מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים בורגול

איך מכינים בורגול

 

איך מכינים בורגול

קצת על הבורגול..

בורגול עשוי מגרגרים של חיטה מבושלת, שעברה תהליך של ייבוש וגריסה. ניתן להשתמש בו לסלטים, להוסיף אותו למרקים, להכין ממנו קציצות. יכול לשמש כתחליף נהדר לאורז.

סוגים עיקריים של בורגול: בורגול גס או עבה, בורגול בינוני ובורגול דק.

הבורגול הגס/עבה מתאים למאכלים בהם הבורגול משמש כמו אורז במנה.

הבורגול הדק יותר מומלץ אם הוא חלק מתערובת מסוימת כמו בקציצות וכדו'.

מבחינת ערכים תזונתיים, הבורגול עשיר בסיבים תזונתיים.

 

איך מכינים בורגול?

יש שתי אפשרויות להכנת בורגול, עם בישול וללא בישול:

בישול בורגול (מתכון בסיסי):

חומרים:

1 כוס בורגול

כפית מלח

4 כוסות מים

אופן הכנה:

-שופכים לסיר בינוני את המים והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).

-מוסיפים את הבורגול, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הבורגול למסננת ומניחים לכל המים לרדת (אין לשטוף).

 

השריית בורגול (ללא בישול) – מניחים את הבורגול בקערה וממלאים במים חמים. משאירים למשך שעה לפחות ומסננים.

 

הבורוגול כמו שהוא פחות טעים ולכן מומלץ לשלב אותו עם ירקות או קטניות כמו במתכון הזה- מתכון לבורגול.

 

מתכונים נוספים עם בורגול:

בורגול עם פטריות

קציצות בורגול ובטטה

קציצות בורגול והודו

סלט בורגול וסלק

סלט בורגול ורימונים

תבשיל אורז ובורגול

עגבניות שרי ממולאות בורגול

 

>> חזרה לתפריט "איך להכין".

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

20 תגובות

הוסף תגובה
    1. אם מבשלים אותו באחת השיטות המוזכרות כאן אין צורך לשטוף.
      רק אם מבשלים אותו כמו אורז כדאי לשטוף כחצי דקה ולסנן.

  1. היי.רציתי לדעת אם זה משנה בורגול רגיל או גס? לתבשילים.כי אמרו לי עדיף גס כדי שלא ייצא דייסתי.אשמח לתגובה מהירה

  2. שלום שפית
    אני תמיד מסתבך במדידה של הירקות כשהם כתובים באופן – 2 כוסות שעועית וכדו'.
    אשמח אם תוכלי לכתוב כמה זה בגרמים.
    תודה רבה
    אנחנו לא מפסיקים להנות מהמתכונים שלך !!
    הכל יוצא פשוט מושלם ! אנחנו מכורים לאתר !!
    תודה על הכל 🙂

    1. היי יעקב,
      אשתדל לציין כמויות בגרם.
      בכל מקרה, בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל (ובבישול זה לא חייב להיות מדויק).
      שבוע מעולה 🙂

    1. היי רות,
      יש לכסות את הבורגול במים. בסביבות 4-5 כוסות.

    1. אפשר לבשל את הבורגול כמו אורז ולשים כוס וחצי מים על כל כוס בורגול. לבשל 20 דקות, לכבות את האש ולהשאיר מכוסה 5 דקות.

  3. תודה אפרת!לכוס בורגול מספיק בצל אחד גדול?כמה מלח להוסיף אחרי העירבוב עם הבצל?(בבישול שמים כבר כפית)?

    1. אם את שמה בבישול כפית אז כדאי להמליח לאחר הוספת הבצל המטוגן ממש מעט, לפי הטעם.
      וכן, לכוס בורגול לפחות בצל אחד גדול. אם אוהבים יותר בצל אפשר להגדיל ל-2 בצלים בינוניים או בצל וחצי גדולים.

    1. היי שרון,
      תכיני את הבורגול בנפרד לפי איזה שיטה שאת בוחרת (בישול או ללא בישול). את הבצל תטגני בנפרד ואז ערבבי במחבת בין הבורגול לבצל המטוגן ותתבלי במלח וקמצוץ פלפל שחור.

  4. מתכון של בורגול
    לחתוך ולטגן בצל בינוני להוסיף גזר פרוסות לאחר טיגון קצר להוסיף את הבורגול הגדול להמשיך לערבב
    להוסיף מלח כפית שום ולכסות הבורגול הבצל והגזר במים רותחים בקו ישר
    על אש קטנה כ-20- דקות לא לכסות הסיר
    טעם מדהים

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר