מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בולונז טונה

בולונז טונהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

ארוחת צהריים או ערב פשוטה, מהירה וטעימה: בולונז טונה וזיתים (פסטה עם טונה)

בולונז טונה

מצרכים (5-6 מנות):

500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים

2 שיני שום כתושות

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס (240 מ"ל) מים רותחים

טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)

שליש כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית סוכר, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעל שמן זית ומערבבים מעט עם מזלג.

-מחממים סיר עם כף שמן זית. מוסיפים שום כתוש, מערבבים כ-10 שניות ומוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים. מערבבים היטב ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור.

-מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות. 

-מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי), מפוררים מעט בעזרת מזלג ומוסיפים לרוטב יחד עם הזיתים הקצוצים. מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות.

-מערבבים את הרוטב עם הפסטה או מגישים את הרוטב בנפרד מהפסטה.

הערה: אפשר להשתמש בשתי קופסאות של טונה כדי להדגיש את הטעם. 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

41 תגובות

הוסף תגובה
  1. רעיון מעולה 🙂 האכיל אותי במשך 3 ימים, אף אחד במשרד לא האמין שיש באמת דבר כזה "בולונז טונה"… עוד מתכון מעולה לאוסף!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר