מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אצבעות שוקולד וגבינה

אצבעות שוקולד וגבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 27, 2014
Last modified:יוני 9, 2014

Summary:

אם אתם מחפשים את הקינוח המושלם לשבועות או בכלל – הגעתם למתכון הנכון: קינוח שכבות משוקולד נוטלה ומקרם גבינה. 

אצבעות שוקולד וגבינה

תבנית אינגליש קייק חד פעמית

מצרכים (כ-15 יחידות):

שכבה תחתונה:

3 כוסות קורנפלקס תירס רגיל

3 כפות גדושות של ממרח נוטלה

שכבה עליונה:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 כפות אבקת סוכר (ניתן להשתמש גם בסוכר לבן)

3 כפות גדושות אבקת אנסטנט פודינג וניל

3 כפות גדושות גבינה לבנה 5% או 9%

אופן הכנה:

-מכניסים את הקורנפלקס לתוך שקית אוכל ובעזרת מערוך מרסקים לפירורים קטנים. מוצאים מהשקית ומעבירים לקערה. מוסיפים את ממרח הנוטלה ומערבבים היטב עד שכל הקורנפלקס מצופה בשוקולד (אפשר להוסיף עוד ממרח נוטלה במידת הצורך). יוצקים את תערובת שהתקבלה לתבנית אינגליש קייק, משטחים ומהדקים היטב בעזרת גב הכף (על מנת שהתערובת לא תתפורר בחיתוך חשוב להדק היטב).

-בקערה אחרת נקייה מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ואנסטנט הוניל עד לקצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומקציפים במשך כחצי דקה נוספת לאיחוד החומרים. יוצקים את קרם הגבינה על תערובת השוקולד ומשטחים לגובה אחיד.

-עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות. לאחר מכן מוצאים מהמקפיא ומחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית. מניחים על קרש חיתוך וחותכים בזהירות לאצבעות בעובי כ-2 ס"מ. מגישים מיד או שומרים במקרר עד להגשה.

*הערה: השכבה התחתונה מעט קשה לכן ייתכן ויהיה צורך להפעיל מעט לחץ בחיתוך.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

61 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי יש לי רק חצי מיכל שמנת מתוקה אפשר להוסיף במקום החצי השני חלב/ שמנת חמוצה או להכין רק חצי כמות מתכון?
    תודה

    1. אפשר להוסיף 4-5 כפות חלב קר (אם תוסיפי יותר יכול להיות שזה לא יקציף טוב). שימי רק 2 כפות גבינה ו2 כפות פודינג וניל וכף אחת של אבקת סוכר.

  2. היי, יש לי בבית דגנים בשם פיטנס וממרח שוקולד השחר. האם אני יכולה להשתמש בהם לתחתית במקום קורונפלקס רגיל ונוטלה? ובמידה ואני מכינה בכוסות אישיות, האם התחתית יוצאת כיחידה אחת קשה או פירורית שניתן לאכול עם הכפית? תודה!!

    1. היי ענבר,
      אפשר. התחתית לא אמורה לצאת כל כך קשה באופן שאי אפשר לאכול עם כפית. בכל מקרה תדלגי על שלב ההקפאה ושימי ישר במקרר.

  3. היי,
    רציתי לדעת אם אפשר להכים בכוסות אישיות במקום בתבנית.
    כמה זמן לפני הגשה יש צורך להוציא מההקפאה?
    שבועות שמח
    עינב

    1. כן אפשר להכין בכוסות.
      אפשר להעביר למקרר כ-5 שעות לפני ההגשה.
      חג שמח 🙂

    1. היי,
      אפשר להכין כעוגה ולחתוך כשמגישים. יכול להיות שיהיה צריך להפעיל קצת כוח בחיתוך התחתית.
      המשך יום נפלא 🙂

  4. הי, נראה מעולה!
    הכנתי ושמתי בהקפאה.
    האם ניתן להשאיר במקפיא מבלי לחתוך ללילה/ כמה ימים או שחייבים לחתוך לאצבעות אחרי שעתיים?

    1. היי ציפי,
      הסיבה שהמלצתי לחתוך לאחר שעתיים היא שזה לא מספיק להתקשות לגמרי ואז קל יותר לחתוך אבל אין בעיה להקפיא את זה שלם לכמה ימים ולפני שרוצים לחתוך פשוט להפשיר מעט אבל לא לגמרי (רק כדי שיהיה קל יותר לחתוך).
      שנה טובה 🙂

  5. בוקר טוב!
    האם אפשר להשתמש בשוקולד מומס במקום ממרח שוקולד? ואם כן איזה כמות?
    תודה רבה

    1. היי תמר,
      אני חושבת שכן אבל לדעתי תצטרכי להמיס את קוביות השוקולד עם חמאה כדי שזה יחזיק את התחתית. ממליצה להתחיל ב100 גרם שוקולד + 50 גרם חמאה ולהוסיף יותר רק במידת הצורך. שימי לב שהקורנפלקס צריך להיות מצופה כולו בשוקולד.
      בנוסף, חשוב להניח לתערובת השוקולד המומסת להתקרר לגמרי לפני שמערבבים אותה עם פירורי הקורנפלקס אחרת הקראנצ'יות תפגע.
      בהצלחה 🙂

    1. הכוונה למייפל במקום הנוטלה?
      אם כן, אפשר אבל נראה לי שיותר טעים עם נוטלה 🙂

  6. הילדים שלי לא אוהבים את הקונפלקס ללא הגלוטן (ויש להם צליאק)
    ניתן להשתמש בפצפוצי אורז במקום?

    1. בסביבות 3-5 דקות. צריך להפעיל מעט כוח ולהקציף במהירות וברצף.
      מומלץ להכניס למקפיא את השמנת + הקערה בה רוצים להקציף למשך 10 דקות לפני ההקצפה, כך זה מזרז את משך ההקצפה.
      בהצלחה 😉

  7. היי, באמת נראה מעולה.
    רציתי לשאול האם אפשר להכין את זה יום לפני ? אני צריכה את זה לשבת בבוקר.. תודה

    1. בטח קארין,
      זה יהיה אפילו יותר טעים 😉
      *מומלץ לשמור בתוך קופסה סגורה במקרר.
      שבוע נפלא!

  8. הנקניק יצא מצוין מנסה לא לחטוף יותר מדי ממנו תיכף אכין גם את זה שהילדים יהנו בבוקר, שוב תודה על היחס המהיר ועל מתכונים נפלאים, בהחלט שנה מתוקה בזכותכם.

  9. שלום לכם, חייבת להכין את המתכון נראה חבל"ז אני רואה שרשמתם שאפשר להשתמש בביסקוויטים מפוררים, יש לי ביסקוויטים ויש לי גם קורנפקלס מצופה שוקולד עגול האם אפשר להשתמש בו גם?

    1. הי אורית,
      אם הקורנפלקס שיש לך הוא על בסיס תירס אז אפשר אבל אם הוא על בסיס פצפוצי אורז (כמו למשל "קוקו") עדיף להשתמש בביסקוויטים.
      יום נפלא!

    2. הי אורית,
      אני לא כל כך מכירה את הסוג הזה.
      אם מבחינת הטעם נראה לך שזה יתאים עם קרם הגבינה אז את יכולה להשתמש בזה אבל אם את לא בטוחה אז תכיני עם הביסקוויטים.

    3. כמה בסיוטים? הכנתי עכשיו את נקניק שוקולד שגם נראה סוף נמצא ההקפאה' תודה על התשובות המהירות

    4. בשמחה 🙂
      בסביבות 12-15 ביסקוויטים מפוררים גס (תלוי בגודל הביסקוויטים).

  10. היי אני רוצה להכין את המתכון אבל אין לי את הקורנפלקס הרגיל או פצפוצי אורז. במה עוד אפשר להשתמש במקום?

    1. הי מאיה,
      תסתכלי בקטגורית הקינוחים על המתכונים האלה: גלידה ביתית, מוס שוקולד, קצפת עם אגוזים, קינוח ביסקוויטים אישי, קינוח שוקולד, קינוח קצפת, קרמבו ביתי, עוגת גבינה ואוראו.
      בקטגוריית העוגות: עוגת מוס שוקולד, עוגת ביסקוויטים ועוגת גבינה פירורים.
      מקווה שתמצאי משהו שיכול להתאים 😉

  11. היי שוב ..
    רציתי לשאול לגבי האינסטנט פודינג וניל . לי אין את החבילה הגדולה בקופסא וקניתי מהסופר בשקית. אז לשפוך את כל התכולה של השקית?

  12. שלוםםםם,
    הכנתי אתמול, מה לעשות לא התאפקתי, ואני רוצה להגיד שזה הדבר הכי טעים שאכלתי בחיי
    כל ביס גן עדן!!

    1. הי, אפשר להשתמש בפצפוצי אורז רק חשוב להקפיד להדק היטב לתחתית מאחר ולפצפוצי האורז יש נטייה להתפרק.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר