מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בורגול עם פטריות

בורגול עם פטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 26, 2016
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מתכון לבורגול עם בצל ופטריות ברוטב סויה – ארוחת צהריים צמחונית מהירה וטעימה

בורגול עם פטריות

מצרכים (3-4 מנות):

כוס בורגול עבה/גס

2 בצלים גדול קצוצים

2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות קצוצות (*אפשר גם פורטבלו)

תיבול:  רבע כפית מלח, 4 כפות רוטב סויה, כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור, כפית שטוחה תבלין צ'ילי חריף (לא חובה)

אופן הכנה:

-מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת לברז. מעבירים לקערה ושופכים 2 כוסות מים רותחים. משרים למשך 15-20 דקות, עד שהבורגול נעשה רך למאכל (אין צורך לבשל).  מעבירים למסננת עד להכנת תערובת הפטריות.

-מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 6-8 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח, סויה, סילאן, פלפל שחור וצ'ילי. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, לספיגת הטעמים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

99 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אילת,
      לדעתי לא כדאי לוותר על רוטב הסויה. הוא ממש מוסיף טעם. אפשר לשים כף רוטב צ'ילי בנוסף.

  1. הי אפרת, הכנתי בעבר את המתכון ויצא נהדר. האם אפשר להכין עם גריסי פנינה או חיטה במקום בורגול(שגיליתי שנגמר לי..)? אם כן, מה ההנחיות? תודה מראש

    1. היי תמי,
      אפשר להכין עם גריסי פנינה. לבשל אותם במים רותחים 20-30 דקות עד לריכוך ולסנן. להמשיך לפי המתכון.

  2. היי אפרת,
    אני בדיוק מכינה, כרגע אני בשלב של הפטריות, והפטריות הגירו הרבה נוזלים. מה עושים עם הנוזלים האלה? חיכיתי מעל 8 דק' והן כבר הצטמצמו, ועדיין יש נוזלים. מה לעשות במצב כזה?

    תודה,
    ורד

  3. אני מכינה את המתכון כבר כמה פעמים,הפעם הוספתי גם שבבי סויה(ולא כי אנחנו צמחונים…כי זה פרווה וטעים) להוספת בריאות ויצא ממש טעים, ממליצה.
    תודה רבה לך

    1. היי רבקה,
      יותר טעים עם פטריות טריות אבל אפשר גם להשתמש בפטריות משימורים.
      יום מקסים 🙂

  4. היי, נראה מעולה, לצערי יש לי רק סלסלת פטריות אחת. להכין חצי כמות של הכל? או שהיחס לא קריטי ועדיין יהיה טעים גם עם פחות פטריות לדעתך?

    1. היי אלה,
      את יכולה להכין עם סלסלה אחת, פשוט יהיה יותר בורגול ופחות פטריות.

    1. אפשר למרות שהוא בהחלט מוסיף טעם.
      אני חושבת שאפשר לשים במקום 2-3 שיני שום כתושות. יש לטגן קודם את הפטריות ורק לאחר שהן מבושלות יש להוסיף את השום ולהמשיך כרגיל.

  5. זה רעיון אני רוצה לנסות את הקציצות בורגול ובטטה אבל אם אני יוסיף ביצה זה לא יהיה יותר דביקי

    1. זה בסדר שזה דביק, כך הקציצות יהיה יציבות.
      וכן, זה בסדר שהבורגול מבושל.

  6. הכנתי כמה פעמים ויצא מדהים זה אוכל קבע אצלנו היום נתקעתי בלי בורגול עבה והתעקשתי להכין את המתכון הזה ולכן הכנתי עם גריש-בורגול דק ויצא דייסה אכזב אותי מאוד יש לזה תקנה? יש לך רעיון מה ניתן לעשות איתה?

  7. מתכון מעולה, יצא מאוד מאוד טעים וכל כך פשוט! השתמשתי בבורגול דק, ובמקום סילאן הוספתי דבש. תודה רבה על המתכון, מוסיפה אותו לרפרטואר הקבוע!

    1. היי שרון,
      עדיפות לעדשים שחורות. אח"כ – עדשים ירוקות (חומות).
      יש לבשל את העדשים לפני ובנפרד.
      יום מקסים 🙂

    2. הי אפרת, אני מעוניינת לשלב עדשים שחורות. כמה זמן לבשל אותם לפני ההוספה? תודה ענקית!!!

    3. היי רוזה,
      יש לבשל את העדשים במים עד לריכוך ואז לסנן. בסביבות 30 דקות בישול. בכל מקרה כדאי לטעום ולוודא שמוכן.

    1. היי רון,
      אפשר למרות שעם עבה לדעתי המרקם יוצא יותר מוצלח.

    1. היי אביטל,
      הפטריות מוסיפות המון טעם לתבשיל וגם התיבול מתאים לפטריות.
      אם את בכל זאת רוצה להכין בורגול אני ממליצה להכין בורגול עם עדשים וגזר (אם אין לך עדשים את יכולה לשים פלפל אדום קצוץ במקום).

  8. שבוע טוב אפרת! הכנתי אתמול ויצא ממש ממש טעים! אין כמו המתכונים שלך, נותנים לי חשק לגוון ולנסות דברים חדשים, שיוצאים מעולים 🙂

  9. שלום. אצלנו לא אוהבים רטבי סויה וטריאקי ובעיקרון לא מתים על תיבול אסיאתי סיני. כך שמתוקים כמו סילאן מיפל ודבש גם לא באים בחשבון. מעדיפים טעמים נקיים.
    אנו מעדיפים תיבול מזרחי מקומי כמו שום פלפל ושמן זית, כורכום פפריקה כמון ודומיהם.
    מה נראה לך הכי מתאים מאלו שרשמתי?

    וכמובן תודה מראש על האתר והמתכונים המעולים.

    1. היי מוטקה,
      אני מניחה שאפשר לתבל בכפית שטוחה מלח, חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה, פלפל שחור לפי הטעם.
      אפשר גם להוסיף 2 שיני שום כתושות לאחר טיגון הבצל.

    1. במתכון רשמת שיש להוסיף לו מים חמים ואח"כ לסנן וכו'.
      אם אני רוצה להתחיל מטיגון הפטריות ואז לשים את הבורגול ישר בסיר עם מים ולבשל ביחד עם הפטריות, כמה מים לשים כדי שיתבשל טןב ולא יהיה דייסה?

    2. הבנתי, את רוצה לבשל ביחד.
      יש לשים 2 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה על אש גבוהה. להנמיך את האש ולבשל עם מכסה 20 דקות. לאחר מכן לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

    3. היי אפרת. רוצה להכין שוב את המתכון הזה, שהיה כל כך טעים! השיטה הזאת (הכל ביחד) מוצאת חן בעיני! חוסכת כלים וזמן ומתאים יותר לעצלנים כמוני! האם זה על חשבון הטעם/מרקם או שאת חושבת שזה יוצא אותו דבר? תודה רבה!

    4. היי אודליה,
      דווקא במקרה הזה השיטה במתכון יותר קלה כי לא צריך לבשל את הבורגול, רק להשרות במים רותחים ואז להוסיף לפטריות המטוגנות ולבשל אבל אם נוח לך יותר להכין הכל בסיר אחד אין בעיה. זה גם ייצא טעים אבל התיבול יורגש קצת פחות כי הוא נספג במי הבישול.

    5. תודה רבה אפרת! חושבת שאנסה את שיטת ה"סיר אחד" ונראה איך יצא. אולי אוסיף עוד טיפה תיבול כדי להשלים. אעשה השוואה ואחליט איזה שיטה יותר מתאימה לי, כי בטוח שאכין את זה עוד הרבה פעמים מרוב שהוא טעים 🙂 תודה!

    6. אוקיי, אז עבר קצת זמן 🙂 אבל סוף סוף הכנתי שוב! (את אשמה כי את מעלה המון מתכונים ואני סקרנית ורוצה לנסות הרבה מהם (אומנם לא עומדת בקצב!) ואז אין לי זמן לחזור למתכונים קצת יותר "ישנים" כדי להכין שוב 🙂 אז הכנתי אתמול בסיר אחד, הוספתי עוד כף רוטב סויה ועוד חצי כף סילאן ויצא מעולה! וגם היו פחות כלים לשטוף אחר כך! תודה רבה ויום מקסים 🙂

  10. היי, המתכון מצוין קליל ומהיר – תודה רבה!
    יש לי שאלה קטנה, לכמה זמן זה יכול להשאר במקרר? ואם אקפיא – אוכל להשאיר בערך כשבוע?

    1. היי אליה,
      שמחה שיצא מוצלח 🙂
      ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה במשך 3-4 ימים.
      ניתן להקפיא ליותר משבוע.
      שבוע נפלא!

  11. שלום.. רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הפטריות הטריות בפטריות משומרות מהקופסא.
    תודה.וחג שמח לך ולמשפחתך!

    1. היי ורד,
      אפשר להשתמש בשתי קופסאות אבל אני חייבת לציין שזה ייצא פחות טעים (כי בפטריות הטריות יש המון טעם).
      חג שמח ושנה טובה ומתוקה 🙂

  12. היי, מאוד נהנית מהמתכונים שלך. מבשלת אותם על בסיס יומיומי!
    האם אפשר להחליף את הבורגול בקינואה או אורז או פתיתים? אלרגיים לבורגול 🙁

    1. תודה עדי, כיף לשמוע 🙂
      אפשר להכין עם כוס קינואה מבושלת. אם מכינים עם פתיתים כדאי לשים 2 כוסות פתיתים ולבשל אותם יחד עם הבצל והפטריות. הכוונה לטגן בצל, אח"כ להוסיף פטריות ולבשל עד שהן מצטמצמות. לאחר מכן להוסיף פתיתים ולתבל. להוסיף 2.5 כוסות מים רותחים, לערבב, להביא לרתיחה לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך 10 דקות. לאחר מכן לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
      לגבי אורז, יש מתכון לאורז עם פטריות.

    1. היי ליאת,
      לא ממליצה לוותר על הסויה כי זה מה שנותן את הטעם המיוחד. במיוחד סילאן אפשר לשים כף שטוחה דבש.
      אם יש לך רוטב טריאקי אפשר לשים 5 כפות במקום הסויה והסילאן.
      יום נפלא 🙂

  13. בישלתי האורז המלא עם תרד ועגבניות
    קלי קלות וטעים באטרף
    תמשיכו לתת מרשמים קלים קלים וטעימים

    1. היי רויטל,
      את יכולה לשים רוטב מייפל או סוכר. אם את שמה סוכר אני ממליצה להתחיל בחצי כף סוכר ולהוסיף יותר רק לפי הצורך/הטעם.
      בהצלחה 😉

    2. תודה רבה על התשובה המהירה… אני משתמשת במתכונים שלך על בסיס יומי והם ממש טובים.

  14. תודה רבה הפחתתי מכמות הסויה ל 2 כפות והוספתי לבסוף פטרוזיליה קצוצה יצא מושלם.

    המשיכי להעשיר אותנו בידע הנפלא שלך. מחכה בקוצר רוח לעוד…..

  15. הי,
    שאלה לגבי פטריות: האם צריך להוריד את הקליפה החיצונית או שפשוט לשטוף אותם וזהו?
    תודה

  16. יצא ממש טעים , הילדים גם מאוד אהבו . השתמשתי בבורגול דק כי זה מה שהיה וחוץ מזה שיצא מעט מלוח היה מעולה

    1. תודה מתיה, שמחה שיצא טעים 🙂
      בעקבות ההערה שלך, הפחתתי את כמות המלח לרבע כפית.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר