מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בולונז טבעוני

בולונז טבעוניFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 17, 2017
Last modified:פברואר 13, 2019

Summary:

מתכון לבולונז טבעוני שעשוי מטופו ברוטב עגבניות עם זיתים קצוצים שמעשירים את הטעם

בולונז טבעוני

מצרכים:

500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים

1 בצל קטן קצוץ

4 שיני שום כתושות

300 גרם טופו

2 כפות סילאן

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

4 כפות מלאות רסק עגבניות

2 כוסות מים רותחים

חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

תיבול: כפית שטוחה מלח, חצי כפית תבלין בזיליקום (ניתן להשתמש בעלי בזיליקום טריים), מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה (מצורף דף הסבר – איך מכינים פסטה). מעבירים למסננת, שוטפים מעט מתחת לברז, מזליפים שמן זית ומערבבים קלות עם מזלג.

-מפוררים את הטופו בעזרת הידיים לחתיכות קטנות. מוסיפים 2 כפות סילאן, מערבבים היטב ומניחים בצד 10 דקות לפחות.

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והטופו המפורר ומערבבים כ-3 דקות.

-מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים ומבשלים כ-7 דקות. מוסיפים זיתים קצוצים ומתבלים במלח, בזיליקום ומעט פלפל שחור. מבשלים 5-10 דקות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

-מגישים את הפסטה ומעל את רוטב הבולונז.

בולונז צמחוני

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

16 תגובות

הוסף תגובה
  1. השתמשתי בעגבניות קצוצות דק במקום מרוסקות,הוספתי אורגנו ובזיליקום ושמתי מעל פסטה מחיטה מלאה- ויצא מדהים!
    תודה אפרת 🙂

    1. אני חושבת שכן. יש להקפיא עד שבועיים, לאחר מכן הטעם מתחיל להפגע.

  2. יצא מאד טעים!! במקום בזיליקום שמתי אורגנו כי זה מה שהיה לי ושמתי פחות מים רותחים. תודה אפרת על עוד מתכון טעים!

  3. שלום אפרת.
    האם אפשר להחליף את רסק העגבניות, בעגבניות טריות שאני מרסק?
    האם זה לא יהיה דליל מידי?

    1. זה ייצא דליל יותר אבל עם טעם מודגש יותר של עגבניות. יהיה כדאי לבשל אותן קצת יותר זמן ולאזן את החמיצות בתוספת של קצת סילאן.

  4. וואו יצא ממש טעים!! האמת היא שדאגתי קצת מהריח של הטופו כשפתחתי את החבילה, אבל לא היה לי מה לדאוג, יצא מושלם!! מתכוונת להכין עוד פעם בשבוע הבא בע"ה עקב "תשעת הימים". תודה רבה אפרת וערב מקסים 🙂

  5. היי אפרת! אז סוף סוף יש טופו בד"צ של תנובה 🙂 רוצה להכין היום, ויש לי רק קוביות בזיליקום קפואות. הולך? ואם כן, מספיק קוביה אחת? תודה רבה!

  6. היי אפרת! תמיד אוהבת למצוא מתכונים צמחוניים (הכי טעים לי למרות שאני לא צמחונית 🙂 ). אני לא מצליחה למצוא טופו בכשרות מתאימה למשפחתי. את חושבת שאפשר להכין גם עם סויה טחון (מהסוג שמגיע כבר מבושל אך ללא תיבול)? ואם כן, צריך לשנות משהו במתכון? תודה רבה!!

    1. היי אודליה,
      אני חושבת שאפשר ואז יהיה כדאי להוסיף את הטופו הטחון לקראת סוף הבישול (בזמן שמוסיפים את הזיתים הקצוצים והתיבול).
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר