מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בטטה בתנור

בטטה בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 12, 2017
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

מתכון לבטטות אפויות בתנור עם שמן זית ואורגנו

בטטה בתנור

מצרכים:

6 בטטות קטנות או 3 בטטות גדולות

5-6 כפות שמן זית

כפית תבלין אורגנו מיובש (אפשר להמיר בתימין)

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-200 מעלות.

-אם מכינים עם הקליפה יש לקרצף את קליפת הבטטות עם סקוטש וסבון, לשטוף היטב ולייבש. מי שפחות אוהב קליפה יכול לקלף.

-חוצים את הבטטות לרוחב ומניחים בתבנית על נייר אפיה (אם אלה בטטות גדולות יש לחתוך לאורך ל-4 רבעים).

-מתבלים היטב בשמן זית ומפזרים מלמעלה מלח, קמצוץ פלפל שחור ואורגנו.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות ב200 מעלות, לאחר מכן מנמיכים ל180 מעלות ואופים 30 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

50 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי שלום לך אפרת גיליתי את האתר השבוע ועשיתי המון מתכונים ממש מכל הסוגים ויצאו מטעמים.. נעזרתי בכל השאלות והתגובות הברורות והסבלניות שלך לכל השואלים. המון תודה את פשוט מקסימה!!!!

  2. היי אפרת, אני רוצה להכין את הבטטה כדי לקחת אותה לעבודה ולהוסיף לסלט ירקות.
    כמה שאלות:
    1. כמה ימים המתכון הזה יכול להישמר במקרר, כלומר אם מכינה בשבת לכמה ימים אוכל לקחת לעבודה?
    2. אם אני לא רוצה את זה חם בסלט אבל גם לא קר כמה זמן לפני האכילה להוציא מהמקרר?
    3. אם מכינה חצי כמות אז לחלק את כל הרכיבים בשניים?
    4. כמה מלח ופלפל לשים לחצי כמות?
    5. בכללי זה נראה לך מתאים כתוספת לסלט (אחרי הככנה כמובן שאחתוך את זה לחתיכות קטנות לסלט)?
    המון תודה

    1. 1. 4 ימים.
      2. חצי שעה.
      3. כן
      4. פחות מרבע כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל
      5. כן

    1. כיף לשמוע 🙂
      אפשר לשים אורגנו מיובש או כוסברה או פטרוזיליה מיובשת. אם אין, תכיני בלי.

  3. אני כל אוהבת את האתר שלך והכל יוצא טעים וקליל.
    אני אוכלת לפי תזונת הפליאו ונפלא לראות שהקדשת מתכונים באתר שלך לתזונה הזאת.
    תודה רבה

  4. אני מכין את המתכון הזה כל פעם מחדש והוא יוצא נהדר.
    עכשיו לצערי נגמר לי הוארגנו ואין לי טימין אז אני מנסה את מזלי עם שאטה צ'ילי.
    מקווה שייצא טעים.
    תודה!

  5. הכנתי את המתכון הזה פעמיים:
    פעם ראשןנה חתכתי את ההבטטות לאורך לארבע רבעים וזה יצא ממש יפה. הבעיה שאחרי חצי שעה על 200 מעלות וחצי שעה על 180 מעלות הן עדיין היו ממש קשות. אחי עוד 20 דקות על 180 מעלות נאלצתי להוצי אותן שלא ישרפו ולצערי הן עדיין היו קצת קשות..
    פעם שנייה תכתי את הבטטות למין מקלו יחסית דקות והן יצאו בסדדר גמור כלומר הבטטה הייתה רכה אבל לא אסטתית כמו בפעם הראשונה שחתכתי לארבע רבעים.
    האם יש לך רעיון איך אני יכולה לחתוך את הבטטות לארבע רבעים (כי זה מאוד יפה) ועדיין להכין את זה ככה שהבטטה תהיה רכה?

    1. היי אלה,
      הבטטות היו אמורות להתרכך, כנראה שזה קשור לסוג הבטטות.
      פעם הבאה אפשר לרכך אותן במיקרו כשהן חתוכות לרבעים ורק לאחר מכן לתבל ולשים בתנור.

    2. תתחילי ב-5 דקות ואם עדיין לא התרככו שימי עוד 3 דקות. זה אמור להתרכך באופן חלקי אבל לא לגמרי.

  6. האם אפשר להשתמש בבייבי בטטה שנמכרת בשקיות?
    אם כן כמה בטטה כזאת צריך?
    האם התבלון משתנה?
    מה עם חום ומשך האפייה

    1. אפשר לשים 6-9 יחידות תלוי כמה הבטטות קטנות.
      אותו תיבול. אותה טמפ'. משך האפיה יכול להתקצר בכרבע שעה.

  7. האם את ממליצה לקלף או לא לקלף את הבטטות?
    האם קיוף שלהם פוגע בטעם ו/או בנראות המנה?
    תודה

  8. איך לטבל את הבטטות? רק מלמעלה או לשים בקערה ופשוט לערבב עם כל המרכיבים? אם מלמעלה אז איך עושים את זה? מורחים עם מברשת?
    תודה

  9. אני שלא כזאת תותחית בבישולים/אפיות, עשיתי מספר מתכונים מהאתר,
    ויצא פשוט מעולה!
    גם הפשטידת כרובית
    גם התפו"א המוקרם
    גם פשטידת פסטה וגבינות.
    פשוט תענוג! תודה!

  10. זו פעם שלישית שאני עושה את המתכון הזה.ומאז מכורה והבן זוג שלי בכלל מת על זה!!! כל מתכון אחר לפני זה, לא היה אוכל.תודה רבההה.הנה,גם עכשיו יש בתנור🤗

  11. שלום…שאלה..איך עדיף להישתמש את התנור לבישול הבטטות???? עם או בלי הטורבו?? או שזה לא חשוב ובשני מצבים יוצאים בסדר?? מצפה לתשובה..ותודה רבה ..
    נ.ב. האם לכסות את הבטטות עם נייר כסף ….

    1. היי רות,
      בלי טורבו, קו עליון וקו תחתון. אין צורך לכסות בנייר כסף.

    1. היי אירה,
      אם את יודעת שהתנור שלך מייבש או שורף אז אפשר לכסות בנייר כסף ולהסיר את הנייר לקראת הסוף.
      יום נפלא 🙂

    1. אפשר אבל אני ממליצה לבשל אותם חלקית במים או להכניס אותם למיקרוגל ל 4-5 דקות כדי שיהיו מוכנים עם הבטטה.

  12. טעיםםםםם
    מקווה שישאר עד שבת…
    אחרי הרבה שנים של אילתורים ותוצאות בהתאם, מצאתי אותך ואת האתר המופלא הזה.
    בדברים הכי פשוטים, כמו המתכון הזה-לא ידעתי שצריך להוריד טמפרטורות במהלך האפייה.
    והפרטים הקטנים-הם אלו שעושים את ההבדל הגדול!
    תודה, תודה, תודה!!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר