מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בורקס מלאווח

בורקס מלאווחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יולי 11, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

את המתכון הזה מכינים מבצק מלוואח שחוסך את כל זמן הכנת הבצק של הבורקס, והתוצאה מעולה!

בורקס מלאווח

מצרכים:

חבילת מלוואח

גבינה בולגרית רכה מפוררת

זיתים קצוצים דק

1 ביצה טרופה/ ספריי שמן

לקישוט: שומשום

אופן הכנה:

-מפשירים מעט את המלוואח.

-פורשים מלוואח על משטח עבודה וחותכים לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוס את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גבינה בולגרית מפוררת וכף זיתים קצוצים ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את השוליים (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק).

-מניחים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום.

-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!) ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה.

הערה:

אפשר להכין מבצק עלים או פילאס ולחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס"מ.

בורקס גבינה, בורקס במילוי בולגרית

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת .
    אני חייבת להגיד לך תודה ענקית על המתכונים שלך. בזכותך ובזכות האתר הזה התחלתי לבשל לעצמי. והשנה החלטתי שאני עושה דברים שאף פעם לא בישלתי. וכל מה שבישלתי עד עכשיו המישפחה שלי טעמה ואהבה את זה. אז אני מודה לך שפתחת את האתר הזה ונתת לי הזדמנות לבשל.

  2. היי אפרת,
    הייתי רוצה להכין בורקס במילוי פטריות. אשמח לדעת איך?
    ואולי יש לך מתכון :/

    1. היי ענת,
      יש מתכון לבצק פילו ממולא בפטריות. משם את יכולה לקחת את המילוי.
      אפשר להוסיף למלית גם תפו"א מבושל מעוך לפירה.
      את הבצק אפשר להכין ממלוואח כמו במתכון הזה או מבצק עלים.

  3. היי.
    ראשית תודה על המתכונים הנפלאים כל מה שהכנתי יצא מעולה
    אני רוצה להכין את הבורקס עם בשר טחון , מה אם כן מרכיביי המילוי חוץ מבשר ובצל ותבלינים כמובן
    כלומר האם יש צורך במרכיב נוסף ?! אשמח לתגובה מהירה

    ערב נעים

    1. היי עופרה,
      אין צורך במרכיב נוסף. אפשר להוסיף לבשר גם 1-2 כפות רסק עגבניות. זה מוסיף טעם.

  4. נראה מעולה. האם יש לך רעיונות נוספים למילוי הבורקס? רסק עגבניות וגבנ"צ, פטריות מטוגנות? תודה

    1. היי מיכל,
      רעיונות למילוי:
      -פטריות מטוגנות עם בצל (אפשר להוסיף לזה גם גבינה צהובה).
      -רוטב פיצה/קטשופ/רסק עגבניות + גבינה צהובה + זיתים.
      -פירה עם בצל מטוגן
      -גבינה בולגרית+ גבנ"צ+ רוטב פסטו
      יום נפלא 🙂

  5. אפרת ערב טוב!
    הכנתי את הבורקסים לארוחת ערב והם בתנור עכשיו,
    הריח נפלא (ובטוחה שגם הטעם),
    תודה לך על מתכונים מוצלחים וקלים (:

    1. היי אפרת תודה רבה לך על המתכונים זה ממש עוזר לי בהכנת ארוחות וממש מפתח את הידע שלי במטבח תודה:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר