מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בולונז טונה

בולונז טונהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

ארוחת צהריים או ערב פשוטה, מהירה וטעימה: בולונז טונה וזיתים (פסטה עם טונה)

בולונז טונה

מצרכים (5-6 מנות):

500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים

2 שיני שום כתושות

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס (240 מ"ל) מים רותחים

טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)

שליש כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית סוכר, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעל שמן זית ומערבבים מעט עם מזלג.

-מחממים סיר עם כף שמן זית. מוסיפים שום כתוש, מערבבים כ-10 שניות ומוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים. מערבבים היטב ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור.

-מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות. 

-מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי), מפוררים מעט בעזרת מזלג ומוסיפים לרוטב יחד עם הזיתים הקצוצים. מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות.

-מערבבים את הרוטב עם הפסטה או מגישים את הרוטב בנפרד מהפסטה.

הערה: אפשר להשתמש בשתי קופסאות של טונה כדי להדגיש את הטעם. 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


22 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי לצהריים, יצא ממש טוב.
    מחכה שהילדים יטעמו…
    במקום עגבניות מרוסקות שמתי סלט טורקי של 'מיקי' שהיה לי בבית.
    תודה על עוד מתכון מושלם!

  2. הכנתי ויצא טוב, רק מרגיש לי קצת חסר מבחינת טעם נוסף או תיבול אולי להוסיף לרוטב פלפל חריף/ בצל/ גמבה, מה לדעתך יכול להשתלב טוב? תבלין נוסף?

    1. כן אפשר בהחלט להוסיף בצל או פלפל חריף או לשלב בניהם.
      אפשר להוסיף אורגנו או בזיליקום מיובש.

    1. אפשר להכין בלי עגבניות מרוסקות אבל הרוטב ייצא יותר פשוט. מומלץ להוסיף כף נוספת של רסק.

    1. היי מיכל,
      את יכולה להוסיף את המים בהדרגה לפי הסמיכות שאת אוהבת.

  3. תודה על המתכון,
    הכנתי והיה טעים!
    חושב שפעם הבאה אלך על המלצתך לשתי קופסאות טונה להדגשת הטעם 🙂

  4. איזה יופי!!!
    חיפשתי משו קל להכנה משביע ולא כבד מידי לסוף הצום. (יש כאן בבית שבעה מורעבים…)
    ידעתי שפה אני אמצא!!!!
    הולכת להכין
    המון תודה!!!

  5. יופי, בדיוק מה שרציתי! ראיתי מתכון דומה אבל עכשיו שיש את הגרסה שלך, שבטוח יהיה יותר קל ויותר טעים, אכין בקרוב בע"ה 🙂 את זה שרק המתכונים שלך גורמים לי לגשת למטבח ולהכין, כבר אמרתי לך?? שבוע טוב אפרת!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר