מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אצבעות ביסקוויטים ושוקולד

אצבעות ביסקוויטים ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 18, 2016
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

אצבעות ביסקוויטים ושוקולד פריכות וטעימות בטירוף:

אחד הקינוחים המהירים והקלים להכנה ביותר שיש מ- 2 מצרכים בלבד! 

אצבעות ביסקוויטים ושוקולד

מצרכים (12-14 יחידות):

ביסקוויטים מסוג פתי בר (כ-20 ביסקוויטים)

ממרח שוקולד מכל סוג שאוהבים (חלבי או פרווה)

*סוכריות צבעוניות לקישוט (לא חובה)

אופן הכנה:

-מניחים בתחתית תבנית אינגליש קייק כ-5 ביסקוויטים באופן שיכסה את התחתית (ניתן לחתוך מעט עם סכין את קצוות הביסקוויטים כדי שיכנסו לתבנית).

-מעל מורחים שכבה אחידה של ממרח שוקולד. מעל מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים. כך ממשיכים 4 שכבות כאשר השכבה העליונה היא ממרח. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות לקישוט, עוטפים בניילון נצמד או נייר כסף ומכניסים למקפיא למשך 3 שעות לפחות.

-מחלצים מהתבנית, מניחים על קרש חיתוך ובעזרת סכין מטבח רגילה עם שיניים חותכים לאצבעות בגודל 1.5-2 ס"מ  (יש לחתוך בתנועות ניסור אחורה וקדימה).

-מגישים מיד או שומרים בקופסה אטומה במקפיא.

אצבעות ביסקוויטים ושוקולד אצבעות ביסקוויטים ושוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

47 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אילנה,
      אין לי מתכון מדויק אבל אני חושבת שאפשר לחמם על הגז כרבע כוס קקאו עם חצי כוס סוכר ולהוסיף כרבע כוס מים ו25 גרם חמאה/מרגרינה.
      *הכמויות זאת רק הערכה גסה. ממליצה לטעום ולשפר לפי הטעם.
      שבת שלום 🙂

    1. היי ענת,
      כעקרון זה אמור להשמר בהקפאה עד כחודש אבל אני ממליצה להקפיא עד שבועיים כדי שזה ישמר במצב טוב.
      אפשר עם ממרח לוטוס. אפשר גם לשלב לוטוס וממרח שוקולד ולעשות שכבות שונות.
      בהצלחה 🙂

  1. מתכוןן מעולה!
    אני צריכה לעשות את זה להרבה אנשים אז עשיתי את זה בתבנית גדולה יותר.
    ועוד שיפור נחמד: שמתי בשכבה שלמעלה קצפת! יוצא מעולה גם עם נוטלה!
    תודה

  2. היוש!
    יש לי מס שאלות…
    1. אני רגישה לגלוטן
    איך אפשר לעשות את האצבעות האלה ללא גלוטן?????????????????????????????????
    2. כמה זמן יש לי?????????????
    בבביייייייייייייייייייייייייייייוושששש!!!!!!!!!!!!!!
    גליה המוששלמת והמלכה של העולם כולו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. היי מושי,
      אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה או מרגרינה + 2 כפות מים.
      שבת שלום 🙂

  3. יצא נהדר!
    ממש מושלם…
    חילקתי לכמה מבני המשפחה שלי והם ליקקו את האצבעות ואמרו שיצא לי ממש טעים…

    1. היי תהל,
      אני מניחה שאפשר אבל קחי בחשבון שזה ייצא מתוק כי עוגיות הלוטוס הן מאוד מתוקות ובנוסף יכול להיות שיהיה קצת קשה בחיתוך כי אלה עוגיות שהמרקם שלהן הוא יותר מתפורר.

    1. היי אוראל,
      אפשר להכין בכל תבנית שרוצים, יש להגדיל את כמות הביסקוויטים וממרח השוקולד בהתאם לגודל התבנית.
      אם מדובר בתבנית מלבנית בגודל 22X31 קרוב לוודאי שכמות הביסקוויטים תהיה כפולה.

    1. אחלה רעיון, מהיר ומושחת !
      מה שכן…אל תנסו לחתוך, אלא בדיוק כמו שכתוב בהסבר לנסר!
      כי אם חותכים,אז הכל מתפורר… כך קרה גם לי עד שלפחות הצלתי את החתיכה האחרונה ע׳י הניסור 🙂
      תודה

  4. זה לא קשור למתכון
    מחפשת עוגת מקופלת
    יש לך מתכון קל וכיפי לזה?
    דרך אגב המתכונים שלך נהדרים

    1. היי דניאל,
      צריך לחתוך עם סכין מטבח רגילה עם שיניים (כמו בתמונה) ולחתוך בתנועת ניסור.

  5. איזה מתכון מושייייייי!!!!!!!!
    ניראה לך שזה יהיה טוב עם חמאת בוטנים?
    וריבת חלב?
    תודה רבה ואין עליך כמו תמיד!!!!!!

    1. היי דבורי 🙂
      את יכולה להכין עם חמאת בוטנים וריבת חלב. את יכולה לשלב כמה סוגי ממרחים ביחד.

    2. היייייייי
      לא ציפיתי שתגיבי לי כל כך מהר, חשבתי שאני אצטרך לחכות עד ראשון.
      תודה על התגובה המהירה.
      נעשה ונצליח ואולי גם נעדכן………

  6. מתכון נפלא…האם אפשר גם עם ריבה באותה מתכונת? ואז להגיש בכל מיני צבעים? תודה רבה כמה פשוט וגאוני…אין עליך…

    1. היי ציפי,
      זה רעיון מעולה להכין בכמה שכבות של טעמים (גם יראה יותר טוב). ריבה גם יכולה להשתלב מצוין 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר