מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אלפחורס

אלפחורסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: אלפחורס

Rating:
5
On פברואר 7, 2018
Last modified:פברואר 7, 2018

Summary:

אמנם זהו לא מתכון של 10 דקות עבודה אך בעקבות בקשות רבות שקיבלתי בזמן האחרון החלטתי לפרסם מתכון לאלפחורס קל להכנה וטעים במיוחד. מבטיחה לכם שהתוצאה שווה את הזמן 🙂

למי שלא מכיר, אלפחורס אלו עוגיות סנדוויץ' נימוחות (דרום אמריקאיות) במילוי ריבת חלב ומעטפת של קוקוס.

אלפחורס

מצרכים (20-25 עוגיות אלפחורס כפולות):

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (יש להוציא מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה)

שליש כוס (65 ג') סוכר

2 חלמונים (הצהוב של הביצה)

חצי כפית תמצית וניל

2 כפות (20 מ"ל) חלב

כוס (140 ג') קמח תופח

3/4 כוס (105 ג') קורנפלור

ממרח ריבת חלב

כשליש כוס (30 ג') קוקוס לציפוי

אופן הכנה:

-מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל וחלב ומערבבים.

-מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים עם המיקסר. לאחר מכן לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (אם הבצק יוצא דביק – יש להוסיף מעט קמח תופח. אם הבצק יבש – יש להוסיף כמה כפות חלב בהדרגה ולפי הצורך).

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות.

-פורסים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ (בעזרת קורצן עוגיות או כוס קטנה הפוכה). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את העוגיות במרווחים קלים (ייתכן ותצטרכו לאפות בפעמיים מאחר ולא כל העוגיות נכנסות בתבנית אחת).

-אופים בתנור במשך 9-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות (העוגיות נותרות בהירות). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

-לאחר שהעוגיות התקררו הופכים את מחציתן ומניחים על כל עוגיה כחצי כפית ממרח ריבת חלב. סוגרים עם עוגיה נוספת (בדומה לסנדוויץ') ולוחצים קלות מה שגורם לממרח לצאת לשוליים (זה מה שבעצם מסייע להדבקת הקוקוס). מגלגלים כל עוגיה בקוקוס.

הערות:

-לא ניתן להמיר את החמאה בשמן. זה לא ייצא אותו הדבר.

-רצוי להשתמש בממרח ריבת חלב שהוא מוצק ולא נוזלי אחרת כל המילוי עלול לנזול ולגלוש מהעוגיה. אם הממרח נוזלי מומלץ לאחסן אותו לילה לפני במקרר.

-אם אין זמן ניתן לחלק את העבודה. להכין את העוגיות, לצנן לגמרי ולשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר. למחרת למלא בריבת חלב ולצפות בקוקוס.

-העוגיות נשמרות בטמפ' החדר בקופסה אטומה כ-5 ימים.

-לגבי החלבונים שנותרו מומלץ לקרוא – מה עושים עם חלבונים מיותרים?

אלפחורס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


42 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי שרית,
      המתכון הכי טעים בגרסתו החלבית אבל אם בכל זאת את רוצה להכין פרווה אז ריבת חלב היא חלבית (אלא אם כן את מוצאת פרווה). תצטרכי למלא בממרח פרווה אחר. במקום חמאה אפשר לשים מרגרינה ובמקום חלב מים.

  1. הבנות שלי הגדולות (גילאי 12-13)
    הכינו לבד את האלפחורס כמובן לפי ההוראות המדוייקות שלך.
    ויצא 10!!!!!
    יותר טעים מכל החנויות שקניתי בעבר….
    אז תודה רב לך אפרת היקרה!

  2. היי אפרת,
    התוצאה הסופית ולדעתי זה ניראה מעולה:)אגב שמתי בכמה מהעוגיות ממרח נוטלה ובחלק ריבת חלב.

  3. היי אפרת,
    הכנתי בפעם השנייה ורוצה לישאול האם האלפחורס ניראים בסדר לפי המראה כי עכשיו יצאו לי לבנים…
    תודה רבה לגבי הטעם כולם אהבו את הקודמים ששרפתי טיפה בתנור והבטחתי לעשות הפעם כמו שצריך ורוצה לוודא שאכן האלפחורס ניראים בסדר.
    תודה רבה על המתכונים.

  4. היי יש מתכון ללא גלוטן לאלפחורס רוצה לעדכן שעשיתי את המתכון של אוזני המן ללא גלוטן ויצא מושלם

    1. היי דנה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להמיר את הקמח התופח בכוס קמח "כרגיל" או קמח תמי ולהוסיף לו כפית אבקת אפיה.

  5. היי אפרת ,
    העוגיות יצאו טעימות אבל פירוריות.מה הסיבה לכך? כמו עוגיות חנק שצריך לישתות אחרי מים? ככה העוגיות צריכות להיות פירוריות? או שעשיתי טעות בהכנת הבצק? וגם ביגלל שהעוגיות השחימו לי?
    תודה רבה.

    1. הן לא אמורות לצאת כל כך מתפוררות. הן צריכות לצאת יציבות ורכות. זה כנראה בגלל שהן נאפו בטמפ' גבוהה מידי.

  6. היי אפרת , הכנתי והעוגיות יצאו טיפה שחומות ואפיתי 9 וחצי דקות והאמת הן באמצע טיפה רכות ככה זה אמור להיות?האם לפי התמונה זה יהיה בסדר לדעתך?
    תודה אעדכן בהמשך איך יצא:)

    1. היי קרינה,
      זה בסדר. הן אמורות להיות רכות.
      אפית בחום עליון וחום תחתון ב175 מעלות? התנור שלך חזק יחסית?

      1. כן התנור מאוד חזק אצלי ניראה לי ש175 מעלות זה כמו 220 מעלות…מצרפת תמונה עם הרבת חלב:)לגבי הטעם עידכון בהמשך.

        1. יצאו שזופות אבל נראות טוב 🙂
          העוגיות אמורות להיות יציבות ולא להשבר בקלות.
          פעם הבאה נסי לאפות בטמפ' נמוכה יותר, מאמינה שזה ישדרג את המרקם שלהן.

      2. ועוד שאלה אחרונה בטעות 2 עוגיות נישברו לי האם הן אמורות ככה להישבר הן אמרות להיות עדינות?
        פעם האה אעשה על 150 מעלטת למשך 9 דקות ועם קורצנים קטנים:)

  7. היי אפרת, חייבת לנסות להכין את המתכון אבל הבעיה שפחות מתחברת לעבודה עם בצק כי הוא לא יוצא לי מישום מה…אפילו שלא יוצא לי להיתעסק עם בצק האם יש אפשרות שאת הבצק הזה יצא לי להכין? כי פחזניות אני מצליחה להכין.
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      בפחזניות נדרש דיוק ולא תמיד אפשר לתקן.
      במקרה הזה אם תעבדי בדיוק לפי הכמויות הבצק אמור לצאת טוב. וגם אם לא יצא מושלם תמיד אפשר לשפר על ידי הוספת קמח או חלב (ראי הערה שרשמתי בסוגריים באופן ההכנה).

    1. היי שרית,
      לא מומלץ במקרה הזה לוותר על הקורנפלור כי הוא תורם למרקם המיוחד והנימוח. אפשר לשים קמח רגיל במקום אבל זה לא יהיה אותו הדבר.

    1. היי שרה,
      במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה. יש קודם לערבב אותם בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.

    1. היי רויטל,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר בשמן קוקוס במצבו המוצק באותה כמות (100 גרם = 5 כפות שמן קוקוס מוצק).

  8. וואו סוף סוף מתכון בטוח לאלפחורס!!!
    תגידי, לגבי המיקסר, מקציפים עם וו הקצפה, נכון? ולכל אלה שאין מיקסר, זה יהיה כדאי להכין את העוגיות בלי?

    כל הכבוד לך!!! אלופה!

    1. היי אילנה,
      לגבי המיקסר, אפשר להשתמש במיקסר ידני שמכינים בו עוגות (כמו בתמונה שצירפתי) או במיקסר שולחני עם וו הקצפה.
      אני מניחה שאפשר גם לערבב באופן ידני, עדיף עם מטרפה אם יש לך.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »