מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בורקס בשר

בורקס בשרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 9, 2018
Last modified:דצמבר 9, 2018

Summary:

בורקס בשר מבצק מלוואח הכי קל וטעים שיש! אפשר להגיש כמנה בשרית ראשונה או כמנה עיקרית. 

בורקס בשר

מצרכים (12-14 בורקסים):

6-7 יחידות בצק מלוואח מופשר (ניתן להכין גם מבצק עלים או פילאס)

מילוי בשר:

בצל בינוני קצוץ

400 גרם בשר טחון

כף רסק עגבניות

חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור

כף מלאה פטרוזיליה טריה קצוצה

לציפוי:

ביצה טרופה, שומשום

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות עד שהבשר מתבשל ומשנה צבעו.

-מתבלים ברסק עגבניות, כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים כ-2 דקות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-פורסים מלוואח על משטח עבודה וחותכים לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוס את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גדושות מתערובת הבשר ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את השוליים (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק).

-מניחים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום.

-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!) ואופים במשך 27-30 דקות, עד להזהבה יפה.

הערה:

*את המלוואח יש להפשיר אבל לא לגמרי אחרת הוא יהיה דביק ויהיה קשה לעבוד איתו. יש להפשיר עד שהבצק גמיש וניתן לקיפול.

*כדי לחסוך בזמן עבודה ניתן להכין את תערובת הבשר יום לפני ולשמור במקרר.

*אם אתם מכינים מבצק עלים או פילאס יש לחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס"מ.

בורקס בשר

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

16 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי נירית,
      את למעשה רוצה להכין חצי כמות אז כדאי גם להפחית בחצי את כמות המילוי:
      חצי בצל בינוני קצוץ
      200 גרם בשר טחון
      כפית מלאה רסק עגבניות
      רבע כפית כמון, רבע כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור
      כפית מלאה פטרוזיליה טריה קצוצה

  1. היי אפרת,
    האם מתאים להגיש כמנה ראשונה ולהגיש מעל רוטב פטריות?
    האם ניתן להקפיא את הבורקס לפני האפיה?
    אפשרי גם להכין עם עוף או הודו טחון שקונים מוכן בסופר?

    1. היי אסתי,
      1. כן, מתאים בהחלט.
      2. אני חושבת שאפשר.
      3. כן.
      יום מקסים 🙂

  2. היי אפרת, תודה לך על עוד מתכון מיוחד.. בזכותך חנוכה עבר מדהים! שני סוגי הלביבות שפרסמת (הקישואים עם הבטטה והבננה עם היוגורט) היו הצלחה מסחררת!
    תודה רבה לך שצרפת סרטון הדגמה לוידאו הזה במיוחד למאותגרים קולינרית כמוני.. בהתחלה נכנסתי לפאניקה ולא הבנתי מה ואיך לעשו אבל הסרטון מסביר בצורה מדהימה
    כמה שאלות לגבי המתכון הזה:
    1. בצק מלאווח – הכוונה פשוט לעלי/דפי מלוואח שמוכרים בסופר ושצריך לטגן?
    2. האם אפשר להשתמש במלוואח ללא גלוטן (כן יש חיה כזאת)?
    3. יש לך מושג אם ב500 גרם יהיו 7 יחידות בצק או שעדיף לקנו שתי חבילות
    4. לגבי השר הטחון – התכוונת לבשרר בקר טחון?
    5. לגבי השומשום – כמה שומשום בערך לפזר?
    6. כשכתבת לטגן את הבשר עד שהוא משנה את צבעו, למה התכוונת, לאיזה צבע הוא אמור להפוך?
    7. בשביל שאדע מתי להתחיל להכין, כמה זמן בערך לוקח לתערובת להתקרר לגמרי?
    8. כמה דקות לפני השימוש את ממליצה להוציא את הבצק מהפריזר כדי שלא יהיה דביק אבל יהיה ניתן לקיפול
    9. כשכתבת לפרוס מלואאח על משטח עבודה, התכוונת פשוט לקחת עלה מלאווח אחד או שצריך לרדד אותו וכו'
    10. בשביל החברה הצמחונית שלי – אם בחלק מהבורקסים אני אשתמש במשהו שנקרא "טחון מן הצומח להכנת קציצות ובורגרים", נראה לך שזה יכול לעבוד? יש לך רעיון אחר לאיך לעשות חלק מהבורקסים צמחונים?
    המון המון תודה על האתר ועל זה שאת תמיד מחדשת ומייעצת ועוזרת מכל הלב

    1. היי,
      1. כן
      2. לא מכירה אבל נראה לי שכן
      3. אין לי מושג, זה תלוי גם בגודל. בכל מקרה אמור להיות רשום על האריזה מס' יחידות
      4. כן
      5. סה"כ 1-2 כפות
      6. מאדום לצבע חום של בשר
      7. מספיק לקרר כ10 דקות
      8. זה תלוי בטמפ' בחדר. בסביבות 10 דקות. לפעמים יותר ולפעמים פחות.
      9. כן. בלי לרדד
      10. לדעתי כן
      יום נפלא 🌷

    2. אפרת תודה רבה לך על התשובה המפורטת!
      שכחתי לשאול שני דברים:
      1. האם להשתמש בשמן זית או בשמן חמניות?
      2. לגבי הגרסה הצמחונית יש שתי אופציות בסופר: טון מהצומח להכנת בולונז או טחון מהצומח לצליה בגריל, על מה היית מהמרת?
      המון תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר