מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בורקס פילו במילוי גבינה

בורקס פילו במילוי גבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 22, 2014
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

משולשים מבצק פילו במילוי גבינה. ניתן להוסיף תרד או חציל לפי הטעם.

בורקס פילו במילוי גבינה

מצרכים (24 יחידות):

12 דפים של עלי פילו (מופשרים לפי הוראות היצרן)

150 גרם עלי תרד או מחית חציל קלוי מסוננת היטב (לא חובה)

1 ביצה

250 גרם גבינת 'טוב טעם'

100 גרם גבינה בולגרית רכה

50 גרם גבינת קשקבל / פרמזן

מלח, פלפל שחור

*ספריי שמן/ שמן/ חמאה מומסת

לקישוט: שומשום/ קצח

אופן הכנה:

להכנה עם עלי תרד: מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את עלי התרד ומערבבים 2-3 דקות עד שהעלים מצטמצמים. מסירים מהאש, מסננים וקוצצים גס.

-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים היטב בקערה את הגבינות, הביצה והתרד/החציל הקלוי. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הצורך.

-מומלץ לקרוא לפני טיפים לעבודה עם בצק פילו.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה, מברישים אותו בשמן/חמאה מומסת (הכי נוח להשתמש בתרסיס שמן קנוי) ומניחים מעליו דף פילו נוסף. מברישים גם אותו בשמן/חמאה.

-חותכים ל-4 רצועות שוות. בקצה כל רצועה מניחים כמות של כפית גדושה מהמלית.

בורקס פילו- שלבי הכנה

-מקפלים לצורת משולש: על ידי קיפול מימין לשמאל ומשמאל לימין וכך עד הסוף. כך ממשיכים עם כל שאר המשולשים.

בורקס פילו- שלבי הכנה

-מניחים את המשולשים על נייר אפיה, מרססים או מברישים בשמן/חמאה מומסת ומפזרים מעל מעט שומשום/קצח. אופים בתנור 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.

בורקס פילו במילוי גבינה

בורקס גבינה, בורקס מבצק פילו, מתכון לבורקס גבינה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

58 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת יקרה, המתכון הזה פצצה!
    אנחנו גרים בחו"ל ושומרים כשרות ולכן לא אכלנו בורקס המון זמן וכולנו כבר התגעגענו… השבוע מצאתי בסופרמרקט בצק פילו כשר ומיד הסתערתי על הפרויקט. יצא מדהים! הילדים מבקשים להודות לך מקרב לב 🙂

  2. היי אפרת, נראה מעולה! אין לי גבינת טוב טעם, האם יש תחליף? אפשר אולי בלי ולהוסיף עוד מהגבינות האחרות? תודה!

    1. היי מיטל,
      אפשר להכין את המלית הזאת:
      4 כפות מלאות גבינה לבנה
      4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה)
      שני שליש כוס גבינה צהובה מגורדת

  3. ערב טוב אפרת! רוצה להכין בקרוב והפעם יש לי המון שאלות (סורי!): א) קניתי בצק פילו אבל לא כתוב כמה דפים יש, רק שזה 500 גרם, האם יש לך מושג בערך כמה עלים יהיו? רוצה להתאים מראש מתכון/מתכונים. ב) מה זה גבינת טוב טעם?? ג) אם אני רוצה להוסיף חציל, את מתכוונת לצלות אותו על האש ואז פשוט להוציא את ה"בשר" מבפנים, בלי לתבל אותו בכלום? ד) אפשר גבינה צהובה מגורדת במקום קשקבל? זהו … אני חושבת 🙂 תודה רבה מראש 🙂

    1. בוקר טוב אודליה,
      1. אני לא זוכרת כמה דפים בדיוק יש בחבילה, לדעתי בסביבות 20..
      2. גבינת טוב טעם היא גבינה בעלת מרקם מוצק ומיועדת לאפיה. היא מעניקה את המרקם שיש בבורקס גבינה אמיתי. מצורפת תמונה.
      3. כן, רק כדאי לתבל אותו בקצת מלח (ממש מעט).
      4. אפשר.
      בהצלחה 🙂

    2. סוף סוף סיימתי להכין, וואו לקח המון זמן! אבל יצא מושלם (הכנתי עם חציל)!!! תודה רבה וערב נפלא 🙂

    1. היי ורד,
      כמובן שעדיף להכין באותו יום אבל אם אין אפשרות אפשר להכין יום לפני ולחמם בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 10-15 דקות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).
      יום מקסים 🙂

  4. שלום,האם אפשרי לגלגל את המאפה בצורה של אצבעות במקום משולשים?
    אם כן ,האם צריך לשנות משהו באופן או המרכיבים של ההכנה?

  5. היי,
    תודה על המתכון הנהדר!
    רציתי לשאול מדוע הגבינה בורחת מהבצק במהלך האפייה וכיצד ניתן למנוע זאת?

    1. היי סיגל,
      פעם הבאה נסי למלא כל בורקס בכמות קטנה יותר של מילוי.

  6. היי,
    אני כל כך ניהנית מהמתכונים שלך. פשוט תפור עליי.

    ולשאלתי, משהו לא מסתדר לי עם כמות הדפים. 12 דפים שמכל אחד יוצאים 4 בורקסים..אז בעצם מתקבלים 48 ולא 24…לא?

    1. היי דורית,
      משתמשים בדף פילו כפול, זאת אומרת 6 דפים כפולים (שהם בעצם 12). כל דף חותכים ל-4 שמכל אחד יוצרים בורקס.
      חג שמח 🙂

  7. הבת שלי (בכיתה ג') ואני הכנו ביחד בורקס פילו – בפעם הראשונה, בזכותך! לא הכנו מילוי כמו במתכון, אבל מאוד נעזרנו בהסברים. תודה על אתר מקסים, מתכונים טעימים והכל ידידותי למשתמש. חג שמח!

    1. היי אילנית,
      תכיני בלי הביצה. מומלץ להוסיף כף גבינה לבנה כדי לרכך את התערובת.
      חג שמח 🙂

  8. לא הבנתי איך עושים תמשולשים של הבצק עם הפילו אם יש למשהו איזה תמונה יותר ברורה/סרטון אני אשמח תודה רבה

    1. היי ספיר,
      אין לי סרטון הדגמה אבל אפשר לראות בתמונת הקולאז השניה את אופן הקיפול. הסדר הוא משמאל לימין.
      יכול להיות שבאופן תיאורטי זה נראה מסובך אבל ברגע שתנסי זה יילך בקלות.

  9. היי
    ניסיתי את התפו"א וגם את הפיטריות ויצא ממש מוצלח
    אני רוצה לנסות את המלית של הגבינה הבעיה שאין לי שום גבינה חוץ מגבינה טוב טעם.
    מה אפשר לעשות?

    1. היי שלי,
      גבינת טוב טעם בפני עצמה קצת חסרת טעם ולכן הטעם יכול לצאת תפל. המטרה שלה בעצם היא להעניק את המרקם ושאר הגבינות מוסיפות את הטעם לכן לדעתי פחות מומלץ להכין רק עם טוב טעם.
      אם את מוסיפה תרד או מחית חציל קלוי אז אולי אפשר להמליח כמו שצריך את התערובת ואז זה יכפר על החוסר בגבינות אחרות אבל מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת בוודאות איך זה ייצא.

  10. אף פעם לא התחברתי למתכונים כמו המתכונים שלך וניסיתי המון ממתכונים ופעם אחרי פעם כולם מעולים וקוצרי מחמאות. ושנותנים אצלנו מחמאות זה סימן שזה באמת טעים ומוצלח… כל מתכון שאני מחפשת אני קודם כל בודקת כאן ולרוב אני גם מוצאת
    ייש כוח גדול
    רציתי לשאול אם אפשר להחליף את המילוי בתפוח אדמה?

  11. יצא מעולה. הכנתי חלק מהבורקסים עם תרד, חלק עם דלעת וחלק רק עם גבינה. כמובן שניתן לעשות גם עם בצק עלים או פריך.

  12. בוקר טוב.

    תודה רבה על המתכונים הנפלאים והקלים!
    רציתי לדעת אם לאחר האפייה ניתן להקפיא את הבורקסים?

    תודה ויום טוב.

    1. היי מיכל,
      חייבת לציין שלא ניסיתי להקפיא בצק פילו אפוי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה.
      יום טוב ושבוע נפלא 🙂

  13. תודה שאת עונה כל כך מהר וכל כך ברור.
    האתר (וגם את) מאוד ידידותי למשתמש.
    יישר כח גדול !!!
    זהו, שמרתי את האתר במועדפים ומהיום במקום לחפש מתכון בגוגל, קודם אחפש אותו כאן.
    תודה !

  14. לפי מה שהבנתי שמת שני דפים אחד על השני. זה נכון?
    ככה זה עם כל המילויים? תמיד על שני דפים, או שאפשר גם על אחד?

    1. היי מזל,
      נכון, שמים דף אחד מעל השני (שכבה כפולה).
      מאחר ודפי הפילו הם מאוד עדינים, בדר"כ עדיף למלא על שכבה כפולה.
      יום נעים 🙂

    1. שמחה לשמוע! תודה שרית שאת תמיד חוזרת לעדכן 🙂
      שבוע טוב

  15. יש לי בצק פילו ואני מחפשת מה לעשות עם זה .משהו חלבי אבל יותר פשוט בלי גבינות מיוחדות .יש לך מתכון בשבילי.תודה רבה
    אין כמו האתר שלך!

    1. תודה שרית!
      את יכולה להכין מילוי מגבינות כמו גבינה לבנה/קוטג', גבינה צהובה, גבינה בולגרית/פטה.
      אין לי מתכון מדויק אבל אני רושמת לך בערך מה אני הייתי מכינה:
      למילוי (לערבב הכל בקערית):
      2-3 כפות גבינה לבנה/קוטג'
      כוס גבינה צהובה מגורדת
      חצי כוס גבינה בולגרית/פטה מגורדת
      חצי ביצה טרופה
      מלח, פלפל שחור
      *אם לאחר ערבוב התערובת יוצאת דלילה מידי תוסיפי ככף קמח/קורנפלור (התערובת צריכה להיות סמיכה ויציבה אחרת היא תרטיב את דפי הפילו).
      *את יכולה להוסיף לתערובת הגבינות תוספות כמו זיתים קצוצים, גמבה קצוצה, פטריות קצוצות וכו' (לפי הטעם).
      אפשר למלא ולגלגל לסיגרים או למשולשים (כמובן שיש להבריש את הדפים בשמן), לסדר על נייר אפיה, להבריש בחצי ביצה טרופה ולפזר שומשום אם את אוהבת.
      בהצלחה ויום נפלא 😉

  16. תודה רבה 🙂
    זאת פעם ראשונה שאני רוצה לעבוד עם עלי פילו לכן אני שואלת. אם רוצים להשתמש רק בחלק מהחבילה אז אפשר להוציא להפשרה רק חצי מהעלים או שהם ישברו/יתייבשו? או שכל פעם את משתמשת בכל החבילה? שאר המתכונים נפלאים. אנסה אותם. מקסימום אני פשוט אכין הכל ואקפיא חלק.

    1. זאת בעיה להוציא רק חלק מהחבילה כי הדפים קפואים ודבוקים זה לזה ואם תנסי קרוב לוודאי שהם יקרעו, לכן אין ברירה אלא להשתמש בכל החבילה בכל פעם שמכינים (לכן אני תמיד קונה את החבילה הכי קטנה שאני מוצאת).
      ונכון, את יכולה להקפיא לאחר האפיה 🙂
      ממליצה לך לקרוא את הטיפים לעבודה עם בצק פילו.
      בהצלחה וסופשבוע נעים 😉

  17. בוקר טוב,אם אני מפשירה חבילה של עלי פילו ולא משתמשת בכולם,ניתן להקפיא שוב את מה שלא השתמשתי בו?

    1. היי דורית,
      בצק פילו קנוי מומלץ לאפות מיד לאחר שמכינים אותו אחרת הוא נוטה להתייבש. לא מומלץ להקפיא את הבצק לפני האפיה מאחר והתהליך מייבש את הדפים.
      שבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר