מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אפונה ברוטב עגבניות

אפונה ברוטב עגבניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יוני 26, 2013
Last modified:אוקטובר 3, 2018

Summary:

את המתכון הזה מכינים משקית אפונה קפואה, אשר מקצרת את זמן הבישול.

אפונה ברוטב עגבניות

מצרכים:

בצל קטן קצוץ

2 כוסות אפונה משקית קפואה (260 ג')

עגבנייה גדולה מגורדת

1 שן שום כתושה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס (240 מ"ל) מים רותחים

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את העגבנייה המגורדת ומבשלים כ-3 דקות.

-מוסיפים שום, רסק עגבניות ומים רותחים. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים אפונה, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

56 תגובות

הוסף תגובה
  1. האם ניתן להשתמש באפונה משימורים?(פשוט יש בבית ורוצה להשתמש…אם יש רעיון למשהו אחר גם ייתקבל)

    1. כמויות:
      3 בצלים גדולים קצוצים
      3 קילו אפונה קפואה
      10 עגבניות גדולות מגורדות
      10 שיני שום כתושות
      24 כפות גדושות רסק עגבניות (450 גרם)
      12 כוסות מים רותחים (כ-3 ליטר)
      תיבול: 6 כפיות פפריקה מתוקה, 4 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור.
      עד יום שני תשמרי במקרר.

  2. שבוע טוב!
    אם אני מכינה את האפונה היום, איך אני יכולה לאחסן את זה עד יום שני בלילה?
    ובכמה אני מכפילה את המתכון אם אני מכינה 3 קילו?
    תודה רבה על האתר המוצלח!!!

    1. היי רחלי,
      אם שקית הכוונה ל800 גרם אלה הכמויות:
      1 בצל גדול קצוץ
      3 עגבניות מגורדות
      3 שיני שום כתושות
      6 כפות גדושות רסק עגבניות
      3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים
      תיבול: כפית וחצי פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
      יום מקסים 🙂

  3. היי! כבר רבע שעה שהמים לא מתאדים.. הלכתי לפי ההוראות וכרגע זה על אש קטנה, אבל לא קורה כלום.. נשארים המון מים

    1. היי רוני,
      המים לא אמורים להתאדות. זאת אפונה ברוטב אדום. שמת כוס מים אחת?

  4. היי

    אתר מעולה , מתכונים נהדרים.

    שאלה: יש לך רעיון אולי איך להכין רסק עגבניות ביתי

    כי אני עושה רסק עגבניות ביתי על ידי בישול עגבניות ובצל

    אבל כמו במתכון הזה נדרשים גם עגבניות וגם רסק

    ידוע לך איך עושים רסק עגבניות ביתי שיהיה הכי דומה לזה לרסק בסופר?

    אבל קצת יותר בריא?

    1. היי רינת,
      אין לי מתכון לרסק ביתי אבל את יכולה לבשל עגבניות ובצל כמו שאת מכינה בדר"כ ולוותר על הרסק או להוסיף רק חצי כף בשביל הטעם.
      רצוי להשתמש בעגבניות שרי מסוג תמר כי יש בהן מתיקות טבעית.
      שבוע נפלא 🙂

  5. היי אפרת,
    האפונה יצאה מעולה וטעימה מאודה.
    השתמשתי בגרגרי האפונה הקטנים. בגלל האתר שלך חושבים שאני סופר בשלנית.:-)
    תודה ושבת שלום,
    שולי

  6. היי
    האם צריך להפשיר את האפונה לפני הבישול ברוטב או להוסיף אותה כשהיא קפואה עדיין? אני רואה שלא שאלו את השאלה אז כנראה שרק לי יש בעיה בהבנת המתכון אבל אני מארחת וחשוב לי שיצא טעים…
    תודה מראש

    1. היי גל,
      אפשר לטגן בסיר בצק קטן קצוץ (אם הוא לא אוהב בצל אז אפשר לוותר), להוסיף 3 כוסות אפונה משקית קפואה, כרבע כוס מים ולתבל בכפית אבקת מרק, מלח ומעט פלפל שחור. לבשל 5-10 דקות.

    2. תודה רבה ואם כבר מדברים על אפונה הכנתי את המרק אפונה שלך. יצא טעים ביותר
      הוספתי גריסים לקראת הסוף ,אפשר להוסיף במקום גריסים קינואה? אם כן, זה גם לקראת הסוף או שצריך יותר זמן בישול?
      תודה רבה

    3. היי גל,
      שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
      אפשר להוסיף למרק קינואה אבל את הקינואה יש לבשל יותר זמן מאשר הגריסים. אם לא רוצים לטחון את הקינואה אז אפשר לבשל את האפונה במשך כ-15 דקות ולטחון ואז להוסיף קינואה ולבשל 15-20 דקות נוספות, עד שהקינואה רכה למאכל.

    1. היי רון,
      אמורים לשים את זה על אורז ואז זה מספיק לכ-4 מנות.
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2.

    1. היי אילנית,
      שמחה שאת נהנית מהאתר.
      אפשר לטגן בשמן זית או קנולה, מה שבא לך 🙂
      גמר חתימה טובה!

    1. היי אפרת,
      אני חושבת שכן, רק כדאי להכין כמות כפולה או משולשת (של הרוטב עצמו) כדי שיהיה מספיק רוטב.

    1. היי נעמי,
      העגבניה מוסיפה לטעם אבל אם אין לך את יכולה לוותר. אין צורך לשנות את כמות המים.

    1. חוצים את העגבניה לחצי ומגרדים בפומפיה רק את החלק הפנימי עד שבסופו של דבר נשארת לך ביד רק הקליפה ואותה זורקים.

    1. היי עמנואל,
      לחתוך את העגבניות לחצי ולגרד. בקליפה לא להשתמש.
      בהצלחה 🙂

    1. היי יולי,
      זה בסדר, רק כדאי לשטוף את האפונה והגזר ולסנן לפני שמוסיפים לתבשיל.
      שבת שלום 🙂

    1. היי,
      יש לבשל לפני את האפונה במים רותחים עד לריכוך ואז להכין איתם את המתכון.
      בהצלחה 😉

    2. תודה 🙂
      לדעתי כוס אחת של אפונה יבשה אמורה להספיק כי אחרי בישול הכמות גדלה כי האפונה מתנפחת. ליתר ביטחון שימי כוס ורבע.

  7. שלום, הכנתי ויצא מאוד טעים רק שהבן שלי אוכל את האפונה וגזר ומוציא את חתיכות הבצל. האם ניתן להכין ללא בצל? תודה רבה וכל הכבוד על האתר המדהים

    1. כן, אפשר להכין גם ללא הבצל או לטחון אותו (במקום לקצוץ אותו) וכך הוא מוסיף טעם אבל לא רואים ומרגישים אותו 🙂

  8. היי, אחלה אתר!
    אשמח לקבל כמויות מדויקות של התיבול בשביל טירונית במטבח כמוני. תודה רבה!

    1. היי,
      שימי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה פלפל שחור וחצי כפית מלח. אח"כ תטעמי ותוסיפי עוד מלח לפי הטעם והצורך.
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר