מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בורגול עם שעועית ירוקה ואפונה

בורגול עם שעועית ירוקה ואפונהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 29, 2018
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

מתכון לבורגול עם שעועית ירוקה, אפונה וגזר – תוספת צמחונית טעימה ומזינה

בורגול עם שעועית ירוקה ואפונה

מצרכים (3-4 מנות):

1 כוס בורגול עבה/גס

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום שמנה קצוצה

כוס וחצי שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה (180 ג')

כוס תערובת אפונה וגזר משקית קפואה (120 ג')

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (או חצי כפית תבלין פטרוזיליה מיובשת)

תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית אבקת מרק (*מומלץ מחומרים טבעיים), רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת לברז. מעבירים לקערה ושופכים 2 כוסות מים רותחים. משרים למשך כ-20 דקות, עד שהבורגול נעשה רך למאכל (אין צורך לבשל).  מעבירים למסננת.

-מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את השעועית הירוקה ותערובת אפונה וגזר (אין צורך להפשיר). מבשלים על אש בינונית במשך 5-7 דקות, תוך כדי ערבוב.

-מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח, פפריקה, כמון, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

32 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת

    בלי מים בכלל ?

    מכניסים ישר את תוכן השקיות הקפואות?

    אני מאדה את הבצל במחם במקום בשמן

    מניסיון זה נשרף בלי מים (סיר נירוסטה)

    כמה מים להוסיף כדי שלא ישרף אבל שלא יפגע גם במרקם?

    תודה .

    1. אם משתמשים בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אין תורך להוסיף מים.
      אם את משתמשת בסיר מנירוסטה אז תוסיפי כרבע כוס מים ותעקבי אחרי הבישול כדי לבדוק שהתבשיל לא מתייבש.

  2. הי אפרת.
    דבר ראשון תודה על כל המתכונים אני נהנית מאוד.
    האם אפשר לעשות את המתכון הנ"ל עם שימורים של שעועית ואפונה וגזר?

  3. עשיתי עם שעועית חתוכה והיא יצאה חסרת טעם ובקושי מבושלת. יש מה לעשות? הוספתי תיבול וזה לא עזר.

    1. בישלת אותה לפני?
      בכל מקרה אם כבר היא מעורבבת עם הבורגול אפשר להמשיך לטגן את התבשיל במחבת רחבה תוך כדי ערבוב ולהוסיף תבלינים.

  4. הכנתי לפי ההוראות רק עם אורז לבן במקום בורגול. יצא מעדן ! חולה על המתכונים שלך בכלל, כזאת אלופה !

    1. אז תכיני רק עם אפונה או שתחתכי גזר טרי לקוביות קטנות, תטגני אותו עם הבצל והשום במשך כ-5 דקות (עם מכסה) עד שיתרכך ואז תוסיפי את האפונה והשעועית ותמשיכי כרגיל.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר