מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אלפחורס

אלפחורסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: אלפחורס

Rating:
5
On פברואר 7, 2018
Last modified:פברואר 7, 2018

Summary:

אמנם זהו לא מתכון של 10 דקות עבודה אך בעקבות בקשות רבות שקיבלתי בזמן האחרון החלטתי לפרסם מתכון לאלפחורס קל להכנה וטעים במיוחד. מבטיחה לכם שהתוצאה שווה את הזמן 🙂

למי שלא מכיר, אלפחורס אלו עוגיות סנדוויץ' נימוחות (דרום אמריקאיות) במילוי ריבת חלב ומעטפת של קוקוס.

אלפחורס

מצרכים (20-25 עוגיות אלפחורס כפולות):

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (יש להוציא מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה)

שליש כוס (65 ג') סוכר

2 חלמונים (הצהוב של הביצה)

חצי כפית תמצית וניל

2 כפות (20 מ"ל) חלב

כוס (140 ג') קמח תופח

3/4 כוס (105 ג') קורנפלור

ממרח ריבת חלב

כשליש כוס (30 ג') קוקוס לציפוי

אופן הכנה:

-מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל וחלב ומערבבים.

-מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים עם המיקסר. לאחר מכן לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (אם הבצק יוצא דביק – יש להוסיף מעט קמח תופח. אם הבצק יבש – יש להוסיף כמה כפות חלב בהדרגה ולפי הצורך).

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות.

-פורסים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ (בעזרת קורצן עוגיות או כוס קטנה הפוכה). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את העוגיות במרווחים קלים (ייתכן ותצטרכו לאפות בפעמיים מאחר ולא כל העוגיות נכנסות בתבנית אחת).

-אופים בתנור במשך 9-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות (העוגיות נותרות בהירות). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

-לאחר שהעוגיות התקררו הופכים את מחציתן ומניחים על כל עוגיה כחצי כפית ממרח ריבת חלב. סוגרים עם עוגיה נוספת (בדומה לסנדוויץ') ולוחצים קלות מה שגורם לממרח לצאת לשוליים (זה מה שבעצם מסייע להדבקת הקוקוס). מגלגלים כל עוגיה בקוקוס.

הערות:

-לא ניתן להמיר את החמאה בשמן. זה לא ייצא אותו הדבר.

-רצוי להשתמש בממרח ריבת חלב שהוא מוצק ולא נוזלי אחרת כל המילוי עלול לנזול ולגלוש מהעוגיה. אם הממרח נוזלי מומלץ לאחסן אותו לילה לפני במקרר.

-אם אין זמן ניתן לחלק את העבודה. להכין את העוגיות, לצנן לגמרי ולשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר. למחרת למלא בריבת חלב ולצפות בקוקוס.

-העוגיות נשמרות בטמפ' החדר בקופסה אטומה כ-5 ימים.

-לגבי החלבונים שנותרו מומלץ לקרוא – מה עושים עם חלבונים מיותרים?

אלפחורס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

161 תגובות

הוסף תגובה
  1. אשמח לשמוע ממי שהכין: 1. כמה העוגיות יצאו פריכות 2. כמה הטעם דומה לזה של האלפחורס שקונים בחוץ (ארומה, למשל) 🙂 מרוב כל המתכונים באינטרנט אני לא יודעת במה לבחור 🙂 תודה!

      1. אוי עכשיו אני רואה שהתבלבלתי! חשבתי שמדובר במתכון אחר.
        במקרה הזה ההפרדה לא חייבת להיות מדויקת. זאת אומרת שגם אם חלבון מתערבב קצת עם חלמון לא קרה כלום. אם את ממש מסתבכת אז אפשר לשים ביצה שלמה אחת במקום 2 חלמונים אבל אני מציעה קודם שתנסי 🙂
        יום מקסים 🌺

        1. זה בסדר עוד לא הכנתי ☺
          מקסימום יצאו עוגיות סנדביץ העיקר יצא משהו
          הצעת ייעול*
          אם יש אפשרות שכשאת מגיבה חזרהיגיע מייל עם לינק שמודיע שהתקבלה תשובה לשאלה

          1. היי מורן,
            אני עובדת כרגע על אתר חדש שעומד להעלות לאוויר ותהיה בו את האפשרות הזאת של שליחת הודעה למייל.
            יום מקסים 🌺

          2. ווואייי אני בהלם!!!!
            קודם חייבת לציין שהצלחתי עם כל החשש להפריד ביצים בעזרת הכלי הזה
            והכנתי את העוגיות מתוך הרגל הקצפתי ביצים עם סוכר ומהר שמתי חמאה וכל השאר יצא אליפות!!!
            בעלי רק ראה אמר ממי לקחת את המתכון ? רואים שזה מקצועי יותר ולא סתם אז עניתי יש מישהי אלופה זאת שבזכותה כל שישבת יש לנו עוגה טעימה

    1. היי מרים,
      במקום כוס קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
      חג שמח 🌺

  2. היי:)
    רק בגלל שאני שונאת לאפות וזה הפעם הראשונה שהכנתי אלפחורס( ויצא לי פשוט מושלם!)
    אז אני מעלה תמונה:)

  3. צהרים טובים,

    אם יש לי 100 ג' אבקת סוכר ואני רוצה להכין לפי זה את העוגיות
    בכמה אצטרך להכפיל את כל שאר הכמויות של המצרכים?

  4. וואו, אפרת!
    עשיתי כבר פעם עוגיות אלפחורס, ויצאו טעימות, אבל מתפוררות ועדינות מידי, וזה פשוט מתכון מושלם!!!
    כבר מכינה עוד פעם!
    תודה!

  5. חייבת לציין שהרבה יותר טעים ונקי הכנה ביתית. גם את ריבת החלב הכנתי בעצמי. הכל טבעי וביתי.. תודה על המתכון.

  6. היי..פעם ראשונה שמנסה להכין.. אם אעשה את המתכון פרווה במקום חמאה מחמאה,ריבת חלב ממרח לוטוס ומים במקום חלב יצא מוצלח את חושבת ?

  7. שלום אפרת! תודה על המתכונים המדהימים!
    הכנתי את הבצק, רציתי לדעת מה לא עשיתי נכון שהייתי צריכה להוסיף כל הזמן קמח כדי שלא יהיה דביק?
    תודה רבה!

    1. היי אביגיל,
      כנראה שהיו יותר מידי נוזלים בבצק ביחס לקמח. באיזה גודל כוס השתמשת?
      לא המסת את החמאה נכון?

      1. זהו בכוס חד פעמית 180 גרם.
        מבחינת נוזלים עשיתי בדיוק כמו שכתוב.
        החמאה היתה רכה בטמפרטורת החדר.

        1. אז כנראה שהבעיה היא בגודל הכוס.
          אני משתמשת בכל המתכונים בכוס בנפח 240 מ"ל.

  8. פעם שניה של הכנה ויצא מוצלח מאוד
    פעם קודמת עשיתי רק אבקת סוכר כמו שכתבת והפעם ערבבתי עם סוכר רגיל כי לא היה מספיק אבקת סוכר
    יצא ממש מעולה
    אבל לפי דעתי המרקם של רק אבקת סוכר יותר טעים ומוסיף למרקם

    שוב תודה תודה תודה

  9. היי, נגמר לי הקורנפור, יש לי רק לחצי כמות, אפשרי לשלב חצי כמות קורנפלור עם חצי כמות של קמח תפו"א?

  10. ערב מצויין,
    יצא לי 33 עוגיות אלפחורס
    וטוב שהילדים לא התלהבו
    כי מרוב שיצא טעים אני ובעלי אכלנו לבד
    הוא עוד אמר שזה יותר טעים מהחנות
    כל כך טעים
    מכינה עוד הפעם לשבת

    תודה ענקית

  11. יצא מדהים כבר 4 שבתות ברצף שבעלי לא מוותר לי!!!
    ממליצה על ריבת חלב של קומידה\טעמן – מעולות!
    תוה לך ושבת שלום

  12. יצא מ-ע-ו-ל-ה !!! ואומרת את זה ארגנטינאית מלידה עם 2 ידיים שמאליות שהבצק אף פעם לא מצליח לי…..והפעם יצא מושלם !!! ומכינים את זה רק עם דולסה ארגנטינאי כמובן…:)
    תודה רבה רבה !!

  13. היי, רוצה להכין לשבת.. האם אפשר להחליף את הסוכר באבקת סוכר? או שזה יפריע למרקם? יש לי פשוט מלאאאא אבקת סוכר.. ואם כן באותה כמות נכון?

  14. אפשר להכין את העוגיות [כולל הריבת חלב והקוקוס] ולהקפיא לשבת?
    עשיתי כבר כמה פעמים ויצא מהמם!!!!!!!!!!!!

    1. היי סיגל,
      לא מומלץ במקרה הזה לוותר על הקורנפלור כי הוא תורם למרקם המיוחד והנימוח. אפשר לשים קמח רגיל במקום אבל זה לא יהיה אותו הדבר.

  15. בוקר טוב אפרת,
    תודה על המתכונים המצוינים והאתר המושקע. נהנים מאוד.
    משום מה אני לא אוהבת להשתמש בתמצית וניל במאפים.
    אחרי יום-יומיים הם לא מריחים כ"כ טוב. במקום אני משתמשת ביותר סוכר וניל.
    האם זה מוכר לך? יש לך עצה בשבילי? אני מדברת על תמציות רגילות מהסופר.
    תודה

    1. היי מירה,
      האמת שלא נתקלתי בתופעה הזאת, גם לא בשימוש עם תמציות פשוטות מהסופר. ניסית להחליף לסוג אחר של תמצית וניל?
      בכל מקרה אין בעיה שאת ממירה לסוכר וניל.
      יום מקסים 🙂

    1. היי,
      יכול להיות שאפשר לשים 2-3 כפות רסק תפוחים (לא ניסיתי).
      לא אמורים להרגיש את הריח של הביצים בעוגיות. בכל אופן שמעתי שיש כאלה שמוסיפים כמה טיפות של מיץ לימון.

  16. תודה רבה על המתכון ! סופרררר טעים ! חייבת לציין שכל המתכונים רשומים בצורה ככ ברורה… יצא לי בהתחלה בצק יבש ונבהלתי קצת ואז קלטתי שאפילו לזה יש הסבר ברור של מה צריך לעשות. תודה רבה!

    1. היי אנה,
      אני יודעת שריבת החלב של "קונדיטור" יחסית דלילה. אפשר לנסות סוג אחר.

  17. היי אפרת
    חייבת לחזור לעדכן שיצא פשוט מדהיםםםםםם
    המתכון מעולה
    יצא בדיוק כמו בתמונה:)
    תודה!

  18. שלום לך,
    הכנתי את העוגיות לפורים, ושלחתי במשלוחי מנות
    אין אחד שלא התלהב
    יפה ואסטטי, ומגרהההה
    הכנתי כמות, אפשר להקפיא, אפשר לאכול את זה באותו רגע שיוצא מהמקפיא, זה יותר פריך וקשה, נשמר מעולה בהקפאה
    לאחר ההפשה רך ונחמוי.טעים ממש!
    מוצלח!
    העברתי הלאה!(קשור למתכון באתר)

    1. היי שרית,
      המתכון הכי טעים בגרסתו החלבית אבל אם בכל זאת את רוצה להכין פרווה אז ריבת חלב היא חלבית (אלא אם כן את מוצאת פרווה). תצטרכי למלא בממרח פרווה אחר. במקום חמאה אפשר לשים מרגרינה ובמקום חלב מים.

    2. יש לפוליבה ריבת חלב פרווה
      תזתמשי לבצק במחמאה
      וזתי כפות מים במקום חלב ויוצא פצצה

      המתכון הכי טוב שמצאתי ממש מושלם

  19. הבנות שלי הגדולות (גילאי 12-13)
    הכינו לבד את האלפחורס כמובן לפי ההוראות המדוייקות שלך.
    ויצא 10!!!!!
    יותר טעים מכל החנויות שקניתי בעבר….
    אז תודה רב לך אפרת היקרה!

  20. היי אפרת,
    התוצאה הסופית ולדעתי זה ניראה מעולה:)אגב שמתי בכמה מהעוגיות ממרח נוטלה ובחלק ריבת חלב.

  21. היי אפרת,
    הכנתי בפעם השנייה ורוצה לישאול האם האלפחורס ניראים בסדר לפי המראה כי עכשיו יצאו לי לבנים…
    תודה רבה לגבי הטעם כולם אהבו את הקודמים ששרפתי טיפה בתנור והבטחתי לעשות הפעם כמו שצריך ורוצה לוודא שאכן האלפחורס ניראים בסדר.
    תודה רבה על המתכונים.

  22. היי יש מתכון ללא גלוטן לאלפחורס רוצה לעדכן שעשיתי את המתכון של אוזני המן ללא גלוטן ויצא מושלם

    1. היי דנה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להמיר את הקמח התופח בכוס קמח "כרגיל" או קמח תמי ולהוסיף לו כפית אבקת אפיה.

  23. היי אפרת ,
    העוגיות יצאו טעימות אבל פירוריות.מה הסיבה לכך? כמו עוגיות חנק שצריך לישתות אחרי מים? ככה העוגיות צריכות להיות פירוריות? או שעשיתי טעות בהכנת הבצק? וגם ביגלל שהעוגיות השחימו לי?
    תודה רבה.

    1. הן לא אמורות לצאת כל כך מתפוררות. הן צריכות לצאת יציבות ורכות. זה כנראה בגלל שהן נאפו בטמפ' גבוהה מידי.

  24. היי אפרת , הכנתי והעוגיות יצאו טיפה שחומות ואפיתי 9 וחצי דקות והאמת הן באמצע טיפה רכות ככה זה אמור להיות?האם לפי התמונה זה יהיה בסדר לדעתך?
    תודה אעדכן בהמשך איך יצא:)

    1. היי קרינה,
      זה בסדר. הן אמורות להיות רכות.
      אפית בחום עליון וחום תחתון ב175 מעלות? התנור שלך חזק יחסית?

      1. כן התנור מאוד חזק אצלי ניראה לי ש175 מעלות זה כמו 220 מעלות…מצרפת תמונה עם הרבת חלב:)לגבי הטעם עידכון בהמשך.

        1. יצאו שזופות אבל נראות טוב 🙂
          העוגיות אמורות להיות יציבות ולא להשבר בקלות.
          פעם הבאה נסי לאפות בטמפ' נמוכה יותר, מאמינה שזה ישדרג את המרקם שלהן.

      2. ועוד שאלה אחרונה בטעות 2 עוגיות נישברו לי האם הן אמורות ככה להישבר הן אמרות להיות עדינות?
        פעם האה אעשה על 150 מעלטת למשך 9 דקות ועם קורצנים קטנים:)

  25. היי אפרת, חייבת לנסות להכין את המתכון אבל הבעיה שפחות מתחברת לעבודה עם בצק כי הוא לא יוצא לי מישום מה…אפילו שלא יוצא לי להיתעסק עם בצק האם יש אפשרות שאת הבצק הזה יצא לי להכין? כי פחזניות אני מצליחה להכין.
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      בפחזניות נדרש דיוק ולא תמיד אפשר לתקן.
      במקרה הזה אם תעבדי בדיוק לפי הכמויות הבצק אמור לצאת טוב. וגם אם לא יצא מושלם תמיד אפשר לשפר על ידי הוספת קמח או חלב (ראי הערה שרשמתי בסוגריים באופן ההכנה).

    1. היי שרית,
      לא מומלץ במקרה הזה לוותר על הקורנפלור כי הוא תורם למרקם המיוחד והנימוח. אפשר לשים קמח רגיל במקום אבל זה לא יהיה אותו הדבר.

    1. היי שרה,
      במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה. יש קודם לערבב אותם בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.

    1. היי רויטל,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר בשמן קוקוס במצבו המוצק באותה כמות (100 גרם = 5 כפות שמן קוקוס מוצק).

  26. וואו סוף סוף מתכון בטוח לאלפחורס!!!
    תגידי, לגבי המיקסר, מקציפים עם וו הקצפה, נכון? ולכל אלה שאין מיקסר, זה יהיה כדאי להכין את העוגיות בלי?

    כל הכבוד לך!!! אלופה!

    1. היי אילנה,
      לגבי המיקסר, אפשר להשתמש במיקסר ידני שמכינים בו עוגות (כמו בתמונה שצירפתי) או במיקסר שולחני עם וו הקצפה.
      אני מניחה שאפשר גם לערבב באופן ידני, עדיף עם מטרפה אם יש לך.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר