרציתי-פריכים מבחוץ ורכים מבפנים!! אבל משום מה יצאו לי הרבה פחות מ12 ( עשיתי אפילו קטנים יותר מהתמונות שלך..) יש לך רעיון למה?

    תודה רבה!! (:

    1. היי דליה,
      זמן הכנה ולישת הבצק – 7-8 דקות (אם יש מיקסר עם וו לישה זה ממש חוסך עבודה).
      זמן התפחה- 10 דקות
      זמן הכנת צורה ובישול במים – 10-15 דקות.
      זמן אפיה – 15-20 דקות.
      סה"כ מרגע שמתחילים זה מוכן תוך 50-60 דקות.

    2. וואו. את מדהימה שאת מגיבה כ"כ מהר. מקווה לעשות היום את המתכון.
      נראה לך אפשר לעשות מיני בייגלה, או שזה יצא קשה מדי? כלומר, במקום לחלק את הבצק ל6 ואז כל אחד לשתיים, לחלק את הבצק ל12 ואז כל אחד לשניים

    3. אפשר לעשות מיני בייגלה אבל אז יהיה כדאי לאפות אותם פחות זמן. לדעתי 13-15 דקות אפיה אמורות להספיק.

    4. וואו!! עשיתי עכשיו, עדיין לא טעמתי, אבל נראה ומריח מדהים! עשיתי קטנות, יצאו 20. היה מספיק 9-10 דק' בתנור

    1. היי רבקה,
      תחממי תנור ל190 מעלות וכשהתנור ממש חם תכניסי את הבייגלה למשך 7-10 דקות (חשוב רק לשים לב כל הזמן שזה לא משחים יותר מידי).

  19. היי אפרת
    הכנתי שוב והפעם לפי המתכון הזה ולא של הקילו יצא יותר מוצלח ויותר קל לעבוד עם הבצק
    אק שהצבע לא מצליח לי כמו שלך למרות שהרתחתי עם דבש

    1. נראה מצוין 🙂
      שמת סודה לשתיה במי הבישול?
      הברשת את הבייגלה בשמן או ביצה לפני האפיה?

    1. קודם כל זה נראה מעולה 🙂
      הבצק אמור להיות נוח לעבודה אבל לוקח קצת זמן ליצור ממנו צורה של נחש כי הוא לא גמיש מספיק (לזה את מתכוונת?)

    2. לדעתי זה בגלל שהבצק עצמו לא מכיל ביצה. לכן הוא פחות רך וגמיש.
      העיקר שהמאמץ השתלם 🙂

    1. היי שלי,
      טבילת הפרעצל במים רותחים עם סודה לשתיה תורם למרקם של המעטפת החיצונית. בכל מקרה, אפשר לוותר על שלב זה.
      כמויות לקילו:
      קילו קמח רגיל
      3.5 כפות שמרים יבשים
      3.5 כפות סוכר
      כוס ורבע מים פושרים (*ממליצה להתחיל מכוס מים, להוסיף את השמן ורק אז להוסיף עוד מים בהדרגה ולפי הצורך)
      שני שליש כוס שמן
      2.5 כפיות מלח
      יום מקסים 🙂

    1. היי רוזי,
      אפית בתנור שחומם מראש ל200 מעלות? כמה זמן?
      לדעתי אפיה של 5 דקות נוספות בתנור היתה תורמת למרקם פריך יותר.

  20. אפרת, ברוך ה' יצא מושלםםם כמו כל המתכונים שלך:)
    רציתי לשאול: אני רוצה להכין עם קמח מלא (יש לי קמח 70%). אפשר להכין רק מקמח מלא או שכדאי לשלב עם קמח לבן? ואם כן- כמה קמח מלא וכמה קמח רגיל?
    תודה רבה מראש!

    1. היי רחלי,
      לדעתי בגלל שהוא קמח מלא 70% אז כדאי לשלב 2.5 כוסות קמח מלא + חצי כוס קמח לבן.
      בגלל שרובו מקמח מלא אני ממליצה להתפיח יותר מ10 דקות, אפילו חצי שעה-שעה כדי שהבצק יהיה יותר אוורירי.
      בהצלחה 🙂

  21. הכנתי פעם ראשונה ויצא ממש טעים!! בדיוק לפי המתכון שרשום יצאו 12 פרעצלים שנגמרו בשנייה שיצאו מהתנור

  22. היי אני רוצה להכין את הבייגל..
    רציתי לשאול תוך כמה זמן אחרי הבישול אפשר לאפות?
    זאת אומרת אם אני שמה אותו במים 20 שניות אז אפשר גם שעה אחרי להכניס לתנור או שזה צריך להיות סמוך לאפיה?

    1. היי גאולה,
      נראה לי שאין בעיה לאפות גם כשעה אחרי הטבילה במים רותחים.

    1. אני חושבת שאפשר לוותר על המלח ולשים 3 כפות סוכר במקום כף וחצי. לאחר הבישול במים הרותחים, לרסס בשמן או להבריש ביצה טרופה ולפזר סוכר ומעט אבקת קינמון.

    1. היי לימור,
      הם אמורים לצאת רכים מבפנים ופריכים מבחוץ. גם בחלק החיצוני הם יצאו רכים? אם כן, אפשר לחמם תנור ל180 מעלות ולהניח אותם כמו שהם על רשמת התנור האמצעית ולחמם 10-15 דקות. לאחר צינון, הם יתקשו.

  23. הכנתי אתמול ויצא מעולה!!
    היום נאלצתי להכין עוד הפעם לאור הביקוש….
    רק בבצק הייתי צריכה להוסיף הרבה יותר מים ממה שכתוב ויצא בערך 7 ולא 12…
    תודה רבה על כל המתכונים!!!

    1. לגבי הכמות, אולי הכנת אותם קצת יותר גדולים ממה שאני הכנתי.
      בכל אופן שמחה שיצא טעים, זה מה שחשוב 🙂

  24. תודה רבה על מתכון מעולה!
    הערה קטנה: יש צורך ביותר מחצי כוס מים. השתמשתי בכמעט כוס.

    גם מצאתי דרך להפוך אותם לפריכים מאוד מבחוץ, אך רכים מבפנים (כמו בקיוסקים).
    מרתיחים ליטר וחצי מים בקומקום לפני ההתפחה.
    לאחר ההתפחה שופכים את המים הרתוחים לסיר, ומערבבים עם הסוכר החום והסודה לשתייה.
    לאחר שאלו נמסו במים לחלוטין, להרתיח את המים.
    יוצרים פרעצלים דקיקים (לא יותר עבים מאצבע) ו'זורקים' לסיר.
    נותנים להם חצי דקה – דקה מהרגע שהם צפים על המים ועד שמוציאים אותם, ומורחים בשמן (עם מברשת) בנדיבות.
    חשוב לדאוג שהתנור יהיה חם מאוד מראש, ולשים את הפרעצלים על תבנית שחוממה בתנור מראש.

    ככה הם יצאו לי קשים מבחוץ, ורכים מאוד מבפנים.

    1. כן אפשר לשים 37 גרם שמרים טריים. זה יוצא 4.5 כפות שמרים טריים בגרגירים או 3/4 קוביה של שמרים טריים.
      אם את משתמשת בשמרים טריים בקוביה יש למערוך את השמרים בעזרת מזלג יחד עם כף וחצי סוכר עד למרקם משחתי. להוסיף רבע כוס מים פושרים ולערבב. להניח לתערובת לתסוס כ-10 דקות ולאחר מכן להוסיף לקמח ולהמשיך כרגיל לפי המתכון (למתכון עצמו נשאר לשים רבע כוס מים).

  25. היי אפרת,

    לפני 5 דקות בערך גיליתי את המתכון הזה ואני בשיא ההתלהבות!רק שגיליתי שכל מה שיש בבית כרגע זה קמח תופח. אבוד לי?

    1. היי קארן,
      יש לך שמרים? אם כן, תכיני עם קמח תופח במקום הרגיל אבל אם אין לך שמרים אז לא מומלץ.

    2. מרוב התרגשות שכחתי לחזור לעדכן! יצא מעולה, אמנם קצת עבה ו'חלתי' אבל לא פחות טעים! לצערי אני רואה בעתידי הקרוב הכנה של נגלה נוספת 🙂
      תודה רבה על מתכון קל, פשוט ונפלא! בחיים לא הייתי חושבת על להכין דבר כזה…

      האם יוצא פרצלי ודקיק עם שימוש בקמח רגיל?

    3. שמחה שיצא טעים!
      וכן, כשמכינים עם קמח רגיל זה יוצא דק ופרצלי.
      תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

  26. איזה כייף סופסוף הצליח בייגלה פריך כמו שצריך! לא חשבתי אף פעם שמרתיחים לפני הכנסה לתנור.תודה רבה רבה!

  27. הי,יצא לי מעולה! המשפחה התאהבה וזה הפך למשהו קבוע בארוחת הערב שנמצא על השולחן! תודה רבה!!!

    1. היי מיכל,
      אפשר לוותר על המלח ולהגדיל את כמות הסוכר ל 2-3 כפות (במקום כף וחצי). בתוך התערובת עצמה אפשר להוסיף בין רבע לשליש כוס פצפוצי שוקולד.
      לפני האפיה יש לצפות בביצה טרופה ולפזר סוכר.
      בהצלחה 🙂

  28. היי, תודה על האתר המופלא הזה 🙂
    אם אני רוצה שזה יהיה כמו הנגיסים של דודה אן, הבצק הוא אותו בצק? וכמה זמן אפיה? ואיך אני מחליפה את השמן בחמאה? לפי איזה יחס?
    מניחה שאת מכירה אותם, אבל למקרה שלא, זה פרעצלס שנראים כמו ניוקי מבחינת הגודל והצורה

    1. היי מירי,
      לא ניסיתי להכין מזה נגיסים אבל לדעתי הבצק מתאים.
      יש לאפות עד שהם מקבלים צבע יפה. אני מניחה שזמן האפיה יתקצר לכ-10 דקות.
      במקום רבע כוס שמן אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת.
      בהצלחה 🙂

  29. יצא טעים פריך ועסיסי באפיה בלבד
    התאהבנו במתכון
    עושים אותו עוד ועוד
    עם שמשום
    אבקתשום
    אבקת בצל
    מלח גס
    פשוט מעדן

    1. היי נעמה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת יותר מים כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים.
      ממליצה בשלב ראשון לשלב עם קמח לבן (חצי כמות או לפחות שליש כמות) כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי ואם יוצא מוצלח, פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות הקמח המלא.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

    1. היי דנה,
      לא ניסיתי להכין עם קמח ללא גלוטן אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי או קמח כרגיל.

    1. לאחר הבישול במים הם עדין ניתנים לעבודה?
      אני רוצה לעטוף נקניקיה בפרעצל…יש לך מושג?

    2. היי יעל,
      אם רוצים לעטוף נקניקיה בפרעצל יש להכין את הבצק לפי המתכון. להתפיח כ-10 דקות. לאחר מכן לחלק את הבצק לרצועות וללפף את הנקניקיה ברצועה באופן כזה שכל הנקניקיה תכוסה בבצק. לכסות במגבת ולהתפיח פעם שניה במשך 30-60 דקות (כמה שיותר, יותר טוב). לאחר מכן לטבול במים הרותחים ולאפות (לפי המתכון).
      בהצלחה 🙂

  30. שלום
    הבייגלה יצאו טעימים מאוד (תודה על המתכון)
    אך איך עושים שיצאו קשים כמו בחנויות? נסיתי כפי שכתבת בעבר עם מים רותחים וסודה לשתייה + ריסוס של שמן לפני הכנסה לתנור
    אך עדיין הם לא יוצאים קשים
    את הבייגלה עשיתי בגודל של בייגלה רומני
    תודה

    1. היי אהרן,
      פעם הבאה כדאי לרסס את הבייגלה ביותר שמן בחלק העליון ואחרי 10 דקות אפיה להגביר את המעלות ל210 ולאפות 5-10 דקות נוספות אך עם השגחה כל הזמן כדי לוודא שהבייגלה לא משחימים מידי או נשרפים.
      בהצלחה ושבוע מעולה 🙂

    2. תודה על התשובה המהירה

      עשיתי פחות או יותר את מה שכתבת לי העלתי את הטמפרטורה אך ללא הואיל הם פשוט נהיו יותר חומים כמעט נשרפו אבל יצאו פריכים ולא קשים כבחנות
      אולי יש לך רעיון נוסף

      תודה

    3. היי אהרן,
      אני לא מכירה דרך לעשות אותם יותר קשים אבל אני מבטיחה שפעם הבאה שאני אכין אותם אני אנסה למצוא דרך לגרום להם להיות יותר קשים. אם אצליח כמובן שאעדכן אותך במייל.

    1. היי יעל,
      אין בעיה להקפיא לאחר אפיה ולהפשיר. מומלץ לחמם מעט בתנור לפני שאוכלים.

  31. יצא אקסטרה אורדינרי מאוד אהבנו אני וילדי את המתכון חוץ מדבר אחד שזה לא יוצא פרישמן .
    חוץ מזה הכל סבבי

  32. היי, האם אפשר להתפיח יותר מ10 דקות? פשוט יש משהו בתנור, ועד שזה יצא ההתפחה תיהיה מעל עשר דקות. סביב ה20 דקות.
    האם זה יכול להשפיע לרעה?

  33. הי נראה מתכון מעולה. 2 שאלות לגבי השמרים- אני בדכ משתמשת באבקה של שמרית – האם ניתן לשים כחצי שקית? ולגבי שמרים יבשים- הכוונה לאינסטנט? תודה רבה

    1. היי קרן,
      את מתכוונת לשמרים טריים לאפיה בגרגירים? אם כן, את יכולה לשים חצי שקית.
      שמרים יבשים הכוונה לשמרים שאינן נשמרים במקרר. הם מגיעים ארוזים בשקית ואקום. וכן, הם נקראים גם שמרים אינסטנט.
      בהצלחה 🙂

  34. בוקר טוב אפרת,

    הכנתי כבר פעמים רבות את הבייגלעך המצויינים האלו אגב, גם בגרסת קמח מלא ללא סוכר בכלל (עבור אמי שהנה סוכרתית) שגם הם יוצאים נפלא! אז ראשית, שוב המון תודה!

    יש לי שתי שאלות:

    האחת, האם לדעתך אוכל להוסיף לבצק הבייגלה תוספות כגון: קינמון, אגוזים…יעבוד?

    שאלה נוספת, האם יש לך אולי מתכון למאפה/עוגת שמרים העשויים מקמח מלא בלבד/קמח כוסמין בלבד (שאוכל למלא במלית נטולת סוכר: טחינה גולמית, קינמון, אגוזים…)ויוצאים במרקם המתאים הרך ולא כלחם שהוא יבש ומר (שואלת מתוך נסיון מר :)?

    בתודה מראש,
    ורד

    1. היי ורד,
      שמחה לשמוע שיוצא מוצלח גם בגרסה הזאת 🙂
      לגבי התוספות, קינמון אולי פחות מתאים כי הבצק קצת מלוח. אגוזים יכול להיות, צריך לנסות.
      לגבי עוגת השמרים, אין לי מתכון כזה אבל יש באתר מתכון של עוגת שמרים רגילה ואני חושבת שאפשר להמיר בה את הקמח הרגיל לקמח כוסמין מלא (עדיף מקמח מלא רגיל) ואת הסוכר בתחליף סוכר.
      בהצלחה והמשך יום נפלא!

    1. היי נעה,
      זה אמור לצאת במרקם של בייגלה כמו לחם/לחמנייה ולא כמו בייגלה שהוא חטיף (קשה ופריך).
      יום נפלא 🙂

    1. היי מריה,
      אני חושבת שכן. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת יותר מים.
      יום נפלא 🙂

  35. שלום אפרת, רציתי להודות לך על עוד מתכון נפלא שלך! הבייגלעך יצאו מושלמים! ואיזה תענוג שאת תמיד מספקת הסברים כל כך מפורטים ומנגישה דברים מסובכים לאופים החובבים שאנחנו 🙂 המממממון תודה וחגשמח!!

  36. הכנתי את המתכון של הבייגלה. יצא נדיר ונגמר עוד לפני שהגיעו האורחים אבל זה כל כך פשוט אז הכנתי עוד מנה. תודה לך על מתכון נפלא

  37. מתכון מעולה!! יצא לי מושלם בפעם החמישית שאני מכינה.
    כל הזמן אני רוצה לכתוב תגובה ושוכחת…
    תודה רבה!! ממש תענוג!

  38. הכנתי את הבצק לפי המתכון וחסר הרבה מים חצי כוס לא מספיקה, הוספתי עוד כוס אחת, ויצא נהדר!!

  39. היי אפרת
    המתכון ממש מעולה!!!
    יצא מאוד טעים
    תודה רבה על המתכונים הקלים והטובים שלך.
    כיף שמצאתי אתר כזה מעולה

    1. היי אלמוג,
      לצערי במקרה הזה לא מומלץ. התוצאה לא תצא אותה תוצאה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי נלי,
      אם אין לך אבקת סודה לשתיה תכיני בלי.
      ערב נעים 🙂

  40. היי,ניסיתי להכין את המתכון וממש לא הצליח ): הבצק היה חי ולא נאפה..
    בשלב הלישה הבצק היה מאוד יבש והוספתי הרבה מים, אולי זו הבעיה?

    1. היי מור,
      יכול להיות שזה בגלל שהבצק היה עם עודף נוזלים. כמה זמן הוא היה בתנור?
      אולי תנסי להחזיר אותו לתנור עד שיתייבש ויאפה מבפנים.

    1. כן ליאת, אפשר.
      שמרי במקרר את הקערה עם הבצק כשהיא עטופה בניילון נצמד.
      שבוע טוב 🙂

  41. רצתי לדעת בבקשה כיצד לחשוב את השמרים הסוכר ומלח אם אני רוצה לעשות שני קילו תודה רבה על העזרה

    1. היי מאיר,
      כמויות ל2 קילו קמח:
      6.5 כפות שמרים יבשים
      7 כפות סוכר
      שתי כוסות ורבע מים (כמובן שיש למזוג את המים בהדרגה ולהוסיף יותר במידת הצורך)
      כוס + 4 כפות שמן
      4.5 כפיות מלח
      בכמות כזו גדולה חשוב ללוש היטב את הבצק ומומלץ להתפיח את הבצק לפחות חצי שעה.
      בהצלחה 😉

  42. וואוו תודה על תגובתכם לגבי השמרים. בכל יום לומדים משהו חדש, כנראה שצריך לדעת גם את מי לשאול. תודה שאתם כאן , ניגשת לפעולה/ למטבח

  43. היי, אפשר שמרים רטובים במקום היבשים? אם כן מה הכמות? בכלל אשמח לקבל מידע על ההבדל בין שני הסוגים. ותודה על הכל

    1. היי סיגל,
      שמרים לחים טריים הם שמרים שמכילים מים ובעצם שומרים על פעילות השמרים ושמרים יבשים הם שמרים טריים שעברו ייבוש ונארזו בשקית אטומה ששומרת עליהם.
      שמרים יבשים או טריים שהם גרגירים מערבבים ישירות עם הקמח ואח"כ עם שאר החומרים.
      שמרים טריים בקוביה יש להתסיס לפני השימוש- לפורר את השמרים ולערבב עם כף סוכר עד למרקם משחתי ולאחר מכן יש להוסיף חצי כוס מים פושרים ולהניח בצד 10-15 דקות עד שנוצר מן קצף. רק לאחר מכן ניתן להשתמש בהם במתכון ולערבב עם הקמח. כמובן שיש לקזז כף סוכר וחצי כוס מים פושרים מהמתכון עצמו.
      כף שמרים יבשים = 25 גרם שמרים טריים.
      כף וחצי שמרים יבשים = 37 גרם שמרים טריים (3/4 קוביה).
      בהצלחה 🙂

  44. היי, שאלה בנוגע לערבוב החומרים, בדרך כלל יש צורך בלישה של כ-10 דקות במתכונים המכילים שמרים, לוותר על הלישה? כי כתבת שיש לערבב רק עד לקבלת בצק נוח…

    1. היי שני,
      במקרה הזה אין צורך בלישה ארוכה. מספיק לערבב עם כף עד לאיחוד החומרים ואז לעבור ללישה קצרה של 2-3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.

    1. היי קרן,
      אני משתמשת בכוס סטנדרטית בנפח 240 מ"ל (כשמדובר בקמח הכוס שווה 140 גרם).

    1. היי מיכל,
      אני לא יודעת מה היחס בין הקמח לשמרים ששמים בתוך השקית לכן עדיף להכין עם שמרים יבשים אם יש לך.

  45. נראה מבטיח! אם אני רוצה להכין את הבייגל במולטיקייק בתבנית הדונטאס, זה יכול להצליח? ואם כן, איך לדעתך אני יכולה לעשות את שלב המים הרותחים? אני צריכה שיוכלו להיכנס לשקעים במולטי…

    1. היי סיון,
      לא ניסיתי להכין במכשיר אבל שווה לנסות 🙂
      תנסי לעשות בייגל אחד בלי השלב של המים הרותחים, אולי זה ייצא טעים גם ככה.
      אם בכל זאת את רוצה לשלב את המים הרותחים אני ממליצה שתעצבי בייגל בהתאם לצורה ולגודל של השקעים (עדיף שיהיה דק וקטן יותר מהשקעים מאחר והבייגל מעט תופח בבישול במים) ואז תבשלי במים ותחזירי לשקעים.
      בהצלחה 😉

  46. הכנתי את הבייגלה טעימים ביותר,לא נוצר קרום קשה למעלה.בתגובות הבנתי שאי אפשר להרתיח פעמיים וזה מה שעשיתי כי עדיין לא הייתי מוכנה לזה.בכל אופן טעים מאוד.למעלה מרחתי סילן+רוטב סויה+מים-הצבע נהדר גם הטעם-תודה לך.שנה טובה

  47. יצא לי טוב רק שהכמות של המים והשמן היו שונות לחלוטין.
    השתמשתי בכוס מדידה והייתי צריך לפחות כוס וחצי מים אם לא יותר כדי להגיע לבצק נוח.
    על בסיס זה הוספתי שמן על פי הרגש.

    1. היי בני,
      שמחה שבסוף יצא מוצלח 🙂
      תודה על העדכון ושבת שלום!

  48. מתכון מעולה!!! נזלל במהירות!
    אם אני רוצה להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא כמה כוסות קמח לשים? 2 וחצי, 2 ושלושת רבעי?

    תודה

    1. שמחה לשמוע חן!
      אפשר לשים אותו כמות של קמח (3 כוסות) ולהוסיף עוד מים פושרים במידת הצורך.
      כדי שזה לא ייצא דחוס מידי אני ממליצה לשלב בין קמח מלא לרגיל (כוס וחצי מכל קמח) ואם זה ייצא מוצלח, בפעם הבאה אפשר להגדיל את כמות הקמח המלא.
      בהצלחה 😉

  49. הי אפרת
    יצא מדהים! אני תמיד ניהנית מהמתכונים שלך, הם מיוחדים ומקוריים ופשוטים להכנה.
    קיבלתי מלא מחמאות כולם אהבו.. שאלה קטנה מרחתי על חצי מהבייגלה שמן וחצי ביצה, ואלה שמרחתי עליהם שמן היו לבנים למעלה ובצצדים השחימו, כאלו השמן נשפך לצדדים, מכירה את התופעה? יכול להיות?
    אני גם רוצה להכין כמות כפולה אבל חוששת להכפיל בכמויות, אז חשבתי להכין פעמיים
    אני יכולה לשמור את הנוזלים בסיר, ואז לחמם אותם שוב ?
    תודה רבה!!

    1. היי אפרת,
      אני שמחה שיצא טעים! 🙂
      לגבי מה שאת מתארת, אני לא מכירה את התופעה אבל אני מניחה שמרחת את השמן כשהבייגלה היו עוד רטובים וגרמו לשמן להחליק (למרות שזה לא אמור לקרות). אולי פעם הבאה תספיגי את החלק העליון של הבייגלה (מעט ובעדינות) עם נייר מגבת לפני שאת מורחת את השמן. מקווה שזה יעזור.. 🙂
      במקרה הזה גם אני הייתי ממליצה להכין פעמיים במקום להכפיל כמויות אבל הבעיה היא שהנוזלים בסיר אפקטיביים רק בבישול הראשון. הכוונה שאם מכבים את האש ומחממים שוב עד לרתיחה, זה כבר לא גורם לבייגל להיות קשה בציפוי אבל צבע זה כן מעניק לו (אז אולי כן כדאי שתכפילי כמויות.. לשיקולך 😉 )
      שבוע מעולה!!

  50. כן, עשיתי בדיוק ככה.
    בשלב של המים הרותחים- בעצם רק חצי מהבייגלה במגע עם המים+ סודה לשתיה+ דבש.
    אין צורך להפוך?

    1. לא, אין צורך להפוך אבל מה שאולי יכול לשפר את המרקם הקריספי בציפוי הוא להניח את הפרעצל על נייר האפיה כאשר הצד שהיה למטה במים יהיה העליון. אוסיף הערה במתכון 🙂

  51. היי אפרת
    הפרעצל יצאו טעימים בטעם שמזכיר את הבייגלה.
    הצבע יצא שזוףףףף
    שאלה: האם יש שיטה בה הם יצאו קשים יותר בחלק החיצוני? כמו הבייגלה שקונים בקיוסקים?
    כל הכבוד לך על הסבר מפורט ומושקע, וכמובן קל וטעיםםם
    אורנה

    1. היי אורנה,
      שמחה שזה יצא טעים 🙂
      שני דברים שגורמים לציפוי להיות קשה יותר הם טבילת הפרעצל במים רותחים עם סודה לשתיה (כמו שמצוין במתכון) + שימון הפרעצל בשמן (במקום בביצה).
      ניסית את שניהם?

    1. היי דליה,
      הכי מומלץ זה קמח כוסמין (וזה גם מה שאני משתמשת תמיד). אפילו שהוא מלא הוא הכי עדין וגם המאפים והעוגות יוצאים אווריריים יחסית לקמח מלא (אגב גם מבחינה תזונתית הוא הכי מומלץ).
      במקרה של הבייגלה הכנתי עם חצי כמות קמח כוסמין מלא וחצי קמח רגיל ויצא מעולה.
      בהצלחה ויום נפלא!

    1. היי אילנה,
      אם אין לך אבקת סודה לשתיה תשימי רק סוכר חום או דבש. זה יוצא טעים גם ככה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר