מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות

בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 27, 2016
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון לבורקס חתונות הנוסטלגי – בורקס תפוחי אדמה עם רוטב פטריות ובצל. לכל מי שמתגעגע לטעם.

קל להכנה וטעים במיוחד: את בורקס תפוחי אדמה מכינים מבצק עלים ומילוי של פירה ובצל. את רוטב הפטריות מכינים בנפרד. מגישים ביחד.

בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות

מצרכים (כ-18 בורקסים בגודל 10X5):

בורקס תפוח אדמה:

1 ק"ג בצק עלים קנוי מופשר לילה במקרר או 3 שעות בטמפ' החדר

2 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

כף שמן זית, בין שליש לחצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + כף מים (לטבעוניים ניתן לוותר), שומשום

רוטב פטריות:

סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות (אפשר להשתמש גם בפטריות חתוכות מקופסת שימורים)

2 בצלים בינוניים קצוצים

3 כוסות מים רותחים

2 כפות קורנפלור מעורבבים עם רבע כוס מים קרים (מי קורנפלור)

כפית עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

רבע כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, רבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

הכנת המילוי: מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר קטן וממלאים במים עד לכיסוי תפוחי האדמה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים (יש לבדוק בעזרת מזלג. אם ננעץ בקלות- זה מוכן). מסננים את תפוחי האדמה ממים ומועכים בעזרת מועך פירה למרקם של פירה. מוסיפים כף שמן זית, כחצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

הכנת רוטב פטריות: מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שמשחים מעט (יש לערבב מידי פעם). מעבירים מחצית מהבצל המטוגן לתערובת הפירה ומערבבים. למחצית הבצל המטוגן שבמחבת מוסיפים את הפטריות החתוכות. ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים 5-7 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות. שופכים 3 כוסות מים רותחים ואת מי הקורנפלור ומתבלים בכפית פטרוזיליה קצוצה, כורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 5-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

הכנת בורקס תפוח אדמה: פורשים את בצק העלים על משטח עבודה ומרדדים מעט עם מערוך. חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ 9X9 ס"מ לפחות  ומניחים כמות של כף מהמילוי (מומלץ לרדד מעט כל ריבוע בנפרד לפני שמניחים עליו את המילוי ). מקפלים את הריבוע לשניים ומהדקים היטב בצדדים. מניחים על נייר אפיה במרווחים קלים. מערבבים בקערית חלמון ביצה+כף מים ומברישים כל יחידה. מפזרים מעל שומשום (לטבעוניים: ניתן לוותר על החלמון ולהבריש את הבורקס במעט שמן).

-אופים בתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם) ל180 מעלות במשך 18-20 דקות, עד להזהבה יפה של הבורקסים.

-מוציאים מהתנור ומגישים עם רוטב הפטריות.

*למתעצלים 😉 ניתן לקנות בורקס תפו"א מוכן ולהכין רק את רוטב הפטריות (ואז יש להשתמש בבצל אחד).

בורקס תפוח אדמה

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

71 תגובות

הוסף תגובה
    1. לא כדאי להקפיא מחית של תפוחי אדמה מאחר ולאחר ההקפאה היא משנה את מרקמה ומקבלת טעם לוואי. בבורקסים המעובדים הקנויים מכניסים לתערובת הפירה חומרים שכנראה מונעים תופעה זו.

  1. הכנתי את הרוטב ליד בורקס עם בשר יצא אליפות!!!אין עלייך ועל המתכונים שלך 😍תמיד הכל יוצא מוצלח ומדויק

    1. היי דבי,
      למה לא להכין את הרוטב שבמתכון ולערבב עם מה שכבר יש לך?

    2. יש בך הרבה תום!

      לא רוצה לעבוד מה שלא חייבת!

      אי אפשר להוסיף מים וקורנפלור? או אפילו גם פטריות, רק לא שוב טיגון בצל.

      בכל מקרה תודה רבה!

    3. תכלס צודקת 🙂 ניסיתי..
      אם את רוצה שיהיה יותר רוטב אז תחזירי את הרוטב שיש לך למחבת ותוסיפי לו כוס וחצי מים עם כף קורנפלור (שערבבת לפני עם קצת מים קרים) ותשפרי תיבול עם אבקת מרק ומלח לפי הטעם. אם לדעתך חסר פטריות אז תטגני לפני גם פטריות ואז תוסיפי את הרוטב הקיים, מים עם קורנפלור ותשפרי תיבול.

    1. כן אפשר. אם מכינים מבצק פילו אז כדאי לעשות שכבה כפולה ולגלגל לרולדה כמו במתכון הזה- בצק פילו במילוי פטריות.
      חייבת לציין שרוטב הפטריות יותר מתאים עם בצק עלים כי בצק פילו רצוי שיישאר פריך.

  2. אפרת המדהימה
    אני יושבת על תפריט לשבת-חג עם האתר שלך פתוח.
    אין כמעט מתכון שלא מגיע ממך!
    מלכה שאת!!!
    רציתי לשאול אם רוטב הפטריות יכול להתאים לבלינצ'ס גבינה מלוח.
    אגב, אשמח לדעת אם יש מתכון לבלינצ'ס מלוח (לא מצאתי מתכון כזה…)
    שוב תודה רבה מאד

    1. תודה רבה יקירה!
      רוטב הפטריות יכול להתאים בהחלט לבלינצ'ס מלוח.
      את יכולה להכין את מתכון הבלינצ'ס שבאתר, לוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולשים כחצי כפית שטוחה מלח.
      ראי באותו מתכון, רשמתי תגובה למישהו לגבי בלינצ'ס גבינה מלוח.

    2. ראיתי את התגובה שם.
      מאמצת את ההמלצה בחום.
      הרוטב יצא מדהים.
      בעלי רק 'בדק' אותו עם לחם.
      ניסיתי מהר את הסיר…

    1. היי שרון,
      אפשר להכין את הרוטב הזה עם בצל מטוגן ובלי פטריות.
      יום נפלא 🙂

  3. היי אפרת,
    אפשר להקפיא את הרוטב? הוא יהיה טוב כעבור כמה שבועות, אחרי שאפשיר ואבשל אותו לדעתך?

  4. היי
    הכנתי את המתכון הזה ונשאר לי הרבה רוטב (והבורקס נגמר). יש לך רעיון מה אפשר לעשות איתו?
    חזה עוף בתנור ילך עם זה לדעתך?

    1. כן בטח. זה יכול ללכת עם חזה עוף או פרגיות. זה גם יכול להיות רוטב שהולך עם ספגטי.

    1. הקורנפלור היה אמור להסמיך את הרוטב אבל לפעמים קורה שהוא לא עושה את העבודה, מסיבה שעדיין לא הצלחתי לפענח 🙂
      לעניין ההסמכה, אפשר להשתמש בכל הקמחים שציינת. אני אישית הכי מעדיפה להשתמש בקורנפלור כי הוא הכי מעודן ופחות מורגש.

  5. עשיתי את הרוטב ויצא מצוין!

    תודה רבה!

    (כדי שיסמיך הייתי צריכה להוסיף קמח. לא'דעת למה?!)

    1. היי דבי,
      הוספת קמח בנוסף לקורנפלור מעורבב עם מים?
      בכל מקרה, העיקר שבסוף יצא טעים 🙂

    1. היי בתיה,
      החלמון (הצהוב) הוא זה שגורם להזהבת הבורקס ולכן אני לא חושבת שזה יהיה אפקטיבי למרוח חלבון.

  6. היי אפרת. נראה מעולה.
    קניתי בטעות בצק עלים מרודד -האם זה מתאים למתכון הזה?
    פעם שעברה הפשרתי בצק עלים כמו שהשתמשת כל הלילה ,ובבוקר שרציתי להשתמש בו הוא היה מאוד דביק כך שהיה קשה לי לשחרר מהניילון ולסגור לצורה שאני רוצה. אשמח לעזרה. תודה

    1. היי ענתי,
      בצק עלים מרודד גם אמור להיות בסדר.
      הפשרת בצק עלים במקרר כל הלילה או בחוץ? אם בחוץ זה לא טוב ויש להפשיר במקרר. הבצק צריך להיות במקרר עד לרגע שעובדים איתו אחרת הוא נעשה רך ודביק.

    2. היי אפרת. ברור שהפשרתי במקרר כל הלילה -לא בחוץ.
      הפשרתי כל הלילה ובבוקר שבאתי לעבוד איתו ולשים את המלית -הבצק נדבק לניילון שבא איתו.תודה

    3. מוזר, זה לא אמור לקרות. פעם הבאה אם זה קורה שימי את הבצק במקפיא לכ-10 דקות כדי שיתייצב ויהיה קל לעבוד איתו.
      יום מקסים 🙂

  7. שלום אפרת,
    ותודה על האתר הנהדר אני משתמשת בו רבות.
    האם אפשר להכין את המתכון יום לפני ההגשה?
    (אני רוצה להכין בשישי עבור שבת )
    תודה!

    1. היי נטע,
      אני חושבת שאת יכולה לשים קמח רגיל. ממליצה להתחיל מכף קמח אחת (ולערבב אותה עם מים לפני) ואם יש צורך להסמיך יותר את הרוטב אפשר להוסיף יותר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רותם,
      אפשר לשים יותר מלח (ממליצה להתחיל בחצי כפית ולטעום).

  8. אפרת,
    הבורקס יוצא מעולה בכל הכנה 🙂
    אפשר לרסס בשמן במקום למרוח ביצה?
    אני משתמשת בפטריות משימורים (מטעמי כשרות), כשאני מבשלת אותם לפי המתכון הם משום מה לא מגירות נוזלים גם אחרי 20 דק', אשמח לקבל עצה מה לעשות להבא.
    תודה

    1. היי ענת,
      אני מניחה שאפשר לרסס שמן במקום למרוח ביצה.
      ולגבי הפטריות משימורים, זה בסדר שהן לא מגירות נוזלים (ובכל זאת כדאי לטגן אותן לפני). זה רלוונטי יותר לפטריות שהן טריות.

  9. אפרת! איזה אתר משגע 🙂
    ממש מוכשרת את, בן פורת יוסף.
    לפני יומיים התחלתי במבצע חיסול החמץ והשתמשתי במתכון הנהדר הזה!
    איזה כיף שהוא כזה מדוייק. הוספתי למילוי הבורקס רק קצת מלח ואבקת שום (אבל זה רק כי אני מכורה קשות).

    שומרת אותך במועדפים:)

  10. היי אפרת,

    שאלה קצת מוזרה לגבי שימוש נוסף ברוטב הטעים הזה…
    יצא לי להכין עד היום כמה וכמה מתכוני צלי בקר ברוטב ואף פעם לא אהבתי את התוצאה. הרוטב החום הזה של הבשר ממש לא לטעמי. רציתי לשאול אם אכין את הבשר כרגיל ואשדך אותו עם רוטב הפטריות הצהוב הזה – האם זה יתאים לדעתך?

    1. היי גיתה,
      לדעתי הרוטב יכול להשתלב מצוין עם צלי בקר 🙂
      אם ייצא לך להכין אשמח לקבל עדכון.
      שבוע נפלא!

    1. היי צילה,
      את יכולה להשתמש בבצק פילו שהוא נטול שומן באותה דרך הכנה של המתכון הזה- בורקס פילו במילוי גבינהה (את יכולה למלא במילוי תפו"א ולקפל לצורה של משולש או של ריבוע).
      אם את לא רגילה לעבוד עם בצק פילו כדאי לקרוא לפני טיפים לעבודה עם בצק פילו.
      בהצלחה ויום נפלא!

  11. אפרת בוקר טוב!
    את משהו מיוחד!!!
    כל הזמן מפתיעה במתכונים מיוחדים וטעימים אבל קלים מאוד להכנה,
    הבורקס החזיר אותי אחורה לימים שהיו נוהגים להגיש אותו בליווי הרוטב באולמות אירועים.
    מבטיחה לעדכן כשאכין.
    יישר כח ושבוע טוב (:

    1. היי אולגה,
      לא ניסיתי להקפיא אבל אומרים שלא כדאי להקפיא מחית של תפוחי אדמה מאחר ולאחר ההקפאה היא משנה את מרקמה ומקבלת טעם לוואי. בבורקסים המעובדים הקנויים מכניסים לתערובת הפירה חומרים שכנראה מונעים תופעה זו.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר