מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בורקס גבינה

בורקס גבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 25, 2014
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

בורקס גבינה וזיתים מבצק עלים

 בורקס גבינה

מצרכים (20 יחידות):

800 גרם בצק עלים מופשר חתוך לריבועים 10X10 (ניתן לקנות ריבועי בצק עלים מוכנים)

מילוי גבינה לבורקס:

1/2 חבילת גבינת "טוב טעם" (125 גרם)

2 כפות גבינה לבנה

100 גרם גבינה בולגרית רכה

1 ביצה

1 כף קמח לבן

1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

מלח פלפל לפי הטעם (מומלץ לטעום ולהוסיף בהתאם)

לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) ושומשום.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מניחים את ריבועי בצק העלים על משטח עבודה. מניחים כפית מהמלית בקצה הריבוע ומקפלים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות.

-מסדרים את המשולשים עד נייר אפיה במרווחים אחד מהשני ומורחים מעל חלמון ביצה. מפזרים שומשום ואופים במרכז התנור במשך 15-20 דקות עד להזהבה.

בורקס גבינה מבצק עלים, מתכון לבורקס גבינה, מילוי לבורקס גבינה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

42 תגובות

הוסף תגובה
  1. יצא מעולה. ממש טעים. לא דומה בכלל למוצר הקפוא התעשייתי.
    שאלה – האם אפשר להקפיא את הבורקסים לאחר האפייה ולחמם לפני הגשה?

  2. היי אפרת,אם אני רוצה להכין רק רבע מהכמות – מה דין הביצה? איך מכמתים את יתר המצרכים? תודה

    1. אפשר לטרוף את הביצה בקערית. להשתמש בכמות של רבע-שליש מהבלילה למלית ובמה שנשאר לציפוי (במקום החלמון).

  3. היי

    יש בחבילה 250 גרם בולגרית. איך אני יודעת כמה זה 100 גרם? אם אני אפורר את הבולגרית כמה כפות/כוסות זה?

  4. היי, אני רוצה לציין שיש לך אתר נפלא ומאוד מועיל.
    ברצוני לשאול, האם יש לך מתכון לבצק עלים ללא מרגרינה, עם שמן?
    אשמח לתגובה.
    יום מקסים 🙂

    1. תודה מלי 🙂
      אין לי מתכון לבצק עלים ביתי אבל את יכולה להכין את זה עם בצק הכיסונים (אמפנדס) שהוא על בסיס שמן.

  5. הי אפרת
    אתר מקסים ונפלא. מבורכו ידייך.
    אני רוצה להכין היום ולאפות מחר.
    איך עושים את זה?
    תודה וחג שמח

    1. אפשר להכין עד שלב האפיה ולשמור במקרר עד מחר. מחר רק למרוח חלבון ביצה ולפזר שונשום ולאפות.
      חג שמח 🙂

    1. היי אילנית,
      בתערובת עצמה תוותרי על הביצה ובציפוי מרחי שמן במקום.

    1. היי שר,
      את יכולה למרוח כבר היום או מחר, איך שנוח לך.
      שבת שלום 🙂

  6. היי,
    יש לי ג. בולגארית, קשקבל וג. צהובה וג פטה
    1. האם אפשר להוסיף קשקבל/גבינה צהובה למלית?
    2. האם אפשר להוסיף בצל ירוק למלית?

    1. היי חן,
      אפשר להוסיף קשקבל או גבנ"צ למלית ואפשר להוסיף קצת בצל ירוק קצוץ דק-דק (אבל מעט).

  7. שלום רב אפרת מתנצלת מראש על אורך השאלה:
    1.איך מכינים כזה בורקס עם בשר?
    2.איך מכינים כזה בורקס מתוק?
    3.איך מכנים כזה בורקס עם תפוחי אדמה?

    תודה ומתנצלת מראש

    1. היי מיטל,
      1. מלית בשר – מטגנים בצל קצוץ בינוני עד להזהבה. מוסיפים כ500 גרם בשר טחון ומערבבים כמה דקות עד שהוא מתבשל. מתבלים בכפית מלאה מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה וקמצוץ פלפל שחור. ניתן גם להוסיף כף רסק עגבניות (זה מוסיף טעם).
      2. את מתכוונת למלית מתוקה?
      3. מלית תפו"א- מבשלים במים רותחים עד לריכוך מלא 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות. מסננים מהמים ומועכים לפירה חלק. מתבלים בכף שמן זית, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
      *אופן ההכנה אותו דבר, רק המלית משתנה.

  8. היי
    אפשר לוותר על הגבינה בולגרית (פשוט אין לי) יש לי את הטוב טעם?
    אני רוצה להשתמש במלית למילוי הכיסונים במקום הפיטריות
    תודה

    1. היי שלי,
      יכול להיות שבלי בולגרית הטעם ייצא קצת תפל כי גבינת הטוב טעם בפני עצמה אין לה כל כך הרבה טעם.
      אם את מחליטה להכין בלי אני ממליצה לפחות להמליח את התערובת כמו שצריך (את יכולה להכין את התערובת, להמליח ולטעום ורק לאחר שהגעת למליחות הרצויה, להוסיף את הביצה).
      בהצלחה וחג שמח 🙂

    1. היי הילה,
      כף קמח פשוט מסמיך את תערובת הגבינות. אני מניחה שאפשר לשים קורנפלור במקום או לוותר.
      חג שמח 🙂

    1. היי ימית,
      לא ניסיתי למרות שלדעתי אפשר. בכל אופן, אם את אופה מחר נראה לי שיותר כדאי לשמור אותם במקרר וכמובן לעטוף בניילון נצמד או בנייר כסף.

    1. היי טל,
      אני מניחה שאפשר לשים עוד כף גדושה גבינה לבנה וכרבע כוס בולגרית רכה.

  9. אתר נפלא מתכונים נפלאים !
    אגב, למי שאין גבינת טוב טעם יכולה לסנן גבינה במשך כמה שעות ויוצא נפלא. ניסיתי זה עבד.
    ההמשך כרגיל.

    1. היי דנה,
      במקום להשתמש בגבינה כחושה אפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה ולסנן אותה מנוזלים ואז היא הופכת להיות סמיכה ומוצקה יותר.
      איך מסננים? שמים את הגבינה בתוך מסננת מיוחדת במקרר (יש לשים קערה מתחת למסננת) או בתוך בד כותנה (אפילו חולצה נקיה, אח"כ זה מתכבס בקלות) או בתוך מגבות נייר רב-פעמיות, קושרים ותולים מעל הברז ומשאירים למשך כ-3 שעות. לאחר מכן ניתן להשתמש בגבינה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר