מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בטטה ותפוחי אדמה ברוזמרין

בטטה ותפוחי אדמה ברוזמריןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 19, 2015
Last modified:פברואר 7, 2016

Summary:

פלחי בטטה ותפוחי אדמה ברוזמרין ושום בתנור – תוספת מצוינת לכל מנה

בטטה ותפוחי אדמה ברוזמרין

מצרכים:

1 בטטה גדולה

2 תפוחי אדמה בינוניים

2 גבעולי רוזמרין (רק העלים)

2 שיני שום כתושות/קצוצות

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את הבטטות ותפוחי האדמה לפלחים (עם קליפה או בלי, לפי בחירתכם. את תפוחי האדמה מומלץ לחתוך לפלחים דקים יותר).

-מתבלים את הפלחים עם שמן זית, שום, מלח ופלפל ומניחים על נייר אפיה. מפזרים מעל עלי רוזמרין ומכניסים לתנור ב180 מעלות במשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מבפנים וזהובים מבחוץ.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי עם רוזמרין מיובש (שמתי על חצי תבנית)
    וכולם היו מרוצים…
    באמת יצא ממש טעים!
    הבטטה יצאה רכה ממש, התפו"א התרכך מספיק אבל לא היה ממש נימוח, יכול להיות שזה זן שפחות מתאים לתנור.
    שוב תודה על עוד מתכון מוצלח!

    1. היי מלכי,
      הטעם מורגש יותר כשמשתמשים ברוזמרין טרי אבל אפשר גם לשים כחצי כפית רוזמרין מיובש.

  2. היי 🙂 האם מכניסים את הבטטה ותפו"א לתנור באותו הזמן? הבטטה מוכנה יותר מהר מתפו"א. או שצריך קודם לבשל את התפו"א?
    תודה

    1. היי שיר,
      את צודקת לכן את תפוחי האדמה מומלץ לחתוך לפלחים דקים יותר מאשר את הבטטות וכך אפשר להכניס לתנור באותו זמן.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר